HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kovács Csaba az első sorban

2008.12.19. 08:30 F. Kapus

Énekes Lajos, az Alba Volán edzője változásokról számolt be a pénteki Vienna Capitals elleni EBEL-mérkőzés előtt. A sorösszetételeket megkeverték a szakvezetők, a játékosok valamelyest kipihenték magukat, a hibákon javítani próbáltak.

"Habár a héten Szuper Levente lázas volt, már nagyjából kilábalt a betegségből. Úgy tűnik, vállalja a játékot pénteken. Más sérültünk, betegünk nincs. Az biztos, hogy nem mutatunk be új játékost, bár terveztük, egyelőre nem igazoltunk le senkit.

Viszont egy kicsit ismét átrendeztük a sorokat. Az elsőbe felkerült Kovács Csaba, Palkovics és Ocskay mellé. Ez nem lesz szokatlan, tavaly sokat szerepeltek együtt. Mögöttük Tokaji és Horváth védekezik. A második sorban újonc csatárunk lesz Andreas Byström személyében. Technikás és gyors a kiváló védő, aki ezúttal Vaszjunyin és Martz mellett támadni fog. Ebben a sorban Forsyth és Martens bekkel. A fiatalok Sofron, Fekete, Hegyi trióban támadnak, Jobb és Ondrejcik megy velük. A negyedik sorba hosszú idő után két embert tudunk beírni, Benk és Fodor személyében.

A játékosok a hét első felét regenerálódásra fordíthatták, két nap pihenőt kaptak. Egy kis szárazedzést is programba iktattunk, majd komoly jeges munkát végeztünk. Nem keveset foglalkoztunk az emberelőnyös játékkal és a kapu előtti mozgásokkal.

Egyénileg mindenkivel elbeszélgettünk. Minden játékos megtudta, mit tartunk pozitívumnak, mit negatívumnak vele kapcsolatban, miben várunk javulást. A módszert szeretik a játékosok, kíváncsiak, hogyan látják az edzők a produkciójukat, mi a valós abból, amit ők érzékelnek.

A Vienna Capitalsszal eddig döntetlenhez közeli mérkőzéseket játszottunk. Ezért biztosan készülnek ránk. Szoros eredményt, jó játékot várunk a csapattól. Ebben a körben sem szereztünk még sok pontot, úgyhogy itt lenne az ideje egy győzelemnek."

Az előző Alba Volán–Vienna Capitals meccset élőben közvetítette a Sportklub Tv, a pénteki összecsapással is azt teszi 19 órától. Az a találkozó igen emlékezetes: 

50 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sürgösen igazolni kellene két csatárt, mert ezzel a kerettel nem lesz meg a nyolc közé jutás. Nem hiszem hogy Bystrom-böl jó csatár lesz, inkább hátul van rá szükség. Figyeljétek meg, ma simán kikapunk, vasárnap meg nagyon kikapunk a Villachtól, utána mi lesz?, még kipróbálhatjuk Szupert centerként. Bár ne lenne igazam!
Én azt gondolom, itt az ideje egy győzelemnek, talán egy két emberelőnyből most már összejön(nek) a gól-gólok is.

Hajrá Volán!
"Jövő héten kedden, egy nappal szenteste előtt a Graz látogat Székesfehérvárra.
Ez lehet az az összecsapás, amelyen az albás menedzsment reményei szerint két új amerikai csatár mutatkozhat be kék-fehérben. Idősebb Ocskay Gábor lapunknak elmondta, hogy NHL-t megjárt centerről és szélsőről lenne szó, akik konkrét ajánlatot kaptak a klubtól. A támadók a válaszuk előtt mindenképpen Ted Satorral szeretnének beszélni, ez pedig akár jó jel is lehet, hiszen a szakember neve jól cseng, és garancia a tengerentúlon is."


