HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Graz–Alba Volán 5-2

2008.12.28. 20:32 D. Gromov

Újabb fontos mérkőzést veszített el az Alba Volán az EBEL-ben, ponthátránnyal állunk az utolsó helyen, négy egységgel leszakadva a még playoffot érő 8. pozíciótól, kettővel a 9. Olimpija Ljubljanától. Rengeteg előnyt hagytunk kihasználatlanul, alighanem ezen ment el a meccs. Na meg azon, hogy a Graz az első harmad után már 3-0-ra vezetett.

A másodikban Kovács Csaba révén zárkóztunk kicsit, de kettős fórokban sem bírtunk gólt ütni, így lett 3-2 helyett 4-1 a felvonás legvégén. A harmadik húsz perc közepéhez közeledve Fekete Dániel is betalált, de szorossá tenni nem sikerült a csatát, amelynek végére Michael Stuart gólja tett pontot, 5-2.

Hogy minden pocsékul alakuljon, arról az Olimpija Ljubljana gondoskodott: a szlovénok 6-2-re verték idegenben a Red Bull Salzburgot. Sovány vigasz, hogy az Innsbruck is beleszaladt a késbe Linzben, 7-3. Még két eredmény: Jesenice–Villach 4-3, Klagenfurt–Vienna 3-2 (hosszabbításban, az éllovas 0-2-ről hozta vissza).

Ebben az évben egy mérkőzésünk lesz még, a Klagenfurtot fogadjuk kedden.

50 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá fiúk kedden is, én még mindig elhiszem, hogy meg lehet a rájátszás.
Emberelőnyös játékunk az idény eleje óta botrányos, nem is értem, hogy miért nem lehetett felkészíteni erre a csapatot.. Nem érdekel kinek a hibája, de ez a rájátszásunkba került(nem a mostani meccs, hanem az egész idényben nyújtott PP játék miatt).
Mocskos Salzburg!!!2:6 otthon a Ljubljanától??!!Hahaha Gak megverte Volánt, Salzburg egyből elpattintotta 2 pontot Ljubljanának esélyünk se legyen rájtszásba való harcban!!
Sokadik érdekes eredmény a Volán ellenlábasitól, esélyesebb csapatok ellen!
A helyére került a volán.Ennyit tudnak,ezt nem kell szégyelni.A magyar bajnoki cim azért meglesz!:)))
russianak köszönjük az építő jellegű hozzászolást. Lehet, ha a magyar hokitársadalom egy jelentős része (pl.: több magyar klub vezetői) nem ehhez hasonlóan gondolkodnának, még előrébb tartanánk.
mielőtt mindenki felelősöket keresne ami nem a mi dolguk számoljunk :

Van még 16 meccs megszerezhető 32 pont ami összesen 64 lenne a végénél.
Énekesék úgy okoskodtak ha sikerülne a meccs /pont átlagot hozni akkor nem kell izgulni, ez 54 pont mint cél.
nem történt semmi,csak az 54 már nem lesz meg.
Most csak azt kell kiszurkolni ,hogy 46-48 elég legyen ehhez "csak" az hátralévő csaták felét kellene hozni.
@Skyblue: Lehetnek álmaink,de a valóság ez.A lehetőségek ezt a szintet adják jelenleg.
@russia: Azért azt engedd meg, hogy a Salzburg "segítsége" nélkül lehet, hogy nem itt állnánk. De a lehetőségek alapján valóban ez a realitás. Azért is hajrá fiúk, majd itthon megmutatjuk, mert ez a zötykölődés oda-vissza borzalom.
Kedves rol71

Az ilyen összeesküvés elméletek butaságok, miért jó az ha a Salzburg pálya hátrányból kezdi a rájátszást ?
Miért jó az Graznak hogy nem tudja leszakítani a Olimpiát ?
Az értelmes kérdés az :
Miért kell nekünk offenzív taktikát játszani a Graz ellen ?
Miért nem lehet kontrákra építve játszani ahogy ők tették ellenünk ,minden meccsen?
@russia: Szerintem pedig ezzel a kerettel reális esély (lett volna) lenne bejutni a rájátszásba, csak úgy nagyon kemény, ha az amúgy sem egyszerű feladatot tovább nehezítik (értsd: Salzburg + bírók + fegyelmi bizottság stb.).
@Skyblue: kemény, de azért nem árt ha saját játékunkban is megtaláljuk azokat az idegesítő és gyakori hibákat,amiket egyre gyakrabban elkövetünk. Ha külső kifogásokat keressünk, tök mindegy, hogy többnyire joggal, nem jutunk előrébb..
Semmi összeesküvés elmélet!Nézd vissza a fordulók eredményeit sorba és nézd meg az eredményeket!Salzburg sose fogja megnyerni az alapszakaszt!Nekik nincs pályahátrány, most letutizom idén is döntőt fognak játszani!És ha a tavalyi botrányból kiindulók amikor már Ljubljana nyakában volt az arany..No comment!
Sajnos russia-nak igaza van(bár ne lenne)...:(

Lépésről lépésre kell haladni ebben a ligában is!
Mintahogy a magyar jégkorong tette azt ütemesen fejlődve az utóbbi 10 évben !!!

