HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hihetetlen, milyen gyorsan regenerálódunk

2009.01.15. 07:00 Hblog

A híres pihenés 24 óráig sem tartott. Ennyi is elég volt ahhoz, hogy a fontos dolgokat tisztábban lássuk. Hogy lássuk, mi fontos, mi nem. A pauzát nem azért iktattuk be, hogy szimpátiatüntetést provokáljunk, de jólesett, amit kaptunk. Mindig jólesik. Volt sok hasznos tanács is, a zömét megfogadjuk. És hát nemcsak az olvasó lett függő, hanem mi magunk is. Hiába terveztünk hosszabb szünetet, muszáj menni tovább, nincs mese. Előtte azonban kibontunk egy-két számunkra lényeges momentumot.

Először is, ismét beszéltünk Al-daadu Muhanneddel, a Ferencváros szakosztályelnökével, aki arra kért bennünket, hogy a következőkről tájékoztassuk önöket: "Szeretném a helyzetet tisztázni. Az FTC–SC Csíkszereda mérkőzés utáni rossz kommunikáció következtében alakult ki a félreértés. Az FTC szakosztályelnökeként elismerem, a jégkorongblog e témában megjelent első és második cikkében közreadott információk a valóságnak teljes mértékben megfeleltek. A jégkorongblogot a helyzet kialakulásáért semmilyen felelősség nem terheli. Még egyszer elnézést kérek, ha a blognak vagy bárkinek kellemetlenséget okoztam. Hibáztam, ezt az MJSZ-hez eljuttatott közleményemben is egyértelművé tettem."

Ezzel ezt az ügyet a magunk részéről lezártnak tekintjük, nincs más hátra, mint hogy ismételten elnézést kérjünk mi is, amiért Al-daadu Muhannedet a kezünkben lévő biztos – azaz mint kiderült: biztosnak vélt – információ birtokában nem hívtuk fel megerősítés, cáfolat, de leginkább kommentár végett. Meggyőződésünk, hogy semmilyen etikai vétséget nem követtünk el, de a blog szellemiségéből és a magyar jégkorong szereplőivel kialakított jó viszonyunkból adódóan a telefonhívásra sort keríthettünk volna.

Másodszor, alapvető fontosságúnak tarjuk, hogy a blogon kialakult hangulatot normális mederbe tereljük. Az alapvető kérdésekkel tisztában vagyunk. Tudjuk, nemegyszer hangoztattuk is, hogy az itt folytatott diskurzus összehasonlíthatatlanul színvonalasabb és barátibb hangvételű, mint más, a mienkhez hasonló látogatottságú fórumokon. Ahogy egy törzshozzászólónk nemrégiben hajszálpontosan megfogalmazta: nyugalom, az emberek többsége normális. Tudjuk azt is, hogy a blog azáltal lett az, ami lett, hogy közösség szerveződött köréje. A szövegeink, híreink szegényebbek lennének a kommentek nélkül. A cikkek-posztok és a hozzászólások együtt adják a tartalmat, ez nem vitás.

Ebből adódóan távol áll tőlünk, hogy a kommentezési lehetőségeket korlátozzuk. De mindez a mi megközelítésünkben egyszersmind azt jelenti, hogy nemcsak nekünk van felelősségünk, hanem azoknak is, akik hozzáteszik a magukét a mienkhez. Nem tartanánk helyesnek azt sem, ha a jövőben tartózkodnánk a polémiától olvasóinkkal. Vitáink voltak korábban is, több törzshozzászólónkkal, ezek jó része menet közben együttműködésbe, baráti viszonyba torkollt, több kritikusunk mára szerzőnkké vált, és ez így helyes.

