HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Detroit védelme és a hét videója

2008.12.01. 13:06 lemieux

Új szerzőt köszöntünk. Feltett szándékunk, hogy a világ legerősebb bajnokságát, az NHL-t közelebb hozzuk olvasóinkhoz. Ryan O'Brien lankadatlanul tudósít ezentúl is, de szerződtettük mellé Lemieux-t, legaktívabb és leghozzáértőbb kommentezőink egyikét, akitől azt reméljük, színt visz a történetbe. Olvassák-nézzék szűzposztját szeretettel.

A hét videója címre számos jelenet pályázott, de végül a detroiti Chris Osgood Columbus ellen kapott nem mindennapi gólja érdemelte ki ezt az elismerést.

Láthattuk, hogy Fjodor Tyutin lövése a félpályáról talált utat a kapuba. Bár úgy tűnik, a pakk talán irányt változtatott Marian Hossa botjának tollán, de még ha így is történt, a szlovák a kék vonal környékén módosította a korong pályáját. Azaz talán illett volna Osgoodnak reagálnia a történtekre. De nem az idei Osgoodnak.

A kapus nincs élete formájában. Az előző szezon rájátszásában bemutatott játékát és az ott elért parádés mutatókat elhomályosítják a jelen statisztikái. A 15 meccsen elért 87,5 százalékos védési hatékonyság, a meccsenkénti 3,19 kapott gól önmagáért beszél. Ráadásul mindezeket úgy produkálja, hogy mindössze  25,73 lövéssel kell farkasszemet néznie esetenként. Helyettese, a Pitttsburghből érkezett Ty Conklin 9 meccsen jutott szerephez, neki sikerült hatékonyabban védenie (90,5%), és meccsenként átlagosan fél góllal kevesebbszer kapitulált. De ezek a számok sem az igaziak.

Itt jön a képbe a csapat többi tagja. Az előrejátékkal láthatóan nincs baj, sőt. Mike Babcock emberei majd 3,5 gólt szereznek (a San José mögött a 2. legjobbak a ligában), az emberelőnyöket pedig mindenkinél kíméletlenebbül értékesítik (32,3%), ráadásul meccsenként 36 lövéssel kell szembenéznie az aktuális ellenfél hálóőrének.

A védekezésben azonban nemcsak kapusfronton vannak problémák. Az emberhátrányok kivédekezése ligaszinten mindössze a közepes 16. helyre elegendő, az idegenben elért 77,6 százalékos kivédekezési mutató pedig nem méltó a Red Wingshez. A meccsenkénti 3 kapott gól (3,04) szintén, ami majdnem egy egész találattal több, mint az előző szezonban. Elmondhatjuk, hogy a védekezés terén a Detroit-szurkolók számára szokatlan hibák jóval nagyobb számban vannak jelen idén, mint megszokhatták.

De nem szeretném, ha vészmadárkodásnak tűnnének az előbb leírták. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy még a szezon elején járnak a csapatok, van ideje a védelemnek helyre rázódnia, főleg, hogy a veterán Chris Chelios is vissza fog térni remélhetőleg. Ráadásul tudjuk, hogy nem novemberre, hanem az alapszakasz végére kell egy csapatnak csúcsformába kerülni.

Érdekes kérdés, hogy a két kapus ügyében Mike Babcock milyen döntésre fog jutni. Megteszi-e Conklint a csapat első számú hálóőrének, látva Osgood idei teljesítményét, vagy továbbra is rotálja kettejüket, bízva abban, hogy a rájátszás kezdetére két csúcsformában lévő kapussal vághat neki a végső küzdelemnek.

Aggodalomra tehát semmi ok, a Red Wings mindenféle statisztikák, mutatók ellenére is magabiztosan vezeti a divízióját, nyugaton is csak a parádés San José előzi meg, idegenben pedig 14 meccsen 10 győzelmet és 2 hosszabbításos/szétlövéses vereséget számlálnak. És azt se feledjük, Babcock személyében az NHL egyik legjobb edzője vezeti őket meccsről meccsre.

12 komment

Címkék: detroit videók nhl osgood babcock conklin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó a cikk és a kép is, csak így tovább!
jó a cikk! jó ötlet, hogy ezentúl ketten írják az nhl-t, pláne, ha az eredménycentrikus beszámolók mellett, ilyen elemzőbb-olvasmányosabb írások is lesznek! Sok sikert lemieux-nek és persze Ryan O'Brien-nek mindehhez!
hehe... ilyen belovesei hozo levinek is szoktak neha beakadni a kapuba( persze gyengebb ellenfellel szemben).
tenyleg dicseretre melto cikk:D csak igy tovabb
Ugy erzem, a Wings is kicsit elfaradt az elozo idenyben, talan az is benne ven a dologban, hogy a szurkolok egy Stanley utan valoszinuleg ujra ott akarjak tudni a csapatukat a rajatszasban, de!