Forrás:
www.fmh.hu/sport/20081219_becsi_ostromlok
Úhhhh már a Byström is támadót játszik, szegény Martz...
szerintem ez az összevissza cserebere is csak arról árulkodik, hogy a csapatvezetés is bent van az erdőben rendesen... Szegény Palkóék miket gondolhatnak... Látják, hogy igazolni kéne minőségi csatárokat, erre a legjobb védőnket küldik előre helyette... Nem ártana egy jó iránytű a szakmai stábnak. Ha pedig nincs pénz egész egyszerűen nem kell köntörfalazni, hanem meg kell mondani, hogy ne is számítsunk igazolásokra. Tiszta beszéd kellene. Megérdemelnénk!!!!
Francesco: ez nemcsak pénzkérdés. Ennyire a szezonban már nincs sok, komoly erősítést jelentő csatár, aki szabadon van.

Amúgy Ted Sator teljesen őszintén és nyíltan beszélt erről, amikor félévértékelésében ezt mondta:

"Mennyi esélyt ad arra, hogy sikerül olyan légióst igazolni, aki valóban további erősítést jelent?
Őszintén? Igen csekély erre az esély. "

Ettől függetlenül mindenki azon van a klubnál, hogy ezt a kis esélyt megragadja.
ok ezzel csak az a gond, hogy ha jól emlékszem azt mondták nyáron,hogy azért lesz különösen jó hogy Ted Sator már nyártól itt lesz, hogy kézben tartsa az igazolásokat. Jól sikerült... Ezek után a szezon derekán előállni az általad említettel... Hát hogy is mondjam.. kettes alá.
Nem elfogadható. Akkor mit csináltak eddig? finnek?couture? sztem ne légy elfogult, inkább reális. az célravezetőbb. Én is minden hazai meccsen kint vagyok hidd el nekem szabályszerűen fáj amit látok. És akkor még megspékelik ilyen nyilatkozatokkal... Ha én így végeznem a munkámat, lehet hogy már nem kellene bejárnom dolgozni...
Szerintem légy te is reális, az neked is célravezető lenne.
hát nem nagyon tudtál megcáfolni semmit sajna... pedig gondoltam hátha átsiklottam valami felett
És a farmcsapatból szó sem esett felhívni valakit? Mert amíg voltak/van ez(ek) az eltitltás(ok), addig is ki lehetett volna próbálni U-22-eseket. Ha már az EBEL így nyomja a fiatal hazaiak szerepeltetését...
Am meg a légiósainkat illeti, sztem a finneken és Couture- on kívül nem felsülés a dolog, mert ennyi pénzből jobbakat nemigen lehetett volna hozni.
Viszont sztem is érdemes lenne keleten is kutakodni lett, ukrán, kazah esetleg szlovák vonalon
Úgy elég nehéz kézben tartani az igazolásokat, ha nincs pénz... Sator neve jól cseng, de az Euróé, dolláré még jobban. Szerintem.
Igazad van Francesco, de bízzunk a jövőben. A mai hírlap szerint 23-án, kedden két amerikai fog bemutatkozni!
huh sajnalom h nem lattam ezt a meccset anno... ettol a 10 perctol is keszvagyok.

HAJRA!
bízunk, minden meccsen ott vagyunk :)
A capitals az egyedüli olyan ebel csapat akitől bajnokin nem sikerült 1,5év alatt elvenni a 2pontot.A nagyszámok törvénye alapján itt lenne az ideje.Ehhez nem impotens emberelőnyös játék,jó kapus teljesítmény,jó bíráskodás,szükséges.Jó jel lehet hogy míg tavalyi szezonban minden tvs meccs vereség volt,addig idén 2gy 1d.(Munkagép ha ütünk emberelőnyös gólt,akkor kedden 2 zsíros kenyeret kapsz)
"A capitals az egyedüli olyan ebel csapat akitől bajnokin nem sikerült 1,5év alatt elvenni a 2pontot."

