HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Dánia 2-5

2008.12.16. 22:34 D. Gromov

A második játéknap után kettészakadt a mezőny az aalborgi divízió 1-es junior-vb-n, miután mindhárom meccset a papíron esélyesebb csapatok nyerték. A magyar válogatott hősies teljesítményt nyújtott, úgy tűnik, a fiatalok még jobban odatették magukat, mint egy nappal korábban az osztrákok ellen. A vége ugyan 2-5 lett, de a harmadik harmadban, 2-3-nál kapuslehozatallal támadtunk az egyenlítésért.

Pék György szövetségi edző döntése nyilván vita tárgya lesz, hiszen Dánia úgy tett szert harmadszor is kétgólos előnyre, hogy csak az üres kapuba kellett betalálnia, nem is a legvégén, hanem az 52. percben. Emberelőnyben voltunk ekkor, megpróbáltuk a 6 a 4 ellent, nem jött össze.

Az elején nem úgy nézett ki, hogy szoros lesz, Eller révén az első percben megléptek a házigazdák, majd a negyedikben már 2-0 volt oda. Ám ekkor összeszedtük magunkat, annyira, hogy a második felvonásban Dancsfalvi Norbert révén szépítettünk. Az ellenfél harmadik góljára – ezt is kettős emberfórban préselték be, akárcsak az előzőt – a mi második találatunk volt a válasz, Nagy Gergő volt eredményes.

Néhány perccel a vége előtt jött el tehát a kulcspillanat. Mi azt mondjuk: bátraké a szerencse, meg kellett próbálni, majd bejön máskor. Meg hát ez a húzás eleve azt mutatja, alighanem benne volt a meccsben az egál, ami minden várakozásunkat felülmúlja. Az 5. gólt az utolsó percben kaptuk, 2-5.

Ami a további mérkőzéseket illeti, Ausztria pontosan ugyanúgy 6-2-re verte Ukrajnát, mint bennünket, míg Norvégia 4-1-re győzte le Olaszországot.

Számunkra most jön a java. A két legnehezebb ellenfélen túlvagyunk, a felzárkózást csütörtökön kezdhetjük, amikor az olaszokkal játszunk. Pénteken az ukránok következnek, vasárnap a norvégok, egyik sem verhetetlen, semmi sem lehetetlen.

33 komment

Címkék: vb válogatott divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hát, bátraké a szerencse, de szerintem ez hülyeség volt.
Bár nem sokszor alakult úgy az eredmény, de Újpesten is próbálgatta már ezt a taktikát. Személy szerint nekem égnek áll a hajam tőle. Amúgy gratulálok a srácoknak, egész szoros meccs lehetett.
Amolyan "Ancsin Janis" megoldás volt...
A favoritok ellen tartást szerezni nem hülyeség. Janika nem Messiás, de azzá válhat csütörtöktől. Bízom a srácokban, az edzőkben. Az Erő legyen velünk!
Őszinte leszek, mert annak van értelme. Mindkét meccsen jóval felülmúlták a fiatalok azt, amit vártam tőlük.
Eddig szép volt, fiúk, de a lényegi rész csütörtökön kezdődik. De ezt úgyis jobban tudjátok nálunk.
Meg lennétek lepődve, ha tudnátok, mennyien nézik az online közvetítést idehaza. Hajrá!
Azt gondolom, hogy ha ez a húzás tényleg jó lenne, akkor a nemzetközi élmezőnyben is alkalmaznák. De nem teszik, így ennek nyilvánvaló oka van.

Az meg, hogy "meg kellett próbálni" épp emiatt erős túlzás. Legnagyobb jóindulattal is csak "meg lehetett" próbálni.
Be kellene látni, hogy a 6 a 4-ben gyengébb helyzet, mint az 5 a 3-ban.
No, keressünk biztató jeleket az Olaszok elleni meccs előtt:
Egy biztos eddig 2x annyi gólt lőttünk, mint a taljánok!!
Hajrá Fiúk!!
F. Kapus! Tudsz mondani konkrét számot az online közvetítés látogatottságára? Érdekelne. Köszi előre is.
Kriga, holnap tudunk ilyet mondani konkrétan, elöljáróban annyit: a vége felé 190-es ötperceink voltak.

