HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Soha nem késő jó teljesítményt nyújtani

2009.01.10. 16:44 F. Kapus

Az első harmad jól sikerült, nagyjából olyan játék folyt a pályán, amilyet terveztünk, kezdett bele a linzi EBEL-meccs értékelésébe Énekes Lajos Alba Volán-edző. A második harmad katasztrofálisra sikeredett, a harmadikra pedig nem maradt tét.

"Már az első játékrészben is akadtak problémák a védekezésben, ezek akkor még nem bosszulták meg magukat. A hibákra fel is hívtuk a játékosok figyelmét a szünetben. Ám a második harmadban ismét elkövettük ezeket. Részben ennek lett eredménye a sok kiállításunk. Ez a játékrész katasztrofális volt, 4-0-ra kaptunk ki. Volt emberhátrányos és kettős emberhátrányos gól is, utóbbit akkor kaptuk, amikor egy kiállításunk letelt. Nem mondom, hogy a bíróknak nem volt közük a sok büntetéshez, de sajnos ismét megadtuk az esélyt ezek befújására. Erre ismételten oda kell figyelnünk. Túl sokat volt 5 a 4, illetve 5 a 3 ellen a Linz ellenünk, és ez a csapat élt a lehetőségekkel.

1-3-nál nagyon összekaptuk magunkat, több nagy helyzetet kialakítottunk, a kapuvasat is eltaláltuk. Sajnos a kipattanókra nem értünk oda, a linzi védelem jól dolgozott. Ekkor még volt esély a jó eredményre, de nem tudtunk élni vele. Szorosabbá tehettük volna a meccset, de a győzelem nem volt benne a pakliban. A harmadik harmadban többet védekeztek a hazaiak, még nehezebb volt feltörni a kapujuk felé vezető utat. 0-0 lett ez a húsz perc, nem volt sok gólszerzési esélyünk.

Hetényi Zoltán átlagos teljesítményt nyújtott. Voltak bravúrjai, de nem ez volt az ő csúcsmeccse. Maklári Erik a jegyzőkönyvvezetők hibájából került fel a második gólnál az adatlapra, egyáltalán nem lépett pályára, bemutatkozása még várat magára.

A mérkőzés után Linzben aludtunk, reggel átbuszoztunk Szlovéniába, Bledben szállunk meg. Vasárnap reggel itt edzünk egyet, utána indulunk Ljubljanába. Ez lesz az a legfontosabb mérkőzés a héten. Ha most sem kapjuk össze magunkat, nagyon kedvezőtlen pozícióból fogjuk várni az utolsó kört. De azt gondolom, soha nem késő jó teljesítményt nyújtani."

18 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annak örülök, hogy legalább nem kell szétbuszoznia magát a csapatnak és végre van idő a felkészülésre a helyszínen. Két mentálisan eléggé elgyötört csapat fog találkozni, de a hazai pálya mindenképpen az Olimpijának kedvez.
Nemtudom ki hogy van vele, de ha olvasom Lajos meccsek utáni értékelését,mindig full bizakodom a következő előtt.Mindig olyan szépen elmagyarázza hogy hol hibáztunk,hol kell javítani ,(amit ő megis ígér) a soron következő ellenfél ellen,majd jön az aktuális meccs nap,és az aktuális vereség. A hazai mérkőzéseinket látom élőben,és ott nem vagyunk rosszabbak mint az ellenfél,sőt sokszor fölényben vagyunk .Nekünk mindig becsúszik 1-1 kapitális hiba,fegyelmezetlenség ,amiből gólt kapunk,és mivel mi a ziccerek tömkelegét kihagyjuk ,kínkeserv kell 1-1 gólhoz is.Ugyanis a játékosainknak sem Lajos sem Sator mester soha nem magyarázza el,hogy a korongnak sajnos nincs páncéltörő tulajdonsága,csak sima vulkanizált gumi,és ez oknál fogva hiába lövöldözzük bele szorgalmasan a kapus hasába akár szemtől szembe senkitől sem zavartatva 2méterről.A korong sajnálatos módon nem fogja magát átégetni a kapus védőfelszerelésén,és nem köt ki a gól vonal mögött.Emberelőnyös helyzeteinket megsem említem,aki látja a hazai mecseinket tudja,mennyire reménytelen helyzet.Az a bosszantó,hogyha a csapat olyan lenne ,mint a tavalyi, akkor egy szó sem érhetné a ház elejét,mert az ebel olyan magas volt nekünk,mint 7 törpének az Nba karrier, tavaly örültünk ha gólt ütöttünk,ha kihúztunk 1-1 ember hátrányt.Az idei csapat, a szezon elején megmutatta , hogy igenis lenne keresni valónk az ebelben.Igaz az első hetek szép szereplése valóban nem volt reális,de a mostani Canossa járás sem az.A csapat tudása cca. a 6-8 helyre simán jó . Ezt a gyenge szereplést nem lehet csak a fight nightre fogni, ez alibinek jó,de nem fedi a teljes igazságot.Innentől kezdve a cél csak az eutanázia azaz a szép halál,tehát megpróbálni elérni a 9ik.helyet ,vagy ha nem sikerül,akkor legalább nem leszakadni brutál módon tőle.
Lali már megint csak mellébeszél. Állítólag orrba- szájba gyakoroljuk a speciális helyzeteket de semmi.. Arról kéne inkább beszélni, MIT tettek eddig a hibák elkerülésére, nemcsak úgy általában, hogy "felhívtuk a figyelmüket, gyakoroltattuk" stb, hanem konkrétan!
Egy fontosat viszont elmondott: NEM ÉRÜNK ODA A KIPATTANÓKRA!! Sajnos ez megy: valaki a szélen elszáguld- már ha nem ijed meg 3 védekező linzi sorfalától és lövi be a kapu mögé- aztán ráküldi lesz, ami lesz alapon. Viszont ismétlés nemigazán van
@46: eléggé leegyszerűsítetted a dolgokat. Nem hinném, hogy ez az összes lehetőség, amit felvázoltál. Ugyanakkor a hangnem sem épp erre az oldalra való (szerintem). A politikát pedig végképp nem kéne behozni ebbe a légkörbe. amúgy valóban elszomorító a hosszas sikertelen széria. Jó lenne ha végre már megszakadna a rossz sorozat és nem azért, mert vége lesz az alapszakasznak. Azért ettől függetlenül: Hajrá Volán!!!
@exL:1: remek megfogalmazás, nagy igazságok... Jókat nevettem, részben kínomban...
Drága csalódott szurkolók, fájdalmatokat megértem, én sem vagyok boldog, de az érvelésmentes, ellenszenvesen személyeskedő kommenteket ki fogom törölni.
Akkor is nevetséges, amit hetek óta Lajos nyilat-
kozik, sajnos tudomásul kell venni, hogy a Volán
anyagi helyzete nem igen engedi meg jobb idegenlégiós vételét, a saját játékosok meg- megtesznek mindent de nem bírnak többet, őrülni kell minden egyes pontnak és Lajosnak sem kell
mellébeszélni, a szurkolókat hülyének nézni.
A Ljubjana még időben erősített. Itt vetőthed fel ismét a pénz kérdése sajnos. Találtak egy elég jó kvalitású dán gyereket. Legelőször kedden játszhat, úgyhogy végre valaki az ellenfeleknél, aki nem ellenünk debütál.

