HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hajszálon múlt, de a fele megvan

2008.11.25. 14:18 D. Gromov

Mint a témába vágó tegnapi írásunkhoz fűzött kommentekből kiderült, a parlament a két jégkorongos módosító indítvány egyikét megszavazta, a másikat meg nem. Ezek szerint tehát az utánpótlás kap 170 millió forintot, a felnőttválogatott A csoportos szerepeltetésére ellenben máshonnét kell megteremteni a szükséges forrásokat. Részletek tovább után, de addig is: sokáig éljen Warvasovszky Tihamér.

Elöljáróban és zárójelben megemlítjük: az Országházban megjelent Pat Cortina szövetségi kapitány, több politikus nagyon szívélyesen fogadta, köztük Orbán Viktor Fidesz-elnök, vették a tévék, benne lesz ma este a híradókban rendesen.

A képviselők először arról a kapcsolódó módosító javaslatról döntöttek, amely a jégkorongutánpótlás-nevelés támogatására juttatott 170 millió forintot. A javaslat 190 igen szavazattal ment át, 188 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett. Fontos: eredetileg 378-an szavaztak, és 189 volt az igenek száma, vagyis döntetlen alakult ki. A házszabály szerint ilyenkor az elnök szavazata dönt. A pulpituson a kereszténydemokrata Harrach Péter ült – és képviselőcsoportja egészéhez hasonlóan igent mondott. De ahhoz, hogy ezt megtehesse, szükség volt egy renegát szocialista képviselőre is. Az egyetlen MSZP-s, aki kockáztatta, hogy a frakciófegyelem megsértése miatt megbüntetik, Székesfehérvár polgármestere, Warvasovszky Tihamér volt. A további igenlők: 137 fideszes, 23 KDNP-s – Harrachhal együtt –, 19 SZDSZ-es, 7 MDF-es, 3 független.

A második javaslat, amelynek értelmében 100 millió forint jutott volna a magyar válogatott A csoportos felkészülésére, elbukott. Azért, mert az SZDSZ-es képviselők nagyobbik fele ezúttal a tartózkodást választotta. A végeredmény: 181 igen, 189 nem, 10 tartózkodás. Ebben a döntéshozatalban már Warvasovszky is a nem gombot nyomta meg.

Azt pedig semmiképpen sem hagyhatjuk szó nélkül, hogy mindkét indítványra nemet mondott Gyenesei István, a sportért is felelős önkormányzati miniszter.

A döntés következtében az Önkormányzati Minisztérium fejezetén belül külön soron szerepelhet a jégkorong-utánpótlás 170 millió forintja. Szinte kizárt, hogy megtörténjen, de muszáj rögzíteni: ez a pénz elvben még elveszhet. Kétféle módon is. Az egyik nüansz: a költségvetésről még egy körben tárgyal a parlament, ekkor a fejezeteken belül lehet módosításokat végrehajtani. Vagyis az már biztos, hogy ez a pénz a minisztériumé, de maga a sor többségi döntéssel eltüntethető. De még egyszer: nem létezik, hogy a történtek után bárki ilyen húzásra vetemedjen. A másik nüansz: el kell fogadni magát a költségvetést is, úgy, ahogy van. Azaz lesz. Azok után, hogy az elvben ellenzéki SZDSZ jelezte, támogatni fogja a büdzsét, ez a probléma is megoldódni látszik.

Vagyis a jégkorongszövetségnek egyrészt azon kell gondolkodnia, mire költi ezt a 170 milliót, másrészt azon, honnan teremti elő a válogatottnak szükséges 100-at – vagy annyit, amennyi éppen kell. És az is valószínű: a fentebb hivatkozott második parlamenti körben lesznek még jégkorongos módosító indítványok.

Összességében: vegyük úgy, hogy félig tele van a pohár. Sőt kétharmadáig. Hiszen ez a 170 millió is sokkal több, mint amennyit akár csak két héttel ezelőtt is remélhettünk.