Tavaj (ne szégyeljük kimondani) esélytelenül tök utolsók lettünk...idén másképp lesz ,mert már számolni kell a Volánnal mindenkinek !!!
Talán jövőre elörébb juthatunk ,és ha minden(legfőképpen a PÉNZ) is úgy akarj pár év múlva talán döntőt is játszhatunk majd ! :)

Mégvalamit ne felejtsünk el, a többi csapatban főképpen a légiósok muzsikálnak (tálán a Jesenicét leszámítva) ,nálunk Ocskayék viszik a csapatot...
Amíg nem tudunk ponterős légiósokat (sok pénzért!!! ) igazolni sajnos ez marad a helyzet...

Én bízok még a rájátszásban, hisz sok van még hátra, de ahhogy azt nemrég olvastam valakinél: "elkényztettek minket a fiuk szezon elején"! A realitás más !? :(

Mégvalami...

Tisztában vagyok vele, hogy nagy csapás volt az ominózus eltíltás(ok)..., és elég gusztustalan a Salzburg megnyilvánulása, tevégenysége az ügyben.
De nem értem az összesküvés elméletek kibontakozását ?!
Szerintem nem gondolhatja senki se komolyan ,hogy pont az Olimpia (tavaji döntő eseményei után!!!) lepaktált a Salzburggal ,hogy kiejtse a Volánt a rájátszásét folytatott harcból !?!?!

Én most annak is örülök ,hogy ilyen meccseken izgulhatok, szurkolhatok egy magyar csapatnak!!!
10 éve ez elképzelhetetlen volt a számomra !?

Továbbra is szorítok, és ha kell segítek (pénzel is)a csapatnak, remélem mások is(szponzorok) is így gondolják a szezon végeztével...akár lesz rájátszás akár nem !!!

DE !!!
SOK VAN MÉG HÁTRA !!!
Szóval hiába fúj ellenünk a bíró, ha amikor előnybe kerülünk,ami nem egyszer megtörtént(!) képtelenek vagyunk ezt kihasználni. Erről nem más tehet, csak a csapat & co.
Felesleges összesküvés elméletet gyártani,ilyen játékkal semmi keresni valónk a rájátszásban!!!Összes rivális ellen nagyon minuszban vagyunk,ha a játékosok nem képesek max pörögni a riválisok ellen, amikor a lét a tét,az grand malőr,ilyenkor nemsokat ér a salzburg ,és a kac elleni bravúros győzelem, mert ők nekünk nem konkurencia. Graz a győzelmei felét ellenünk érte el!!!emberelőnyt nekünk ,teljesen felesleges a sporinak befújnia.Minek???veszélytelenebbek vagyunk olyankor ,mint az albán légvédelem anno az u2-es kémrepülőre.Rossz nézni,mennyire impotensek vagyunk 2perc emberelőny alatt.
Drága Lajos mester holnapi értékelő esszédben,áruld már el szépen kérlek, mi azaz 1 emberelőnyös fiuránk ,amiből elképzelés szerint gólt érhetnénk el.Eddig minden hazai mecscen kint voltam ,láttam több tucat emberelőnyös szituációt, tuti bennem van a hiba, de nyomelemeiben sem fedeztem fel bennük elképzelést.( hacsak nem az a figura,hogy 1,5 perc után bravúrral begyötört korongot a védőink a kék vonalról valahogy a lábak erdejében kapura lövik, csúsztatják ,esetleg bombázzák,mikor hogy jön ki a lépés )Légyszíves világosíts fel, hogy már kedden más szemszögből nézhessem ,és élvezhessem a kombinatív ötletdús emberelőnyös megoldásainkat!Segítséged előre is köszönöm.Személy szerint már a 9ik.hely elérését is bravúrnak tartanám,ha ennél többet szeretne a csapat,nem ártana psycho dokit szerződtetni, mert a játékosok mélyebben vannak psychésen,mint a kinai szénbányászok sújtólég robbanáskor.