Osgoodnak semmi keresnivaloja a kapuban. Koszonjuk az elozo szezont, de ha szarul megy akkor le kell cserelni, es Conklinnak adni lehetoseget. Nem tudom elhinni, hogy nincs olyan kapus a ligaban aki elerheto es jobb Osgoodnal.

Masreszrol pedig hamar elore sikerult ilyen embereket szerezni mint Zet, Datsyuk, Homer es Hossa , akkor a vedelemben mit keres pl. Lilja es Lebda? Ezeket az embereket miert nem lehet elkuldeni vegre, es szerezni valami normalis vedoket? Lidstrom 40 eves, 15 perccel tobb ice timeja van, es tele van assisstokal.
Éppen az lehet a megoldás kulcsa,hogy irányt változtatott a korong az ütőn,de csak nagyon kicsit. A kapus nem láthatta, mozdult az eredeti lövésre,és mivel távolról jött,a minimális irányváltás is centiméterben már akkora eltérülést okozott, hogy bement.
A Detroitnál különben engem az lepett meg,hogy milyen simán kikaptak a Bostontól a múltkor. Azt hittem előre, hogy elkapják a bocsok tökét.
Ave lemieux, várom a pittsburgh elemzést ott se rózsás a helyzet ;).
az tény hogy, hogy a védelem, úgy szar ahogy van, de ahogy írtad, még van idő emiatt izgulni, viszont támadásban van 3 szinte egyforma sorunk, tehát ha a védelem beindul, és kapus poszton is rendeződünk, akkor jönnek majd a kosárlabda eredmények :D persze, ha a bírok nem szórnak ha kell ha nem.
Ismerős a kép,mintha láttam volna már ennek a magyar verzióját cirka 1 évvel ezelőtt a hazai lelátókon egy bizonyos "kizárás-nem kizárás" ügy kapcsán! :-)))
Engem az lep meg,hogy hazai pályán mennyire sovány a Wings.Persze nem ez az első ilyen idény,de az away stat-hoz képest azért brutális.

Osgood tavaly az alapszakaszban hasonlóan szerepelt,a playoff viszont jól sikerült neki, de azért Legace jobb megoldás lett volna,mint Ozzy a lepkevadász szerepeltetése.Persze abból kell főzni ,ami van.
A védelem pedig..hááát..
Lebda,Lilja robotszerű,Stuart pedig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Chelios csak marketingből van még a csapatnál..jó persze,most sérült, de semmi garancia arra,hogy ha felépül, gyors is lesz.
Nekem Kronwall tetszik, Rafalski és Lindstrom pedig alap.
Amúgy sztem a támadójáték sem az igazi.Sok az egy gólos "izzadtságszagú" győzelem.Ennek egyik oka lehet,hogy a Sharks-hoz elment Todd McLellan,aki nemcsak Babcock jobbkeze volt, de jobb agyféltekéje is. Todd McLellan IHL,AHL-es múltja pedig eléggé meggyőző.
OFF/féle:
MI trötént a SENS-szel?Gólt elvétve ütnek, pedig J.Ruutuval talán erősödtek is.
Vermette,Spezza,Alfredson,Heatly elég ütős névsor és mégis ....
Írnék, de annyit kéne a kommentelőkön javítgatnom, hogy nincs kedvem.
Osgood már le volt írva néhányszor. Ha tavaly nincs ott a Playoff során, akkor megint nem lett volna Stanley. Szóval, Én nem ugrálnék Osgood miatt. Ez a Conklin szerintem még rutintatlan, de ki tudja, talán megragadhat a Red Wingsnél, ha tartósan jobb lenne a kapott gól átlaga.

Szerintem minden csapatnál vannak hegyek és völgyek. Ettől függetlenül is az élmezőnyben a csapat, úgyhogy nincs mit parázni. Néha a legjobb is ki tud kapni. Különben unalmas lenne. A védelem fiatalítását viszont el kell kezdeniük. Ennyi.
Macphisto!!! régi ismerős arc az nhl.hu/centerice.hu-ról... :) Nem éri meg vele vitatkozni Red Wings ügyben mert ő tényleg mindent tud :) Üdv itt is! :)


Tény hogy gyengébb az idei Detroit mint a tavalyi de azért nem leírni a csapatot! Aki meg Many Legace-t hiányolja a kapuból az mennyire van lemaradva keret ügyben?!?
süti beállítások módosítása