HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még 1 hónap, és selejtezünk az olimpiára

2009.01.06. 11:54 F. Kapus

Szűk egy hónap múlva hazánk olyan erős válogatott otthonában játszik tétmérkőzést, amilyen ellen évtizedek óta nem tett hasonlót. Rigában Lettország lesz egyik ellenfelünk. A négyes csoport győztese részt vehet a vancouveri téli olimpián. A magyar válogatott felkészülési programjáról írunk, és arról, hogy kaphatóak a jegyek.

Kezdésként február 5-én, helyi idő szerinti 20 órakor a 14 500 férőhelyes Arena Rigában játszunk a lettekkel. Mint ismert, további ellenfelünk azon a hétvégén a most velünk szemben csak divízió 1-es Olaszország és Ukrajna.

A torna hetében nemzetközi szünet lesz, így az utolsó bajnoki mérkőzésekre február 1-jén, vasárnap kerülhet sor. A magyar bajnokságban és a Mol Ligában játszanak is vasárnap. Mindhárom EBEL-ország olimpiai selejtezőn vesz részt. Ezért az EBEL-ben ésszerűbben alakították ki a versenynaptárat, január 29-én lesz forduló, aztán február 13-ig szünet következik. Franciaországban még nagyobb felkészülési időszakot iktattak be, ők már január 27-én letudják az utolsó kört. Vas János utazása szempontjából fontos, hogy a svéd Elitserienben január 31-én lesz a szünet előtti zárómérkőzés.

A szövetségi kapitány esete a legérdekesebb, mivel a másodosztályú bajnokságokra nem vonatkozik az IIHF-kötelezettség, és a Bundesliga 2-ben nem is állnak meg. A jelenlegi állás szerint a február 1-jei bajnoki után utazik Budapestre Pat Cortina.

Imre Lajos, a válogatott csapatvezetője arról tájékoztatta a jégkorongblogot, hogy a csapat február másodikán találkozik. Hétfőn egy, kedden két edzést tervez a szakvezetés, ezek helyszíne a káposztásmegyeri Ice Center lesz. Szerdán reggel a válogatott a Budapest–Frankfurt–Riga repülőutat teszi meg, tehát csak egy nappal a nyitótalálkozó előtt érkezik a lett fővárosba.

Pat Cortina információink szerint nem tervez külön programot a bajnoki kötelezettséget néhány nappal hamarabb letudó játékosok részére. Mint mondja, a csapat tagjainak egy ilyen feszített bajnoki program mellett többet jelenthet néhány nap pihenés, mint egy hosszabb edzőtábor.

"Az olimpiai selejtező három mérkőzését reményeink szerint a magyar sportrajongók élőben láthatják – mondta Máté Pál, a Sport Tv főszerkesztője. – A Sport Tv az MTV-vel közösen tervezi a közvetítést, méghozzá úgy, hogy a csütörtöki mérkőzést mi, a pénteki és a vasárnapi találkozókat a Magyar Televízió sugározná. Jelenleg még semmi biztosat nem tudok mondani, a lett féltől érdemi válasz nem érkezett megkeresésünkre, talán a hét vége felé lesz konkrétum. Annyit ígérhetek, a jégkorongblog olvasóit azonnal értesítjük a fejleményekről."

Néhány információ azoknak, akik tervezik, hogy a helyszínen szurkolnak a magyar válogatottért. A jegyértékesítés természetesen folyamatban van, 7, 10 14 LVL értékű tiketteket lehet vásárolni az interneten. A lett lati egységenként 375 forinttal szorzandó be, MNB-középértéken. Az utazás leginkább repülővel képzelhető el a jelentős távolság miatt. Közvetlen járat nincs Budapestről, vagy átszállással, vagy bécsi indulással érhető el a lett főváros. Ez utóbbi helyszínről jelenleg az Air Baltic ajánlata szerdai indulással és hétfői érkezéssel 220 EUR körül mozog, ez tűnik a legkedvezőbb megoldásnak mind közül.