Az igazság az: a mai Volán már van annyira jó, hogy a bírok már kevesek a megveretéséhez, kellenek a saját edzőink is!

L1: nem értem ezt a nagy felháborodást az emberelőnyökkel. Illetve érteni értem, de nem értem, mi ebben a meglepő. 99 óta járok rendszeresen meccsre, és 99%-ig biztos vagyok abban, hogy csak egy alkalommal volt említésre méltó taktikánk emberelőnyben, amikor a Kis Tibi volt az edzőnk. Meg is kaptuk az Újvárosiaktól, hogy az ő taktikájukat nyúltuk le, de csúnyán (talán így is volt).

Nekünk soha nem mentek az emberelőnyök. Az elmúlt tíz évben soha. Ízlelgessük, mert ez a szomorú tény: so-ha.
Néhány felvillanás akkor volt, amikor akadt olyan csatár légiósunk, aki egy az egyben ügyesen meg tudta oldani az efféle helyzeteket. Lásd: Rybovic, Lvov, Fedor, Rusznyák. Illetve még ide sorolható az a bonyolult figura, hogy a hátsó védőnk bebombázta a visszaadott korongot, de persze ehhez is olyan védők kellenek, akik tudtak bombázni, meg el is találták a kaput. Ilyenünk is volt: Medvegyev, Ondrejcik, Póznik, Buril... esetleg pár név maradhatott ki, a lényeg kb. ennyi.

Vegyük észre, hogy a magyar mag jó ideje ugyanaz, és nekik sosem ment az olyasféle csiki-csuki játék előnyben, mint amivel minket szoktak rendre szétszivatni. Magyarországon egyetlen sor volt, amelyik képes volt ilyesféle trükkökre, az újvárosi aranyötös, Godó vezetésével. Más magyar játékosnak nem megy a gyors adogatás, a pontos passz, a sok korcsolyázás egyben.

Emlékezzünk, vegyük észre, hogy Palkó előnyös góljainak 80 %-a olyan volt, hogy lekorcsolyázott mindenkit, és bevágta. Csicsónak néha elsül a keze a marha nagy bombákkal, meg párszor behúzza a szélről... de ennyi.

Én úgy látom, hogy a Volán ebben az évben (a tavasztól kezdve) még így is óriásit lépett előre a régi időkhöz képest, mert Sator mester megtanította a nem szép, beküzdöm-begyötröm góllövést. Süti és Fekete góljai többségében ilyenek.
Amiért csalóka a kép, az az, hogy idén kevesebb a jól lövő védőnk, és ezért rendre elmaradnak az életerős hátső lövések. Balut jobbára a kapus elé küldik, Tokaji jó ideje nem bombáz (talán a kézsérülése akadályozhatja ebben), Bonni-Forsyth-Byström sajnos gyengén és pontatlanul lő, Martens még úgy-ahogy próbálkozik, Odre sajnos már nem a régi, bárhogy is küzd (pedig micsoda bombái voltak... istenem). Ez egy Póznik-Buril féle tüzérséghez képest ez mindenképpen nagy visszaesés.
Meg aztán azt is látni kell, hogy az EBEL-ben az ilyesféle lövéseket jobbára védik a kapusok (Sator nyilatkozta tavasszal, hogy ha szemben állnak és látják a korongot, akkor 10-ből 9-et megfognak - itt ez a szint). Mi sem abból kapjuk a gólokat, hogy a kékvonalról szétlövik a hálónkat, hanem, hogy nullára játsszák a védőinket.
Szóval szerintem ez a kérdés nem olyan fehér/fekete, hogy bénák vagyunk előnyben. Nos, egy ideje tényleg azok vagyunk, ez igaz, de ennek elsősorban a játékosanyag az oka.

Abban sokkal inkább igazat adok, ha azt mondod, mivel ennyire nem akar menni az EBEL szintű előnykihasználás, talán érdemes lenne visszatérni ahhoz, amit tudunk. Nekem úgy tűnik, sokszor már el sem lőjük messziről a korongot, csak betesszük húzásra, hátha - és a negyedik ilyen után tényleg felforr a szurkoló agyvize. Bár ez az optimistább verzió, mert azt feltételezi, hogy fel tudtunk állni...

Szerintem az is benne lehet még a pakliban, hogy az ellenfelek kielemeztek minket. Nézd meg, a csapatunkban van kb. öt ember, aki tízből hétszer be tudja vinni a támadóharmadba a korongot - elég őket lefogni, és az előnyeink nagy részének már annyi is.

