HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Súlyos büntetést kapott az Alba Volán

2008.11.19. 12:29 F. Kapus

A vártnál sokkal szigorúbb büntetéssel sújtotta az EBEL fegyelmi bizottsága az Alba Volán két idegenlégiósát, és ezen ítéletén keresztül a klubot is. Ez derül ki a hivatalos honlap ma déli híréből. A helyzet nagyon nehézzé vált, de nem reménytelen. Update: további büntetés mindkét oldalon.

Idézet az albavolanhockey.hu oldalról: "Az Erste Bank Eishockey Liga fegyelmi bizottsága kedden összeült, hogy megtárgyalja a vasárnapi, Salzburg elleni mérkőzésen véglegesen kiállított játékosok, így Derek Couture és Ryan Bonni ügyét. A testület igen kemény döntést hozott.

A fegyelmi bizottság előtt a vétkes játékosok vagy a klubok képviselői nem jelenhettek meg, az ötfős testület zárt ülésen határozott. A tagok alaposan áttanulmányozták a találkozó videófelvételét, átolvasták a két klub és a játékvezetők írásban benyújtott véleményét, majd meghozták döntésüket, amely ellen fellebbezésnek helye nincs.

Ez alapján az Alba Volán hátvédje, Ryan Bonni 16 mérkőzésre, míg Derek Couture 12 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Ez azt jelenti, hogy a következő 12 fellépésünkön a riválisok 60 pontos keretével szemben az Alba Volánnak 52 pont áll rendelkezésére, míg az azt követő négy összecsapáson 56 pontból kell gazdálkodnia a szakmai stábnak a csapat összeállításakor."

Mindebből a jelenlegi játékosállományra való tekintettel az következik, hogy legfeljebb 18 játékos jegyzőkönyvbe írása várható az elkövetkező mérkőzéseken.

Innen nagyon nehéz lesz a folytatás, de bízzunk a csapatban és a szakvezetésben. Na meg a klub irányítóiban. Mert egy megoldás azért a klubvezetés rendelkezésére áll a színvonal emelésére. A Volán 23 éven aluli légiósokat igazolhat. Az első három ilyen játékos értéke ugyanis 1 pont, tehát éppen annyi, amennyi az üresen hagyott mezőké.

Update: A Red Bull Salzburg játékosa, Matthias Trattnig 6 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, az Alba Volán rendezési hiányosságok miatt 2500 eurós pénzbüntetést.

101 komment

Címkék: alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A labancokat ismerve akkor duplán vonják le...
Igen, a pontérték csökkenése mindenképpen sújtja a klubot. Valóban a 23 éven aluli légiósok jelenthetik az egyetlen reményt. Más kérdés, hogy nem akad minden bokorban olyan 23 éven alatti játékos, aki megüti az EBEL szintjét.
Igazságtalannak érzem ezt az ítéletet. Remélem Klubunk nem fog szó nélkül elmenni emellett. Remélem az idióta szurkolók bedobálásáért nem sújtják még pénzbüntetéssel is a Volánt! Mellesleg kíváncsi lennék, hogy az EBEL történetében volt-e már hasonló kaliberű büntetés és ha igen, akkor kik voltak az érintettek.

Lehet, hogy csak bemesélem magamnak, de mintha a Salzburg szépen eltávolítaná az útjából sorra a felbukkanó akadályokat. Tavaly a döntőben menetelő Olimpiját tették padlóra, most pedig a meglepetés csapatként számontartott Albát. Nektek erről mi a véleményetek??!!
Az hogy várom már hogy a Jesenicébe is belekössenek. Mert hogy nem engedik nekik megnyerni az EBEL-t az fix.
Nyilván ezek a 23 év alatti jó légiósok a többi csapat köreiben is kapósak. Gondolom itt jön be a képbe az a fránya pénz, mint olyan...

Reméljük a többi csapat már "eltellett" ilyen hokisokkal, és mi is ki tudunk egyet-kettőt fogni a zavarosból.

"Szép" feladat a csapat vezetőinek...

