HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Keményedik a kölyökbajnokság

2008.12.05. 09:19 F. Kapus

Pénteken kezdetét veszi minden idők egyik – ha nem a – legszínvonalasabb magyar kölyökbajnokságának rájátszása. Az alapszakasz után nyolccsapatos felső- és ötcsapatos alsóház alakult ki. Mindenki tiszta lappal folytathatja.

A nyugati csoportot tíz mérkőzésből egy vereséggel a Zalai Titánok csapata nyerte. Mögötte Alba Volán, Dunaferr (ők nyertek Zalaegerszegen), UTE, MAC, Dragó Skorpiók volt a sorrend. Keleten az erdélyi SC Csíkszereda tarolt, minden meccsét hozta, pedig kétszer játszott az ellenfelek otthonában. A második helyezett Bp. Stars csapatát 4-1-re és 4-2-re múlták felül. További sorrend: MAC A, Miskolc, Debrecen, FTC, Üröm. A csoportok első négy-négy helyezettje jutott a bajnoki címért küzdők közé.

A kanadai táblázaton az első ötből négy helyen zalai fiatal szerepel. Galló Vilmos 9 mérkőzésen szerzett 23 gólt és 23 gólpasszt, 46 ponttal vezet. Mögötte Mazzag Dániel 45 egységgel áll, Vokla Roland 42-nél tart. A negyedik Kocsis Ferenc, az Alba Volán csatára és egy szintén Titánok-játékos, Szabó Pál Krisztián 40 ponttal.

A versenykiírás szerint a csapatok eddigi eredményeit törölték. A felsőház nyolc csapata két teljes kört játszik, 14 forduló vár a résztvevőkre. Ezután az első és a második helyezett küzd a bajnoki címért, a harmadik és a negyedik a bronzéremért. Mindkét párharc két győzelemig tart, váltott pályaválasztói joggal.

Sajnálatos, hogy az SC Csíkszereda vendégjátéka a tavalyi OB 1 rossz lebonyolítási rendszerét juttatja eszünkbe. Nyilván anyagi okok miatt néhány turnéval, esetenként hat egymást követő napon játszva tudják le a bajnokságot a kiváló erőt képviselő csíkiak. Ezzel torzul a tiszta verseny lehetősége. Éppen a Zalai Titánok elleni rangadót például kedden és szerdán játsszák, úgy, hogy előtte már négy napon át jégre léptek,  kemény ellenfelekkel szemben. De akárhogy is, várjuk a színvonalas mérkőzéseket.

46 komment

Címkék: magyarország bajnokság kölyök

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem is minden idők legerősebb kölyökbajnokságáról van szó.Jó iramú mérkőzések,és kemény csaták jellemzik a bajnokságot.A rájátszás elit csoportja pedig egyenesen félelmetes,7 nagyon jó és egy jó csapatot tud felvonultatni.
Azt el kell, hogy mondjam, hogy a minap beszélgettem előkészítős korú kissrácokkal. Megkérdeztem, hogy mire szeretnék vinni. Mindegyik azt mondta, hogy minimum válogatott akar lenni, egy jó magyar(!!) vagy külföldi klubcsapat. És amikor megkérdeztem, mi lesz az áprilisi A-csoportos vb-n (mindegyik azt mondta, hogy nagyon nézi és szurkol a válogatottnak), a legpesszimistább is dobogót említett nekünk.

Ez persze megmosolyogtató egyrészről, de kívánom, hogy ez a tűz soha ne vesszen ki belőlük.
Pár év múlva Zalaegerszeg komoly erőt fog képviselni a felnőttek mezőnyében.
Ha addig kihúzza K.Á.
Egon túl nagy tétet azért ne rakjál rá.
Na ja. Nekem itt egy gondom van. Úgy látszik, nagyon sokan nem tudják, hol érnek véget a legendák, és hol kezdődik a valóság.
Ezzel persze nem a posztra utaltam. :)
Guriga! Még adok 1 max 2 évet és vége lesz ennek a személyi kultusznak Egerszegen is (ahogy Újvárosban is árnyaltabb már a kép - és ők se nyerik egyfolytában a bajnokságokat, pedig szinte mindegyikőjüket edzette).
Az a véleményem, hogy van amiben jó K.Á., van amiben még nem bizonyított.

