HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem voltunk elég határozottak

2009.01.03. 13:58 F. Kapus

Igazán jó mérkőzést láthatott a közönség Villachban, foglalta össze a Villach–Alba Volán 3-1-et egy mondatban Énekes Lajos edző. A magyarok szakmai vezetése a vereség ellenére nem csalódott továbbra is biztatóan játszó csapatában.

"Az első harmad játékképe kiegyenlített volt a hazaiak javára mutatkozó 11-4-es kapura lövési arány ellenére. A védő és a középső harmadban jól dolgoztunk, a támadóban nem. A befejezéseket leszámítva frissen, veszélyesen játszottunk, jól védekeztünk. A bekapott gól nem roggyantott meg minket, a második harmadban is aktívak maradtunk, és azon túl, hogy 11-10-re mi nyertük a kapura lövéseket, a játékrészt is hoztuk 1-0-ra. Palkovics Krisztián emberelőnyből talált be. A fórokat jól játszottuk meg, háromból egyet értékesítettünk, emberhátrányokban jól védekeztünk.

A harmadik harmadtól vártuk a döntést. Sajnos a legelején fegyelmezetlenségből gólt kaptunk. Ezután is sokat dolgoztunk, de nem voltunk elég türelmesek és határozottak. Mondhatjuk, hogy görcsössé vált játékunk. Ekkor Szuper nagy védései is kellettek, hogy tartsuk az 1-2-es eredményt.

Aztán beszedtük a harmadikat is védekezési hiba miatt. A találkozón csúcsformában játszott ellenfelünk, sokat korcsolyáztak, erőszakosak voltak. Dicséret illeti csapatunkat, hogy egy ilyen jó Villach ellen két harmadon át egyenlő partner tudott lenni, és a végén minimális különbségek döntöttek a hazaiak javára.

A csapattal és a játékkal elégedettek voltunk, néhány ember produkciójával nem. Végre ismét az összes védőnkkel számolhattunk, Horváth András sérülése után jól játszott, nem hibázott sokat, igaz, extrát sem tett hozzá, olyan formát mutatott, amilyen a csapat átlaga volt."

16 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem baj, remélem majd holnap nyernek! :)
Meg tudná mondani valaki hogy Hetényi Zolikának mi volt a baja?
@Dave55: ha jól tudom, akkor bekapott egy manapság "divatos" vírust. De elképzelhető, hogy csak nátha volt.

Jó lenne, ha holnap a hazai pályát kihasználva győzni tudnánk! Hajrá Volán!!!
Nem lesz gyenge a holnapi összecsapás főleg a bírók terén...