Amúgy nyugodj bele, ezzel a béna előnyös felállással a magyar bajnokságban sorra lődözzük majd a gólokat, ahogy tavaly is (és ezzel nem a magyar bajnokság színvonalát becsmérlem, egyszerűen más dimenzióról van szó).
Nem kell,velem 1-et érteni , a lényeg,hogy el kell most már gondolkodni,ideje lenne edzőt váltani!Ha én lennék a vezetőedző,nem adnám a nevem egy olyan alapozáshoz,amin nem vettem részt.
Be kell látni,hogy elfogyott az erőnk!Nem tudunk úgy kijönni az ütközésekből,és a palánk melletti játékból,hogy mi legyünk a nyertesei.3:1-nél,mikor 2 PP-be kerültünk,miért nem kértünk időt?Át lehetett volna beszélni a taktikát,fújhattunk volna egyet.Miért kell állandóan rácserélni a fiatalokra 20 másodperc után?Nekik legalább még van önbizalmuk,mernek cselt húzni.Sajnálom a játékosokat,de még jobban a szurkolókat,akik kiutaztak Grazba.Úgy érzem,mindannyiunk nevében mondhatom,nem ezt vártuk a csapattól!
Azzal mondjuk teljesen egyetértek, hogy a második haramdban kimaradt kettős előnnyel ment el a meccs. :(
Szia Raon.Én nyugodt vagyok,mint disznó vágáskor a tyúkok.Már beletőrödtem abba,hogy 7meccsenként látok emberelőnyös gólt,abba is hogy Levi 1-2 bravúr után megkapja szokásos kötény vagy váll fölötti gólját,de az bazira bosszant hogy hazai pályán sorozatban kapunk ki olyan csapatoktól akik dekával nem jobbak nálunk,jó nyertünk idegenben pénteken innsbruckban, de a grazi vendég játék bebizonyította,hogy ez csak a nagyszámok törvénye miatt volt.Mivel előtte még akkor nyertünk rendes játékidőben,mikor még rövidnadrágban lehetett mászkálni a városban.Igaz ezt most is meglehet tenni,de utána nem árt egy rubophen kúra.
@Raon: ezen segíthetne, 1, nem több 1, az az egész pontosan 1 orosz játékos. Aki megmutatná a csapatnak, hogy kell passzolni, hogy kell a kapu előtt idegesítően csikicsukizni. Most is mint mindig, azt mondom, pénz ide vagy oda, be kell ruházni egy orosz csatárra, nincs mese. Nagyon nagyot lendítene az első soron. Nem kellenek az északamerikai játékosok, hagyjuk már! Legyen akkor annyival kevesebb, csak hozzunk oroszt! Ez maradt az esély én úgy látom!
@Rex: Végre valaki!!! Már mióta tépem a számat én is emiatt! Orosz játékos kell ide, nem amcsi... az amcsik szinte kizárólag ezt az erőhokit tudják játszani, mi magyarok meg nem, mégis ezt erőltetjük... Sator edző...
Nem kell ide egy Ovecskin, szerintem lehet találni nagyon jó orosz játékost, aki ugródeszkának használná az EBEL-t és akit azért még meg is lehet fizetni. Ja és orosz edzőt is a kispadra!!!!
Emberelőnyös játék és a kapuralövés úgy együtt:
Tegnap ha nem tévedek a kanadai U20 csapat minden emberelőnyét gólra váltotta és ha az esetek száma kétszámjegyü volt,nem egy-két szituációról beszélünk!!!
Most csak okoskodom, mert nem vagyok szakember, de ami kivülről is feltűnő:
Az egész alakzat folyamatos mozgásban van és fokról-fokra szűkül a terület.A befejező lövések szinte egytől egyig a kapu torkából történtek.
A gól szerzés másodpercében a támadók nem a palánk mellett és a támadóharmad vonalánál lövésre várva helyezkedtek hanem szinte betólták a védőiket a saját kapujukba.Nem csak a lövések száma a lényeges, de az is hogy honnan eresztik meg a kapuralövést. A távoli úgynevezett előkészítő lövés is lehet hasznos, ha megfelelő erővel van ellátva és nem a kapu közepébe tart, mert az nagy valósznüleg kipattan a kapusról és prédája lehet a rácsapó csatároknak.
A fenti példa teljesen egybecseng az Alba Volán szakvezetése által többször megfogalmazott észrevétellel, amelyet most is lehetett olvasni amikor Énekes Lajos a kapu előtti harcosságot kérte számon. Nem az edzőket kell szidni egy olyan
taktikai elem nem megfelelő alkalmazásakor amely rendkívül magas alapokra kell legyen felépítve.
A modern folyamatos területszűkítéses emberelőnyös játék rendkívül jó korcsolyázó tudást, alacsony reakcióidőt, pontos passzokat és nem utolsó sorban összeszokott sorokat igényel.
Amíg ezek hiányoznak marad a hagyományos körbepasszolós, réskeresős, távolilövéses játék, melynek a sablonját az EBEL szintjén is már mindenki ismeri és zsigerből rá is készül.
Akár modern területszűkítős, akár hagyományos körbepasszolós játékról van szó, mindennek az alapja viszont az, hogy be kell tudni vinni a korongot a támadóharmadba!!!
Az emberelőnyeinknél ha valaki (bárki) beviszi a harmadba a korongot általában fel tudunk állni. Az, hogy utána mi történik, most hagyjuk.
Azokban a szituációkban, amikor fel sem tudunk állni két perc alatt, jellemzően bevágjuk a kék vonalról a védők mögé a pakkot (néhányszor már sikerült tilos felszabadítást is produkálni...) aztán nyomás utána a sarokba. Ez már a Dunaferr ellen sem ment öt évvel ezelőtt!!! Ha a védő nem vágja ki a korongot (tízből nyolcszor ez történik), akkor is értékes 10-20-30 másodperc megy el azzal, hogy a sarokban megszerezzük a játékszert.

