HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Keményebben kell fognunk a gyeplőt

2008.12.08. 12:34 F. Kapus

"Nem kezdtünk rosszul, de két gólt is kaptunk az első harmadban fegyelmezetlenség miatt" – mondta Énekes Lajos a Salzburg-Alba Volán meccs után. Az edző nyilatkozatából az is kiderült, a következő két hétben még nehezebb lesz összeállítani a csapatot.

"Sok kiállítást kaptunk, ha nem is mind, de nagy-nagy részük jogos volt. Ennek oka elsősorban a mentális fáradtság, többen is az egyszerűbb utat keresték a védekezésben. Úgyhogy itt is sokszor voltunk fegyelmezetlenek.

A második húsz percben többet támadtunk, több lövésünk, több gólhelyzetünk volt. 0-2-nél lőttünk két kapuvasat is. Ha ezek bemennek, más a játék képe. Nem mondom, hogy győzelmi esélyeink lettek volna, hiszen ezzel együtt is jobbak voltak a salzburgiak.

A záró játékrészben is küzdött a csapat, de jöttek a hibák és a fegyelmezetlenségek. A játékunk az egész meccsen nem stimmelt. Fiataljaink teljesítettek a legjobban, keményen küzdöttek, megvalósították azt az egyszerű játékot, amit kértünk.

Szuper Levente majdnem hibátlanul védett, de ez nem volt  elegendő. Nagyon jó Red Bull Salzburggal találkoztunk, amely fejben is jól felkészítetten érkezett a jégre. Semmi nem maradt bennük a múltkori mérkőzésből, nem voltak túlzottan aggresszívak, nem voltak bosszúsak. De sokan voltak, jól korcsolyáztak, pontosan játszottak.

Mi 16-an tudtunk kiállni, ezzel szemben Pierre Page rendelkezésére áll 6 kapus, 26 hátvéd és 42 csatár. Azt játszathatja közülük, aki a legjobb formában van, hihetetlen a versenyhelyzet a csapaton belül.

Gondjaink ráadásul tovább nőnek. Hétfőtől két hétig nélkülöznünk kell Nagy Gergőt, aki a juniorválogatottal készül, megy a világbajnokságra. Így 17 mezőnyjátékosunk marad a keretben, akik közül 15-öt tudunk pályára küldeni a pontrendszer miatt. Ez csak akkor növelhető 16-ra, ha Szuper Leventét nem nevezzük. További gond, hogy csak két klasszikus centerünk maradt.

Hétfőn hajnalban érünk haza, délután edz a csapat. Valószínűleg erősebb program következik, a sok fegyelmezetlenség miatt keményebben kell fognunk a gyeplőt. Bár tudjuk, hogy ez veszélyes lehet, megpróbáljuk megtalálni az optimális mértéket."

17 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Két kapuvas mááá megint.... :((( ami nem befelé pattan !
Bosszantóak a kimaradt helyzetek igen, de én jobban örülnék, ha a a kapuvasak inkább az Innsbruck, a Graz, a Olimpia ellen pattannának befelé mint a nagy csapatok ellen. Annak különben se lett volna jelentősége, hogy 5:2-re vagy 5:0-ra kaptunk volna ki (szerintem). Majd holnap!!!

HAJRÁ VOLÁN!!!
Tipikus:-magyarázom a vereséget!!"..nem kezdtünk rosszul...o-2,-"..játékunk az egész meccsen nem stimmelt??-akkor, hogy is van ez???-"..Szuper majdnem hibátlanul védett"...a 86% a majdnem hibátlan /5 gól/..ezt sem értem,..és az ellenfélnél vannak vagy 1oo-an, " akik jól koriznak, és pontossak"..ezt értem. Alig vagyunk, de hétfőtöl "..keményebben kell fognunk a gyeplőt"..ezt megint nem értem..? Vagy az edző fáradt...
Lehet egy kapus akármilyen tehetséges, védhet akármilyen jól, ha nem kap megfelelő támogatást a hátvédektől/ a csapattól, akkor a hajára kenheti. Lássuk már ezt be...Ugyanaz a helyzet mint pl Budaj a Coloradoban...
a csatár csávóról akivel előrehaladott tárgyalás folyik,lehet tudni hogy ki Ő ??
lassan 3 sorunk se marad.... Hát, kaptunk már ki jobb előjelek mellett is. Ezek után bármi bravúr.
Megfogyva bár de törve nem, él e nemzet a hazán.(lehet nem egészen pontos az idézet)de nem irhatom ide Orbán Viktor szlogenét, hogy mindenki hozzon még 1 embert,mert az ebel pontszámítás nem engedi.Azt viszont engedné , hogy a farm csapatban szereplő 2 1pontot érő játékosunk nevezve legyen.Darabra ők is jók,korongot kitudják lőni tilosra,és amig bent vannak a 60percből cirka 2-t,addig pihenhetnek a húzóemberek, az is igaz ,hogy Énekes Lajos mindig védi a játékosokat,de azt neki is látnia kell ( ene ) hogy a kapusaink nincsenek mostanában a topon
"Megfogyva bár de törve nem, él nemzet e hazán"

:-))

A többivel egyetértek exL:1
A maradék 3 meccsen ki kell bírnunk a 8. helyen, aztán ha visszakapjuk Couture pontjait jöhet egy (az??) új légiós és Bonnival majd visszatérés a 4 soros játékra, mert készülnek ránk, nagyon!
Hajrá Volán!
Kiváncsi lennék a Capitals fórumára, hogy ők hogyan magyarázzák a Linz-től kapott "six-pack"-et...