Hogy konkrétak legyünk: az érvekre építő kritikát minden körülmények között elvárjuk. A gyalázkodást, a mocskolódást, a beszólásokat, a lárpurlár támadásokat azonban nem tűrjük el, irányuljon akár ellenünk, akár más olvasóink, akár sportolók, szakvezetők, a sportág bármely szereplője ellen. Nincs anyázás, nincs rasszizmus, nincs köpködés. Lehet, hogy túl magabiztosak vagyunk, de úgy gondoljuk, képesek vagyunk eldönteni, mi a különbség a korrekt bírálat és az elvakult gyűlölet között. Utóbbinak nincs helye itt, mert a blog a mienk, és azoké, akik azért látogatják, hogy jól érezzék magukat.

Azt kérjük tehát, hogy mindenki az elvárható normáknak megfelelően fejtse ki véleményét ezentúl, legyen szó utánpótlásról – itt jelentjük be: a kommentezést a Beszéljünk akkor az utánpótlásról című poszt alatt megnyitottuk –, csíkszeredai ellentétekről, Ferencvárosról, az Alba Volán teljesítményéről, vagy bármi egyébről. Itt jegyezzük meg: sokan voltak olyanok, akik nickneve az elmúlt napok harcainak áldozatául esett. Törzsolvasók is akadtak köztük, szerencsére nem sokan. Őket ezennel megkövetjük és visszaengedjük.

Végezetül: könnyen lehet, hogy bőven túlreagáltuk ezt az egészet, a kelleténél nagyobb jelentőséget tulajdonítottunk jelentéktelen hozzászólásoknak és nyikhaj hozzászólóknak, olyanoknak, akik most jártak nálunk először. Érzékenységünket talán magyarázza, hogy nem ehhez vagyunk szokva. A jó szándékot, a nyitottságot és a korrektséget legalábbis eddig nem vitatta el tőlünk senki. Nem szeretnénk, ha ez megváltozna.

De túlontúl bőbeszédűek vagyunk most. Magunkról beszélünk, már-már kicsit giccsbe hajlóan, ahelyett, hogy a hírek beszélnének helyettünk. Abba is hagyjuk ezért gyorsan. Hiszen rengeteg dolog történt ez alatt az egy nap alatt is. Ideje dolgozni.

69 komment

Címkék: szolgálati közlemény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon örülök nektek!!! :)

Kitartást srácok!
Már kezdtelek hiányolni benneteket...
Örülök, hogy ujra itt vagytok.
no végre már

DOLOGRA !!!
En nem regota irok de regota olvasom ezt a blogot es a tegnap egy kicsit meglepett,hogy eggy darabig lealltok(megertem)de most mar orulok hogy folytassatok es nagyon orulok.Sok sikert.
Ez a reggel is jól kezdődik, köszönet érte.
Üdv újra a fedélzeten!
Jó, hogy visszatértetek!

De a dolgot szvsz valóban "kicsit" túlreagáltátok.
Örülök a visszatérésnek, sok sikert!
Hajrá! És sok sikert!
hajrá szerkik, hajrá kommentelők, hajrá, magyar hoki!
Ti vagytok a gazdái a blognak ergo Ti szablyátok a feltételrendszert is, a további résztvevők pedig ehhez alkalmazkodnak. S ez így helyes.
Hajrá.
Hurrá és éljen!

Szerintem jó volt ez a kis pauze, hogy rá lehessen döbbeni, mi a "tét", mit is jelent ez a blog. ("Hogy tudd, egy pohár víz mit ér, ahhoz hőség kell, sivatag kell...")
Mert az utóbbi időben már nagyon természetessé vált, hogy a fenekünk alá van tolva minden...
Egy javaslat a kedves kommentelő társakhoz.
Ha egy "hülye" idetéved, akkor aki "elsőnek" észreveszi, szóljon rá, de többet senki ne reagáljon a dolgaira, legyen minél kisebb a hullámverés...
Nem értek egyet azzal, hogy a komment az akármilyen formában megfogalmazott vélemény helye. Ha valaki sok munkával "elkészít egy finom vacsorát", akkor meg kell tisztelni azzal, hogy nem "böfögünk hangosan", vigyázunk, hogy "ne piszkoljuk össze az abroszt", mert ezzel el lehet rontani az "egész este hangulatát", vagyis kárba vész a munka...

