HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A szlovákok hazaküldték az amerikaiakat

2009.01.03. 10:31 D. Gromov

Az A csoportos junior-világbajnokság negyeddöntőinek egyikén orbitális meglepetés született: az Egyesült Államok sokkal esélyesebbnek sejtett válogattotja kikapott Szlovákiától, és kiesett. A másik ágon az oroszok simán legyalulták a cseheket. Kanada–Oroszország és Svédország–Szlovákia elődöntők következnek.

Az USA–Szlovákián 47-19-re nyerték a kapura lövéseket előbbiek, de ez is kevés volt a sikerhez. A szlovákok az első harmadban 3-1-re megléptek. A másodikban 16-szor tesztelték Janus kapust az amerikaiak – a szlovákok kétszer McCollumot –, de nem esett gól. A harmadik elején felzárkózott az esélyesebb, de hiába támadott az egálért, jött egy újabb szlovák találat az 52. percben. Az amerikaiak már 57:33-nál lehozták a kapust, 13 másodperc alatt 2-5 lett belőle. Van Riemsdyk szépítő találata nem osztott, nem is szorzott, az 5-3-mal Szlovákia a vb legnagyobb meglepetését prezentálta.

Az oroszok felébredtek a svédek elleni 0-5-ös sokk után, de sokáig nem tudtak mit kezdeni a masszív csehekkel. Az első harmadot 1-0-ra nyerték, a másodikban ellenben inkább a csehek nyomultak, igaz, eredménytelenül. A harmadik aztán nagyon is Filatovéké lett, 4-1-re hozták ezt a felvonást, 5-1-re nyerték tehát a meccset.

Mindebből az következik, hogy álomdöntő helyett álomelődöntőt rendeznek Kanada és Oroszország részvételével, a megepetéscsapat Szlovákia pedig tovább fokozhatja a meglepetést a svédek elleni meccsen. Az biztos, hogy az esélytelenek nyugalmával léphetnek jégre Janusék. De ha netalán bejön a papírforma, a tavalyi pardubicei döntő ismétlődhet meg Ottawában is.

Végül egy érdekes eredmény az alsóházból: Lettország–Németország 7-1.

34 komment

Címkék: vb a csoport juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem semmi amit a szlovákok műveltek.
Mármint nem szlovákok ,hanem magyarok,Tatár Tomi,Molnár Józsi,Pánik Ricsi...:))
ne haragudj, de szerintem ha a magyar vállogatotban szeretnének játszani azt már rég tudatták volna.

amúgy gyalogát kihagytad :D
cccc....na.
nana.

mondjuk ugy, hogy nem volt rossz napja a hatvedeinknek, de azt azert elhihetitek, hogy mar most osszecsomagoltak a sracok az esti sved meccs elott, eppencsak egy kis helyet hagytak a borondben egy friss vadiuj skandinav gyartmanyu zakonak.
ideje lenne egy uj generacio hadbalepesenek, mert Šatanjaink es Palfyjaink es Charaink mar nem sokaig lesznek. azert reszben epp ezert orulok a svajci vb-nek, mert valoszinuleg egy jo kis kiegyensulyozott meccset nezunk majd ott Klotenben ellenetek.
utana meg mindenki a vendegem egy korso sorre, barki essen ki. /azert szurkolunk majd nagyon a feherorosz meccseteken, hogy a csoprtban naluk maradjon a feketepeti, alom lenne.../