A többi alakulat felfogta (hiába na, profik...) hogy az emberelőny lényege, hogy TÖBBEN VAGYUNK A JÉGEN, tehát VAN EGY SZABAD EMBER!!!!

Ezért általában vagy adnak egy zárást a korongot vezető játékosnak, aki így szinte akadálytalanul tud bekorcsolyázni a támadó harmadba, ha pedig kilépnek rá, akkor legalább két szabad társnak lehet passzolni.

Amint bent vannak a harmadban akkor pedig helyezkednek, folyamatosan járatják a korongot, keresik a lövőhelyzetet. Mi ezzel szemben a vonalbíró korcsolyázómennyiségét produkálva, állva nézzük, ahogy valamelyik szerencsétlen társunkat ketten-hárman szapulják a palánk mellett, majd miután kivágták a harmadból a korongot, kényelmesen kezdjük elölről az egészet...

hokikori eszrevetele egeszen jo - es igaznak is tunik fokepp, ha a kanadaiakrol beszelunk :)
en magamon tapasztalom nem egyszer jatek kozben, hogy ugyan esszel felerem, hogy vedo letemre azert illenek a tamadast teljes vertben tamogatnom, de ott van bennem a felsz, hogy mi van, ha eladjuk a korongot?... ki a tosz fogja felvenni a tamadot a harmadban?! ezert inkabb a pirosnal, jobb esteben a keknel alibizgetek, mig odabenn zajlik a 2-3 az 5 elleni dagonya. csupan az eddigi tapasztalatok miatt - mert 99%-ban valahogy elveszik tolunk a pakkot es akkor gaz van... szoval nehez ugy valamit csinalni, hogy kozben nincs meg a _csapat osszhang_. a kanadaiakat latva ugy tunik, hogy ettol meg nagyon messze van a vilag tobbi resze - mi is.
ha kontrazni tudunk az mar valami. de akkor ugy kell jatszani vedekezesben, hogy ne buntethessenek meg bennunket, es persze (szvsz) sokkal de sokkal kemenyebb munkaval a zonazas kozben. szerintem ez utobbi joval farasztobb mint mondjuk ugy tamadni, ahogy a kanadaiak csinaljak.

amugy nincs akkora gaz, ahogy azt barataink kozul nehanyan gondoljak. tanulni a hibakbol is lehet - sot. az Alba egy ikon. nekunk es az oket kovetoknek - kicsiknek, nagyoknak. banjunk veluk ugy, ahogy illik. nem csak magukert teszik amit tesznek. hajra Volan, hajra hoki!

ps: mennyire mas az eurosportos kozvetites! :) megfigyeltetek? azert a Spillert meghivhattak volna legalabb adatokat egyeztetni...
Tegnap kb. 100-an mentünk ki Grazba, és mit mondjak teljesen le vagyok sújtva, mert amit ott műveltünk, az nem az Ebelbe való, de kis túlzással még a Mol ligába se nagyon.. Kellene egy pszichológus, hogy elbeszélgessen a fiúkkal, mert Lajos és Sator mester úgy tűnik ezt a problémát már régóta nem képes kezelni. Ettől függetlenül jó edzőknek tartom őket, de már kiesett a kontroll a kezükből... (Mindenféle bántást mellőzve.)