Jó egészséget, erőt a további munkához!
Orulok hogy vissza tertetek :D
Csak egy kérdés: szükség van a "válasz erre" funkcióra? Szerintem nagyon chat jellegűvé válik néha a kommentek zöme, ami már sokszor nem is a témához, poszthoz kapcsolódik. A kommentek száma ettől nő, de az érdemi hozzászólások zöme sajnos ezzel éppen ellentétes, így nehezen követhető egyes fórumozó gondolatmenete .. (számomra legalábbis)
Ez nem azt jelenti, hogy elfordulnék a blogtól, mert a függőség az függőség. Csak a hozzászólások áttekintése sztem zűrösebb a sok re:, rere:, rerere:, adok-kapoktól.

Mindettől függetlenül "welcome back" :-))

És üdv: egy "nyájas olvasó" a régi szleng szellemében:-))
Juhééééé! Éreztem.... Nyomjátok ezerrel!!!!!
Jaj, de örülök, hogy visszatértetek! Hoki fieszta!

@mike80: igazad van!!! Bocs, de nem tudtam megállni :)))
@mike80: mindenki úgy használja a kommentező felületet, ahogy neki tetszik. Nekem pl. az tetszene a legjobban, ha számozottak lennének a kommentek, mint az index-fórumon, mert akkor teljesen egyértelműen meg lehet jelölni, ha konkrét kommentre reagál az ember, így pedig sokszor előfordul, hogy félreértés alakul ki, és tíz újabb komment kell, mire kigobozódik az ügy. Ám a blog.hu felület fejlesztése szerencsére nem a mi kompetenciánk, és azért sokat javult 16 hónap alatt.
üdvözlet ma reggel IS!
csakúgy, mint ahogy minden reggel, délben és este...csak mióta vagytok
Willkommen zuhause!!!
Kár hogy nincs hétfö,akkor az egész hetem jo lenne!!!
No, akkor aztán Hajrá fiúk!
Vegre egy johir! Orulok...
Ennél jobb hírt ma nem írhattatok volna!
HAJRÁ!!!
Bevallom, picit izgultam a blog megnyitásakor, hogy mi lesz a legfelső cikk... Szerencsére nem az amitől tartottam!

Köszönjük, hogy vagytok nekünk!

Sok sikert a továbbiakban!
Köszönjük, hogy néhány ide nem illő ember miatt nem fosztotok meg az egyetlen lehetőségtől, hogy magyar nyelven színvonalas cikkeket olvashassunk kedvenc sportunkról.
Juhéééééééééé, jó kezdődik a nap! :D:D:D
Köszönjük!
Klassz, hogy máris aktivizáltátok magatokat:) a lázam is lement egyböl:D
Örülök, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült átgondolnotok a dolgot, és újra itt vagytok. Kicsit megijedtem, hogy nem lesz honnan értesüljek a hírekről. Sok erőt és türelmet a továbbiakhoz.
Jó hogy újra van mivel indítani a napot!!
Köszönjük!!
Tovabbi szep napot! Nekem eddig jol alakul ;-)
grat a beismerésnek és sok sikert! :)
Jó munkát a továbbiakban is.

Sok sokert a blognak, sok sikert a magyar jégkorongnak!
hehehe :)))

ma félve néztem be az oldalra, aztán egyből láttam 3-4 releváns posztot.

