HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Sille Tamás a HC Csíkszereda játékosa

2008.11.27. 17:10 F. Kapus

Szerdán csak valószínű volt, csütörtökön bizonyosság, hogy a válogatott védő Erdélybe költözik. Közben régi ismerősünk megérkezett Sille előző csapatához, a Skalicához.

Ha a hivatalos papírok a Csíkszereda, Bukarest, Budapest, Pozsony, Zürich útvonalat időben megjárják oda és vissza, akkor Sille Tamás pénteken be is mutatkozhat új csapatában. A HC a Mol Ligában az Alba Volán-farmmal játszik. Mindezt Kurkó János, a HC Csíkszereda fő támogatója is megerősítette: "Sille a mi játékosunk, ez most már száz százalékig biztos. Remélem, a papírok is rendben lesznek, és akkor pénteken Székesfehérváron ott lehet a jégen a védő."

Közben egy többé-kevésbé ide kapcsolódó hír szerint Jan Faith lett a Skalica edzője. A Miskolci Jegesmedvéktől a szezon elején távozott kassai szakember Sille előző szlovák extraligás csapatánál az eddigi edzővel, Peter Oremusszal demokratikus megosztásban, együtt irányítja majd a munkát. Ilyen már másutt is volt, éppenséggel Csíkszeredában, nemsokára kiderül, hogy Szakolcán működhet-e a két vezetőedzős rendszer. A Skalica pillanatnyilag a 8. helyen áll a szlovák bajnokságban, 27 meccsen gyűjtött 43 pontjával.

32 komment

Címkék: faith hc csíkszereda skalica sille kurkó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy kérdés, hogy befér-e a csapatba a légióskorlátozás miatt. Ezzel szerintem feladta a válogatottságot.
Azért arra nem vennék mérget, be lehetett kerülni a csapatba a Mol Ligából is, mint ahogy azt tették a Stars-osok vagy Peterdi, márpedig Cortinát nem hinném, hogy érdekli, hogy Dunaújvárosban, Budapesten, vagy Csíkszeredán kergeti a korongot valaki.
Mivel Cortinának van egy körülbelül 25 neves listája, akik mindig bekerülnek az edzőtáborokba, (nem kritika, hisz az eredmények őt igazolják, így szerintem a rigai torna előtt is mindenképp kap egy esélyt a bizonyításra a torna előtti felkészülésben. Szerintem ha a jelent nézzük, akkor a 8 legerősebb védőben benne van Sille(persze lehet, hogy csak 7et viszünk), más kérdés, hogy a jövő tényleg nem az övé.
Szerintem Sille mindenképp válogatott marad tekintve, hogy védőhiányban szenvedünk. Más kérdés, hogy jobb lett volna a válogatottnak, ha továbbra is a szlovák bajnokságban edződik :S
Orthodox.russian kehet Sille Tomi csak kiesés ellen küzdő extraligás csapatba tudott volna menni.
OliBLOOD 2008.11.27. 18:18:14
Nagy kérdés, hogy befér-e a csapatba a légióskorlátozás miatt. Ezzel szerintem feladta a válogatottságot.


No, ezt írtam tegnap egy másik blogban, kicsit másképp! Megkaptam a magamét, hogy utálom a Csíkszeredát!
MEGALOL!
...vagy a Stars-ban, vagy a DAB-ban. A HC megalomán lett!
Az alábbi játékosokból csak 5 játszhat egyszerre:
Védők:
Harabin Ladislau
Socha Daniel
Suur Dimitri
Csatárok:
Suur Dimitri
Foltin Peter
Pupak Miroslav
Saluga Martin
Stefanka Miroslav
Zabludovsky Denis

Sille lesz a 10. légiós. Ebből a 10 játékosból egyszerre csak 5 nevezhető. Nem valószínű, hogy Sille bennelesz az 5-ben állandóan. Azt pedig szerintem még Cortina sem vállaja be, hogy egy MOL ligában sem rendszeresen játszó játékost vigyen.
Na, ezt írtam tegnap, csak nem így!
Úgy látszik, vannak akik nem akarják megérteni a mondanivalót.
Ja, ráadásul én "pártfüggetlen" vagyok már jó pár éve...szóval, ház nem érheti a szó elejét! :))))
A baj az, hogy hónapok óta látjuk, hogy nincs még egy minőségi bekkpárunk a vébére!
Kicsit Off Topic de a SC is szerzodtetett egy szlovak idengenlegiost. Radovan Sloboda a szezon elejen meg az UTEnel volt probajatekon: jegkorong.blog.hu/2008/08/12/magyar_csatar_tart_a_hc_kosicehez