A szállások Rigában nem drágábbak az átlagosnál. A jégkorongblog kis csapata ebben az ifjúsági szállóban lakott a 2006-os A csoportos világbajnokság ideje alatt. Melegen tudjuk ajánlani, fantasztikus kulturális kirándulás, ugyanis a rigai nagypiac (azaz az egykori Zeppelin-gyár, mérete a Kőbányai úti józsefvárosi piacéval vetekszik) kellős közepén található. A finomabb lelkűek írják a Riga és a youth hostel szavakat be a gugliba, és remélhetőleg nyert ügyük lesz.

Riga gyönyörű város, nagyon jó szórakozóhelyekkel, éttermekkel, kocsmákkal, élénk esti-éjszakai élettel. Kérjük, aki ezen kívül bármiben tud segíteni, tanácsot adni az utazni vágyóknak, az a kommentek között tegye meg.

40 komment

Címkék: sport1 magyarország válogatott cortina olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OB1 programja mennyire tekinthető véglegesnek? Mert furcsa lenne, hogy 23-25-én játéknap amikor 24-25-én MOL liga elődöntő. De ugyanígy ha bejut egy (vagy két) magyar csapat a döntőbe, akkor nem fog tudni 1-én MOL ligát és OB1-et is játszani.
A Mol Liga-időpontok a fixek, az OB 1-es program a továbbjutó csapatok fényében módosul ehhez képest.
Emberek, a szövetség, illetve a Duna televíziós stáb számára is hasznos lenne tudni, hogy nagyjából hányan utaznak ki Rigába. Ezért megköszönném, ha azok, akik tervezik a kiutat, ezt egy kommenttel jeleznék itt.

Amúgy Lettországról a legalapabb infókat a Külügyminisztérium honlapján lehet megtalálni, a "Külföldre utazóknak" link alatt (némelyik megmosolyogtatóan bárgyú). Reményeim szerint a jövőben külön információs csomagot állítanak össze a magyar válogatott külföldi tornáihoz igazítva a rendező városról, erről még folyik az egyeztetés.

Továbbá a rigai nagykövetségtől korábban kértem egy listát a rigai Aréna környéki szálláshelyekről, ezt szívesen továbbítom mélen, vagy ha F. Kapusék igényt tartanak rá, átpasszolom, ők meg kitehetik egy a rigai selejtezőhöz kapcsolódó, hasznos tudnivalókat összegyűjtő link alá;)
Íme, egy link a csarnokról:
www.arenariga.com/services/

A bal oldali menüben szerepelnek részletes infók a létesítményről (figyelem, lettül beszélők előnyben!:)

Ezen meg a szektorok látszanak (három szintje van!)
www.arenariga.com/location/seatlayout/level1/

A honlapjukon egyébként az szerepel, hogy a 14500 fő a maximális befogadóképesség, a jégkorong meccsekre 10300 férőhelyet tudnak biztosítani. Az olimpiai selejtező egyébként nem is szerepel a februári programban:).

