HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az utolsó előtti teljes forduló a Mol ligában

2009.01.16. 11:51 kerusz

Pénteken öt mérkőzést játszanak a magyar-román közös bajnokság alapszakaszában. Még mindig nem dőlt el minden kérdés. Csíkszeredán a rajongóknak igazán jó dolguk lesz: két találkozót is megnézhetnek, Újpesten kerületi presztízsrangadót játszanak, Gyergyóban tabellaszomszédok csatáznak, Dunaújvárosban visszavágásra készülnek.

A forduló első mérkőzésére magyar idő szerint délután két órától Csíkszeredában kerül sor, a HC a Steauát fogadja. A Stars keddi, Progym elleni győzelme azt jelentette, hogy a Steaua kiszállt a rájátszásért folytatott küzdelemből (pontszámban még beérhetik a Stars csapatát, de az egymás elleni eredményekben gyengébbek), így a mérkőzésnek csak a román bajnokság szempontjából van igazán jelentősége. Elnézve a HC utóbbi időkben mutatott formáját, meglepetés lenne, ha a fővárosiak pontot tudnának szerezni.

Fél hatkor a második mérkőzéssel folytatódik a csíkszeredai hokidélután. Talán még inkább egyesélyes találkozónak ígérkezik a Sportklub és a Volán csatája. Az SC Antal István tragikus halála után most fog először jégre lépni, reméljük, a két csapat sportszerű csatával, szép megoldásokkal adózik a legendás játékos emlékének.

Hat órakor dobják be a korongot Gyergyószentmiklóson, a Progym és a Ferencváros a hetedik helyért küzd meg egymással. A Fradi miskolci pontvesztésével és a Progym Stars elleni győzelmével ez a csata is újra nyílttá vált, és bár tétje a szó igazi értelmében nem sok van, mégis jó látni, hogy egy hetedik helyért is lehet küzdeni.

Ugyancsak hat órakor kezdődik a Megyeri úton a forduló legérdekesebbnek ígérkező összecsapása. A negyedik kerületi csapatok presztízsharcának újabb felvonása több dolog miatt is komoly tétre megy. A legfontosabb, hogy az NZ-Stars még nem jutott be a rájátszásba. A korábbi hármas versenyfutásból a Steaua már kiszállt, de a Dab.Docler reményei még élnek. És ott van még az OB I. A két csapat valamelyike lesz az alapszakasz győztese, és a középszakasznak az első 9, a második 6 ponttal vághat neki. Miközben a Stars a Mol ligában fényévekkel maradt le az Újpesttől, az OB I. táblázatán jobban áll. A vesztett pontokat tekintve egyforma a két csapat, de az egymás elleni eredmények  a Starsnak kedveznek. A liláknak legalább három góllal kell ma este nyerniük, hogy egy esetleges pontegyenlőség esetén is ők végezzenek az élen.

A héten minden sérült és beteg edzésbe állt az Újpestnél, hivatalos honlapjuk erről tájékoztat. Pék Györggyel, az UTE vezetőedzőjével péntek délelőtt beszéltünk: "Valószínűleg mégsem tudunk a legjobb kerettel kiállni, reggel hívott Hetler Ádám, hogy éjszaka belázasodott. Rajta kívül egyelőre mindenki játékra kész. Komoly tétmeccs lesz az NZ Stars elleni. Nagyon komolyan vesszük őket, és nem is elsősorban a pontok számítanak most. Azért szeretnénk sikerrel lejátszani a pénteki találkozót, hogy ha a rájátszás során szembekerülünk egymással, kellő önbizalommal tudjunk kiállni."

A másik oldalon három hiányzó lesz. Továbbra is sérült Bereczki Gergő, Lencsés Tamás és Maszlov Szergej. A negyedik hiányzó végleges: az előző mérkőzés után az NZ Stars vezetősége megköszönte Robert Davis eddigi munkáját. Davis remek játékkal kezdte a szezont, ám hosszú sérülése után nem nyerte vissza formáját. 21 meccsen 4 gólt lőtt, ami egy légiós csatártól kevés, akkor is, ha 10 asszisztja is volt emellett. Rosztocsil, Rausch és Németh Péter után Davis a negyedik távozója az NZ-Starsnak a szezonban.

Robert Spisak a várható összetételről és a feladatról beszélt: "A csapat felkészült az Újpest elleni rangadóra. A fiatalok közül Fodor, Becze és Nagy Richárd lesz a keret tagja. Mivel Lencsés és Bereczki sérülése miatt két hátvédünk kiesett, ezen a poszton hiányunk van. Ezért az érsekújvári Marián Molnár valószínűleg ismét játszik nálunk. Jó formában vagyunk, ha a taktikai fegyelmet betartja a csapat, bebizonyíthatjuk, hogy az Újpest-pályán is helyt tudunk állni az UTE ellen, nemcsak odahaza."

Végül este fél héttől a dunaújvárosiak próbálnak visszavágni az év végén Miskolcon elszenvedett meglepő vereségükért. A csapat romániai túráján az újpestiekhez hasonlóan nagyon tartalékos volt, de úgy hallottuk, náluk még közel sincs mindenki rendben, a legutóbbi edzéseken is foghíjas kerettel dolgozhatott MacCallum edző. Péntek reggel még nem lehetett tudni, ki lesz képes játszani az esti mérkőzésen.