Ismét csak szerényen kérdezek, tudatlanságom okán... Hogyan nyerhette "csont nélkül" minden meccsét a Csíkszereda, ha a kiírásban az alábbi szerepel:

Ö 146 x Ferencvárosi TC - SC Csíkszereda 0:0 Versenybíróság
KÖ 153 x Ürömi SC - SC Csíkszereda 0:0 Versenybíróság
MeLa: azért most az írígység szólalt meg benned!
Ugye nem gondolod komolyan, hogy ezen a két meccsen vesztették volna el a makulátlanságukat?
hokisap(u)ka: nem irígység, csupán értetlenség. Természetesen nem gondolom, hogy problémát okozott volna ez a két meccs, de ha egyszer le sem játszották, akkor nem lehet tényként kezelni, hogy minden meccset megnyertek. Vagy igen?
"torzul a tiszta verseny lehetősége"..-ez kis túlzás volt.Mennyivel jobb reggel 7-kor iskolába menni és utána meccset játszani egy valóban erős csíki csapattal?
Nyilván nem egyszerű az erdélyi srácoknak 1 hétig úton lenni és hokizni,de az iskola napokon játszott meccsekre nehéz a másik csapatnak is ráhangolódni. Ettől függetlenül tényleg jó meccsek vannak ebben a kölyök bajnokságban,csak
a kiírás nem túl gyerekbarát!
flush: az egymás utáni hat meccsnapra gondoltam
Gondoltam...,de pl. a külföldi tornák 3-4 naposak
,akár napi 2-3 meccsel is,és a végén mégis tudunk jobban játszani.Aklimatizálódás stb...Nem kritika volt , inkább csak az idei beteg kiíráson kesergek :-( Személy szerint a hétköznapi meccsekre gondolok.
Remélem a játékvezetés is felnő a kölyökbajnokság színvonalához!Kár lenne a gyerekek munkáját rossz bíráskodással tönkretenni.Nagyon jó lenne,ha a mérkőzések részrehajlás nélkül zajlanának.
Én sem hiszem,hogy a Csíknak gondot okozott volna legyőzni azt a két csapatot.
De ők gondolnak egyet és jönnek,,ha van jégidőd ha nem. De ezen az alapon a Red Bull se játssza le a meccsei az Ollimpia Ljubjanával mert úgy sem okoz neki gondot.
Amúgy szerintem egy le nem játszott meccsért 3 pontot adni ( 0-0 ) gólaránnyal versenyszabályzat ellenes és etikátlan.

Főleg fehérváron kéne a játékvezetőknek felnőni az összes utánpótlás bajnokság színvonalához….

F.egon Zalában kb 4-5 gyerek köré épül 2 korosztály így nehéz lesz felnőtt csapatot indítani.Bár kercsó reklám dumája jó,van aki bedől még neki
Stars-Alba Volán 1:2
Nagyon jó mérkőzés volt.Gyenge bírókkal.Elismerés mindkét csapatnak!
Ez a Kocsis Feri tényleg a legjobb játékosa a bajnokságnak.Tessék rá vigyázni,hogy ne kallódjon el!
Halihó! Stars-Mac 0:1!? Döcög a szekér,vagy mélypont?
Startrek:Olvasd el a Stars összeállítását és találd ki,hogy mi a különbség közte és a másik 7 csapat között ! Segítek, négy is van.Amikor 3:0 -ra nyertünk, még csak két különbség volt.Ezt már valószínű nem bírja el a csapat.Nincs kapura lövés! Két mérkőzés alatt egy gól!A bírók sem nagyon szeretnek minket:Stars 7 kiállítás a Macnál 2,de persze nem csak ezen múlt...Reméljük ,csak mélypont.
canadien 2008.12.11. 22:37:33
Startrek:Olvasd el a Stars összeállítását és találd ki,hogy mi a különbség közte és a másik 7 csapat között ! Segítek, négy is van.Amikor 3:0 -ra nyertünk, még csak két különbség volt.Ezt már valószínű nem bírja el a csapat.Nincs kapura lövés! Két mérkőzés alatt egy gól!A bírók sem nagyon szeretnek minket:Stars 7 kiállítás a Macnál csak 2,de persze nem csak ezen múlt...Reméljük ,csak mélypont.
canadien: értem én a viccet...
Tudja valaki miért halasztották el a meccseket a kölyök bajnokságban Kercsóék?
jó lenne tudni az igazat!
Canadien!Köszi.Gondoltam,hogy valami bibi van.Szerintem 4 fiú játékos hiánya nagy gond.Legtöbben a felsőházban két-soroznak!Lányokkal nem lehet bajnokságot nyerni.Mela: szerintem a te lányod is játszhatna a Sztarszba.KOMPLETT sor lehetne.:))
Jégpapa,mert a többiekkel ellentétben ők alapoznak a rájátszásra külön,amihez ugye idő kell,plussz a Galló sérült.
startrek: szerintem nálunk a lányok jól érzik magukat, úgy a csapattársak, mint a szülők elfogadták azt, hogy ott játszanak, ahol. Ebből eddig semmilyen probléma nem adódott.