ÖRVENDEK! Erőt a folytatáshoz!
Kedves Blogosok!
Tudjátok én hányszor mentem úgy haza, hogy nekem ebből az egészből elegem van. Nem ér meg annyi fáradozást, energiát amit beleölök, ami néha sajnos a családom rovárásra megy, ment.
De egyet aludva rájöttem, mindig van cél, amiért érdemes élni, dolgozni. Örülök, hogy ezt Ti is felismertétek.
Üdv SzA
Hát ez egy kicsit olyan volt mint Caligula halálhíre, de a lényeg, hogy visszatértetek és ennek örülök. További jó munkát!
..."egy a jelszónk a BÉKE"...
További jó munkát....
Na valahogy így gondoltam a szünetet. Örülök, hogy Ti sem másként! Már nagyon kellett! "Mint a meleg kenyér"! :D
Ti is "függők" vagytok... Jó, hogy visszajöttetek. Hajrá!
Örülök a visszatérésnek!
o en MARHA!
csak a radart nyomogattam egesz nap, a fooldalra ra sem neztem.

a post elott fejet hajtok, es HAJRA JEGKORONG (BLOG)!!!!
Nagyon jó, hogy visszatértetek, mondhatnám azt is, hogy na végre:-)))))
Sziasztok!

Eloszor is nagyon orulok,hogy folytatjatok!! :)
Igazabol nagyon reg ota kovetem, olvasom a blogot, tenyleg, ahogy sokan irtak, nincs nap, hogy ne nezzem meg. Ma mar ott tartok, hogy fuggo lettem?!?! Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem. Mar erlelodott bennem, hogy regisztraljak, hiszen jo parszor mar megosztottam volna en is a velemenyem veletek, de eddig valahogy nem sikerult. A napokban dontottem el, hogy regisztralok, erre tegnap mi tortent...:) De orulok, hogy vegulis helyre razodott a dolog.
Kulfoldon dolgozom, es ugy erzem, amikor benezek ide, egy barati kozossegbe lepek, meg ha az utobbi idoben a kommentezok kicsit el is ragadtattak magukat neha. Szoval remelem nem baj, ha ezentul mar velem is talalkoztok majd.
Igy elsore talan eleg is ennyi, legyetek jok, nagyszeru a blog!
Jah es remelem majd Svajcban megismerhetek jo par embert kozuletek, akiket igy nicknevrol mar "ismerek"! :)
Hújj, hújj, hajrá!
Most jön a java a MOL-Ligában! Várunk Csíkban mindenkit az elődöntőkre és a döntőre is, mert sajnos az 5kutyások elintézték, hogy a rájátszásban egy meccs sem lesz Pesten.... -))))
@KoMoNDoR: "...mert sajnos az 5kutyások elintézték, hogy a rájátszásban egy meccs sem lesz Pesten...." - ezt hogy erted? Az oke, hogy nem biztos pesti meccs az elodontoben, de mi kozuk van az 5kutyasoknak...?
@fekmen: /me tudatlan
kik az ok az 5kutyasok? :)

es miert nem lesz BPen 1 meccs sem?
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza: Elmeletileg lehet meccs barhol de a gyakorlatban megtortenhet az is hogy az elodontokben ha mindket szeredai csapat ketszer gyoz akkor mar nem lesz tobb merkozes kint sehol . . .
Szerintem ez a lebonyolitasi rendszer nem a legjobb mert barmely csapat szurkoloi ha mar csapata eljutott az elodontokig megerdemelte volna hogy legalabb egy elodontoben lassa hazai jegen a csapatat tehat szerintem az 1 itt 1 ott es majd a harmadik ha kell annal aki elorebb vegzett sokkal kielegitobb lett volna mindenki szamara . . . igy most nekunk lehet hogy jobb lesz de a jegkorong nepszerusitese celjabol jobb lenne ha igazi tetmerkozest lehetoleg mindenhol lassanak ha mar vegigizgultak a szezont
Király.