buék, jo jeget, eles korcsolyat, hideg sört mindenkinek az uj evben.
@alonzoharris: részeg vagy haver? ha vesztenek a szlovákok a svédek ellen akor is még a bronzéremért játszanak.
kicsi csacsi.
meg sok kakaot meg kell inni tizoraira, oki?
mindenki tudja, hogy jon a bronzmeccs. de mivel egy orosz zakonk mar van, abbol ketto nem fer a borondbe. hat ennyi.
Satan már most sem döntő tényező
Ja akkor Canaváro,Babayaro is magyarok,mégha Babayaro néger?Vagy Barak Obama,mert barak? Muki76 te egy szerencsétlen barom vagy.Bárcsak ott lenne magyarország a hol a szlovákok vannak!Mindenben.Svajcban pedig magyaroszág nos ezt már tudjuk.Sokat kell még tanulnunk,hogy ott legyunk ahol a szlovák jégkorong.Mol liga ide vagy oda nemér egy kalap sz....t sem. Az U20-unk rol meg nem is beszélve.
Sajnos igazad van. Nagyon a lejton vagyunk. Ez van, amig ezek a patkanyok odafent a szovetsegnel nem ebrednek fel, addig mi foguk a bennmaradasert kuzdeni, nem szlovenek, franciak, lengyelek stb. De nagyon orulok, hogy most mar ket csapatnak szurkolhatunk idefenn. barmi is lesz aprilis 24-en, a meccs vege nagy taps lesz, es nem futtykoncert. igy a jo.
Ebbe nem kellene mélyebbre merülni...
Zdeno, nyugalom, Muki76 csak viccelt.
@Zdeno Chára:"Most viccölni fogok" Igazad van.Bálbajáró(Babayaro)ősei az ottomán hódoltság korában emigráltak a török birodalom területére,onnan hurcolták tovább Afrikába.Kannaváró eredetét nem ismerem,esetleg te majd írsz róla valamit.Sőt, Gere Richárd(színész) Csíkszépvízről származtatja magát,nagyapja Gere János.A csíkiak tudják miről beszélek.
Eddig a vicc.:))
Én mindig örülök a meglepetéseknek,másképp ezek a világversenyek unalomba fulladnának.
@Muki76: Meglepetés az lett volna ha kikapnak a szlovákok,mert elvitták volna a fogado szelvényemet.De mint jo fogadok tudtuk,hogy most az amerikaiaknak a szlovákok stop-ot mondanak.Meg szlovákok azok nem maglapatések,mert részei a világversenyeknek.Magyarország verte olna usa-át az meglepetés lett volna még a világegyetemben is.Jo szurkolást mindenkinek!
jó kis meccsek lesznek. Kanada-Svéd döntőt várok!
sikerült megnéznem a mérkőzést. Hát, elég érdekes volt. Azért nem vennék mérget rá, hogy sok szlovák az nhl-ben fogja kergetni a pakkot ezek közül. Eszméletlen mákjuk volt, a kapus meg szenzációs napot fogott ki... és az amcsik is elég nagy artzal léptek jégre (pl az első percben PS-ot hibáztak). Így v. úgy megnyerték a mérkőzést a tótok, szóval jár a gratula!
Ezaz geriszu szitsuk tovább a gyűlöletet!
Nem tudom hogy mi itt a akkora hatalmas gond, sokan mondják hogy slota igy slota úgy.Csakhogy slota nem az egész szlovák népet jelenti hanem egyetlenegy idióta embert. Azért megbélyegezni valakit, vagy utálni emberi hülyeség legnagyobb példája.