87 komment

Címkék: költségvetés támogatás mjsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az utánpótlásnak örülök, az, hogy azt a +100 millát nem szavazták meg az feri és gyenesei szegénységi bizonyítványa ... ez a pénz nem tétel egy ország költségvetésében.
Ha kijutnánk az Ebre vagy a Vbre fociban biztos vagyok benne, hogy ennek az összegnek a többszörösét kapnák, de mire kijutunk addigra ezek a patkányok remélem eltakarodnak innen ...
Máris szólok, hogy ezt a hangütést mellőzzük.
Szerintem ez nagyszerű hír! Minden egyes plusz forintnak örülök, amit a világ legjobb sportja kap itthon!
Ez nagyon szép eredmény. Pláne úgy hogy ha ismerjük valamennyire a költségvetési logikát/logikátlanságot/. Hajrá utánpótlás! A NAGYválogatott pedig biztosan kap támogatást az ÖTM sport keretéből a VB-re, ha nem is pont 100 milliót.
én sajnálom, h nem sikerült az egész, de aki a kicsit nem becsüli...
örüljünk annak ami van, és azt használjuk ki maximálisan.
a mi országunkban még inkább a foci a kedvelt sportág, most arra hajtunk, h jégkorong nemzet legyünk...
Hajrá Volán, Hajrá Magyarok
A legnagyobb probláma az, hogy még mindig nincs olyan komolyabb multi (a P és az M mellett, nem remlémozva őket), aki(k) támogatnák a hokit.
És ez a szomorú.
Ráadásul itt a nagy gazdasági válság, így arra minden rá lehet kenni, vagyis a nemtámogatást.
Szerintem ennek is örüljünk.
Sztem tegnap senki nem mert volna arra fogadni, hogy az ogy. a két indítvány közül megszavazza akárcsak az egyiket is.
Cortinától (majd) megkérdezhetnétek, hogy mi az Ő véleménye.
Még mindig több a 170 mint a 100. Azonkívül a nagyok VB-szereplésének van hírértéke, néhány 10milliót csak össze lehet kalapozni hokira érzékeny cégektől. Erre az utánpótlásnak esélye sem lett volna.

Persze nem bírom nem megkérdezni, hogy a híres foci EB _PÁLYÁZATRA_ hány misit tapsoltak el tűzhöz közelálló emberek? Ez a hoki VB meg nem ígéret, hanem BIZONYOSSÁG.

Kíváncsi lettem volna mit szavazott volna Gyenesei, ha öttusa-VB-re kellett volna nyomkodni a gombot.
Na, megvan a következő persely/urna küldetése is: lehet gyűjteni a polgármester úr 200.000 forintos büntetésére
Le a kalappal előtte. Remélem, azért informális engedélye volt e cselekedetre, és nem veszíti el a magyar hoki az egyik politikai bástyáját 2010-ben.
egyik szemem sir, a masik uveg...
tényleg le a kalappal, ismerünk olyan apóst a frakcióban, aki nem-mel szavazott...
Nem kezdem el leírni, hogy a fociba mennyi pénzt öltek/ölnek fölöslegesen jópár év alatt, mert teljesen felesleges. Közben vannak sportágaink, melyekben sikeresek vagyunk, és nem becsüli meg annyira sem ez az ország a sikeres sportolóit, hogy fenn tudják tartani magukat.
Mondjuk ha a saját fizetésükről kellett volna szavazni, biztos hogy nagy egyetértéssel mindenki szavazott volna...
hát nem stílusom szocikat dicsérni, a többes szám itt sem indokolt, de az egy szem Warwasovszkynak nagy (még ha a második pont miatt nem is max.)riszpekt, persze, aszt mind tudjuk, hogy "másodállásban" Fehérvár polgármesteréről van szó, ennyiből maga felé hajlott a keze, de mégis jobb úgy mondani, hogy lokálpatrotizmusa és sportszeretete (ami itt és most kézen fogva jár) felülírta a pártérdekeket, gratula neki. sőt, ez jól felfogott - gazdasági - érdeke is a városnak, csak vigyázzon W.T. a pártjában előszeretettel felbukkanó, Z.János-szerű ifjú titánok felbukkanására.
A sok hülyeséget elkövető ellenzéki oldalnak szintén elismerés és köszönet, és kellemes meglepetés a nem éppen sportbarátságról elhíresült kispárti oldal magatartása (főleg a W.T.-t "követő" szadeszra gondolok).
Gyenesei kapcsán sok okosat nem lehet mondani, az meg, hogy két nagy pofon már rég kijárna neki, lehet, túl radikális...
azt, természetesen, és nem aszt: nem helyesírási, elgépelési hülyeség, a és s közel van...
szerintem maximálisan elégedettek lehetünk az eredménnyel és a kettő közül a jobbik célt szavazta meg a parlament. A válogatott ugyanis tud szponzori pénzt felhajtani, az utánpótlás viszont nem - ez ugyebár részben közegészségügyi kérdés és emiatt állami feladat.