eliteprospects.com/player.php?player=351

Mindenképpen egy irány lenne a Volánnak is a jövő évre nézve az 'északi' vonal. Ez a srác is ütögetett már a svédeknél és Svájc 2-ben is.
Yarema és Egon Muric sérült. Véleményem szerint, ellenük idegenben kell, hogy legyen keresnivalónk.
Hajrá Volán! Ott leszünk az utolsó 7 hazai meccsen!
Elnézést a kéretlen reklámért, de az imént óriási örömben volt részem, talán nem baj, ha megosztom veletek:
fanzone.blogzona.hu/Ocskay/archives/2009/01/09/Tartjuk_a_szokast_nem_adjuk_meg_magunkat/

Most függetlenül attól, hogy ez nekem különösen jólesett, ha nem vagyok említve, akkor is ezt mondanám: ezért a hozzáállásért lehet szeretni és tisztelni annyira a Volánt (és fehérváriként nyilván Volánt mondok, de nyugodtan említhetném a többi magyar jégkorongozót is).
Én azt mondom, bármilyen rossz forma, sorozat is van, az ilyen dolgokra érdemes emlékezni, emberek.
Raon, ez valami nagyon friss reakció lehet, mert délelőtt olvastam Csicsó blogját és akkor még csak a Te kommentedet láttam (amivel egyébként teljesen egyet értettem, az ő válasza azóta jöhetett
@Raon: Köszi a linket és a kommentet amit írtál Csicsonak! Ezért is nagyon megérdemlik az ilyeneket a srácok, akkor is ha az erőfeszítésük itt most ennyit ér el "csak"! Menniük kell tovább és csinálni nekünk meg bíztatni őket!
Hajrá VOLÁN! :)
Kiszámoltam sajnos. A rájátszás már elment, csak matematikailag lehetnénk ott.
Készítettem egy mini tabellát az utolsó tíz fordulóról :

Graz 10 meccs 13pont
Innsbruck 10 12
Ljubjana 10 9
Volán 10 4

Valami földöntúli erő és javulás kéne... jó ha emelt fővel akarunk búcsúzni, de most már nem kéne a playoff lelki terhét cipelni, rá kéne készülni uram bocsá' rápihenni a Rigai selejtezőre.
Nem tudom, hogy szoktátok-e figyelni, de F.Kapus túl van az ezredik posztján! Gratulálok!
@hüjeliba: a SCHWARTZ ereje, Yoghurt biztos segitene ;)

www.youtube.com/watch?v=ebJ-4hjNZRM

ezt kellene megerteniuk, h bennuk van az ero ;)
20 20 60 emlékeztek erre a 3számra?
@bojl:
Még Cortina mondta, nem?
20 mp egy csere, 20 perc egy harmad és 60 perc a meccs.
Ha jól emlékszem ezt jelenti a 3 szám.
süti beállítások módosítása