HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Többen elfogadhatatlanul játszottak

2008.12.13. 12:08 F. Kapus

"Nagyon jó csapat ellen szereztünk pontot. Ha a meccs előtt valaki garantálja ezt az eredményt, elfogadtuk volna. A látottak alapján azonban elégedetlenek vagyunk." Énekes Lajos edző Linz-meccs utáni értékelése következik, kemény kritikával.

"A mérkőzés nagy részében a Linz játszotta a hokit. Mégis, helyenként ki tudtuk használni tehetségünket, megmutattuk, mire vagyunk képesek. Az Ocskay–Palkovics páros kettő a kettőben többször megverte a vendégeket, és olyan lövéssel fejezte be az akciókat, hogy Westlund minden tudására szükség volt a védéshez. Sofron több alkalommal egyedül tudta ugyanezt megcsinálni, egyszer góllal fejezte be az akciót.

De több olyan játékos is volt a csapatban, akik elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottak. Van köztük magyar, van idegenlégiós is. Ha ők csak az átlagot hozzák, két pontot szerzünk a Linz ellen. Úgy gondolom, profi sportolótól az átlagos produkció akkor is elvárható, ha fáradt, ha rossz napja van, vagy ha fáj a feje. Sajnos még egy darabig ennyien leszünk, nem áll módunkban változtatni.

Az első sorunk az elején és a végén villogott. A második messze képességei alatt játszott, két gólt kaptunk róluk, kapura alig lőttek, négyszer vagy ötször összesen. A fiatal sorunkkal maximálisan elégedettek voltunk, 1-0-ra megnyerték a saját meccsüket. Adataink alapján 23-31 volt a kapura lövési kísérletek száma.

Az első harmadban jól védekeztünk, jól mentünk. Kapura csak hármat lőttünk, de egyik gól lett, így vezettünk. Fegyelmezettek voltunk. A második harmadban a 2-0-s vezetés megzavarta a csapatot, keresztbe passzolós, szép játékkal próbálkoztak a fiúk. Ez nem volt jó ötlet. Bár hamar észrevettük a csapaton belüli szemléletváltást, mire változtatni tudtunk volna, kaptunk hármat. Megremegtek a kezek, görcsössé vált a játékunk.

Nem tűnt úgy, hogy ki tudunk egyenlíteni, ráadásul a harmadik harmadban elfogyni látszott az erő. A végén lehoztuk a kapust, és szerencsére gólt ütöttünk. Nagy Gergő vasárnap hajnalban elutazik a junior-vb-re, hiányozni fog a csapatból. Egyelőre úgy tűnik, a keddi felállásra állunk vissza, Fekete lesz a harmadik sor centere."

25 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sofit a 2.sorba Martz és Kovács mellé!!!
Nem ide tartozik, de aki szeretne a sapporói hálóból egy darabot itt licitálhat rá:
licit.dunaujvaros.com/
Jelenleg 5000Ft-on áll, a bevétel jótékonysági célt szolgál.
Lehet egy cikket is megérne itt, mert oskakat érdekelhet. (DO hír: www.dunaujvaros.com/sport.php?show=1&rid=3319)
ÉN még mindig nem értem hogy az egyéni eltiltások miatt, miért kell a többi játékosnak vagyis magának a klubnak bűnhődni? Mert ugye a két légiós pontszámával kevesebb érték nevezhető. Ezt hogyan indokolták?
Sofit a az 1. sorba Palkó és Csicsó mellé!!!