Akármi is lesz: HAJRÁ VOLÁN! Mutassuk meg!
2500 euro a bírságunk.
A dobálásért? Mert akkor én a kitiltás terhe mellett kiszámláznám nekik.
Lehet, hogy butaság, vagy mégse???Adják kölcsön a két játékost 2 hónapra a DAC-nak, és vagy az UTE-nak és két egyébként a válogatottságra aspiráló fiatal védő illetve támadó játékost vegyenek érte cserébe.win-win.
Ennyire nem ismerem a nemzetközi szabályokat, de sztem egy adott ligában eltiltott hokis nem játszhat másik ligában az eltiltás hatálya alatt.
Malkin, Crosby, Bäckström: megvan a három 23 éven aluli játékos!!! :))
Csak kellene még jópár milliárd HUF...
orion en Backstromot lecserelnem Ovecskinre :)
amugy szerintem aranytalanul nagy a buntetes egyetertek Mlaccal hogy az albat el akartak tenni az utbol es sikerult is az osztrakok nem igazan engedik ervenyesulni a kulfoldi csapatokat pedig szerintem az albanak lett volna (talan meg most is van de most joval nehezebb lessz) az elso 4be bekerulni es ettol megijedtek a sogorok hogy az rendben van az olimpija benne lessz de hogy meg egy kulfoldi csapat bekeruljon az mar erossen komprimitalna az osztrak hokit ez az en velemenyem
na minden jot
es csak azert is Hajra Volan
H jól számoltam akkor Couture dec. 23-án, Bonni pedig jan. 02-án játszhat legközelebb. Én egy kicsit erősnek érzem a döntést, de gondolom példát akarnak statuálni.
Szerintem itt most példát akartak statuálni. Ettől függetlenül is túlzott szerintem. Nem elég hogy két játékosra nem számíthatnak, de pontszámbeli szankciók miatt a pótlásuk is nagy kihívás.
ejj! a Macska rúgja meg ezt a döntést!! (ennél szebben nem tudtam kifejezni magamat...) még ez is belezúdult a nyakunkba... :(
Ha jól olvasom az EBEL oldalon (bár nem vagyok májer labancnyelvből) ha meint előfordul ez a bedobálósdi akkor bezárják a pályát egy időre.
ez nevetséges...föleg hogy Couture ütközése az alapvonalon történt..
Valószínű a sérült játékosokhoz viszonyítva oszthatták ki a büntetéseket, kb szemet szemért elven...
Amúgy meg gratulálok a Volán szurkolóknak, mert az erősen kérdőjeles idei volán költségvetésből, most még 650000 Ft-ot bedobáltak a pályára... Szép volt! Remélem tanulnak belőle! egyszerűen ki kell rakni az ilyeneket a csarnokból, ha bérletes akkor elvenni a bérletét...
Mondjuk ki: szemétség ez a döntés, védekezni nem lehetett, óvásnak helye nincs oké(persze nem oké). Akkor minek vesznek be a ligájukba külföldi csapatokat,mondják meg előre, szlovén vagy magyar csapat nem lehet bajnok, döntős igen és van aki az egyenlőknél is egyenlőbb, Mateschitz bácsi csapata a Salzburg. Couture palánkra lökése minden volt csak nem az. Rebek ott állt és várta, hogy belemenjenek, nem is értem miért nem támasztott ki. Mi lett volna, ha Chara jár arra? Mindegy, most jöjjön a csakazértis hangulat a fiúknál, Hajrá Volán!
És ezért még fizetünk is. No comment.
1szerűen nevetséges
Remélem az a pár bedobáló tuskó kifizeti a volán helyett a cirka 620. 000huf os bírságot.Bár gondolom nem fognak tolongani, így lenne egy 5letem.:Mivel nem vagyunk gazdag csapat,egy féleképpen mutathatjuk meg,hogy van összetartás a szurkolók között,és szeretjük a csapatot.Vasárnap itthon játszunk, cirka 2500néző várható,ha mindenki bedob ( vip.-esek, bérletesek, felnőtt álló,ülő jegyesek,és diákok) 250 huf-ot ,az fedezi a pénzbírságot.Szerintem ez az összeg senkit nem vág földhöz.Kcs szerezz egy urnát vagy dobozt,tegyétek ki a bejárathoz,szerintem meccs kezdetére simán összegyűlik a bünti ára.Az a pár előember aki ezt előidézte , ha ismerik a mondat jelentését, akkor gondolkozzanak el rajta: szégyenljétek magatokat.Eltiltáshoz annyit, :Salzburg gazdag befolyásos klub eltudta intézni, NHl ben ekkora eltiltáshoz szándékos emberölés kell tompaélű korcsolyával
"ha mindenki bedob ( vip.-esek, bérletesek, felnőtt álló,ülő jegyesek,és diákok) 250 huf-ot ,az fedezi a pénzbírságot."