A Jesenice-t se vertük még meg.
Szerintem ha összekapjuk magunkat, és jól jön ki a lépés, meg tudjuk fogni a Capitals-t.
A légióskeresés sikertelensége bennem azt az érzést kelti, hogy Couture-t kicsit elhamarkodott döntés volt elküldeni. Igaz, hogy nem hozta azt a teljesítményt, amit elvártak(-tunk) tőle, de akármilyen "überhájer" játékost találnak, nem biztos, hogy 2-3-4 hét alatt úgy felveszi ennek a csapatnak/játékostársaknak a ritmusát, hogy a legjobb formáját adhassa. Ráadásul a "tengerentúlon" kicsit más hokit játszanak, Couturenak is ezzel volt a legnagyobb gondja, azt hitte, hogy a box itt is mehet simán! :-) Pedig amúgy, szerintem jól mozgott, és lehetett volna belőle egy stabilan jó teljesítményt hozó szélső. Csak kicsit faragni kellett volna rajta...

tch:a jó igazolás olysmi mint az innsbrucki Bellissimo... neki nem nagyon okozott gondot a beilleszkedés, és ha jól emlékszem erősen a szezon közepén igazolták :(
Igen ő valóban jó igazolás csak lehet, hogy neki egyedül több a fizetése, mint nálunk az összes légiósnak együttvéve...
Egy kis háttérinfo: az elküldött finnek közül az egyiknek (nem emlékszem, melyiknek) azóta a finn 2. ligában 10 meccsen 24 pont (10 gól, 14 asziszt) a teljesítménye. Ugyanitt Shivonen a szezon elejétől fogva egy meccs/pont felett termel. Most vagy ennyivel gyengébb a finn 2. liga az EBEL-hez képest (szerintem ez a reálisabb), vagy nálunk nem ment nekik.

Amúgy én is egyetértek azzal, hogy hiába voltak gyengék a finnek, mivel nincs helyettük senki, a helyzet még rosszabb. A semminél azért lényegesen jobbak voltak, és tudtak segíteni a csapatnak. Be kell látni, hogy hiába hagyja ki egy az egyben a ziccert, támadásépítésben nem mérhető össze Hegyi és Alanen teljesítménye...

A haverokkal azt beszéltük, hogy a támadószekcióban Shivonen távozása is nagy veszteség volt (a védőmunkája mellett remek zsugákat osztogatott), de leginkább Ftoreknek kellett volna tavalyról maradnia, ő nagyon illett volna Martz mellé. Szegény Nathan így hiába ad meccsenként két tökéletes aszisztot, ha ebből három meccsenként ütünk be egyet...
lehet... de sztem hozzánk ilyen kaliberű emberek kellenek,szürkébbekre csak hogytöbben legyünk semmi szükség. Annyira jók vannak a magyar srácok is..
Robcsi85-nek igaza van: és még mielőtt nagyon elkezdenétek szidni Sator mester nyári válogatását, össze kellene szedni, hány olyan kiszemeltünk volt, akit (leginkább az anyagiak miatt) végül nem szereztünk meg. Szerintem nagy butaság azt gondolni, hogy ez bármiben is Sator mester hibája lett volna... nagyon nincs kirakatba téve a Volán anyagi helyzete, de a légiósokon abszolút lemérhető, hogy pénz az nemigen van. Valahol az is kész csoda, hogy a magyar sztárjaink nálunk maradtak.
és ki küldte el Ftoreket és Sihvonent? Még az értékeinkre sem igazán tudunk vigyázni... Sztem ők maradtak volna .
Raon: a statisztikád téves:

Alanen: 11 meccs, 2 gól, 4 assziszt a finn másodosztályban
Yli-Junnila: 6 meccs, 6 gól, 8 assziszt a svéd harmadosztályban.
hát ez érdekes lesz... Byström csatár?? De amúgy most talán jól sikerült elosztani a sorokat, talán nem lesz egyik sem túl gyenge..
Jó lenne, legalább az emberelőnyös helyzeteket belőni egyszer-kétszer, remélem ezt gyakorolták a srácok!
Én még mindig azon a véleményen vagyok hogy a fiatal sort szét kéne szedni, viszont ez hogy előrerakták a Kovácsot az elsőbe ez jó mert legalább lesz egy gólerős sorunk:) Góllövő csatárt meg tényleg keletről kéne hozni.
Hello Raon. Sator mester felesége játékos ügynök :-)gondolom ő hozza a légiósokat is.Az ebel elég fura bajnokság,aki máshol jó az itt lehet semmit nem ér.Tavalyi szezonban Gosselin NHL-es múlttal elég feledhetőt nyújtott,(3pontra volt képes) mikor eligazolt innen,20gól 29 gólpassz 36meccs alatt,azért ez jól hangzik,mégha " csak" A st.jean chiefs ben is érte el.1 Légiós leigazolása ,főleg annyi léért amennyi nekünk van, olyan mint all-int mondani pikk 3 kőr6 ra.Remélem sikerült kitalálni a szünet alatt valami épkézláb emberelőnyös figurát, mert az eddigi 1 től hullott a hajam ,viszketett a jobb fülem,és berepedt a kisujjam körme a balkezemen,annyira rossz volt nézni, a tanácstalanságot,és a másfél perc körüli korongbevitelt
Tény, hogy nincs pénz. Ez okozza a bajt. Mondta Sator, hogy lenne egy-két csávó, aki jönne. Annyiért, amennyit mi nem tudunk fizetni!
Nekem akkor is kicsit elhamarkodott döntésnek tűnik Couture kipenderítése. A nagydarab finn annyira nem győzött meg, Alanen (asszem) már inkább...
Én azért nem tartom annyira jó ötletnek Kovács 1.sorba való felhozatalát, mert így tényleg csak 1 gólképes sorunk lesz és ahhoz, hogy legyőzzük a bécsieket legalább 3 gólt kéne ütnünk...
Kcs&többiek: akkor elnézést, majd jól kérdőre vonom azt, aki ezt nekem mondta, hogy hogyan jött ez ki neki.
L1: a feleségéről tudtam, hogy az :) Igazad lehet, többen mondták már (talán Kcs is,), hogy Gosselin az idei csapatban egészen más teljesítményt nyújthatott volna. Az emberelőnyös figurákkal kapcsoaltban sajnos én is hasonlóképpen érzek...

Egyébként ahogy végiggondoltam, annyira nem rosszak az idei légiósok, csak nem tudunk velük új minőségi kategóriába lépni. Szerintem Byström és Bonni is jobb, mint tavaly Chris Allen. Galvins tavaly nagy mák volt, nincs rá sok esély, hogy legyen egy ilyen légiósunk, centerben Martz vsz jobb, vagy erősen egál Shivonennel. Martens szerintem közepes, támadásban vannak jó dolgai, de a védőmunkája néha lyukas, Forsyth hasonló, csak egy fokkal rosszabb - ők a szükségmegoldások, mert nincs náluk jobb (Jobb a védőket nézve egyedüli magyar fiatalként évek múlva lehet az ő szintjükön).
Tavaly még volt McSwayn, Krail, meg a szezon eleji bukták (Gosselin, volt egy védő, akinek nem jut eszembe a neve, de nem alkotott maradandót, meg Galik még az elején elment a szomszédba villogni)... szóval összességében a légiósaink nem rosszabbak a tavalyi felhozatalnál, de sokkal nem jobb a kép. Alapvetően az a baj, hogy mi nem tudunk kifogni olyan nagyhalakat, mint Belissimo, Tod Elik... stb. Hozzájuk valószínűleg kétszerannyi zsé kellene, mint amennyi most van.
Vagy elhozzuk a tavalyi ukrán/fehérorosz pontkirályt! de ott van még a már szabaddá vált Évöri is:DDDDDD
Raon: ebben valszeg igazad van. Én csak arra próbáltam célozni, hogy szerencsésebb volna egy Jesenice típusú csapatépítés. Gyakorlatilag a szlovén válogatott magja 3 igazi minőségi légióssal. Galvins és Byström nagyon jók.
A fmh cikkből: "A fehérváriak emberelőnyös játékán mindenképpen javítani kell, és KÉT GÓL ALATT kellene tartani az ellenfelet, így lehetne nyerni a találkozón." Úgy tényleg nagy lenne az esély a nyerésre ha az ellenfél csak egyszer találna be!:D