Csak aztán jól használjuk fel és ne egy "utánpótlásnevelés jövőjét" firtató tanulmányra menjen el a pénz fele. Mint ahogy szokott máshol.
Egyetértek munkagep-el.

A 100 millás A csoportos felkészülés kicsit luxus lenne ilyen időkben. És egyrészt tényleg összeszedhető ennyi szponzoroktól (remélem legalábbis), de képzeljük el, hogy kiesnénk az elitből a vb-n, azt megint megy a rinya, hogy "ezért dobtak ki 100 milliót?". Ez volt ugyebár minden alkalommal Foci EB pályázatok után is.

Örülök, hogy az utánpótlásnak összejött, ez volt a prioritás.
Szeretném kérni a Tisztelt blogot, hogy a fehérvári Polgármester és MSZP-s képviselő nevét javítsa! Warvasovszky Tihamér a pontos neve, tehát a nevében a második "v" nem dupla! Mellesleg Ő sokat tesz a sportért itt a városban (a jégkorongért is), nekem a kedvenc helyi politikusom, és legeslegfőképpen mindenki megérdemli, hogy a nevét rendesen írják le politikai hovatartozástól függetlenül!
Így lett a jégkorong Felcsút és Alcsútdoboz új NEMZETI sportja:)

Nem lehetett volna kérni, hogy legalább olyan sötétek, mint Pelczné, meg Szijjártó ne legyen kezdeményező. Már a nevük láttán visszafejlődik szellemileg az utánpótlás...
Ranger, javítottam, a politikai hovatartozásától függetlenül.
Még jó, hogy "jut" ennyi az egészségre...a pártszékházak finanszírozására bezzeg 1,5 milliárd !!!
kivancsi vagyok mit kap az ottusa, ami Fehervarnak szinten fontos, de meg inkabb Gyenesei urnak.... szerintem az itteni EB sokkal tobbe kerult ( emlexem meg az ures mobil uszodara ... hahhahahha )

eljen a 170m
Mindenféle politikai vonatkozástól függetlenül állami pénzt eladható élsportra nem érdemes adni (nem is nagyon adnak komolyabb helyeken), a szövetség ügyesen gazdálkodja ki azt a százmillát, a pannonnal meg a mollal alighanem menni is fog (mennyit is kalapoz össze szezononként csicsó papa fehérváron??? és az nem az a csoport). Az utánpótlás-nevelés viszont kőkemény állami feladat, és szégyen, hogy a sportminiszter egy ilyen előterjesztésre a nem gombot nyomja meg. Neki ugyanis mindenre, ami többet hoz a tárcájának, igent kell mondania. Remélem, kijön majd valamelyik meccsre törleszkedni, addig ráállok a sárgarépára, hogy egyedül ki tudjam fütyülni.
öröm az ürümben ez a penz is jol jon!!
a szoclib tesibol felmentett kormany meg menjen a wcbe hokizni! hajra magyarok!!!
na, ugyis epp vinni akarom a picurt jegkorongozni, majd o is kap a jobol :D