Én továbbra is bízom a Csapatban, és a rájátszásban. Ha megnézitek a tabellát, az összes csapat le-föl vándorol. Nem gondolnám, hogy a Jese összeszakadt attól, hogy az élről visszaestek a 6. helyre. A szezon majd' fele még hátravan, a jég, meg a korong ugyanaz, amúgy minden meccs más és más, bármi lehetséges.

A cél valóban a rájátszás (hiszen cél nélkül kár elindulni, mert nem tudod mikor értél oda...) azonban a tisztes helytállás is díjazandó. Az összes megszezett pontért szeretetet, gratulációt és telt házas csarnokot érdemel a Csapat!!!

Jön a karácsony, godoljatok bele abba, milyen ajándéknak örülnétek jobban attól akit szerettek! Egy szívből jövő, őszinte, ám kevésbé értékes, vagy egy nagy értékű, de érzelemmentes dolognak?
Ezt azért kérdezem, mert mindenki a légiósoktól (megvett, és meg nem vett)várja a csodát, hogy "na majd azok megmutatják".
Én úgy gondolom, pont az a varázs tűnne el ami miatt szeretünk meccsekre járni. Az, hogy a hosszú évek óta itt játszó, többnyire fehérvári - de mindenképpen régi ismerős - srácok játszanak, akikkel találkozhatsz az utcán, ráköszönsz, visszaköszön, esetleg koccintottál vele valamelyik bajnoki bulin, van tőle autogrammod stb.

A Salzburg "maroknyi" szurkolójától pont ezt az élményt veszik el azzal, hogy összevásárolnak egy csapatot Kanadában, rájuk adnak egy piros tehenes mezt és kiküldik őket a jégre, hogy "akkor ti vagytok a RBS"!
Én nem szeretnék egy ilyen összevásárolt zsoldos csapatot. Nem azt akarom látni, hogy Pat Lebeau Volán mezben is tud-e 50 pontot termelni, hanem, hogy Ocskay Gábor mit produkál.
Inkább játsszanak a mi fiaink, ha nyernek együtt örülünk, ha kikapnak együtt bánkódunk, de az eredmény nem minden, tényleg a részvétel a fontos.
Maradjon meg a Volán annak, ami, a FEHÉRVÁRI jégkorong csapat!

HAJRÁ VOLÁN!
Természetesen nem azt mondom, hogy nem kellenek légiósok, de nem minden áron!

Ezért tisztelem a Jesenicét, ahol írd és mondd összesen két légiós van (Paré és Strömberg).
ADVOCATUS igazad van es egyet ertek de az eredmenyek hozzak a szponzorokat a szponzorok pedig a jobb korulmenyeket ha nincsenek eredmenyek nincs fejlodes es ha nincs fejlodes akkor a nezok is bele unnak lassan lassan
P.S.: remelem a Volan egy kicsit megtaltosodik a kovetkezo meccseken es csinal nehany csodat raferne a szurkolokra is es a csapatra is az mar csak hab lenne a tortan hogy elrontana a labancok karacsonyat :)
advocatus'! azért a "kell néhány meghatározó külföldi" és az "öltöztessünk 22 kanadait volán mezbe" között van átmenet hál'istennek! ;-)

hajrá, volán!
alpec!

Tökéletesen igazad van, én csak arra bátorkodtam rávilágítani, hogy tudjunk örülni annak is amink van.
Nyilván, amíg a hazai utánpótlás nem tudja a szükséges mennyiségű és minőségű játékost kiállítani, addig szükség lesz a külföldiekre, ez tény.
Én azt szeretném, ha nem fanyalognánk, ha nem megy úgy a szekér ahogy elvárnánk, és rögtön a légiósok után kiálltanánk.
Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt években nem igazán "nyúltunk bele a tutiba" az igazolásokkal.

Én bízom benne, hogy a Volán akkor is főleg MAGYAR - pláne fehérvári - játékosokból álló csapat lesz, ha egyszer rászakad az OTP és lehetősége lesz leigazolni a komplett Red Wings-t.

Az pedig közismert, hogy a piros tehenek a rájátszásra "vesznek" 1-2 teljes sort, pénz, ékszer nem számít.
Légiósokkal tényleg nagyon hadilábon állunk sajna:((
Szerintem a Farmcsapatban van 1-2 játékos akit ki lehetne próbálni a Nagyban is, mint pl.: Becze Zoli.
A rájátszás meg szerintem meglesz, ahogy visszakapjuk a pontjainkat, és 4 sorral tudunk újra játszani!

Holnap meg mutassuk meg a Ljubljanának, hogy mit is tud a VOLÁN!!
Vasárnap az itthoni meccs meg úgyis tévés lesz:)))

HAJRÁ VOLÁN!!!
Holnap Irány a Ljubljanai jégcsarnok Szoljanka Blog Társammal!!!!
Hajrá Volán!
Mi ott leszünk és Szurkolunk Nektek!
Büszke vagyok az Alba Volán játékosaira, elképesztő sorozatterhelésen vannak túl, és ez mind a fejlődésüket szolgálja. Menni, menni előre az úton, lesz, ami lesz, az EBEL-ben szereplő játékosok döntő többsége gondolkodás nélkül odaadná az EBEL bajnoki címét, hogy jövőre Svájcban, az A csoportos VB-n szerepelhessen.
süti beállítások módosítása