HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Gebei Péter visszatér

2009.01.06. 18:00 F. Kapus

A legjobb magyar játékvezető pályafutása besűrűsödött. Gebei remek szezont produkál az EBEL-ben, akár a rájátszásban is szerepet kaphat. Svájcból két mérkőzésre szóló meghívást kapott. Mindezek mellett az emlékezetes tavalyi OB 1-es elődöntő óta először idehaza is vezet mérkőzést, az aktuális Mol Liga-fordulóban debütál ebben a szezonban.

Kezdjük a végén. A keddi Dab.Docler–Alba Volán mérkőzésen Gebei Péter ismét magyar bajnokit (egyben Mol Liga-mérkőzést) vezet. Gebei az emlékezetes tavalyi csíkszeredai OB 1-elődöntő óta nem vállalt szerepet a hazai jégkorongban. Akkor kijelentette, a szezont kihagyja az őt ért méltatlan és alaptalan vádak miatt. "Az idő telik, a dolgok változnak – mondta az egykori sokszoros válogatott játékos. – Sok felkérés és megkeresés után a maira igent mondtam. A jövőről egyelőre nem szeretnék beszélni, meglátjuk, hogyan alakul itthon a pályafutásom."

"Második éve szerepelünk Bedő Péterrel és Németh Mártonnal hármasban az EBEL-ben. A játékvezetőket telkjesítményük alapján négyféleképpen értékelhetik a mérkőzések után: rossz, javítandó, jó, kiváló. Mi eddig csak jó minősítést kaptunk. Nem panaszkodhatunk. És amiről még októberben sem álmodtam, előfordulhat, hogy a rájátszásban is vezethetek mérkőzést. Ott már négybírós rendszer lesz, és mivel szezon közben nem kaptam jelzést erre vonatkozólag, azt gondoltam, nem számítanak rám a rájátszásban. Aztán nemrég együtt vezettem a német Wilhelm Schimm-mel (róla elég annyit tudni, hogy a német elitligában, a DEL-ben is vezet, az 1992-es olimpiai döntő és néhány A csoportos világbajnokság vezetőbírója volt – F. K.). Mint kiderült, Schimm maga választhatja ki, kivel vezeti le az EBEL-playoff meccseit. Ez is erre szolgáló tesztmeccs volt. Utána annyit mondott, hogy jó voltam.

Hogy mennyire, az abból derül ki, hogy megkapom-e a meghívót, vagy sem. Ha sikerülne fújnom az EBEL-ben az egyenes kieséses szakaszban, azt nagyon nagy eredménynek tartanám. Személyemtől elvonatkoztatva ez azért lényeges a magyar hokinak és az itteni bíróknak, mert senki nem Gebei nevet jegyzi meg, hanem azt, hogy magyar jutott ki."

Gebei Péter számára ez a hét rendkívül zsúfolt lesz. Kedden levezeti a dunaújvárosi meccset, szerdán autóba ül, és meg sem áll a svájci Neuchatelig. "Novemberben egy svájci bíró, Andreas Koch járt hazánkban, és vezetett két meccset. Most az akkori látogatás visszahívása történik, én is két bajnoki mérkőzést vezetek az NLB-ben, a svájci másodosztályban. Ez is nagy kihívás, jelentős feladat."

Csütörtökön a Neuchatel–Sierre, szombaton a Basel–Thurgau csata vár Gebei Péterre. De a hét még ezzel sem teljes. "Hazafelé, vasárnap még levezetem a Villach–Red Bull Salzburg EBEL-mérkőzést is" – fejezte be Gebei Péter.

21 komment

Címkék: ebel játékvezetők mol liga gebei

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sajnos mögötte elég nagy az űr. A mostani formákat tekintve utána Halassy következik tudásban (és ez a többiekre nézve elég erős kritika)
Mindig mondtam, hogy Gebei Péter a legjobb magyar jégkorong játékvezető! Gratula neki.
Szerintem nem is kérdéses, hogy Gebei Péter a hazai hoki Puhl-ja.
@M.Lac: Már csak az a kérdés, hogy ezt dicséretnek szántad-e. :)
@KCs: Te mire gondolsz, ha Puhl Sándor nevét hallod? Én egy jó játékvezetőre.
Halassy mellett én még Varjú Árpádot kiemelném.Gebei nálam is Puhl Sanyi.
@M.Lac: Én egy valaha jó játékvezetőre, akit azóta alkoholizmusa és etikátlan, gyanús dolgai miatt kivetett magából a honi futballbírói társadalom.
@KCs: Ha játékvezetőre gondolsz, akkor M.Lac-nak van igaza. Ha emberre, akkor Neked. Most a játékvezetőkről beszélünk. Szerintem is Puhl és Gebei.
@KCs: szerintem zárjuk le ezt a vitát a következő névvel: Diego Maradona :))
Nincs köztünk vita, csak kérdezted, hogy mire gondolok, ha Puhl nevét hallom.