amugy teny h A-ra konyebb penzt gyujteni mint utanpotlasra, igy nezve egesz jol sult el...
Im a ranger: remelem az eliras miatt azert nem lesz zavaros a vizeleted!!!
szted direkt irta felre gromov???
uristen mennyire egy primitiv csobunko vagy!
Ezt nem hittem volna.grt :Tihi bácsi,halálképű L I. biztos nem örült neki,megingott a frakciófegyelem.Nagyon sokat számít ez a pénz,kár hogy nem alapból adják,hanem szavazni kell miatta.Kiváncsi leszek ha sikerül a hőn remélt bentmaradás az A csoportban,akkor mi lesz a kormánypárt hozzáállása.
Cliff, nem az én reszortom, de ezt nem kéne
fabot és munkagep: Ott a pont! Én is pont erre gondoltam, miközben olvastam a cikket. Kapus-nak is fel kellett volna szólalnia, akkor tuti megszavazták volna azt a 100 milliót is. :)
Komolyra fordítva a szót: ennek is nagyon örülni kell, az utánpótlás tényleg nagyon fontos és én biztos vagyok benne, hogy megfelelően fogja az MJSZ ezt a pénzt elkölteni.
Híradón még nem láttam erről semmit (a költségvetés elfogadása sok helyen szerepel, de a 340 körüli módosító javaslatból nem a hoki szerepel elsőként a hírekben.
Viszont megtaláltam Studniczky nyilatkozatatát erről:
www.hirado.hu/Hirek/2008/11/25/16/Studniczky_Ferenc_orul.aspx
Vaze.
Meg ne könnyezzem a polgármesterünk büntijét!
6 év a parlamentben= egyetlen pozitív cselekedet ez a mostani!!!EZ A MINIMUM amit megtehetett.Soha egyetlen felszólalása,önálló cselekedete nem volt eddig !Azért jobb későn mint soha!A két kilót meg röhögve kifizeti.Nehogy egy fillért is gyűjtsetek Neki,inkább legyen a csapaté!
Hajrá Volán!
munkagep: mire gondolsz?
Cliff, köszönöm, hogy kiálltál mellettem, de azért tényleg ne ragadtasd el magad. Szelíd, halk szavú, visszafogott emberek közösségébe csöppentél. :)
jojo elnezest, nem akartam en senkit sem megbantani, csak nem szeretem ha valakire ajtostul tornek amikor okot sem adott ra.ahelyett hogy megkoszonne a cikket...ennyi,befejeztem! :)
a terep legyen a hokié! hajra magyarok!
pancho sanza, akármilyenek is, jó ügyet kezdeményeztek. ha malíciózus akarnék lennei, azt monmdanám, te meg karold fel azt a pozitív ügyeltet, amit a(z ellenszavazó) sportért felelős miniszter kezdeményez...
Én csak az utolsó mondatot nem értem Studniczky nyilatkozatából!A többi korosztálynak nem jut???
jo kezdet. varjuk a folytatast!
Azért ez is valami, gratula hozzá mindenkinek!!!
Ne röhögtessetek már. 170 millió forint??? Ilyenkor hol vannak a nagy mecénások? Demján, meg a többi pénzeszsák. Amilyen korrupt ez az ország 169 millió lesz az átutalási költség, hogy eljusson 1 millió a szövetséghez. Baumgartner Zsoltinak volt másfél milliárdunk, egy sikersport utánpótlásánál meg garasoskodik az ország. SZÁNALMAS! 1,7 milliárd is pitiáner összeg, ahhoz képest amit ez a sportág tett Magyarországon! Néhányan megmutatták, hogy lehet sz%rból várat építeni, ezekután mi a hála: tessék itt van mégegy kis sz%r, építkezzetek tovább... Ilyenkor szégyelem magam... A 10 egy évi politikus költségtérítése több, mint az utánpótlás-támogatás...
És még valami: Kedves "Sport"miniszter úr, mondjon le...

Nagyon fontos ez a kis pénz is az utánpótlásnak (ami persze nekik nagy pénz ugye), és nem is akarom ezt a kis optimizmust sem elvenni itt senkitől. Csakhát ugye, minden viszonyítás kérdése. Mert ugye például 100M forint nem jutott arra a magyar jégkorongsportra, amelyik ennek a többszörösét is megérdemelné , de 200M jutott egy iszonyúan gagyi, és agyromboló sorozatnak, hogy az EU-t népszerűsítse... Vagy 120M arra hogy szeretett kormányunk saját magát fényezze a népnek.. A többit nem is írom, ly felesleges. Gyenesei Úrnak hivatalból, gondolkodás nélkül kellene igent nyomni, amikor sporttal kapcsolatos támogatásról szavaz a T. Ház. Nem akarok kúltúrálatlan lenni, és már előre is bocs az offért, de én a helyébe a tükörbe néznék, és sercintenék egy nagyot. Off vége.

Azért a 170M-nak örülünk mindannyian, mindennek, ami az utánótlásra megy,és persze hajrá, úgy is mondhatnám, tartsunk ki Jóban, rosszban:)
Heló!

Nem baj! Legalább a kicsik kapnak valamit. Nevetséges, hogy a vállogatot mit tett az eddigi közelmúltban és ez a hála, semmi támogatás a ,,A" csapatnak. Jó tudom gazdasági válság van, de azért minimum kettő multi segíthetne, ha a derék Pannon kifújt. Bezzeg a foci vállogatot........ a semmiért!!

