HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Mindenki száz százalékot nyújtott

2008.12.27. 09:24 F. Kapus

A klub statisztikái szerint 20-2-re nyertük a második harmadot – tudtuk meg Énekes Lajostól az Innsbruck–Alba Volán meccs után. Rég volt módunk idegenbeli győzelem után kérdezni az edzőt. Hatvan perc alatt utoljára éppen három hónappal ezelőtt nyert az Alba Volán, még a harmadik fordulóban. Énekes most nem fukarkodott a jelzőkkel.

"Nagyon jó hatása volt az átdolgozott taktikának a csapat teljesítményére. A srácok átgondolták azokat a dolgokat, amiket megfogalmaztunk. A kért játékot fegyelmezetten megvalósították. Tartalékosan álltunk fel, de végig nagyon harcosak voltunk. A új védekezési formával megfelelő fegyelem mellett további eredményeket érhetünk el.

Fodor Szabolcs szerepelt az előzetes csapatunkban. Azért nem léphetett pályára, mert otthon felejtette a mezét. Ezt csak itt, Innsbruckban vette észre péntek reggel, így már senki nem tudta kihozni utánunk. Az EBEL-ben nem engedélyezett a szám- és mezcsere.

A mérkőzésen az első gólt emberhátrányban kaptuk. Gyorsan összeszedtük magunkat,  egyből egyenlítettünk. A bedobást megszereztük, megindult a koronggal a második sorunk, a helyzetet gyorsan megjátszották meg. Úgy tűnt, az ellenfél még nem tért magához a gólörömből, védőik elaludtak. A harmad végén egy-két percig erős nyomás alatt tartottak minket. Egy védőnk hibázott, 2-1-es hátránnyal mentünk az öltözőbe. Az osztrák oldalak hibásan írták, hogy Hetényi állt ekkor a kapuban, végig Szuper Levente védett.

Kiegyenlített játék folyt az első húsz percben, mindenki megmutatta, tudja, hogy a maximumot kell kihoznia magából. Helyenként még akadozott a taktika megvalósítása, de működött az elképzelés. A második harmadban még gördülékenyebben mentek dolgaink, mindenki száz százalékot nyújtott. Rengeteget lőttünk, rég volt ilyen jó és aktív harmadunk. A mi statisztikáink szerint 20-2-re nyertük ezt a játékrészt. Ezt tükrözte a játék képe is, sikerült egyenlítenünk.

Az utolsó húsz percben azt éreztük, a bírók próbálnak belenyúlni a mérkőzésbe. Vitatható szabálytalanságok miatt szórtak ki minket, egyértelműeknél maradtak el az ítéletek a túloldalon. A szerencsének, a nagy akarásunknak és a jó védekezésünknek köszönhetően megúsztuk kapott gól nélkül. A kezünkre játszott, hogy az innsbruckiak fegyelmezetlenkedtek, így csak ki kellett állítani tőlük is. Egy ilyen alkalmat a második sorunk kihasznált, átvettük a vezetést.

A győzelemhez kellett, hogy Szuper Levente ebben a harmadban fantasztikusan dolgozzon. Nem maradt el mögötte a csapat sem, mindenki dicséretet érdemel. Nagyon jól dolgozott az első sorunk ebben az összeállításban is. A legtöbbet ők lőtték kapura, csak a véletlenen és a pechen múlt, hogy nem szereztek gólt. A második sor remekül játszott, két gólt szerzett. Martz irányított, Kovács és Guerriero a széleken dolgozott.

Sokkal ütőképesebbnek bizonyultak, mint a Graz ellen, amikor a két légiós szerepköre fordított volt. Az új amerikai fiú ma már felkészültebben és pihentebben játszhatott. Tetszetős teljesítményt produkált. Ha más légiós szélsőt nem tudunk igazolni, akkor Martz mellett maradhat, kiválóan tudjuk majd ott használni. A fiatalok ismét nagyon jól mentek, gólt is szereztek.

A hivatalossal ellentétben (32-31 az Alba Volán javára – F. K.) valójában sokkal többször lőttünk kapura, mint ellenfelünk, 35-24 volt az arány a javunkra. Csak az utolsó percekben voltak mezőnyfölényben, és ez sem volt nyomasztó. Nem kisebbítem csapatom játékosainak érdemét, de az igazsághoz tartozik, a hazaiak nem kapnak dicséretet edzőjüktől. Többen tudásuk alatt teljesítettek, sokszor voltak fegyelmezetlenek.

Palkovics Krisztián ma Székesfehérváron jégen edzett, ő biztosan ott lesz vasárnap Grazban. Híreim szerint Ryan Bonni is megérkezett Magyarországra. Reménykedünk benne, hogy Horváth András is felépül a meccsig. Grazban sokkal jobban szeretnénk játszani, mint kedden tettük."

