HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hívják a válogatottba az UTE szlovákjait

2009.01.13. 13:46 D. Gromov

Hétfőn kihirdették az idei téli Universiade (Harbin, Kína, február 18–28.) hokitornájára készülő szlovák válogatott bő keretét, hívta fel a figyelmünket a hírre törzsolvasónk, U. N. Owen. Ennek számunkra azért van különös jelentősége, mert meghívót kapott három Újpest-játékos is, miszerint: Juraj Kadlubiak, Vladimir Dubek és Ladislav Sikorcin. Akik azonban nem állhatnak a szlovák egyetemi csapat rendelkezésére.

A gárda vezetőedzője Igor Toth, a bő keret puhói edzőtáborába 42 játékost invitált (Púchov, január 17–18.). Az edzőtábor után, január 19-én hirdetik ki a 22 tagú utazó keretet. A bő névsor tagjai közül a három újpestin kívül ismerhetjük az érsekújvári Marian Molnart is, aki a MOL Ligában is játszott már az NZ Stars színeiben. Kerettag még Budai Krisztián több késmárki csapattársa is.

"Megtisztelő a szlovák válogatott érdeklődése játékosaink iránt, de úgy gondolom, amennyiben ebben az időpontban tétmérkőzéseink lesznek, akkor nem engedjük el őket. Nem azért fizetjük őket, hogy a legfontosabb mérkőzésekről hiányozzanak. Márpedig nélkülük sansztalanok vagyunk a rájátszásban" – kommentálta a történteket blogunknak Pék György, a lila-fehér klub vezetőedzője. Február közepén az Újpesti TE minden bizonnyal érdekelt lesz a magyar országos bajnokság küzdelmeiben. A meghívásról már decemberben is esett szó, az UTE holnapja meg is írta, hogy a játékosok nem mehetnek.

A Universiade férfi hokitornája 10 csapatos lesz:
A csoport: Kanada, Kazahsztán, Csehország, Kína, Nagy-Britannia
B csoport: Oroszország, Szlovákia, Japán, Dél-Korea, USA

45 komment

Címkék: szlovákia ute universiade pék györgy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez a torna meghívásos, vagy kvalifikálni kellett rá? Mert Kína, Nagy-Britannia, Dél-Korea és Japán szereplése nekem meglepő, ha tényleg selejtezni kellett rá.
Azért ez nem semmi !!!!!

De ITT nagyobb szükségünk van rájuk.

CSAK A LILA !!!!
Ez mindenképpen örömteli, és a magyar hoki erősödésének, elismerésének egyik jele.
De azért jó, hogy nem mehetnek. Hátha hasznára lesznek még a magyar válogatottnak, ha sikerül végre a honosításuk. Elvégre mindkét fiú édesanyja magyar.
Dugó, melyik kettőre gondolsz a háromból?
@nagypi: ebben a pillanazban akartam kérdezni : )

Tényleg érdekel a válasz!
nagypi:
Sikorcin és Dubek
jogos a felvetés. Csak nekem természetes volt:)
Sikorcin anyukája magyar? Most írok a Sólyomnak levelet azonnal!

Meg is szólalt bennem a kisördög, nem azért hívják meg őket a szlovák válogatottba, hogy 1-2 meccsen alibiből játsszassák és utána már nem lehetnek magyar válogatott? Ahogy az Vargyassal történta anno.... Most, hogy A csoportosok lettünk, egyértelmű konkurenciát jelentünk nekik!
Mindig válogatottpárti voltam. Fordított esetben valószínűleg legtöbbünknek nem tetszene, ha egy magyar játékost nem engednének el a klubjától, hogy képviseljék a nemzetünket bármilyen sportágról is legyen szó.
Persze a szerződés az szerződés.
Hurrikán, ez jó meglátás, teljesen egyetértek veled.
a másik pedig: VÉGRE PÉK ELISMERI, HOGY A SZLOVÁKOK NÉLKÜL SANSZTALAN AZ UTE. mint ahogy eddig is láttuk ezt a meccseken.
sikorcinnak ez a masodik szezonja a lilaknal mert akkor talan mar jovotol jatszthatna a magyar valogatotban nem?
Ez még csak az első szezonja!
Dubek ügye hogy áll a magyar állampolgárság ügyében, tudja valaki?
@vb87: Pék azt ismeri el, hogy a szezon közbeni eredményeink alapján egyre inkább reálissá váló döntőbe jutás a MOL ligában és az OB1-ben teljes csapatot kíván. Soha nem tagadtuk, hogy a szlovákok óriási erősítést jelentettek. Ilyen jól magyar bajnokságban nem is tudom, mikor erősített csapat. Nélkülük valóban nem lehetnének vérmes reményeink, de áruld már el, melyik magyar csapatnak lenne légiósok nélkül például a szeredaiak ellen?
Ami pedig az Újpest keretét illeti, ezt is sokszor elmondták már a vezetőink, hogy fiatal, rutintalan csapat, akik messze a valós tudásuk felett szerepelnek idén. Ezért is élmény megint a Megyerire járni meccsekre. A szlovákjaink nélkül valószínűleg mi is négy közé kerülésért küzdenénk.
Fugeute:
Engedd meg, hogy megfordítsam a kérdésed: Melyik erdélyi csapatnak lenne esélye idegenlégiósok nélkül
a jobb magyar csapatok ellen?
Azért őket is erősen húzzák az idegenlégiósok.