Őszintén meglepődtem a polgármesterünk bátor lépésén csak igy tovább
százezer olyan ügy van, ami legalább annyira fontos és megérdemelné a támogatást, mint a magyar hoki, értelmi alapon nem lehet köztük választani, se nekünk se a politikusoknak, csak érzelmi alapon, akik ide írnak azoknak a hoki fontos, másoknak meg más, sehol sincs mindenre pénz, örüljünk a 170 milliónak, reménykedjünk benne, hogy lesz ez még több is és szurkoljunk a fiúknak!
egyébként a módosító indítvány zseniális ötlet volt (pont az érzelmekre próbált hatni), jövőre szerintem sok más sportág próbálkozik hasonlóval (de valószínűleg kevesebb eredménnyel)
A Miniszterelnöktől is csak egy telefonra futotta annakidején. Persze az is állami pénzen! Vagyis a mi adónkból, mert nem gondolnám, hogy magán telefonon gratulált. Hogyan tudnak tükörbe nézni!
Ha jól emlékszem, - szóljatok, ha tévedek, - de Ferenc volt az első, aki a szapporói siker után elsőként gratulált a fiúknak és fűt-fát ígért a továbbiakban.
Hát, most mi gratuláljunk Ferencnek a "korrekt" szavazatokért...
"... mindkét indítványra nemet mondott Gyenesei István, a sportért is felelős önkormányzati miniszter ..."

Na ehhez gratula!
Erről beszéltem! Merthogy pártfegyelem van, az egy dolog. De Gyenesei úr azért veszi fel elsősorban havi fizetését, hogy többek között a sportért tegyen. És ne ELLENE!!!!!!!
Az általad említett nem MSZP-s politikus, hanem független, ha nem tudnád...
Amúgy ha bárkinek kérdése van hozzá, tegye fel, hiszen ő is ezt kéri saját honlapján, a www.gyenesei.hu oldalon: "Minden egyebet vitassunk meg! Írjon, kérdezzen, véleményezzen! Jó böngészést!"
Pontosan tudom, hogy "független", bár ezt sem Te, sem én, sem Ő maga sem gondolja komolyan. Ezt a kérdéskört nem lehet sajnos politikamentesen megkerülni, gondolom ezt is tudod...És igenis felháborító, hogy ki állna a sport mellé, ha nem Ő?!
örülni kell ennek is, én örülök is!

aki tudja, hogy mennyi mindenen fel szokott puhulni a költségvetés, az azt is tudja, hogy ilyenkor ha egy dologban megnyitják a csapot, akkor mindenki elkezd sorba állni hogy még ennek meg annak...
még erre sem volt esély..

(az ellenzék meg nyilván könnyen osztogat, ez is rendszerint így történik - akit nem értek az a gyenesei)
Valóban, ezzel kezdtem,hogy ez is valami. De vessük össze a labdarúgók és jégkorongozók fejlődését az elmúlt 50, 40,...5 évben. Majd hasonlítsuk össze az állam által rájuk fordított összeget, mondjuk, hogy azonos gazdasági, politikai, társadalmi környezetet értékeljünk, ezért csak az utóbbi egy évben. Részemről a fanyalgás ennek szól.
kicsit árnyalja, hogy honnan került hova az a kis pénz:

"A Fidesz kezdeményezése is értő fülekre talált és 170 millió forintot csoportosítanak át a Miniszterelnöki Hivatal lakossági tájékoztatási feladatainak, lényegében az önpíár keretéből a jégkorongsport javára az utánpótlásnevelés céljára."
Kedves Felold, ha beesünk valahova, akkor előbb szétnézünk, tájékozódunk, megnézzük, mi itten a szokás --- és csak utána kezdünk el ordítani. Ha egyáltalán. Még akkor is, ha a mondandó tekintetében szinte száz százalékban egyetértünk. Bocs, hogy szóltam.
A miniszter a kormány tagja, a kormány akaratát hajtja végre az adott szakterületen. Itt tudjuk mi volt a kormány akarata, Gyenesei csak ennek megfelelően nyomott. Fontosabb volt az "állása", mint a szakterület amelyért felelős. Ennyi.
Sajnos, én elég közel dolgozom megint a "tűzhöz" így nem merek nyilatkozni! Mármint fizika értelemben.
Majd egyszer!
Na, ez jó zavaros volt. :)
Hát enynit arról ah tenni kéne valamit ami fejlődik azt is elnyomják! 270 millió ahhoz képest hogy a szar focink hány programot kapott hány milliárd ft értékbe elmennek ezek az anyjukba az lenne az igazi oda vágás ha nagyobb gond nélkül bennt maradnánk az A csoportban!!Hajrá MAGYAR HOki
Ne szólj szám, nem fáj fejem. Nézzük inkább a Barátok közt,bár azt hittem, itt vagyunk barátok közt...
Nem "csak" ezen múlik! :(
defó = Lendvai Ildikó - szerintem:)
Nem védeni akarom őket, de szerintem az egyik legvisszataszítóbb dolog mikor sportfórumokon azzal példálóznak, hogy bezzeg a foci...
Az egy más kávéház, ez is, a jégkorongért felelős emberek dolga, hogy minél több pénzt csikarjanak ki innen-onnan kedvenc sportágunkra, s szerintem ők sem azzal kezdik a tárgyalásokat a cégekkel, állammal, hogy bezzeg a focira...
Szurkoljon ki-ki belátása szerint egyik, másik vagy mindkét sportág sikeres működéséért.
rohejesek ezek a szocik. szazmilliok milliardok folytak el soha meg nem valosulo kormanyzati negyededre, EB palyazatra, koltsegteritesre szamla nelkul, stb. stb. ennyi penzbol fuszalat nem teszenk arraebb a tok folosleges 4-es metro epitoi. ennyi penzbol kb1 meter autopalyat epitenek meg sik talajon. szanalmas ez az egesz.
ja es el ne felejtsem, most kapott a magyar foci 5 milliard, vagyis majdnem 25x ennyi penzt a semmire, a nulla teljesitmenyre, az adossagok kifizetesere, meg valami vaskos szoci nyiregyhazi kft ebbol a teljesen rejtelyes 2milliardos "mediahalozat kiepitesere".. nonszensz.
Egy kicsit árnyalnám a képet
0. de mindenek előtt: egy sportminiszter, aki nemet nyom egy sport utánpótlásának támogatására, annak batz papucst, sünit, és egyebeket)
NoDe

1. Kormánytagnak a kormány költségvetését kell megszavaznia, mivel az a kormány (benne ő) hagyta jóvá mindenféle hosszan kitárgyalt kompromisszumokkal - ezt nem lehet csak úgy felrúgni.
2. Normál politikai környezetben, ahol a kormánynak kényelmes (min 5-10 szavazat) többsége van (többségi kormány), esetleg megengedhetné magának a sportminiszter, hogy az "arcát védve" kiszavazzon.
A jelenlegi politikai környezet nagyon nem ilyen. Amikor naponta x-szer megkérdőjelezik a kormány kormányzási képességét sokkal nagyobb súlya van egy kiszavazásnak! Olyan felhangokat kaphat (kapna is az tuti), aminek semmi köze a jégkoronghoz, de még a sporthoz sem. Ezt az egészet ráadásul még fűszerezi egy kis gazdasági válság is.

Na ezért nem szavazhatott Gyenesei igennel.
papucsot terészetesen - batztztzt
összekavarodtak a billentyűk
Gratulálok az elképzelés kitalálójának és a lobbistáknak a megvalósításért. Remélem a sport egészére többet tud költeni a hazánk és akkor nem egymással veszekedve kell a koncért harcolniuk. Boldog vagyok hogy kedves sportágom jól működik és ezt az állam most 170 millával segíti. Örüljünk és dolgozzunk mind érte egyszerre közös sikereinkért. Éljen a hoki.
Szerintem is elsősorban gratula az ügy "melléállóinak"!
Más dolgunk nincs is, mint számonkérni Mesterházy mai nyilatkozatát az NS-ben:
"A minisztérium maga is tervezi a segítségnyújtást a fantasztikust eredményt elért válogatottnak és a sportágnak"
Hajrá! :DDD
Tisztelt D Gromov!

Csak Bencitora lehetett rögvest rászólni Pancho Sanzára nem?
"Nem lehetett volna kérni, hogy legalább olyan sötétek, mint Pelczné, meg Szijjártó ne legyen kezdeményező. Már a nevük láttán visszafejlődik szellemileg az utánpótlás..."
politikától függetlenül ugye, téged idézve...
Azt, hogy 188 ellenzéki egyként megszavazta az szóra sem érdemes, sőt gúnyolódni lehet rajta, bezzeg egy szem komcsit lehet egekbe dícsérni. PC Magyarország 2009. Gratulálok.
Határozottan meg van a véleményem a nemmel szavazókról, de ezen az oldalon nem fogom részletesen kifejteni.