Köszönjük az invitálást, de azt hiszem a fentieket látva inkább maradunk... :) Lányom 3 hét után végre megkapta a járógipszet, tehát legalább a pálya széléről nézheti a rájátszás meccseit.

b23: nálunk is vannak sérültek, mégis játszunk, de ha a többi csapat hozzájárult a halasztásokhoz, akkor nincs miről beszélni.
Kedves canadien!

Sajnálom, hogy ennyire ellenszenvesek neked a Starszos lányok. Holott, ők is csak egyet akarnak. Hokizni. Van, aki a saját indíttatásából, mert élvezi a játékot, és a csapat hasznára szeretne válni, és ezért mindent meg is tesz, és van, aki szülői ráhatásra. (Félve jegyzem meg, hogy ez néha meg is látszik.)A lányok védelmében írom, hogy azon kicsit elgondolkodnék, hogy az edző vajon miért éppen egyiket vagy másikat küldi fel bizonyos helyzetekben, sokszor a fiúk "kárára", mert Te, személy szerint így gondolod ezt, igaz? Dimánál, akinél a szép játék és az eredmény a fontos, nem hiszem, hogy az lenne a döntő érv, milyen a gyerek szülői háttere. Tehát, akkor mégis csak van létjogosultsága annak, hogy a lányok játszanak, mégha ezt Te nem is tartod helyénvalónak. Csak mosolyogva jegyzem meg, van a lányok között - nem csak ebben az egyesületben -, aki simán felveszi a versenyt a fiúkkal, a játék kultúrájával, az igyekezetével. Ezért úgy gondolom, csapatként kell működnünk, hiszen ebben a kölyök csapatban vannak "gyebgébb láncszemek" is, mint a lányok. Békélj meg! Kellemes karácsonyt kívánok neked.
Kedves hópihe!
Barátságos soraid közt olvasván,válaszként ki kell emelnem pár ferdítésedet.A lányok mint személyek nem "ellenszenvesek a számomra"."Civilként"kedves aranyos csiripelő madárkák.Nem vitatom,hogy megtesznek minden tőlük telhetőt a győzelemért.Csak ez itt már fizikálisan tűnik kevésnek!Ezért viszont a TÖBBIEKRE sokkal nagyobb terhelés jut.A szülői háttérről illetve a Dimáról(akit mint EDZŐ tisztelek) én egy szót sem írtam, ez a részedről csupán egy fikció,vagy felesleges hangulatkeltés!Hála az égnek ezzel a helyzettel,már csak idén kell "megbékélnünk".Csak sajnálom ,hogy elúszni látszanak az érmes reményeink.Kívánok neked és családodnak is Boldog Karácsonyt.
No kérem, fiúk lányok figyelem! Itt a nagy lehetőség a '94-'98 korosztály számára:

sportgeza.hu/sport/hirek/2008/12/12/innsbruckban_lesz_az_elso_ifjusagi_teli_olimpia/