Ez pedig egy szolgáltató oldal, némi infóval.
www.bilesuserviss.lv/eng/concerts/sport/?productID=1327
Na végre, igazi felmérő az A- csoportos magyar jégkorong-válogatottnak. Remélhetőleg lesz TV-s közvetítés, és akkor jöhetnek a DVD- lemezek! Hajrá Magyarok!
Én magam sajnos élőben ottlenni nem tudodk, de jártam már Rigában repülőgép használata nélkül. Aki szereti a kalandokat 2 3 nap alatt pár ezer forintból ki lehet jutni. Ugyancsak időigényes de 3 embernél már az autó is megérifelváltva vezetve 1 nap alatt is oda lehet érni. Ugyancsak kell egy kis kalandvágy, de lehet találni szállást ingyen is. Akit érdekel szívesen adok tippeket az utazáshoz, esetleg akit érdekel megosztom tapasztalataimat az országról is.
Az a baj hogy megint nem lesz idő normális keret szűkítésre... Olimpiai selejtezőt játszik a légiósokkal megerősített Alba Volán... megérdemelne már a magyar hoki legalább egy főállású szakvezetőt aki semmi mást nem csinál mint hogy figyeli a meccseket. Nem Ausztriában a kispadról és nem Münchenből a kispadról... na mindegy amúgy már tülkön ülök és alig várom a tornát!!! Hajrá Magyarok!!!
Amig Cortina jol vegzi a munkajat addig felesleges megkérdőjelezni a helyét a válogatott élén.
ó, én meg pont azon a héten külföldön leszek, valami sztrímet összedobhatna valaki.. :) vagy remélem MTV-t lehet nézni online legalább
Én tervezem,hogy megyek akár autóval is.Szivesen veszek minden ötletet,javaslatot
A Briancon honlapja írja, hogy Ladányi szülinapos: Isten éltesse! 33!
@rihiranta&rantasila: írjál privátba branyik@gmail.com hogy mire gondolsz a kijutással kapcsolatban és megosztom veled ötleteimet tapasztalataimat.
@Fugeute: Szia Fugeute! 6-8 fővel indulunk Rigába két autóval.
Jó lenne tudni hova érdemes jegyet vennünk.
Nyílván az lenne a szerencsés , ha a magyar szurkolók együtt lennének, legalábbis a csarnokban.
üdv.: vonSchwarz
@vonSchwarz: köszönöm, hogy szóltál.

Rajta, döntsük el közösen, hova lenne érdemes ülni.
Ez itt a csarnok térképe:

shop.piletilevi.ee/plevi/upload/areena_new.jpg

Megnéztem a szektorok jegyárait. Az első szinten a legdrágább, 14 latos helyek a 102-es szektor bal oldalától (mármint a pályával szemben állva bal) a 105-ös szektorig, illetve a 111-es szektor bal oldalától a 114-es jobb oldaláig találhatók.
10 latba kerülnek a helyek a 101-esben, a 102-es jobb oldalán, a 106-osban, a 107-es jobb oldalán, a 109-esben, a 110-esben, a 111-es jobb oldalán, a 114-es bal oldalán és a 115-ösben.
7 latba kerül a 107-es bal oldala és a 108-as.

A második szinten mindenhová 7 lat a jegy.

A harmadik szinten a 302-es jobb oldaláig 10 lat, onnan a 305-ös jobb oldaláig 14 lat, majd a 308-as jobb oldaláig 10 lat, a 310-es jobb oldaláig 7 lat, a 313-as jobb oldaláig 10 lat, majd a 316-os jobb oldaláig 14 lat. A 317-be 10 lat, onnan 321-ig 7 lat.

Az árak (hasraütésszerű, 390-es váltási árfolyam mellett) 2730, 3900 és 5460 forintra jönnek ki az egyes napokra. Vagyis a legdrágább helyek is kijönnek 16 380 forintból a három nap alatt.
Ha nagyon figyelni akarunk az ár/érték arányra, akkor jó helynek tűnik a 107-es bal oldala (7 latért), valamint az első szinten a 102, 106, 110, 114-es szektorok 10 latos helyei.
@Fugeute: Egy dologra nagyon figyeljetek az Arena Rigában, ne rakjátok fel a lábatokat az előttetek lévő szék háttámlájára, mert azonnal érkezik a szektorfelügyelő és ejnye-bejnyézni kezd. Viszont türelmes, mert ha százszor rakod fel a lábad egy meccs alatt, akkor százszor jön.
@F. Kapus: kösz, majd a fülemre akasztok egy "don't disturb" táblát.:)