Nem értem, magyar-román közös bajnokságban Sille miért számít idegen légiósnak?:O
...mert egy szlovák-magyar, hogy lehet román??? :)))
Pontosan az van amit Defó ír. Tokaji, Horváth, Szélig azt csumi... esetleg Ondrejcik, Ennafatti, Jobb. De ha ebből a hatból valaki kiesik akkor leszünk igazán nagy szarban :S Ezért lenne jobb ha Sille maradt volna Szlovákiában, lehet hogy csak valami kiesés ellen küzdő csapatba került volna be, de biztos többet játszott volna ott, mint amennyit Szeredán fog.
Zsoldos! Mivel magyar állampolgárságú és román (székely) csapathoz megy, ezért ott légiósnak számít.
Ha az elso merkozesein bizonyit - es ez csak tole fugg - akkor tutti, hogy kezdoember lesz a HC-nal, lassan kezdodik a rajatszas es ott mar joval porgosebb merkozesek lesznek, tehat nagyon nem fog kiesni formabol. Cortina pedig nem most kezdi el "figyelni" ot, szerintem tisztaban van a kepessegeivel es ha szamit ra, akkor HC-tol is, es a kiesesert kuzdo szlovak extraligas csapattol is behivna a vb-s keretbe. Amugy egy 39 eves tapasztalt vedo a hatralevo 3-4 honap alatt a szlovak extraligas alsohazban sem fejlodne tobbet mint ahogy a HC-nal sem fog elfelejteni jegkorongozni, ugyhogy csak semmi panik...
Es szerintem biztos, hogy ott lesz a vb-n...
Mekkora szám lenne ha ő ütné a nyitómeccsen a győztes gólt a szlovákok ellen!:) na jó, ne szálljak el...
De különben nem hiszem, hogy Sille Tomi és a HC közti tárgyalásokon nem került elő, hogy mennyi játéklehetőséget fog kapni. Szerintem ha nem lenne biztos helye a csapatban (legalább az első pár meccsen) akkor nem írt volna alá, még ha pénzben nyilván a legelőnyösebb ajánlat volt ez.
Ő sem akarja maga alatt vágni a fát azzal, hogy esetleg kiszorul és csak a román bajnokságban játszik a jónevű Galac ellen pl. Róla is pontosan tudni, hogy mennyire fontos neki, hogy ott legyen Svájcban, márpedig ahogy írtátok is, meg nyilvánvaló, ha még a Mol Ligában is csak tartalák lesz abból nemigen lesz vb kerettagság.
Őszintén szólva csalódtam! Miért kellett odaigazolnia? ÁÁÁÁÁ ez övön aluli volt! Pedig bírtam!
Rex miert volt ovon aluli??/
Bye- bye válogatott ezzel e lépéssel....
Rex te nem csalodtal, te irigy vagy. Hogy miert kellett "odaigazolnia" azt o tudja a legjobban, nem egy 16 eves jatekos akit el lehet bolonditani. Gondolom, ha valamelyik magyarorszagi csapathoz igazolt volna akkor az ovon feluli lett volna es akkor a Cortina listajan is o lett volna az elso ami a vb-s keretet illeti... Birhatod tovabbra is nyugodtan, azzal, hogy a szlovak cserepadrol erdelybe jott jatszani meg nem artott neked semmit. Hajra Tamas, mutasd meg nekik...
fekmen, neked legyen igazad végtelen optimizmusodban.
Koszi kerusz, mi szurkolni fogunk neki, hogy a HC-ban is biztos helye legyen (ha megerdemli, de ez csak rajta mulik...) es hogy a valogatottnal is alapember legyen, szerintem meg tudja csinalni.
szerintem nem kell temeti, Fekete Dani fél évig semmit nem játszott, max play stationon miután beadta a kulcsot a norvég csapat mégis ott volt, s szerintem Sille is ott lesz, és játszani fog szeredában is. Egyébként, én sem vagyok híve a bevásárlósdinak, felmegy a játékosok ára, klubok csődbe mennek, nhl-be a lockout, de mindenki úgy dönt ahogy jónak látja.
Igen, át olvastam a korlátozást:D
Na, ugye itt lett volna az első alkalom, hogy Sillét kipróbálják meccsen, kockázat nélkül. Ha jól tudom, az engedélye már megjött, tehát játszhatna, mégsem sikerült betenni a csapatba. Pedig a mai esténél kisebb kockázattal nehezen lehetet volna kipróbálni meccshelyzetben, hogy hogy illik a csapatba.
Te kerusz, te palyatevesztett vagy, egy igazi jo jegkorong szakember rejtozik benned... szerinted Sille Tamas egy olyan jatekos akit csak a Volan-farm ellen lehet "kockazatmentesen kiprobalni"? Hatha valami mas ok(ok) miatt nem jatszik ma Fehervaron, erre nem gondoltal?
Mint látjuk, a Volán farm ellen nem lehetett volna kockázatmentesen kipróbálni. A legjobbjaikkal is égnek idáig. Lehet kellene még 10 légiós, hogy az aktuális 5 biztosan pihent legyen.
fekmen, beszéld majd meg csík cityvel, aki szerint a HC zsinórban lepofozza az ellenfeleit a jégről.
sille egy rutinos hátvéd akinek formában kell tartani magát hogy ne essen ki a meccsek terhe alol. a többi már csak Cortina mesteren és rajta fog mulni.de a jóvő már a fiataloké.mindent bele,Tamás.
kedves hc szurkolok mondjatok meg nekem h hogy lehet egy idegenekel teletozsdelt csapatnak szurkolni es azt a csapatot amej a gyerekorotok resze volt vele notetek fel ot hagyni!nem is volt semi baj a ket csapat kozott amig mejentisztelt kurko ur el nem intezte!es ahoz mit szoltok hogy 17 idegenlegios jatszik a pajanm es a fiatalok akik elot al a jovo azok a padon ulnek es 1-2 ev mulva aba hagyak a hokit me beleunak......ere valaszojatok
teletozsdelt, na ez tetszett.

klubfan, nem ellenetek szolok, de ha mar ket csapat van abba a nagy varosban, nem az a normalis ha mind2nek szurkoloi vannak? s ha "idegenek" mivan? gondold el ha mindenkit csak akkor szeretnenk ha ottjon jatszana... a legioskodas a sport resze, ennyi.
süti beállítások módosítása