HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hári János Magyarországot választotta

2008.12.16. 13:34 F. Kapus

Pék György szövetségi edző behívta a juniorkeretbe Hári Jánost. Dániában derült ki: Jonkl László egészségügyi problémák miatt nem tud pályára lépni a divízió 1-es vb-n, ezért csatárposzton megüresedett egy hely. Hári szerdán csatlakozik a csapathoz.

A Svédországban játszó támadó szóba került a válogatott bő keretének összeállításakor is, de előzetesen jelezte, iskolai és klubkötelezettségei miatt nem tud részt venni a vb előtti egyhetes budapesti felkészülésen. Ezért Pék György nem nevezte a vb-re. Ám most gyorsan kellett lépni, az edző Hárit szerette volna a csapatban látni, aki azonnal elfogadta a meghívást. Blogunknak azt mondta: nagy örömmel megy Aalborgba.

A fiatal csatárról többször írtunk korábban. Első alkalommal nagy vihart kavart, hogy a svéd állampolgárságra váró játékos inkább a svéd válogatottságra gondolt, mint a magyarra. Igaz, azóta az is kiderült, itthonról soha nem keresték a távolban töltött évek során. Időközben változtak a dolgok. A magyar szövetség párbeszédet kezdeményezett a külföldön játszó fiatalokkal és korukra tekintettel a családjukkal. Ennek eredményeképpen Hári János szeptemberben három felkészülési mérkőzésre hazautazott. A franciák elleni találkozókon két góllal mutatkozott be.

Hári a 2007/08-as serdülő bajnokságban szerződött Svédország egyik legjobb utánpótlás-nevelő csapatához, a Färjestadhoz. Addigi eredményei alapján szinte valamennyi nagy klub szerződést ajánlott számára. A Färjestadba hamar beilleszkedett, a rájátszásban 8 márkőzésen 13 gólt lőtt, 10 gólpasszt adott, ezzel gól- és pontkirály lett a ligában. Csapata végül bronzérmet szerzett az országos döntőben.

Ebben az évben a 18 évesek között szerepel. Az országos bajnokság alapszakaszát négy csoportra osztva játsszák. Hári saját csoportjában vezeti a pontlistát, 18 meccsen lőtt 12 góljával és 26 gólpasszával. 38 pontjával Svédországban a második legeredményesebb ifjúsági jégkorongozó. Ez a számsor annak ellenére jött össze, hogy a szezont a negyedik sorban kezdte, nem szerepelt a speciális sorokban, majd jó néhány mérkőzésen a sok hiányzó miatt hátvédposzton szerepelt.

Hári szerdán csatlakozik a többiekhez, és két edzés után az olaszok elleni, sorsdöntőnek tűnő mérkőzésen mutatkozhat be csütörtökön.

A franciáknak lőtt második góljáról videót is tudunk mutatni: 

56 komment

Címkék: magyarország válogatott juniorok hári jános

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No, akkor szerdán kit is verünk el?:DDDDDD
Ünnepel az egész város, magyar marad, magyar marad Hári János! :D
A stat-jai nagyon durvák, kérdés meglesznek-e nálunk is akiktől kapja a passzokat meg beverik-e azok, akinek adogatja.. És persze a földig leszidott védelem
És mi lenne ha védőt játszana, mert ott van a legnagyobb gebasz??? A svédországi saját csapatánál betegségek miatt csak 4 védő maradt és gondolkodás nélkül őt tették be négy mérkőzésre a védelembe.
Az egész svéd korosztályos bajnokság toronymagasan legjobb +- mutatójával dicsekedhet!!

Nekem a dolog egyre jobban kezd hasonlítani Vas Jancsi sapporoi harmadik meccses beugrásához.
Akkor ott a cél a feljutás volt, itt most a bentmaradás. Akkor ott ez a kis momentum szerencsét hozott, miért ne hozhatna most is.
Persze igyekszem megjegyezni, hogy nem azért jutottunk fel és most sem azért maradnánk bent, hanem azért mert az egész csapat megérdemli:)
Máris megkezdődött a megváltóvárás. Csak arról ne feledkezzünk meg, hogy Hári alig múlt 16 éves, ez pedig az U20-as korosztály. Remélhetjük, hogy agyoncsapja a világ jégkorongját, de olyan fiatal még, hogy ez talán nem indokolt. Persze nem lenne ellenemre, ha benntartaná a csapatot, de látni kell, a mostani keretünk egy része két év múlva is szerepelhet a juniorvébén. Na akkor viszont nagyon jók leszünk :) (Mindenki elfeledi, de én jobbulást kívánok Jonkl Lacinak, számomra a szezon egyik legkellemesebb meglepetése az eredményessége)
Csudto!