Mondhattok amit akartok de jó meccs volt, mellesleg geriszu 3 vagy 4 játékos nem emlékszem a szlovákokból ki, de nhl-s karrier előtt áll.
@Zdeno Chára: Olvastam a hokejportálon megjelent cikket a szlovák válogatott győzelméről,ahol az újságíró végigdicséri az amerikai csapatot.Ilyen alapon meglepetés volt a válogatott győzelme.
www.hokejportal.sk/index.php?p=clanok&clanok_id=18544
muki és ez most baj? hogy örülünk? hogy a katasztrofálisan siekrült vb-nk után van sikerélményünk?
Van a szlovákoknál tobb tehetség,csak van akin késobb mutatkozik.Valamikor Pálffy is NY Islanders farmában játszott,mert fizikailag gyenge volt.Utána meg NHL stár lett!Vagy Zdeno Chára akire František Musil volt Calgaris hátvéd most skaut azt mondta hogy nincs eséje az NHL-re.Most az NHL-ben a Boston Bruins kapitánya,meg az liga egyik legjobb hátvédje!Valamikor Peter Bondra is alig volt észreveheto,míg Julius Supler vette ot észre.Nem volt nagy draftos.Mi lett belole? Washigton Capitáls legjobb gollovoje lett,persze meg a leggyorsabb korcsojázo játékos.Eric Lindros-ra azt mondták,hogy második Wayne Gretzky lessz.Nos tévedtek nem lett az.Nos meg sorolhatnám.Nem elég a tehetcség,ha nincs akarat.Lehet hogy a szlovákoknak nincs ott nagy név,de egy ijen mecsen márt odafigyelt mindenki,mert sokan az amerikaiakat favorizálták.Favorit lehet a vb bárki,meglepetést nekem a szlovákok nem okoztak,mert ok márt más szisztémet használnak a junioroknál,ami tényleg bevált.Most meg a skautok vakarják a fejuket,hogy miért nem lett Janus draftolva? Ezek a szlovák 20-ok elob vagy utobb a fele mind NHL-be meg oroszba megy.
Lindrosnál azért keményen közbeszólt a sok sérülés, a 4567 db agyrázkódás. Pedig nagyon komoly számokat produkált.ő rossz példa volt
Soha nem lett olyan jo amiennek hitték.nagyon is jo példa.Sérulés az csak egy dolog.Pat Lafontaine Buffelo ban szintén agyrázkodás miatt hagyta abba,de márt o elotte nagy játékos volt.Tehát a sérulés nem johet számításba.Csak kibeszélés.
Lindros a Flyersben: 486 meccsen 659 pont, összesen 760 meccsen 865 pont, Bondra 1081 meccsen 892 pont. Lehet is a számokkal vagdalózni. Lindros nem volt jó példa
Az igaz, hogy nem lett Gretzky, de senki sem lett az és nem is lesz. Nem fog itt senki 200-300 pontokat szerezni egy évben
2002, nem baj, hogy örültök, és gratulálunk, mert van mihez.
@lemieux: Példa a szlovák Peter Sejna,aki most nem tudom pontosan hogy amerikai,vagy kanadai junior ligában tobb mint 100 pontot szerzett.Az NHL-ben meg nemvolt nagy szám hiába hittuk hogy nagy játékos lessz.Tehát valakibol nagy játékos lehet még 25-éves kortol is,ha dolgozik magán.A szlovák junioroknak is megmondták a mecs elott,hogy ne nézék,hogy hány amerikai van márt draftolva,mert nem érdekes.Nos és ez lett a nagy draftolt amikkal.
2:1 a második harmad után. Nem semmi...
Mármint a szlovák-svéd meccsen. Ha valaki nem értette volna:)
Sajna a SWE-SVK 5:3 a vége.
Még így is tartom a korábbi véleményem:
Le a kalappal a szlovák fiatalok teljesítménye előtt. Ez remek teljesítmény, az elődöntő pedig egy büszkén vállalható "bukás".
Szep volt. Persze latszott, hogy csak ido kerdese....de addig szep volt es a remenyunk csak a szirenahanggal halt meg...a zakot illetoen tevedtem, ellenfogadoknak jar a sör :-)
2002 - neked meg kulon is, mert latom erted a ket nep Slota es Garda-problemajat. Nekunk idefenn nincs szuksegunk egyikre sem, de mint egy betegseggel - meg kell tanulnunk elni veluk.
Jo jeget mindenkinek, aki a vesztes ellenfelnek a meccs utan sort hoz a barpulttol. Szalem.
Elfáradtak.A svédeknek plusz egy nap volt pihenore.De igy is urulhetnek a svédek,mert sokat fujta a levegot a svéd edzo.Nyertek de nehezen.Meglepett,hogy a szlovákok sokat játszottak testre,ami nagyon fáraszto.Jo mecs volt.Megnézzuk az oroszokat.
ha valaki kikap ,mindig jön ez a faradtsag szöveg.szerintem eleg jo volt a szlovak nem tunt faradtnak,de asved jobb volt.ennyi a törtenet.
süti beállítások módosítása