A vasárnapi meccsen már visszakapjuk Couture pontjait??
Majd csak pénteken kapjuk vissza...
Nehéz meccs lesz a Jesenice ellen. A 2 légióssal felálló szlovén együttes és a 3 sorral játszó magyar bajnokcsapat.
Hajrá Volán!
.." a profi sportolótól az átlagos produkció akkor is elvárható, ha...."- Szuper teljesítménye már jó ideje "átlagos" 84%,-86%,-89%-ez igazán szuper!!!!Vele elégedett a vezetés?-két perc alatt 3 gól??...vagy az milyen profi mentalitás, hogy a meccs végeztével felborítja a kaput, majd a cserepadnál álló csapatorvoshoz vágja a botját...ez csak tőle engedhető meg????-és ezek után megszóljuk a salzburgiakat??-ugyan már Énekes ÚR....
Azért azt senki ne feledje, már 11 meccse játszunk 3 sorral, csoda, hogy csak most szakadtak el az idegek- ugye Szuper akciójára gondolok, többek közt- de vajon a Dead Bull nyikhajai hány meccset bírtak volna ki 3 sorral?
Ezt most miért kellett? Egyik gól sem az ő hibája, amúgy meg ziccereket fogott. A második sor tényleg gyenge volt, de nekik sem jöhet ki mindig a lépés. Volt olyan meccs, ahol meg csak ők voltak a jégen. Szerintem kár lenne megbontani őket, a gólokat is azután kaptuk, hogy Gergő sérülése miatt Hegyi felkerült a 2.-ba, Fekete meg a 3.-ba. Ez nem volt jó edzői húzás, mint ahogy az időkérés elmaradása sem 2:2-nél.
Üveg kolléga valamiért gyűlöli Szupert. Gondolom, megpofozta 88-ban az óvodában.
Azért, ha télleg a csapatorvos felé vágta az nagyon durva... Ha ki is borulnak idegileg, nem egymáson kell kitölteni. Levivel pedig sztem nincs baj, a live- ticker- en nem jöt át mindig az élő élmény, hogy miket kap el csak a végeredmény, statisztika formájában
Levi nem tehetett a gólokról, és szerintem nagyon jól védett. Igazából ezek a rövidzárlatok érthetetlenek, nagyon jól felépítjük a meccset, aztán hirtelen összeomlik minden, és futunk az eredmény után.
Rengeteg korongot adunk el saját harmadban korongkihozatal közben, támadásaink igencsak esetlegesek , kiismerhetőek, igazán csak az első sor játékán látszik az összhang.
De reméljük lesz ez jobb is, mindenesetre szép volt a pontszerzés.
Hajrá Volán!
Levi nem tehetett egyik gólról sem, és büntetőket is fogott. Most nem megy neki annyira a védés, de akkor is nagyon jól véd.

HAJRÁ VOLÁN!!
Szerintem már a linzi első semmiből jött gól előtt is fejetlenül játszottunk,nem sok lelkesedést láttam a srácokon,semmi tűz,semmi hajtás,nem először kaptunk 2-3 gólt percek alatt.Kispad nem reagált rá semmit,mint ahogy arra sem hogy Vaszjunyin finoman fogalmazva nem találta helyét az 1.sorban.Viszont ami szembetünő változás,hogy nem vagyunk sokszor kiállítva az utóbbi pár hazai meccsen,fegyelmezett ilyen szempontból a csapat.Levente nem védett rosszul,de az igazi nagy ebeles kapusbravúrok hiányoznak,ami a szezon elején még megvolt,és sok pontot hozott.Igazán bosszantó hogy az emberelőnyős helyzeteknek a nagy % ban komoly helyzetünk,kapuralövésünk sincs,korong bevitellel ált.elmegy a 2perces előny fele,ez pedig nagy luxus.Jesenice ellen nem elég 2-3ember jó játéka ,az egész csapatnak 100%-ot kell/ ene / nyújtania a hőn áhított 2ponthoz,ha ez elmarad ,akkor megkezdjük a leszakadást az álmokat jelentő 8.helytől!!!
Ez a 3 sor duma nem mindig igaz.. tegnap a Linz 1 emberrel hozott többet, mint ami nálunk volt + utaztak is. Mi meg haza pályán játszottunk.
Szuper elég átlagos mostanában, Hetényinek kellene védenie!
Nem tudom, tegnap nem láttam mit csinált, de az Innsbruck ellen is voltak góljai...
Ma meg hallottam a PontFM-en nyilatkozott és végig panaszkodta az interjút..
Nem alakul könnyen ez a Fehérvár-Szuper kapcsolat pedig... Nem ismerem a Linzet, de más az, hogy három sorral jönnek ide és megint más, ha ugyanaz a 3 sor játszik-utazik-játszik hetek óta. Én dunaújvárosiként jóval türelmesebb vagyok, ami részben érthető, részben kevésbé, de nem hiszem, hogy a bűnbakok keresése vagy a statisztikák majmolása előrevisz!
Miközben előző csapata anyagilag tönkrement és megszűnt...Talán a saját teljesítményével kéne csak foglalkoznia és akkor újra a régi lehetne..
Sokak véleményével nem értek egyet.Szerintem hülyeség,hogy a" Linz játszotta a hokit".Semmi különlegest nem mutattak,csak volt jó 5 percük.Gergő kiválásáig igenis jól játszottunk.A rövidzárlat érthetetlen,de nem igaz,hogy a fiúk nem hajtottak volna.Sofron pedig a kedvencem,mert úgy hajt mint a sebzett oroszlán.Egy kis rutint szerez még,és nagy császár lesz Fehérváron.Sajna a 3.harmadban kevés nagy helyzetünk volt,de a gól azért kárpótolt.Vaszjunyin rendesen kilóg az első sorból.Szupert pedig nem kell bántani,mert azért nagyokat védett néhányszor,és tavaly Budai sokkal gyengébb volt.Viszont mindenképp kell még 2 csatár,mert nagyon le fogunk maradni a rájátszásért folytatott küzdelemben,főleg úgy,hogy az osztrákok egymást is segíteni fogják.Hajrá Volán!
Ez szerintem is így van surdilovics, lesz néhány meglepő grazi győzelem a hajrában az biztos.
Mestermérleg, Jim Boni: - Nem játszottunk jól, ezért óriási értéke van ennek a győzelemnek. Az Alba Volánnak van egy hihetetlenül jó kapusa, amire nem készültünk fel igazán.