Amúgy nyerni fogunk, 4-2-re!;) (most ezt érzem:)
Hajrá Volán!
Francesco:
> Én csak arra próbáltam célozni, hogy szerencsésebb volna egy Jesenice típusú csapatépítés.

Ebben meg neked van igazad. :)
Tényleg jobb volna egy ilyen csapatépítés, de ahhoz emberek kellenek. Ha mondjuk Erdélyi eljön hozzánk Újvárosból, akkor nem kellett volna egy közepes szintű légiós védő (mondjuk Forsyth)... és így tovább. A Volán szerintem megpróbált alapvetően magyarokra támaszkodni - az igazolások egy része be is jött (Fekete és Nagy Gergő egyértelműen, Jobb, Hegyi már nagyobb kérdőjel, de mondjuk, hogy nekik ez a tanulószezon, hosszú távon csak nyerhetünk velük). Azt mondjuk nagy hibának tartom, hogy meg sem próbáltuk hazahozni Széliget, Godót és Vas Marcit, talán sikerült volna - most már mindegy.
Arról viszont nem a Volán tehet, hogy más, ajánlatot kapott játékosok (pl: Kóger azért remek párost alkotott volna Sofival...) végül nem jöttek ide. A farmcsapatban meg nincsenek olyanok, akiket érdemes volna a mélyvízbe dobni. Meg kell nézni, hogy amikor Sofi és Nagy visszajátszik, mintha egy másik dimenzióban korcsolyáznának a többiekhez képest - pedig az EBEL-ben (még :) ) ők sem számítanak kiemelkedő játékosnak. Talán jövőre egy kemény alapozás után már próbát lehet tenni Hajóssal (18 éves), Maklárival (19 éves), vagy Tóth Adriánnal (18 éves) is, de most még sajnos nem.
Lehet tudni, hogy az Olimpia nagyjából mennyi pénzből gazdálkodik?

Nagyon jók a légiósaik (Banham, Elik, Yarema, Intranuovo, Mitchell), gyakorlatilag kizárólag ők termelik a pontokat, többszörösét hozták, mint a csapat többi része összesen...

Kiváncsi lennék hogyan fogták meg őket.
A Ljubljana kb 3 millió EUR- ból, de még a Jesenice- csak 2 légióssal- sincs 2 millió EUR alatt.
Az Olimpija-t valami nagy kaszinótulajdonos pénzeli
4000 euro körül +- pár cent /hó
Decembert írunk, eltelt 33-forduló de, hogy ne legyen legalább egy állandó sora a Volánnak??? Felettébb érdekes.."átrendezzük a sorokat"" ezt már megszoktuk..a technikás és gyors védő Byström a 2.sor szélsője.../ezt nevezem profinak/.!Egy EBEL- szintü csapatban/lásd Volán/ mindenkinek mindent kell játszani!!!-ha bejön a húzás az edzők mennybe mennek...ha nem, kezdődik a magyarázás!!??-ajánlom a rolbást "centerbe".."Ő sokat van a jégen...:):)
Üveg kolléga, a változatosság gyönyörködtet :-D szerintem te sírógörcsöt kapnál, ha produkálna egy jobb sorozatot a Volán :D.