Kivéve, ha aprópénzben dobják be a jégre. :D :D
exL:1 Az ötleted kíváló, nagy grat! Legalább az ne legyen a klub terhe, amit a szurkolók idéztek elő!
Gondoltam előre, hogy ez lesz. Nem elnézőek velünk szemben. Sőt! Tényleg lehet ilyet csinálni, hogy összedobjuk? Adóhatóság meg ilyesmi, engedi ezt? A klub el tud vele számolni? Mert ha igen, szerintem sokan benne lesznek.Hol lesz az urna?
Sajnos a meccset ki kellett hagynom, először bántam (nem az eredmény, hanem a bunyók miatt), majd szomorú lettem. Balkáni módszer a jégre dobálás. Ez az egyik. Ha megindul a gyűjtés, állok rendelkezésre, lehet, hogy egy légiós árát is összedobjuk.:)
Ugyanakkor undorító, hogy ilyen büntetést szabtak ki. Nem értek egyet azokkal, akik szerint ez azért volt, hogy így lőjjék ki a Volánt az esélyesek közül. Enélkül is örülhetnénk a rájátszásnak, nem mi vagyunk a Salzburg ellenfele. Éppen ezért bosszantó, hogy ilyet megcsinálnak velünk. Valahol, mintha azt olvastam volna, hogy Pagé fel volt háborodva, hogy a volán játékosok elözönlötték a pályát a balhé alatt. A videón nem láttam sosem ötnél több fehérvárit (elbujtak volna a kamera elől?) míg osztrákot legalább tizet. Akkor meg miről van szó?!
A mieink egy-egy meglepett vállvonással veszik tudomásul a legérthetetlenebb kiállításokat is, ezzel szemben bármelyik osztrák csapatból hárman rohannak a bíróhoz reklamálni a legegyértelműbb esetekben is, ha tőlük állítanak ki. Nem beszélve arról, hogy az edzők minden szünetben külön is letámadják a bírókat és ordítoznak velük. Nem csoda, ha elszakadt a cérna a srácoknál. Bonni és Couture nem olyan országból jött, ahol szó nélkül tűrik az örökös csesztetést, a maguk módján elégtételt vettek. Lehet mondani, hogy hibáztak. A videó alapján mégsem látom a büntetés súlyával arányban állónak a szabálytalanságokat. Bonni maga is megsérülhetett volna. Couture pedig az alapvonalon ütközött, az osztrák ugyan nem számított rá, az látszott. Peche volt. Ezerszer több alázat van a magyar srácokban a hoki meg az ellenfelek iránt, mint bármelyik osztrák bagázsban. Nem ezt érdemlik.
Mondjuk az egy érdekes jogi szabályozás ahol 1) védekezési lehetőség nincs 2) fellebezési lehetőség nincs és 3) jogorvoslati lehetőség nincs
Az is érdekes lesz hogy ezek után milyen szankciókat alkamaz a klub a két játékossal szembe
Ha valaki ért németül, legyen szíves olvassa már el az erstebankliga.at-n lévő cikket, és vázolja nekünk amit még nem tudunk.

Előre is köszi!
cucero ugyanezt irta, kiegészitve, ha még 1x lesz rendbontás ,lesz pálya betiltás is
A vasárnapi meccsre megfigyelőt küld a liga, és ha bármit észrevesz, ami neki nem tetszik, 10 meccsig terjedő időtartamra elveszik a pályaválasztói jogunkat.
Súlyos büntetés-bebizonyítják a "sógorok" az "Ő" bajnokságukban, nincs kegyelem a feltörekvő "idegennek"!-Ember-próbáló utazások, öldöklő meccsek,kegyetlen itéletek /játékvezetés/- nos többszörös "szorzó"/, hát kell ez nekünk?? Persze hogy kell..., ettől jó ez a bajnokság a magyar pedig "fizeti" a tanuló éveket....
eXL-nek nagy piros pont nekem is jott az otlet de o megelozott szerintem csinaljatok bar en nagyon messze vagyok Fehervartol van ott nagybatyam es unokatestvereim es meggyozom oket hogy menjenek adakozni a penteki meccsre mert az a 250-3oo huf tenyleg nem az a retenetesen nagy penz
Énrám +2 fő számíthattok!
Le a labancokkal!!!
Hogy rohadnának meg mindannyian! Ez nagyon igazságtalan...még Bonni ügyében is!

Amúgy szerintem Pagénak azon csattant el az agya, hogy amikor az első harmad után mentek az öltözőbe, akkor a mellettem álló csávó olyan köpetet durrantott a pofájába Pagénak, hogy leesett az álla. Ez szemmel láthatóan feltolta benne a pumpát!