sípot, dobot, nádhegedűt be lehet vinni? mert azt hallottam, ebből szapporóban voltak problémák.
Bolzanoban is. (veszélyes. ezt még elmondták angolul, a miértre nem volt válasz)
Én mindenképp az also szekciót javasolnám, közelebb van a pályához, hangosabb a szurkolás. Szerintem a 102-es vagy 114-es amely inkább a gólvonal közelében van.
@akimaki: azok jó helyek. akkor 114?
@Fugeute: a 114 nekem is szimpatikus. a hét második felére lesz pontos létszám, és akkor foglalhatunk.
mit gondoltok megérne egy telefonhívást a jégkorongszövetség? hátha náluk is jelentkezett valaki?
vonSchwarz-fugeute:mi is megyünk, eddig ketten vagyunk 1 kocsival, majd egyeztessünk és kinn hangoljuk össze magunkat.
Még ma megpróbálok beszélni Kovács Zoltánnal, hogy a szövetség mit tud segíteni a jegyfoglalásban a 114-esben.
nagyon jó !
én személy szerint nem ragaszkodom a 114-eshez
ha már mások foglaltak másik szektorba.
várom az infókat Fugeute, és előre is köszi
mi szerda reggel indulunk, és megalszunk valahol lengyel barátainknál úgy, hogy csütörtökre lehetőleg minnél kevesebb maradjon.
ha netalán valakit érdekel ez a variácíó egyeztethetünk
@vonSchwarz: nem hangzik rosszul, lehet csatlakozni a konvojhoz 1 másik kocsival?
@vonSchwarz: naccerű, akkor megadom az egyik mélcímemet: info@kepregenygyar.hu - ha erre dobsz mélt, adatokat cserélhetünk.
szia Fugeut,
van valami hír jegy ügyben?
@vonSchwarz: Tegnap írtam KZ-nek, még nem válaszolt, és a telefonját sem veszi fel. Leállt a blog, leáll a szövi is?:)
Ígérem, amint van valami, beírom.
Végre sikerült beszélnem Zolival, aki levelet írt a lett szervezőknek, hogy tartsanak fenn 15-20 jegyet a magyar szurkolóknak a 114-es szektorban. A tervek szerint a jegyeket majd ott tudjuk átvenni. Ehhez persze össze kellene szedni, hogy kinek kell ezen a módon jegy. Hangsúlyozom, mindez nem végleges, a lettek válaszán múlik, mi lesz belőle.
super!
kicsit hajtsuk meg, nehogy lecsússzunk
ha tudok segíteni szólj
nekünk 6 jegy kell
@vonSchwarz:
..Schwarz....Schwarz....nem jössz te ma este a Bokányiba focizni?:)
nem.
focizni csak nagyon ritkán
nyomom a jégkorongot, csak sajna most lesérültem, úgyhogy 2-3 hónap szünet
ismerős a név?
Igen, van egy Schwarz becenevű játékos a csapatban, aki ráadásul éveket töltött Varsóban. Te meg lengyel barátokat emlegettél...na mindegy, bocs:)
semmi gond:),
sokat voltam Zakopane-ban, innen a lenyel barát
A lett szövetség lepattintotta KZ-t, küldtek neki egy linket a kinti jegyirodához.
Most én írtam a jegyirodának mélt, hogy kellene 20 jegy. Holnap meg felhívom őket. A honlapjukon csak 8 jegyet engednek egyszerre foglalni.
akkor foglalunk külön
az a lényeg, hogy még van jegy
Már válaszoltak is Lettországból, van mód megvenni a jegyeket transzferrel, a jegyeket pedig vagy ott vehetjük át a meccs napján, vagy akár ki is postázzák, ha ezt választjuk.
Vagyis most már jó lenne tudni, hogy hány jegy kell, aztán összegyűjteni a lóvét.

De ha ez túl bonyesz, akkor intézzük külön-külön a jegyeket. Azért próbáljuk a 114-es szektorba...
a hétvégén összeszedem a mienket (6 vagy 7 fő) és hétfőn foglalhatunk.
a lettem és az angolom nem túl erős, úgyhogy elkelne a segítség
Hát ha megbíztok bennem, akkor én lebonyolítom az ügyletet. Innen tudsz nekem küldeni e-mailt, a nevemre kattintva, s akkor civilben megbeszélhetjük, hogy legyen a továbbiakban.
süti beállítások módosítása