Ma nyerni kell! Hajrá!
Raon! neked a hozzászólásaid alapján el kellett volna menni edzőnek vagy managernek, hidd el hogy nálad hozzáértőbb emberek válogatják össze a csapatot.Inkább maradj meg CSAK SZURKOLÓNAK,hidd el jobb lenne.Gyanúm szerint valami te valami régi levitézlett ifijátékos lehetsz! :)
Husky: nem nyert, csak focizok, és azt is csak alacsony szinten.
Ha lennének konkrét ellenvetéseid, hogy mi írtam rosszul, akkor arról lehetne beszélni, de a szimpla vélemény érv nélkül az értelmetlen viták táptalaja és a korrekt kommunikáció halála. Egy adott határt átlépve nyilván okoskodásnak tűnhet, amit írok, de én sosem állítottam, hogy tutira igazam lenne, nyitott vagyok bármilyen okosságra. Én ilyen gondolatokban, és monológokban élem ki a csapatom iránti szeretetemet: ítélj el érte, ha akarsz, de szerintem ez sem rosszabb hobbi, mint bélyeget gyűjteni. :)
Á, rosszabb helyett "ártalmasabb"-at kellett volna írni.
Jaa hogy foci?az más... :) már értem,akkor meg még inkább maradjunk meg szurkolóknak,és tartózkodjunk egy-egy játékos iránti éles kritikáktól!Az ennyire negatív hozzászólásaidat,amik állandó jellegűeknek tűnnek mostanában,inkább tartsd meg az aranylábú focistáknak.
Husky, ne fogd vissza magad, még mindig jöhetnek a tények (az adott hozzászóláshoz kapcsolódóan), hogy kit hol miért kritizáltam szemét módon negatívan állandóan. Ha konkrétumokat írsz, istenuccse megpróbálom megérteni, mi a problémád.
A fociszerető emberekkel kapcsolatos sztereotípiádat meg tarsd meg magadnak. :)
nem látom én sem, hogy Raon írásaiban hol van a negatívum, szerintem korrekt, nincs bennük semmi bántó. Az, hogy valaki nem üti meg az EBEL színvonalat nem kritika hanem tény, ezért vannak ezek a srácok még a farmcsapatban.
Sajnos én kihagyom ezt a meccset, de itthonról szorítok a fiúknak. Győzni keeeellll...!!! :)
Valaki ma ezt írta a Fejér Megyei Hírlapban:
"Lassan mindkét albás hokicsapat a helyére kerül... Unalmas, gyenge meccsek, pénzszórás! Megéri?"
Hogy lehet valaki ennyire h*lye???
1. Id.Ocskay megmondta már jó időben nyáron, hogy a szezonkezdetre biztosan nem lesznek meg a légiósaink: ebbe bőven belefér még a mostani helyzet is, tehát nem látom igazoltnak, hogy a Volán menedzsmentnek nagy szája lett volna az igazolásokat illetően
2. Lássuk meg, hogy a légiós keretünkre ebben a minőségben és létszámban is szükségünk van, nélkülük még a meccsekre se tudnánk kiállni, főleg igaz volt ez az eltiltások ideje alatt - ha jobbakra nem futja, hát....ez van!
3. Anno szept. elején volt egy Todd Jacksonunk is...ő azért ütögette a gólokat DABnak, Brianconnak, ill. a lengyel tornán, mégis el lett tanácsolva, pedig még nem is pofozkodott annyit...
Lehet fanyalogni, de sokan elfelejtik, hogy az előző szezonban fele annyi pontot szereztünk, mint amennyi eddig összejött, és esélyünk sem volt a rájátszásba kerülésre.
És most ugye egy ideje eltiltások is nehezítik a csapat életét.
eddig egész jó, pár voltak necces pillanatok...

Még 40 perc, gyerünk srácok!
süti beállítások módosítása