A meccsről:
Tegnap a bírók nem fújtak se nekünk, se ellenünk, így megadatott, hogy kettő azaz KETTŐ alkalommal játszottunk 5-3 ellen, melyből egy teljes két perces fór volt (illetve csak lett volna) és szó szerint egyszer sem lőttünk kapura!!! Helyette kiállítottuk magunkat.. Komolyan mondom, már előre félek ha előnyt kapunk mert az számunkra hátrány, a tényleges emberhátrány az meg aztán a hátrány a négyzeten.... Figyelembe véve, hogy kiállításokból bőven volt tegnap, könnyen kikövetkeztethető a végeredmény - és sajnos hosszú ideje már ez a tendencia.

99ers:
A Grazból a múlt héten nagy csapatot varázsoltunk, mindezt úgy, hogy egy rakás xar amit művelt a 99ers a pályán -teszem hozzá- ez bőven elég volt egy 4 ill. 3 gólos győzelemhez a Volán ellen.

Légiósaink:
Bonni: róla csak annyit, hogy olyan „bomba formában” tért vissza ahogy azt fentebb említett edzőink megálmodták. Teszem hozzá, biztos Ő is „bebájglizott” ahogy tettem ezt én is otthon csak az a bibi, hogy én most szabin vagyok, ő meg onnan jött és komoly teendők vártak volna rá… maradjunk annyiban nem ment neki… mint ahogy más légiósnak sem.
Martz: 1 pont, de ez nem ér semmit, ha gólképtelen.. Márpedig az… Egyesk sztárolják, én még nem jöttem rá miért. Nembaj még van hátra tízegynéhány meccs, talán a lassú felfogásomnak elég lesz.
Forsyth: említésre sem méltó, szerintem utóbbi évek legszarabb igazolása(!) mint ahogy Martens játéka is halvány.
Byström: szerintem rendben van, kár hogy nincs lövőereje, így teljesen veszélytelen a kapura előnyben. (teszem hozzá nem is kap korongot, pedig lehet megérne pár zsugát)
Rodrigo: az új srác meg szerintem jó, kicsit emlékeztet Holéczyre hasonlóan technikás..

A playoff I. úgy tűnik ezzel a kerettel annyi neki, változtatásra meg nincs lehetőség, mert aki van nem küldjük el (bár rájuk férne) új játékos meg ugye pénz hiánya, továbbá lutri. Megjegyzem egy-két játékos kirúgása sztem. kizökkenthetné a csapatot a gödörből, mert páran talán rájönnének, hogy nem jutalomjátékon vannak, ez a MUNKÁJUK! Véleményem szerint ez még akár az edzői tekintélynek is jót tehet, amennyiben mostanában csorba került rá. Persze ezt nem tudhatjuk, max. sejtjük…

A playoff II. Nem elég a ponthátrány, a TWK kivételével a másik két csapatnak lényegesen jobb a mérlege ellenünk, így a pontazonosság is nekik kedvez. Ergo ők jutnak be a rájátszásba, így kb. 2-3 meccs és csak puszta matematikai esély marad számunkra. Ez tény amit nem árt szem előtt tartani, mielőtt bárki a Volánt a rájátszásba várná.
(és mondjuk 16 forduló után esik pofára....)

A playoff III. osztrák ligában játszunk, tűrnünk kell az olykor erősen szembe fújó szelet. Ennek elsajátítása szintén pszichológia és pusztán önmérséklet kérdése, amit már az év eleje alkalmazni kellene a tavalyi szezon tapasztalataiból kiindulva.
Azt hiszem sokan gyakoroljuk, vagy gyakoroltatják ezt velünk is a munkahelyünkön, hogy ne vágjuk pofán főnökünket, vagy éppen egy ellenérdekelt de mégis partnerünknek számító ügyfelünket.

Konzekvencia:
Véleményem, hogy a kiválóságaink jövőre ne tétovázzanak és igazoljanak át más osztrák csapatba ahol fejlődhetnek, mert a Volán -sajnos- egyenlőre nem képes átlépni saját árnyékát a pénz,keret,és kis mértékben talán a sógorok jóvoltából.. Jövőre meg meglátjuk mi lesz, de új csapatot kell építeni sok légióssal és pár tehetséges fiatallal, illetve az itthon maradottakkal.