Most hogy kipihentétek Magatokat .... mikor lesz fent a Siki interjú ??? ;-))))
@atish: Amint nem kell erre a kérdésre óránként válaszolgatnom :)
Csak idézni tudok Thomas_AV-től:

Goooooo BLOG Goooo, holnap pedig ismét MECCS Fehérváron!!! :)

HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
Szerencsétek! :))
Csak így tovább!
igy teljesen korrekt a dolog gyerünk tovább
Én csak annyit mondanék: Juuuuuhééééééé!!! :D
Legyetek üdvözölve! Igy már ma este sem unatkozom! Köszönet érte!
Fiúk!
Örülök hogy néhány meggondolatlan ember miatt nem veszik el a hitetek, az energiátok, s folytatjátok ezen nagyszerű blog írását, szerkesztését, aminek az olvasása, mostanra már nagyon sok hokiszerető ember mindennapjának részévé vált!
Köszi!
Köszi a gyors regenerálódásért! :)
Csak örülök, hogy folytatás következik, és csak remélni tudom, hogy a pauza rádöbbentett bizonyos embereket arra, hogy mit is kapunk nap, mint nap. Ergo remélem, hogy azoknak a hozzáállása is megváltozik. és kevésbé lesznek romboló jellegűek.

Nagyon tetszik @jacint70: hasonlata, miszerint az elkészített vacsorát illik megtisztelni, főleg ha azt szívvel lélekkel főzték.
Néha rémálmaimban azon elmélkedtem,
van-e élet a jégkorongblog megszünése után. NINCS!!!
De újra süt a nap:)
Thx
@fradigy aka Kolbaszosrajaspizza:
Sajnos a jelenlegi állás szerint annak van nagyobb esélye, hogy a rájátszásban nem lesz meccs kint (bent?!) A két csíki csapat amenyiben pálya előnyt élvez az elődöntőben, nem fogja harmadik meccsre hagyni a döntést. Azért mondom, hogy sajnos mert:
1. A közös liga jövőbeni népszerűsítésének jobbat tenne egy magyar-székely, magyar-román, székely-román döntő.
2. Nekünk szurkolóknak, már tavaly hiányérzetünk volt, hogy a román bajnoki döntőben nem a Steli volt. Hiányzott az a "BULI" amit a bukaresti "kirándulás" jelentett az évek folyamán a döntőkben. Azt reméltük az idén felváltjuk egy bp.-i, újvárosi úttal.
De, hát egy kocsma keze messze elér.... na me képzavar :-)))
@KoMoNDoR: ...kicsit nehezen, de most mar megertettem az "5kutyas intezkedest" (bocs, de en nem oda jarok... igy nem vagtam le egybol...).
Ami az elodontoket illeti, en megvarnam a masodik merkozesek veget, ugyanis sajnos mindket csiki csapat megmutatta, hogy nem mindig hozza a papirfomat. Es szerintem az elodontokben mar nem is nagyon lehet papirformarol beszelni... Ugyhogy akar meg be is johet egy bp-i ut...:)
@KoMoNDoR: ertem ertem, de fekmennel ertek leginkabb 1et, ez jegkorong, ne igyon senki elore a medve borere... 2 magyar es 2 szekely csapat lesz az elodontokben es barmi megtortenhet.
@fekmen:
Ez így igaz, már azon is elgondolkodtam, hogy nem volna jobb, hogy harmadikként kint kezdeni az elődöntőt, hiszen ha csütörtökön a Starsal játszuk az elmaradt meccset, akkor lehet hogy Bp.en kellene rápihenni a szombati meccsre. Akkor meg a 2 mérkőzésből kell 1-et nyerni és a mindent eldöntő lehetne itthon. Habár most az icehockey.hu-n nem látom az elődöntők eredeti kiírását
@KoMoNDoR: Hat az biztos, hogy a csutortoki Stars meccs + utazas haza utan nem lessz konnyu szombaton az UTE ellen, de keves esely van arra, hogy a SC a harmadik helyen vegezzen az alapszakaszban es Pesten legyen az elso ket meccs, de amugy is rizikos lenne a SC-nak, szerintem jobban jartok itthon a kettovel...meg hat ott van az 5kutya...:)
Az elodontok jovo szombat-vasarnap es ha szukseges utana kovetkezo szerdan lesznek.
Na, ez jó hír, hogy vagytok. A söpredéket pedig nyugodtan töröljétek, vagy megtanulnak normálisan írni, vagy menjenek a levesbe, senkinek nem fognak hiányozni.
süti beállítások módosítása