Hajrá Lilák! :)
@vb87: Rencz Dani nélkül is sansztalan lenne a Fradi. ;)
Ez még csak most van? Azt hittem már rég túl vagyunk rajta, mert kb. decemberbe említette ezt Siki anyukája, hogy meghívták a fiát, de nem megy. De az állampolgáros dolog még régebbi, de az sem áll sehogy. Gondolom, ha majd épp tényleg szüksége lesz rájuk Cortinának, nagyon gyorsan fel fognak pörögni az események:-) Addig meg maguknak intézik, a szüleikkel meg a klubbal. Siki anyukája egyébként egy humoros, kedves, imádnivaló magyar asszonyka, exműkorcsolyázóedző...de majd hamarosan többet róla/róluk....:P
Igen, ezt az Ute honlapján már vagy egy hónapja kinn van Oo
remljuk hogy Cortina majd mutat valami nagyon kiraly emberelonyos figurat a volanos sracoknak mert ha ilyen marad az emberelony kihasznalas mint most a volanban akkor az otkarikas almokrol le kell mondani
@freddyD: de hát be is linkeltük. ott két játékosról volt szó, és harbinról, most meg arról van szó, hogy konkréton beletettek a bő keretbe hármat, de nem mennek. ellentmondás van?
@guriga uram jr.: ez így is van :) jó a memóriád, Guriga :) rég láttalak
Hajrá UTE
Off: Meddig van Sikorcin szerződés. Azért kérdem, mert ha így folytatja a gólgyártást valamelyik Extraligás csapat elviheti!
@kazincbarcikai hokis: csak erre a szezonra szól a szerződése.
a10: te milyen szurkoló vagy?
HC Csíkszereda:)
@Dugó: szted ki az, aki a legtöbbet tudja kis honunkban Sikorcinról?:D
@Fugeute: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
@a10 és az előtte szóló: két ilyen nap után nem fogadok el reklamációt, előre szólok :)
@Muki76: Ne, inkább mutasd!:-))))))))
@Fugeute: Hehe, rögtön gondoltam, hogy ő az :) .
@F. Kapus: Hogy milyen nap után?:O:-)
@Muki76: Nekem viszont fogalmam sincs, hogy te ki vagy:P
Muki,Muki Hetvenhat.:))
@a10: De ugye én eltaláltam? Jelszó: Rózsa :DDD
Tudom. Csak azt nem értem miért kell kitálalni olyan dolgokat, amelyek akár a visszájára sülhetnek :S
eddig csak találgattunk, de kezd beigazolódni a gyanú, mely szerint Andi és Sziki nagyon egymásra találtak. múltkor is édesen beszélgettek a büfénél Újpesten:P
@Dugó: Aki felfigyelt rá, az nyilván más forrásból tájékozódik erről a körülményről. De megértem a te indokaidat is.
Egyébként meg nem adjuk, oszt annyi:)
nehogy azt hidd, szöget üthet ez egyesek fülébe simán
Na itt lép be a nem adjuk...:)
Dugó, neked megírtam iwiwen, amit kellett. És különben is megbeszéltem vele, hogy csak az NHL-be mehet el, azt mondta jó. Ne parázzál! Ide még írnék valamit, de akkor minden poént lelőnék az interjúból...:)
Forest! A rózsa a jelszó, igen:P
Bééé! Nagyon jól tájékozott vagy és köszi mindent...;):S
süti beállítások módosítása