Erről szól az advent!
hokikori
Ez neked is új információ, vagy 1 hete is tudtad?

Ha "itthonról soha nem keresték a távolban töltött évek során", akkor az edzőjét sem kereste senki? Mi kell még, hogy leszálljunk a magas lóról?

És az ifi VB-re sem az fog menni, aki odavaló (lásd kapusstatisztika kontra Heraklész-válogatott + ifi válogatott meccsei) Neveket nem írok, találjátok ki.

Ja, igaz itt most a junior a téma, de akkor is!
HAJRÁ HÁRI! HAJRÁ MAGYAROK!
Hajrá Janika! Mutasd meg a világnak!
Bocs, hogy nem a témához szólok, de tudna valaki segíteni abban, hogy fogadjak-e a mai napon a Berlin győzelmére a Düsseldorf ellenében?
Lehetőleg ne az odds-mester szóljon hozzá...
Előre is köszi.............................
Szerintem örvendetes ,hogy Hári a helyes utat választotta.Szükség lesz rá elöl-hátul egyaránt,de ha elöl vetik be akkor sztem menni fog az a gólgyártás,főleg ha Bartalissal teszik 1 sorba, legalábbis sztem ez lenne az ideális.
www.nso.hu szavazzatok a jégkorong válogatottra az év sportolója/év csapata szavazásnál!
OFF:
ufó: fogadj, aztán vagy nyersz vagy nem! A sport kiszámíthatatlan.

ON:

Még szép, hogy minket választott Hári. Remek döntés.
Közben az osztrákok az ukránokat is 6-2-re verték.Nagy csata lesz a szomszéddal a bennmaradásért.
Vicenzo, ez az a nemzetisportos szavazás, amit tavaly elcsaltak? (Azért szavaztam.)
Leslieke
Köszi a jótanácsot, a sport valóban kiszámíthatatlan, de jelen esetben sportfogadásról lenni szó...
Én azt hittem, hogy itt olyanok kommentelnek, kik konyítani hoky valamennyire......................
Kedves Fradi-Mate!
Attól tartok, hogy Bartalissal csak akkor lenne értelme összerakni ha valóban védőt játszatnának Hárival, de van olyan elképzelés is, hogy Pék György most centert keres.
Majd a szakvezető eldönti. Laikusként én úgy vélem, hogy a stabil védelem az amiben a csapatnak a legtöbbet kellene javulnia. Nem akarok túlzottan elégedettnek tűnni, de tegnap nem a kettő lőtt gólunkkal volt a gond hanem a bekapott hattal!
Örülök, hogy így döntött(ek) Jani (és a környezete).
De mintha múltkor valaki valami olyat írt volna, hogy jégkorongban nem számítanak a "fiatal" válogatott szereplések, attól még utána valaki lehet más nemzetnél válogatott. De lehet, hogy valamit keverek.
Kedves Hokikori!
Értem,hogy a védelemmel vannak gondok,de akkor Pék nem egy 16 éves srácot hívott volna meg védőnek,hanem mondjuk egy 18-19 éves izmosabb srácot, nem ? Ezért gondoltam,hogy Bartalissal egy sorba teszi,nekem mind1 csak löjjünk 1 góllal többet ,mint az olaszok meg az ukránok :)
De számít ha valaki 1 nemzet ifiválogatottja volt másikban nem szerepelhet felnőttként sem,kivéve ha "új hazájában 3 felnőtt évet játszott" tehát még lehet svéd vagy más válogatott,de ilyen nem szokott előfordulni-Hári MAGYAR!
1 jó Pék lépés+1jó Hári lépés=1 dilemmával kevesebb
Segítsetek!
Ki az az ifjú titán aki oroszországban játszik és az oroszok is akarják őt?
Vele mi a helyzet?
Scofi....szerintem Gállóra gondolsz...de öt nem akarják az oroszok!Oroszországba forradalom lenne ha honositani probálnának valakit!de egyébként sincs szükségük rá!És szerintem Hári is jol döntöt h magyar ,,maradt" mert jo h az U-válogatottba hivták de ha nem lesz világsztár belöle ,,csak" egy kiválo hokis nem biztos h befér a Svéd nagyválogatottba.
Gallóval meg Hentessel mi a helyzet? mennek Hárival együtt az ifi vb-re?
Erősen bízunk benne.
Szóval az azért fontos, hogy Hárit nem megváltónak hívták a válogatotthoz, nem kell tőle a csodát várni. A két legerősebb csapattal kezdtünk, ezt mindenki tudta, mondta.
De miért lenne pánik? 21 emberrel is nyugodtan le lehetne játszani a világbajnokságot. Ám 22-vel könnyebb, így Pék György a kézenfekvő megoldást választotta.
Kedves F.Kapus!A lényeget nem érted...súgok:nem a pánik a lényeg.Az elv...
Hát igen, az elvek???
A múlt héten itt a blogon megjelent a behivott keret, ha jól emlékszem 25 fő + 3 tartalék. Ezek között nem szerepelt a Hári neve. Akkor, most hogy lehet, hogy Jonkl helyett Ő került behivásra és nem az akkori listából valaki? Ez tényleg furcsa.
Tévedés ne essék, nem az a bajom, hogy Janika ott lesz, csak az egész történek furcsa kezd lenni.
Quovadis, az első kommentedet kiraktam, bizonyos kifejezések itt nem használatosak, és bizony a személyeskedésnek is van határa. Kritika van, köpködés nincs.
quovadis: Hát amikor az ember nem érti a lényeget, akkor jobb csöndben maradni. Ezt teszem ez esetben.
avessik: A cikkben írtam, miért nem volt ott.
Amúgy majd megkérdezzük az illetékest, miért döntött Hári mellett.
Sztem most ne ezzel foglalkozzunk,ráérünk majd a vb után eldönteni ,h mit mikor és hogyan rontott el pék, most inkább szoritsunk a srácoknak
ezaz 2:1
jövünk fel :)
de rohadékok...feljövünk aztán kapásból kapnak a dánok egy kettős emberelőnyt,anniyra utálom az iylen bíráskodást
szerintem svédországbol könnyebben és gyorsabban dániában van mintha magyarországrol menne valaki!és több ezer kilométer ut után épp betoppanának az olasz mecsre...praktikusabbnak tünik h Ö megy...
Jól értem,hogy a svéd ifi bajnokság egyik legjobb játékosa mit keres az U20-as válogatottban ez a kérdés?Annyira jók azért mégsem vagyunk.
Azért sztem a román u-20 mindenidők leggyászosabb teljesítményével vszinű kiesik a div.2-ből ha a szerbek ellen nem lőnek gyorsan 2 gólt, mert a többi meccsük nem tűnik nyerhetőnek...
Arra azért kíváncsi lennék ki mozgatja az eseményeket a háttérben...
rangers64: Befejezhetnéd a provokálást... Már lement ez a vita, el is mondtad a magadét.
jeges a maci: Valószínűleg nem más, mint a Jóisten, aki miatt megsérült egy játékos.