Abban az esetben, ha a Szövetség is komolyan gondolja, itt az ideje egy "célzott" program indításának.
MeLa a többiek nem hozzájárultak a halasztáshoz,hanem közölték velük hogy ez van és kész.
Hölgyeim és uraim !
Azt el kell fogadnunk, hogy nem minden gyermek egyformán tehetséges. Vannak ügyesebbek és kevésbé ügyesek. Egy kölyök mérkőzésre 17 játékos kell. Persze hogy nem lesz mind a 17 szuper tehetség. Az edző csapatában vannak még masok is akik nem kerültek nevezésre. Azért mert valaki aranyos és csiripelő madárka, azért az edző nem fogja őt preferálni másokkal szemben. Ez valószínüleg nem lány-fiú kérdés. Főleg úgy hogy az egyik kislány szinte bármelyik fiúval felvenné a versenyt.
Az egész magyar jégkorongnak jó hogy van egy igen erős kölyök és egy jó seredülő bajnokságunk. Figyeljünk oda rájuk ! Ők a jövő. Reméljük fényes jövő.
Mindenkinek Boldog Karácsonyt !
a mez cseréről csiripeljen már valaki:)
Fogvédő:azt az EGYET bizony nem vitatja senki.Bajban is lennénk nélküle.
Ma megnéztem az UTE-Dunafer kölyök mérkőzést ,ott is láttam EGY ügyes kislányt.Az említett derbi szép kis húsdaráló volt,rengeteg ütközéssel és szabálytalansággal!Csodálkoztam,hogy nem láttam más érdeklődőket sem a MAC sem a Sztársz részéről!Pedig lehet,hogy nagyon tanulságos lett volna feltérképezni a (volt)nyugati csoport két "csonttörő" csapatát.Sok sikert az U-20-nak!
Fogvédő:azt az EGYET bizony nem vitatja senki.Bajban is lennénk nélküle.
Ma megnéztem az UTE-Dunafer kölyök mérkőzést ,ott is láttam EGY ügyes kislányt.Az említett derbi szép kis húsdaráló volt,rengeteg ütközéssel és szabálytalansággal!Csodálkoztam,hogy nem láttam más érdeklődőket sem a MAC sem a Sztársz részéről!Pedig lehet,hogy nagyon tanulságos lett volna feltérképezni a (volt)nyugati csoport két "csonttörő" csapatát.Sok sikert az U-20-nak!
Hali!
Szerintem a meccs (UTE-DUN) abszolút nem volt durva még igazán kemény sem. A bírók legalább 5 olyan esetben adtak kiállítást ami megmosolyogtató volt. A "csontörő" csapatról annyit, hogyha egy csapatban 5 db 170 centi feletti játékos van azok ezt igyekeznek használni, ahogy azt a jégkorongba kell.
Üdv
canadien 2008.12.13. 19:48:16
Fogvédő:azt az EGYET bizony nem vitatja senki.Bajban is lennénk nélküle.
Ma megnéztem az UTE-Dunafer kölyök mérkőzést ,ott is láttam EGY ügyes kislányt.Az említett derbi szép kis húsdaráló volt,rengeteg ütközéssel és szabálytalansággal!Csodálkoztam,hogy nem láttam más érdeklődőket sem a MAC sem a Sztársz részéről!Pedig lehet,hogy nagyon tanulságos lett volna feltérképezni a (volt)nyugati csoport két "csonttörő" csapatát.Sok sikert az U-20-nak!
JoAzUgyse:a durva szót nem használta senki.Remélem csütörtökön ellenünk is bitangul kemények lesztek és játszunk egy jó meccset.
Hali!
Tényleg nem, de valahogy a "húsdaráló-rengeteg ütközéssel és szabálytalansággal-csonttörő csapatát" kifejezésekkel ez jütt át.
Üdv
Hali!
A kölyök bajnokság alsó házában is erősödnek a csapatok. Az Üröm majdnem megverte a MAC-B de az utolsó pillanatokban sikerült egyenlíteni. A Dragosok viszont elkalapálták a Fradit. Végre egy kis sikerélményük lett a srácoknak.
Hajrá Drago !!!
A Fradi miért nem nyer már egy meccset ?
Nyert már egyet az Üröm ellen :)Bár az még az alap szakaszban volt. Most már fel kell kötni a gatyát hogy ne legyenek az utolsók.
Tisztelt jégkorongot szeretők s nem csak személyeskedők! Keményedik a kölyökbajnokság de mi van "legjobb utánpótlásnevelő" egyesülettel? Úgy látom három azaz három zakó! Ha valaki tud valamit az ossza meg velünk!
Szerintem nem a legjobb,hanem az egyik legjobb.Az eredményekből látszik,hogy milyen kevés különbség lehet a csapatok között.Mind 1 gólos győzelem vagy vereség.Nézőpont kérdése
én győzelmet nem látok:)
Hello. Lehet, hogy nem illik ide, de szükségem lenne a MJSZ 2008-2009-es versenykiírására, különös tekintettel a mellékleteire. Szivesen kitenném egyesületünk honlapjára is. Ürömi Sárkányok_as_Dragons. Üdv: Zsolt
süti beállítások módosítása