Viszont, ha kedves sportminiszterünket és fehérvári polgármestert név szerint is megemlítettétek akkor érdemes lenne az MSZP-s dunaújvárosi polgármester és országgyűlési képviselő Kálmán András szavazatát is kiemelni, hiszen még rokoni szálakkal is erősen érintett a témában. Ő is nyerje el a jégkorong-társadalom „megbecsülését” mert megérdemli.
Hú remélem hamar lecseng ez az ügy(persze a hokira nézve pozitív eredményekkel) és akkor száműzhető lesz a politika erről az oldalról, így is sokmindent mérgezett már meg ez idehaza, kár lenne ezt az oldalt az nso szintjére zülleszteni.
Én speciel a jó írásokon kivül a mindig színvonalas kommentekért is szívesen járok ide, márpedig aktuálpolitika témában az érzelmeket elég nehéz kivül hagyni, ami az objektivitás rovására megy, ez jól látszik sajnos ebben a topikban sok kommenten.

1. defó, lehet, hogy egy folyosón dolgozunk? :)

2. Szóval én látom pontosan, hogy mizu, és nyugodtan elmondhatom, hogy ha nincs az a médiafigyelem, ami volt itt az elmúlt 2 napban, akkor nem megy át ez sem.

3. Pelczné zseniálisan okos és művelt, ráadásul jó arc és csini is, az meg, hogy nyilvánosan szerepelni hogy tud, az más kérdés. Abból lehetne arra következtetni, hogy sötét, de mégsem az, szerintem egy parlamenti IQ-teszten bőven top 50-ben lenne.

4. Szerintem gáz, hogy van egy fideszes javaslat, amit végigharcoltak a kezdeményezők, majd izgalmasan, épp átmegy, és akkor nem arról szól az első 20 komment, hogy gyalázat, aki nem szavazza meg, hanem arról, hogy éljen az a szoci, aki épp megszavazta. Szerintem meg az éljen, aki végigcsinálta önző érdek nélkül, mert abban biztos lehet mindenki, hoyg Tihamér bácsi csak a következő polgármesteri ciklusra nyomott igent, nem pedig a magyar sportra...

pussz
tényleg fura, hogy nem azokat dicsérjük, akik csont nélkül igent mondtak, hanem azt az egyet, aki nem mondott nemet.

"köztük Orbán Viktor Fidesz-elnök, vették a tévék, benne lesz ma este a híradókban rendesen."

ez nekem kicsit gúnyosan hangzik, de hát ilyen ez a filmszakma :)
és valóban,
nem kaptak megfelelő elbánást (köszönetet) azok, akik beterjesztették és megszavazták a törvényt

KÖSZÖNET NEKIK! Mindenki nevében, aki itt van!

Aki sértve érzi magát mert a nevében köszönetet mondtam, az jelezze! Szívesen kiteszem a:
"Mindenki nevében Kivéve..." listára
Itt és most tisztelettel megkérem azokat a politikusokat, akik áprilisban a játékosok vállát lapogatták és ígértek amit, hogy jövő májusban, mikor ünnepeljük a Svájcból hazatérő csapatot, szépen szerényen maradjanak a háttérben!
Előre is köszönöm...
Kedves kritikusaim, a beterjesztőket az előző írásban név szerint felsoroltam, mégpedig így:

"Kezdjük elölről. A költségvetéshez benyújtott két módosító indítványt tizenkét fideszes képviselő jegyzi. Nevezzük őket nevükön, megérdemlik: Bánki Erik, Kósa Lajos, Pelczné Gáll Ildikó, Szíjjártó Péter, Kubatov Gábor, Szakács Imre, Gógl Árpád, Mátrai Márta, Cser-Palkovics András, Gyimesi Endre, Nagy István, Rácz Róbert."

Kedves Karesz, igazad van, Panchót is figyelmeztetnem kellett volna.
F.Kapus

Gyenesei papíron "független". Jó kommunistaként megyei tanácselnökből lett, egy somogyi "civil" szerezet elnöke. Legutóbb MSZP-s támogatással került az országgyűlésbe, ahol "független" képviselőként egy tisztán MSZP-s kormány tagja, a kisebbségi Gyurcsány kormány megmentője ( igaz miniszteri posztért még én is talán, bár otthon sokat rókáznék és legalább sportügyben félreszavazok ).
Az lesz a legszebb, hogy egy esetleges svájci siker ( benntmaradás ) után újra teljes mellszéleséggel a jégkorongsport mellé állnak. Igaz csak öt percre, hogy a TV2/RTL sporthíreibe még bekerüljenek.
hird

Tényleg sokkal fontosabb ebben a gazdasági helyzetben kormányzati kommunikációra ( értsd agymosásra ) költeni az a 100 milkát, mint hokira.
rexternél a pont!