A szövetségi kapitány pedig minden bizonnyal a torna eddigi tapasztalatai alapján (mutatott játék, a csapat pályán belüli és kívüli működése stb.) meghozta azt a döntést, amelyet a legjobbnak tartott.

Nem hiszem, hogy külső erők hatására saját belátása ellen cselekedett volna a szövetségi edző.
Nekem spec. nem az a problémám, hogy a Hári Janika ott van, sőt örülök neki, de nem értem, hogy az IIHF hivatalos játékos listáján a HUN nevezés alatt 27 játékos neve szerepel és ott nincs az Övé, akkor, hogy lehetséges, hogy egy kiesett játékos helyére mehet?
csak mondanám h a Dánok 35perce nem tudnek mit kezdeni velünk...még akár mi is lehet...HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!
Srácok leragatt a live oldal, mert nálam még mindig 2. harmadot hoz, pedig lassan már a 3. harmadnak is vége kéne, hogy legyen??
A 49. percben 3-2 oda
jaja már egy jóideje a 2 harmad van kint
lehet h most csalják el a meccset a dánoknak és utólag meghamisítják a jegyzőkönyvet ,mert túl jók vagyunk :)
bwinen élöben fogadhato,ill, követhető az esemény!
irjál már egy eredményt lécci :)
franc pedig volt 3-2 is
egyébként sztem látványos a fejlődés a tegnapi és a mai naphoz képest, komoly esélyt látok arra ,hogy az olaszokat vagy az ukránokat elkapjuk
hát Dánok ellen nem nyerhetünk Dániában...ez szinte biztos
persze,de előzetesen sztem bekalkuláltak az emberek egy 3-4 gólos sima vereséget,most pedig eléggé szoros volt a meccs és csak egy emberelőny után tudtak gólt ütni megint,azért 2x annyit ültünk a padon a dánok meg ütötek ebből 3 gólt, a vége 5-2 lett végül ,de semmi ok a csalódottságra ,jók ovltunk,jön apihenő nap és utánna el kell kennünk az olaszok száját csúnyán ! :)
ÁMEN....legyen igazad:-)
KCS:Te vagy az igazságosztó?:)))
süti beállítások módosítása