Mint bíró, nyilvánvalóan kétségbe vonhatatlanok az érdemei.
:) Reméltem is :)
Puhlt csak az tartja jó játékvezetőnek, aki nem járt NB1-es meccsekre :-)

Az Újpest-Fradikat pl. mindig rosszul fújta :)

De ez itt már nagyon off, elnézést érte.
Druga szerintem kitűnő játékvezető. Csak kevés meccset kap. És Sós Zoli is, csak ő meg utazgat mindig, jobbra-balra és kevés meccsen fúj...
Gebeinek pedig gratulálok, mindenképpen szép teljesítmény!
Sós Zoli mitől jó??? A női bajnokság színvonalát nem üti meg sokszor a ténykedése, nem hogy egy MOL ligáét...
Inkább el kéne gondolkozni azon hogy mitől Gebei a legjobb... Kiváló korcsolyázó tudás, kiváló helyezkedés, és tud a játékosok fejével gondolkodni, valamint pártatlan tud maradni. A baj és a szörnyűség az hogy Magyarországon nincs senki más aki e kritériumoknak megfelel...
@Stommy: Szerintem van,Baróti Attila személyében,de ő sajnos körön kivül helyezte saját magát.
"Kiváló korcsolyázó tudás" - - - - -- > Akkor csak Dunaújvárosban esik-kel mindig ??:D Amúgy tényleg jó bíró, vagyis jobb mint a többi. De az örök kedvenc ÁRKOVICS :D
Nehéz Retyére bármit mondani, hiszen gyakorlatilag az egyetlen magyar hokibíró.
Toronymagasan ő a legjobb és néhányan még úgy-ahogy, a többiek a katasztrófa kategória.

Szerintem a jv cunami itthon incze (sajnos kisebb betűt nem tudok beállítani a nevéhez)

Puhl világszerte elismert játékvezető volt, de itthon ismerték...

Szóval Gebei Peti előtt pedig le a kalappal, sok sikert Neki a további karrierjéhez :-))
@Prince09: Puhlt 4-szer választották meg a világ legjobbjának,azért az nem semmi.Te is tudod senki nem lehet próféta saját hazájában.A nemzetközi mérkőzéseit tényleg jól vezette.A jv cunamival egyetértek.
Sziasztok ! Ma csak beleolvasni akartam egy-két érdekesebb cikkbe de nem tudom megállni hogy ne véleményezzem Gebei spori ténykedését ! Gratulálok NEKI ! Jó volna ha sikerülne felépítenie azt amit elkezdett , példát mutatni a többi (ehhez a rettentő nehéz feladathoz GYÁVA NYÚL) kivénhedt OB I-es játékosnak hogy segítsenek a játékvezetés színvonalát a játék szintjére emelni ! Cikinek tartják ! Szerintem az egyetlen lehetséges út az ha olyan bíróink lesznek akik maguk is elismert játékosok voltak valaha . Úgy érzem kevés az hogy valaki szereti ezt a játékot , elcsúszkál és levizsgázik ! Retye esete követendő ! Kapjátok össze magatokat öreg spílerek , csíkos mezeket fel és irány újra a pálya !!!! Tegyetek még valamit a MAGYAR HOKI-ért ! (mindenki tudja hogy ebből csak kihalni lehet , abbahagyni NEM SOHA ) Kövessétek GEBEI PETIT !!!!!!!!!!!!!
Haza beszélek.
Haszonics Miki nemzetközi minősítése, éveken keresztül felfelé nyíl volt. Igaz vonalbíróként. Tapasztalatot szerzett , nem keveset. Kis apaságát, ha néha szünetelteti, akkor bizonyítani fog. Lehet ellenkezni, tudom. Bartha / Tüsi/ , és Koleszár nemzetközi meccsei szintén jók voltak. Itthon botránykrónikai gyűjtemény a ténykedésük. Nem hiszem , hogy a nemzetközi megítélés tévedett.
Annyira jó ezeket olvasni!!!
Az ominózus nemzeti sportos cikk után attól féltem, h megint mindenki csak leszólni fogja.
Örülök h nem így lett :)
És Retye tényleg jó! emberként is és bíróként is!!!
És ahogy Prince09 írta: "Toronymagasan ő a legjobb"
süti beállítások módosítása