Akkor miről is beszéltek Szuperrel kapcsolatban??

Szerintem sem övé volt az a 3 gól, érthetetlen módon Nagy kiválása teljesen megzavarta a Csapatot, szerintem...

Egyébként meg a Linz ellen eddig 4 meccsen 6 pontot szereztünk, ha, ismétlem "ha" ez lenne az átlagunk akkor vezetnénk az EBEL-t!!!
cuceró, azért egy edző nyilatkozata nem szentírás, lásd az ominózus Salzburg meccset. A hatékonyság viszont százalékban kifejezhető, ebben viszaesett Levente ez tény, de ettől még nyilván jó kapus, de azért kritikus lehet az ember, nem? Én drukkolok neki, ahogy Hetényinek is, csak ne kezeljünk "szent tehénként" senkit.
Emberelőnyös helyzeteknél-tán csak azért nem vagyunk jók mert három csatár küzd-többnyire a négy "védővel" a két hátvédet akik nagyon sokszor üresen állnak nem vonják be a játékba - már több csapatnál-is megfigyeltem. A belött korongokat értem-de azt nem, hogy ezekért miért nem megy senki és nincs közbe csere. Miért kell egy játékosnak nézni, hogy elmegy mellette a korong mikor ziccer helyzetbe lenne-lemegy cserére! Bocs a sok kritikáért-de néha az ilyen dolgok tudnak bosszantani. Nem kéne annyit fáradni-csak jobban odafigyelni. Holnap-is kinn leszek. HAJRÁ VOLÁN!
Igaz nem ide tartozik, de van néhány szabályváltozás az erstebankliga.at-on a 2009-2010-es szezonra vonatkozóan.


1990 után született (U20) hazai játékosok 0.5 pont
1986-89 közöttiek (U24) pedig 1pont
a kapusoknál ugyanez, egy kis kiegészítéssel, hogy a 28 év alatti is csak 1.5, ennél idősebb hazai hálóőr pedig 2pontot fog érni

Az 1 mérkőzésre nevezhető 22játékos 60pont nem változik.

Még annyi, hogy a jövő évtől bevezetésre kerül videóbíró.
A videóbíró jó ötlet. Remélem tudjuk majd teljesíteni az ehhez szükséges technikai feltételeket. Nehogy már ezen múljon az indulás.
süti beállítások módosítása