Persze nem akarok okoskodni, így a fentebb leírtakhoz bátorkodom hozzátenni, hogy ez mindössze 4 kivülálló, szürke eminenciás de lelkes szurkoló gondolata, ami tegnap este fogalmazódott meg a Grazból hazafele vezető út során…

Szkúzi a hosszú monológért, de itt és most ennek ki kellett jönnie…

csakazertishajravolanmertaremenyhalmegutoljara...
Innen már nehéz lesz becsusszanni a 8 közé. Az emberelőnyös bénázás már nagyon idegesítő, alig van kapáslövés, hátvédgól meg abszolút tisztára játszott játékos.
Hajrá Volán!
Tök jó hogy itt mindig leszólják a MOL ligát olyanok akik még az Alba-farm meccseire se képesek kijárni...
@Rex: Szerintem is jobb lenne keletről igazolni, ha nem is oroszt, de egy lett, litván, észt, fehérorosz fiatal játékos jobban megérné(lásd Galvins esete). Ha megnézzük az NHL-t, már nem a kanadai és amerikai nemzetiségű játékosokkal lehet eladni. Szinte európai játékosok a sztárok.
A másik dolog pedig sztem az, hogy ha már igazolunk légióst, akkor ne 1 (egy) szezonra, vagy 3-4 hónapra szerződtessünk, hanem legalább 2 év (tudom ez csak pénz kérdése). Nem lehet egy csapatot úgy felépíteni, hogy 1-2 hónapja ismerjük egymást.
Támadás: egyetértek Raonnal:"Emlékezzünk, vegyük észre, hogy Palkó előnyös góljainak 80 %-a olyan volt, hogy lekorcsolyázott mindenkit, és bevágta. Csicsónak néha elsül a keze a marha nagy bombákkal, meg párszor behúzza a szélről... de ennyi." Így nem lehet gólokat ütni, aki veszi a fáradtságot és megnéz pár volán meccset, egyből rájőn, hogy kit kell leszedni a pályáról, és már meg is van a meccs. Egy kis magyaros huszárvágás, egy kis csibészség hiányzik belőlünk. Emlékszem a fehérvári magyar-kanadára, ahol Hoffman a kapu mögül felpiszkálta a kanadai ütőjét, elvette a korongot, és betette a kapuba. Szegény védő meg csak csodálkozott, hogy most mi van. Ilyeneket kéne csinálnunk, ezeket hiányolom. A ma napig, megnézem azt a meccset, és élvezem ( esetleg vki nemtudná nekem átmenteni dvd-re?).
Szóval ezt hiányolom én ettől a csapattól.
Bocs mindenkitől, aki végig olvasta, és unatkozott :)
"az nem az Ebelbe való, de kis túlzással még a Mol ligába se nagyon.."
Azért kíváncsi lennék rá hogy hány MOL-ligás meccset láttál, vagy olyan EBEL-t ahol nem a Volán játszott...
Sziasztok! A kommenteket olvasva, kár, hogy nem angolul írták néhányan akkor, biztosan jó ötleteket meríthetne Sator mester, hiszen gondolom neki ezek még nem jutottak eszébe. Ráadásul a szakmai múltja is teljesen megkérdőjelezhető. exL:1 csak nem bírtad ki, amit mondtál, de az előző meccs után vártam a hozzászólásod, akkor legalább győztek a fiúk. Az orosz játékos jó ötlet, csak néhányan elfelejtik, hogy a "nyugat" már számukra sem olyan vonzó, mint régen, azóta az orosz jégkorong egy "kicsit" előre lépett, van benne pénz, pénz ja és még egy kis pénz is, amitől az NHL sem olyan vonzó, mint néhány éve és itt nem kell tíz évekre visszamenni. Igen, szóval biztosan ugranának egy magyar csapathoz, ahol köztudott, hogy anyagi gondokkal küzdenek és egy szerződés max néhány hónapra szól. Ébredjen fel mindenki és örüljön, hogy ennyiből ilyen meccseket látunk, én spec szívesebben nézem, mint a MOL ligát, bocs MOL ligások nem ti tehettek erről. Egyébként milyen alapozás az ahol a légiósokat még nem is tudják ki lesz, nem hogy együtt edzenek, ébresztő pénz kell és nem lesz probléma. Addig meg örüljünk a kis sikereknek is. Ja és álmodjunk nagyokat, csak néha nem árt felébredni is még ha ez nem is esik jól.
Kb egyet értek mike80- nal, hogy ha jövőre is ilyen csórók maradunk, akkor gyakorlatilag felesleges elindulni, mert csak a többi csapat elől foglaljuk le az utolsó helyet jó előre... Amíg képtelenek vagyunk ponterős kanadait igazolni minimum a DEL- ből, addig felesleges erőlködni.