Kcs, abszolút igazad van, a "meg kellett" tényleg nem a megfelelő kifejezés.
Nekem akkor is tetszik a húzás. Beszívtuk egy lényegtelen meccsen - Istenem, de legalább megpróbáltuk. A lényeg majd holnapután jön.
A kiskutya is próbálkozik. Egyszer csak bejön. Sok-sok kis kutya szaladgál. Csütörtöktől éles a gránát. Pék és a Dob ügyesek. Megtanítják a kiskutyákat . Bent maradunk.
Köszi D. Gromov. A norvég-olasz meccsen 188-an voltak a helyszínen, az osztrák-ukránon meg 147-en. Szerintem a 190 nagyon szép szám.
Azért nem biztos "kutyázni" kellene a srácokat...
kriga és D. Gromov párbeszédéhez csatlakozva: de ne legyünk blogsovének, nem csak nálunk nézik a hokiszurkolók az eredmény alakulását, ennél jóval többen izgultak a válogatottért.
Igaz, F. Kapus. Ez azt jelenti, hogy így kedd este 10 óra tájban több száz ember úgy gondolta, hogy nem lehet fontosabb programja, mint hogy az internet előtt szurkoljon a fiúkért! (és várja, hogy frissítsen az a szerencsétlen honlap)
Szarni bele, ki mit gondol nemzetközi, meg NHL, meg ilyen-olyan profi szinten. Tény, hogy esélyünk sem lett volna máshogy egyenlíteni. Így meg próba cseresznye. Nem vált be, de Pék Györgyöt szerintem ezért külön dícséret illeti, hogy fel merte vállalni ezt a kockázatos szituációt. Tudta jól, hogy ha nem jön be, akkor össze-vissza fogják szídni, de azt is tudta jól, hogy nincs más esélyünk.
Hát a több százat megtoldhatjuk egy szerény nullával, asszem.
A "kiskutya" nálam a az Istenítés egyik szinonimája. Ha szövegen nem jött át Néked , kérdezd meg orvosod gyógyszerészed!
Pék kapitány picit sok sport tv-s nhl közvetítést nézett.:) Ott szokta rendszeresen Spiller István mondani, hogy már levinné a kapust (2 gólos hátrányban, szimpla emberelőnyben, a 2. harmadban:D)
Ezt a "húzást a Pék Gyuri csinált szerintem akkor lehet megtenni ha sokkal jobbak vagyunk egy csapatnál,de nem úgy alakul a meccs ahogy várható! Ilyen esetben kijöhet a nagyobb tudáskülönbség-tehát így ez nagyon rossz húzás volt,talán a legrosszabb amit tett!!!
szerintem ez nem így van, szó ne érje a ház elejét, de Dánia erősebb nálunk, így megértem a 6 a 4-en felállást, próbáljuk az emberelőnyt minnél jobban ráerőltetni az ellenfélre, hátha hibáznak/bejön nekünk, most sajnos nem így lett, a különbség annyi, hogy +1 gól a javukra, sztem mindegy hogy 2-3 vagy 2-4... megpróbáltuk, nem jött be. Néha lapot kell kérni 19-re, néha szerencsejáték, néha be is jön. Nekem az pont elég, hogy harcoltak, megpróbálták, megtették amit tudtak. több nem kell.
Ha kikapunk, az meg benne van a játékban, az már igazából nem a meccsen dől el, hanem jóval korábban, hogy ki képzi, és adja a jobb játékosokat, akik jobb játékot tudnak nyújtani mint a többiek.
Hajrá magyarok, harcoljatok, és ne csüggedjetek!
52. percben emberelőnyben kapust lehozni csak egy gólos hátránynál szerintem nagy hiba volt!
Nem láttam a meccset, de szerintem a szokatlan szituáció miatt nem is tudtak mit kezdeni a srácok a helyzettel!:S
KCS-nek igaza van abban, hogy nem hiába nem alkalmazzák ezt a taktikát ilyen "korán" egy meccsen!
Kár érte! Azért szép volt fiúk!;)
Hajrá U20!
Hajrá Magyarok!
Lehet,hogy elkapkodott döntés volt,kitduja, lehet ,hogy én még vártam volna 5-6 percet,hátha bepréselünk egyet még,de mind1, nem adánok elleni meccs volt adöntő meccsünk,a java még csak most jön
most jön a java! Ez volt a bemelegítés.
Arra kell készülni, hogy az olaszok és az ukránok is minket gondolnak legyőzhetőnek.

Én is azt a tábort erősítem, akik szerint is meg kellett próbálni. A pontszerzés bravúr lett volna, így hogy nem jött össze, csak a papírforma teljesült...
A következő meccsekre is sok szerencsét a fiúknak!
Ügyesen elcseszte, ez a véleményem , ha gyakoroltatta volna a 6-4-et de még a 5-4-et sem . Ez a baj !!
Engem is a szívbaj kerülget, mikor 6-4-et játszik a csapat, és nyilván nehéz, ha nem nagyon gyakorolják a figurát (mikor is gyakorolnák: alig vannak együtt), de nem hiszem, hogy végzetes hiba volt most megpróbálni. Nem ezen múlt. Nyilván a szituáció is adta, a játékosok hozzáállása a meccshez, a játék képe, stb. És hogy hasznos volt-e, az sem ezen a meccsen derül ki, hanem majd később, egy szorosabb/fontosabb meccsen, ahol ennek a tapasztalatnak a fényében lehet dönteni, hogy megint megpróbálják-e. Nem ez volt a hokitörténelem első 6 a 4-e, ami nem jött be.
Jó, hogy egész sokáig szoros volt, de a végéből úgy nézem: nagyon kell az az egy nap pihi. Hajrá, fiúk, nagyon drukkolunk nektek!!!
Szóról szóra ezt akartam mondani! :) Meg azt, hogy a játék képe nélkül megítélni, hogy volt-e értelme a meccsen belül, elég "bátor" (vagy botor?) dolog!
idegolo dolog fogadooldalakon kovetni ezeket a meccseket (a hivatalos valamiert nem frissult rendesen)
persze, mit akarok, h tv adja a sok szar helyett? (igen, azt)
A Mester nyilatkozatában ott a válasz: "Aztán az 52. percben kaptunk egy emberelőnyt. Ekkor úgy döntöttem, ennél nagyobb esélyünk az egyenlítésre nem lesz, ezért lehoztam a kapust, hogy hat a négy ellen megpróbáljunk gólt szerezni..." Ha Pék szerint benne lett volna a meccsben, hogy 5 az 5-ben egyenlítsünk, akkor nem húz lapot a 19-re. Egyébként engem is a frász kerülget, amikor üres a kapunk, viszont élvezem is és ha olykor bejön, az dupla öröm! Az ilyen szituktól is hoki a hoki; ezért (is) imádjuk.
Látom nem értitek, amit írtam. A kulcsszó az erősebb volt. Dánia sokkal erősebb, és gyakorlatilag esélyünk sem lett volna máshogy egyenlíteni. Az már más kérdés, hogy így sem jött össze.
Ha megnézzük a lövési arányt, akkor láthatjuk hogy jobbak voltak a dánok, nem sok esélyünk lett volna egyenlíteni, így szerintem helyes döntés volt, akkor is ha nem jött be.
süti beállítások módosítása