34 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az számomra érdekes, hogy otthonról kell a mezét hozni. Azt hittem úgy van, hogy az öltözőben az equipment manager megfogja az összes mezt és berakja a buszba.
vagy ilyen esetre lehetne tartani üres mezt, aztán csak tudnak Ausztriában szerezni valakit, aki rányomja a nevet meg a számot.
Nem lesz nehéz Grazban jobban játszani, mint kedden. Pedig az összes csillagszórót elvittem otthonról, karácsonyra nem is maradt.
Tényleg az ekvipment menedzseres megoldást kéne alkalmazni. Viszont attól félek hogy nem tartják be a győztes csapaton ne változtass elvet és megint agybafőbe keverik majd a sorokat.
@HAnonymus: Miért, te kihagynád Palkovicsot?
@KCs: ... hogy ki mit hisz, avagy mit gondol - az Ő szabadsága ... szeremcsére vannak emberkék Székesfehérváron akik pillanatnyi tudásuk maximumát adják, sőt hisznek önmagukban és elsősorban Társaikban! Jó nézni/megélni amint Él a Csapat napról napra!
Az üres mez jó ötlet. Még találni sem kéne senkit, aki rányomná a számot, egyszerűen csak ráfesthetné a Rudi. Bár lehet, hogy ez a pech most szerencse volt, mert ha jól sejtem a Benk csak emiatt kapott tegnap szerepet. És azért kellett az a gól, na!
Az üres mezt is itthon lehet felejteni... :)

Hatalmas gratula a Csapatnak, várjuk a grazi folytatást!
Általam, de nem én:

Fodor úrnak! Az otthon hagyott mezzel kapcsolatban: "Aki dohányzik az a száját vigye magával, aki nászéjszakára megy az a farkát vigye magával" (Aki meg játszani akar az a mezt vigye magával)

Üdv. Takács Lajos
A csapatnak meg óriási gratula még egyszer!!!!!

Holnap Grazban kell megmutatni!!!! És meg is fogjuk! :)
bár tisztába vagyok azzal hogy nem tul rózsás a klub anyagi helyzete,de nem lehetett volna grazban megpihenni és ott várni a vasárnapi meccset?
@bojl: optimális esetben igen, de a Volán helyzete messze van az optimálistól sajnos...
@KCs: Igaz, marha vagyok. Attól félek a Martz-Guerriero-Kovács sort fogják szétszedni. Bár azért ennél csak több eszük van.
hát sok más mellett az is szerepet kapott a gyözelembe szerintem,h nem a buszról kellett lemászni a srácoknak mecs elött
Mi is megyünk holnap Grazba. Szerintetek kell e addig hólánc a téligumi mellett?

Köszi
hi! Ha valaki lenne szíves és leforditaná a öf. végén hallható nyilatkozatokat megköszönném !!!!
Előre is köszi !!!!!!!!!!
@go avs: A téli gumi kötelező, viszont hólánc csak akkor kell, ha az utat összefüggő hóréteg borítja, amire szvsz 1% esély sincs...
@go avs:

Ausztriában ilyenkor kötelező tartozék a hólánc, bárhol kérheti a csendőr.
Megtudná valaki mondani a graz-i csarnok pontos címét. Köszönöm.
@Prince09: Nem kötekedésből, csak jó szándékból írom: nem így van... Akkor kötelező tartozék, ha (mint már írtam )összefüggő hó borítja az útpályát!
Köszi szépen, akkor ezek szerint nyugodt szívvel indulhatok neki a holnapi túrának hólánc nélkül!?
Ha más légiós szélsőt nem tudunk igazolni, akkor Martz mellett maradhat, kiválóan tudjuk majd ott használni.

Gondolom az , hogy nem tudunk igazolni szélsőt annak csak pénzügyi okai lehetnek, mert a piac tele van csapatot kereső játékosokkal.

Davosban a csehek elég meggyőző játékkal tiporták le a németeket. 5-2
A csehek játéka csak a harmadik harmad egy rövid szakaszában volt meggyőző. Amúgy a németek igencsak gyenge produkcióval rukkoltak elő.
A Fod(o)ros mezről még. Hiába vinnének ürest mezt tartaléknak - amit a mai technikával kb. 10 perc alatt fel lehetne számozni - ha akkor meg valaki a koriját, fejvédőjét, kesztyűjét, stb. hagyná otthon.
No comment! Inkább nyilatkozták volna azt, hooogy... pl. kiújult az aranyere és emiatt nem vállalta a játékot. Vagy ilyesmit.
Az egyéb felszereléseket szerintem egyszerűbb pótolni, főleg úgy, hogy ez is péntek reggel derült ki. Biztos van hokibolt az ebeles csapatok városaiban.
@Prince09: Oké Herceg, ezen biztos nem fogunk összeveszni, hogy az osztrák csendőr mit ítél télies útviszonynak, az meg nagyon szubjektív...
Mondjuk minket Villachból hazafelé 2x is megállították a magyar rendszám láttán, de nem nézték sem a gumiabroncsokat, sem, hogy van-e hólánc... :)

HAJRÁÁÁ VOLÁÁÁN!!!
@Iceblack: amennyire tudom véletlenül maradt ki a mez, mert a szárítás után leesett és nem vette észre senki.. van ilyen.
Persze lehetne pótmezből 5 db, ami mindig bent van a táskában és 5 perc alatt rányomják a számot.. de nincs!
Ez volt Ron Kennedy búcsúmeccse az innsbrucki kispadon, egészségügyi okokra hivatkozva lemondott.
süti beállítások módosítása