Alba Volan SC Szekesfehervar - EC Red Bull Salzburg
Schiedsrichter: DREMELJ, Hribar, Rakovic
Tegnap egy jóbarátommal kimentünk a "Farm"meccsre,hát ott nagyobb a baj mint a "nagy"Volánban.Álmomban sem gondoltam,hogy ilyen messze van a két csapat egymástól!Lekorcsolyáztak minket,se erönlét se akarat.A Becze azt fogta amit belelőttek,a többi játékosról ne beszéljünk.Ha az edző ennyire képes csak,akkor a Mártirok útra sem szabad beengedni,nem a jégpályára!!!Mi lesz velünk szúrkolókkal pár év múlva,ha a Csicsóék már nem játszanak?Ezek a játékosok fogják átvenni a helyüket?Ugye NEM???!!!
@yeti2: A "kis"Volán sem így szokott játszani. Jöttél volna ki a HC elleni győztes meccsre... Nem egy meccs alapján kell megítélni egy csapatot. Tény, hogy tegnap igen gyengén játszottak, de nem ez a jellemző. Azért nem kell sem az EBEL csapatot sem a MOL csapatot temetni. Nekem inkább az volt a furcsa, hogy Foci beleszürkült a mezőnybe. Nem sok pluszt tett a játékhoz, az egy gólt leszámítva.
F. Kapus
Lajos nem nyilatkozott egy esetleges szélsőről , mert ugyan történt változás a csapat játékában , de 1-2 lőtt góllal nehéz mérkőzést nyerni.
Guerriero ugyan nagyszerű játékos , de 4 mérkőzésen 1 gól , hát az nem sok.
Tudom mindenki mondja majd 4 mérkőzésen 5 pont ( megjegyzem általában 2 assist van egy gólnál ami segít a pontgyűjtésben) . Valljuk be még így sem lővünk mérkőzésenként 4 gólt- ami valószínű elég lenne a győzelmekhez.
Kedves FankK!
Azért a mérkőzésenkénti több, mint egy pont igencsak megsüvegelendő dolog. A kevés gólnál nem kell rögtön új potenciális góllövőket keresni.
A be nem lőtt lehetőségek körülményeit is érdemes megvizsgálni.
Én úgy látom, hogy az Alba Volán szakmai stábja éppen ezt teszi.
Azon dolgoznak, hogy tökéletesítsék az emberelőnyös szituációkat, több lövés menjen az ellenfél kapujára és lehetőleg a lövéseket a kapuhoz képest egyre közelebbről eresszék meg a játékosaink.
Ezeknek azonban komoly előfeltétele a játék felgyorsítása és a megfelelő ütemben adott pontos passzok.Na ennek az utobbi elvárásnak a mi szintünkön a mesterei Guerriero és Martz.
Véleményem szerint az ő játékuk a góljaik nélkül is hozzáadott értéket jelentenek.
@hokikori: A kérdés az: nem túl későn történik már ez? Korábban ez nem volt a taktika része? Mert vagy a játékosok nem tartották be eddig és akkor miért pont most lenne másképp( csak Guerriero új!)vagy a team dolgozott rosszul, középút nincs! Az nem kifogás, hogy az elején de jól ment nekünk, meg hát három sorunk volt 12-16 meccsig...
@Robcsi85: Ők szlovén bírók?
Mert akkor legalább nem 10-en lesznek ellenünk a jégen...
@Szoljanka: hírhedten nagy szemétláda az a bíró, többször még a "hiperkorrekt" osztrákok is kiakadtak tőle.

Szerintem azért őt küldte az EBEL főnökség, hogy a várható balhét (mert legyünk őszinték, erre az esély minden más meccsünknél jobban megvan) az ő fekete nevével gyorsan le lehessen írni. Na jó, ez csak akasztófahumor, bár nekem gyanús az efféle véletlen.
Dremelj nagyon régóta vezet a Volánnak meccset, még az interliga-időkből. Vezetett bajnoki döntőt is - szarul. Idén a szezon elején viszont megnyertük azokat a meccseinket, amelyeket ő fújt.

Amúgy - már írtam - tavaly a Klagenfurt vezetői összevágtak egy "Best of Dremelj" videót a bíró EBEL-meccseken elkövetett legnagyobb és legnyilvánvalóbb tévedéseiből.

Reméljük, holnap jó napot fog ki.
@KCs:
> Idén a szezon elején viszont megnyertük azokat a meccseinket, amelyeket ő fújt.

Ez igaz, de ahogy emlékszem, nem a korrektsége miatt, inkább valamiféle "tűzben edződik az acél" elv nyomán. Bár igazad van, ha most is szerencsét hozna, valószínűleg senkit nem érdekelne a múltja. Legyen így! :)
Kedves schurrer!
Nem hiszem, hogy túl későn történnének a dolgok bármihez képest is.Az idény elején még viszonylag jól mentek a dolgok.Azután az ismert okok és egyebek miatt nem pörgött magas fordulatszámon a csapat és a passzok sem pont a megfelelő időben a megfelelő helyre érkeztek.Most a finisben jön vérfrissítés és ráncfelvarrás ami reméljük javít a perfor-macin.
Remélem tényleg nincs semmi koncepció abban, hogy az EBEL vezetése egy szakmailag eléggé megkérdőjelezhető bírót delegált egy borítékolhatóan paprikás hangulatú meccsre.

Ha jól emlékszem a múltkor is főleg azért szabadultak el az indulatok, mert a bírók nem tudták kézben tartani a meccset, megtorlatlanul hagyták a Tehenek durvaságait.

Jaj,csak ne legyen igazam...
@Raon: Kösz a választ, Raon!

Akkor viszont, tényleg reménykedjünk abban, hogy nem fütyül majd a úgy ez a zebra, hogy bármi is történhessen ma a csarnokban...
Mi "csak" szurkolni fogunk, de azt 1000 fokon...

HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
süti beállítások módosítása