44 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziasztok!

Tudna vki dobni egy táblát a jelenlegi állásról, és hogy kinek mi van még hátra?
Én azért bízom a DAB-ban, hogy elkapják a Starst, és akkor lényegtelen, hány góllal verjük meg ma este őket. Davist kirúgták? No, ez nekünk jó hír, Holéczy mellett ő volt a legveszélyesebb játékosuk!
@Fugeute: Davist én sem értem. Ellenünk Holéczyvel mindig nagyon veszélyesek voltak.
Ha az Újpest ma nyer, akkor vasárnap ki is kaphat és első helyen zárnak, persze ha mi kedden verjük a Starst :)
Ez meg az OB I.-é, és belinkeltem a cikkbe is:

www.icehockey.hu/index.php?pg=menu_145
a DAB meccsről ismét lesz sztrím ?
MINDENKI ÚJPESTRE!!!

Nagy csata lesz! Hajrá lilák!
Ha, ma a Hc nyer ,akkor 98% az esélye annak,hogy alapszakasz győztes legyen.
Hajrá Hc!
Mi van, ha az Újpest ma éppen két góllal veri a sztárokat é a végén mégis pontegyenlőség lesz?
Újabb nagyszerű beharangozó cikk.

Már csak a következő irányba kellene fejlődni:
1. hasonló színvonalú tudósítások minden meccsen
2. egy www.hokej.sk / www.hokej.cz / www.erstebankliga.at jellegű jégkorong portál létrehozása :D

üdv,
gabute
Csak informallak Mukikam,hogy sajnos 100%.
persze meg sok van, de nem nagyon all nyeresre a HC...
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza:
de nem ám, 3-1 a steu javára első harmad után
www.icehockey.hu ott mindent megtalalsz hajra HC !
ha nyer a Steli akkor még lehet esély arra hogy a S.k legyen az alapszakasz győsztes ??? Az én számittásaim szerint nem ha a Fradi meccs elmarad.
Hajrá S.C
4 hc s a bünti padon nagyon szorják őket
amugy itt megy élőbe
www.hchoki.ro/
Kicsit lassan, de kezd beindulni a gepezet... HC-Steli 3-3, Hajra HC!!!!!
@székely hokis: Csak ha a Volántól is pontot veszítenek.
Ha ez így marad, akkor lenne tétje a Fradi-SC meccsnek, így érdekes lehet a határozat ez ügyben.
Ha a HC pontot veszít, és ha az SC minden meccsét hozza, akkor ők végeznek az élen.
4-3 ! VEZET A HC !
A hc nyerni fog sokkal jobban birják az iramót.
megy a TV-ben s en nezem a neten ! :D
geru emberhatranybol lott... egyebkent fedor ved a hc-nal... polcnak szerintem nem lottek volna ennyit...
ha a hc ma pontot veszit(akar 1-et is) es a SC mindent hoz(a fradi meccset is) akkor a Sportklub nyerne az alapszakaszt... de szerintem ez nem befolyasol sok mindent...
@OliBLOOD: Én is igy számoltam, kösz
@pisti.sportklub: De ahogy en tudom a Fradi-SC meccsrol meg nincs vegleges dontes, vagy tevedek?
Elso vagy masodik hely tok mindegy,ugyanis ha a dontobe bejutunk ugyis palyaelonyt elvezunk a magyarorszagi csapatokkal szemben,haceval pedig mindegy hisz ugyis otthon vagyunk ha idegenbe!Ugyhogy hajra Sportklub mindent bele az elodontore kell elsosorba koncentralni es persze addig nyeregetni szeo csendbe!
Szép meccs vólt mind a 2 csapat szép játékot produkált a Steli kicsit durvult de nem vólt rossz meccs. Én aszt se Bánom ha S.K kikap csak nehogy lesérüljön valaki most nagyon kell vigyázniuk magukra mert az Ute nem könnyü ellenfél.
Hajrá S.K
@fekmen: nem tevedsz... en csak felteteleztem... de ugy latom most mar targytalan a mai meccsre nezve:D
annal nagyobb nem volt mikor a sztelit 0:3-ról vertük meg 4:3-ra úgy hogy 5 másodpercel a vége előtt lőttük a győztes gólt.Fradi 2:0-ra vezett Gyergyóban 1 harmad után ez al első meccs amin nem vagyok kint idén megőrülök
06:06-nal dab-miskolc 5-0 nem tudja valaki van elo kozvetites a meccsrol?
dab.docler.hu oldalon szokott 95%-ban
koszi de ugy latom most nem szok:)
hogy szórják a fradit... :S
mostmar hc behunyt szemmel is gyozi a tobbi meccset !
Vard ki a veget ne kiabalj!
@@Boy@: Az a többi az egyetlen vasárnapi Volán meccsük, mert már csak az van nekik hátra az alapszakaszból. :)
Hat, megse kellett volna elkuldeni Davist. Holeczyvel ketten rendesen zavarba tudtak minket hozni. Ha valaki tudja, miert kellett ilyen hirtelen, a vege elott 3-mal mennie, irja mar meg! koszi! Rogeren kivul a tobbi valogatott jatekos rem halovany volt. Nem is ertem, mi van veluk.
Azert lenyeg a lenyeg: szeeep volt, fiuk! Mindenhol csak a lila :)
süti beállítások módosítása