A magyar foci simlis ügyeire ( mert vmi magáncég kap állami garanciát ) jut 5 milliárd a hokira meg.....
még az első kommentek között láttam, hogy meg lett említve a P -betűs cég meg az M -betűs cég (a "nemreklámozás" miatt rövidítve jelent meg), hogy a multik közül csak ők szponzorálják ezt a sportot. Úgy gondolom, hogy pont nekik kéne nagy betűvel kiírni a nevüket, amiért felkarolták a hazai jégkorongot! Szóval Köszönet a PANNON-nak és a MOL-nak a támogatásért! Ennek ellenére továbbra is a V -betűs mobilszolgáltatónál maradok és az O -betűs kutaknál tankolok. De azért köszi! ;)
Egy hasonlat jutott eszembe.
Egyik fiam jégkorongozik, másik focizik. Az egyik kér tőlem 5200 Ft-ot labdára, a másik meg 170 Ft-ot korongra (persze, ez is kevés rá). Kiderül a jégkorongos fiamról, hogy olyan ügyes, hogy kijut egy világbajnokságra, de ehhez kéne adnom neki 100 Ft-ot. Én nem adok neki. Hiszen most adtam 170 Ft-ot korongra.

Értitek mi zavar?
(Igyekeztem figyelni az arányokra - szerintem több mint undorító)

Aki pedig volt már MAGYAR jégkorongmeccsen, az tudja, hogy érthetetlen, miért a focit támogatják ennyire a maga 4-5 ezres átlagnézőszámával és hangulat nélküliségével.
Az utánpótlásban 1500 gyerek van 17M/1500=113.000.-

Nekünk egy gyerek, egy évben kb 500.000.- csak hoki.

felszerelés
tagdíj
utazás
nagyon tartalmas edzésnézés,....... munka helyett


Ez így van, mi fizetjük a jeget, az edzőt, a meccsekre külön fizetünk, a nevezésért külön fizetünk, a bírókra külön fizetünk...stb, és kajáljuk a zsíroskenyeret, amit mi kenünk a mi zsírunkból, aztán isszuk a teát.

Mit csinál a szövetség, mi a dolga, mi az amit számonkérhetünk rajtuk? Biztos dolgoznak, ez nem kérdés, de mit? Igen jó blog irói: kérlek titeket szerezzétek meg az idei költségvetését a szövetségnek. És kérjük meg őket, hogy olyan tisztán és átláthatóan gazdálkodjanak a 170-el, amilyen tiszta hokit szeretnénk. Legyen vitatéma, hogy mire költik a pénzt. Szerintem ne aparátusnövelésre.
Ezt a pénzt gyerekek kapták, hogy hokizhassanak. Ha esetleg ilyen infótok van már, akkor tegyétek ki. Vagy ha esetleg valahol mégis fellelhető ilyen infó, akkor adjon már valaki linket hozzá.

Ha elviszi az ördög a bürokráciát, akkor majd leszervezzük kör e-mailen az egész utánpótlás bajnokságot a balatonra, csak fagyjon be.
Teát kenyeret viszek.....
kbennyi

tegnap Kovács Zoltánt (MJSZ főtitkár) kérte meg az NS, hogy költse el képzeletben a 100 illetve a 170 millát. A 170-ből ezek szerint (ami nem hivatalos infó, de tájékozódásnak jó lehet) a következők szerepelnek:
1) Alapfelszerelés támogatása a kicsiknél
2) Új szakmai rendszer kiépítése: B-válogatott (figyelsz, Kerusz? :D ), új szakmai up-program, Cortina mint szakmai igazgató és főállású szövkap.
3) Akadémia létrehozása
4) pályaüzemeltetési támogatás

(a 21. század az NS-hez is megérkezett, nem kell megvenni sms-ben a lapot, hogy hozzáférj az e-újsághoz, hanem elég regisztrálni)
süti beállítások módosítása