Sajnos az emberelőnyös játékunkat is jól összefoglaltad, vagy egyéni akcióból vagy bombalövésből lesz, nagyon ritka a tisztára játszott csiki- csuki helyzet- és 5:3 ellense jön be!- úgyhogy itt már komoly probléma van.
Én már csak az áprilisi VB miatt izgulok, addigra remélem összekapjuk magunkat
woody74, pedig nem is olvastam a hozzászólásod és mégis hasonló gondolat fogalmazódott meg bennem. Bocs mégegyszer a MOL ligásoktól, tényleg nem utazok semerre, hogy lássak egy nem Volán farm érdekeltségü meccset, de mentségemre szolgáljon, hogy más EBEL meccset sem nézek meg, ha a Volán nem érdekelt benne.
Video tóni ne kötözködj, járok farm meccskre is. Amúgy rohadtul félre olvastad amit írtam, mert ezzel nem a Mol ligát degradáltam, hanem a csapatomat. Te meg magad !
DE TE biztosan kint voltál tegnap Grazban okostojás, és persze meg tudod ítélni mindazt amit leírtam.
Amúgy meg inkább örülj az Ute győzelmének, fölöslegesen ne húzzál fel, amúgy se sok babér terem mostanában nekünk az Ebelben ...
@jágör68: addig is Hajrá Volán, a vb-n meg úgyis minden másképp alakul, mondjuk úgy, hogy rommá verjük a minket lesajnáló szlovákokat. Ámen
Már miért degradáltam volna magam??? Szó szerint idéztem amit írtál! Ez pedig az olvasatomban azt jelenti, hogy ez (az általad értékelt) a szar teljesítmény még kis túlzással befér a MOL ligába, vagyis annak kb. ilyen szar a színvonala. Amúgy jó szórakozást a fantasztikus színvonalú EBELhez...
Hagyjuk, kívánom, hogy ne találkozzunk :-))
Már találkoztunk ;) BÚÉK!
@Video Tóni: Jut eszembe tényleg, a selejtezőn. Neked is BÚÉK és maradjunk ennyiben :-))
Jaja :) Akkor ott meg is beszéltük a hsz-elési szokásainkat :) Azt hittem téged nem lehet felhúzni :)
Háááát, ilyen negatív széria közepette nem nagyon találsz nyugodt vérmérsékletű fehérvári szurkolót. Pláne ha még a meccseket is látod továbbá nem vagy mazochista :D
Na nem untatok tovább senkit.. CSő!
Edző csere? Minek! /lásdd:DAB/ a játékosoknak magukba kellene nézni. Nincs tűz, nincs hajtás. A fiatalok? Majd, talán, egyszer. Sofit is istenítitek, mire, 6 pontot tudott termelni csatár létére! Persze, majd belejön, de mikor? Légiósok, igen töltelékek! Hátvéd bombák? Miből lenne, ha nem kapnak korongot! Itt csapat játékra lenne szükség, de a csatárok még mindig lenézik a hátvédeket. Védekezésbe legyenek nagyon jók, ott nem segítenek, a támadásban meg nem veszik őket számításba. Tényleg kellene egy pszichológus!.
@beth01: a kedvedért: I do not understand why we keep pushing this North American players. The trainers and the management have to recognise the fact we need Russian player. I know it is quiet expenssive but value for mony. Just sign a russian player instead of two americans and will see the huge differences.
beth01, hope you are satisfied with my idea.
A játékosnak nem az útlevele játszik. Valami oka csak van, hogy a ligában egyetlen orosz játékos van, az is a Vienna keretének peremén, immár osztrák állampolgársággal.

A ligában erősítést jelentő orosz játékosok nemcsak a Volánnak, hanem a liga többi csapatának is megfizethetetlenek.
Csak azt tudnám, hogy anno a Fradi hogyan tudta Rob Niedermayert és Strudwick-ot idecsábítani... Biztos nem a sztárgázsival...

Tudom, Lock-out, meg minden, de akkor is, valamiért idejöttek "ütögetni"...
Én tegnapi mérkőzés után biztos visszazavartam volna őket a jégre...
@Rex: Hi, thank you for your idea but I don't need it. You know this is Sator and Énekes business. I hope they will read it. In my opinion it will be a big help for them, or not? His address is: tedsator@icehockey.com So do not hasitate to send it to him!
Video Tonetto! szerintem vedd le az efekteket a kamerán, s úgy hasonlítsd össze a két ligát, segíteni fog.

Hajrá, Volán!
süti beállítások módosítása