Én támogatom a 250 Ft. ötletet, sőt még ki is fizetem, ha lesz vki aki gyűjti!
Magyar neve KUSS. Máskor is volt egy két bedobálás ,a hangosbemondó figyelmeztetése után abbahagyta mindenki ( mecs előtt is be kéne mondatni) Bezzeg a tavaly Szeredán miután majdnem meglincselték a bírókat (Gebeit)a szövetség titkára elnézést kért....!Ott nem volt bedobálás? Ezt kell nekünk is játszani idegenben reklamáljunk mutogassunk a közönségnek biztos mindenhol dobálni fognak. Az urna jó ötlet ne az legyen ,hogy azért nemjut másra.
trianon miert nem licseltetek meg ti is a birokat es miert nem csinaltatok balhet az osztrak szovetsegnel a biraskodas miatt
mondjuk Szeredaban annyival mas a helyzet hogy ott a jegkorong egy nemzeti jelkep (legalabbis az volt) es az emberek nagyon fanatikusak lenni(nem a legjobb ertelemben)
rendezői hiányosságért kaptunk 700€
a szurkoloi hozzáállásért meg 1800€ büntit. valami ilyesmit irnak a liga honlapján.
Én az osztrákoktól is elvenném ugyanis rendes helyen ez arányosan működik, de a büntetésben benne van az, hogy mi magyarok agyunk ők meg osztrákok, nem értem én ezt, a sport diplomáciánk mindig is nulla volt, de ne hagyjuk már azt, hogy azt is elvegyék tőlünk amikben még jók vagyunk. Csak egy kérdés: a Salzburgnál az első eset ez? XP
Már elnézést...a Villachot büntették meg egyszer bedobálásért, ha jól emlékszem, de náluk akkor konkrétan elözönlötte a hulladék a pályát. Itt, ha jól emlékszem kb 3-4 db valami repült be, persze ezt mélységesen elítélem, DE szerintem ez nem ér ennyi pénzt. A kalapozós dolgot 100%osan támogatom, fizetek is, ha lesz lehetőség.
Ja meg rendbontás, meg pályabezásrás???? Szintén elnézést, de én ott voltam az elejétől a végéig, de olyan baromi nagy rendbontást valahogy nem vettem észre...lehet vak vagyok?
A két játékos büntetése is enyhén szólva túlzó. Szerintem látszik itt azért, hogy melyik a pénzes csapat.... :(
én benne vagyok a pénzben, szívesen...
de ha mégegyszer valaki bedob vmit, megkeresem és megverem:) lány létemre... :) persze csak csarnokon kívül, ezzel ne büntessem a csapatot:)
Röhejes! Minden esetre én annyit tudok segíteni, ha megszervezitek a "gyűjtést" segítek a magaméval, és esetleg egy pár fülhöz még el tudom juttatni a dolog hírét... (hátha valaki nem olvassa a blogot)
A Red Bull honlap fórumáról:

Siklenka Seitenbandriss - 6 Wochen Pause
Rebek eine Woche Pause

Csakúgy a miheztartás végett...
Én is benne vagyok a pénzgyűjtős buliban:D:D
ez nagyon jó ötlet!!!!
Bonni és Couture büntetése szerintem is túlzás!

HAJRÁ VOLÁN!!!!
Dávidka...ne írj ilyeneket, mert a pumpám így is az egekben volt..na de ezután....ahhhhhhhh.....
Egyébként köszi az infót! :)
A nézők viselkedéséhez annyit, hogy amióta ilyen népszerű lett a fehérvári hoki, azóta kijárnak a csarnokba olyan emberek is akik nem oda valóak, tavaly és tavaly előtt nem nagyon volt ilyen botrány. Jó, hogy sok a szurkoló, csak ez a viselkedés nem ide való. Drága szurkolótársam vasárnap megdob sörösdobozzal, ugyebár szóváteszem, és még ő csitítgat és mutogat, hogy nézzem inkább a meccset. Persze még egy meccsen se láttam 3 éve, pedig szinte mindig kinn vagyok. Na az ilyen embereknek kellenne fizetni ezt a büntetést és nem a csapatnak. Ettől függetlenűl jó ötlet a gyűjtés, csak kár, hogy ezt a gondot nem a dobálók érzik magukénak. Az eltiltásokkal pedig egyértelműen példát akarnak statuálni és mutatni, hogy nincs helyünk az első négyben.
Stommy!

Közvetlenül előttem állt, aki bedobta a sörét! Méghogy Volán-szurkoló.... A 3. harmadra értek oda, és kék-piros színekben voltak (micsoda véletlen, hogy pont akkor lett vége a Videoton-Újpest meccsnek..)
Tényleg ütni kellett volna, de szóban azért kapott rendesen...
....csak ne emlegessetek azt az ominozus meccset Szeredan, mert azon a meccsen nagyon szarul fujtak a zebrak, olyan volt mintha a Steaua ellen jatszott volna a Sportclub, holott a Volannak nem volt szuksege biroi segedletre, csak nehezebben nyertek...ha a biro maskepp fuj akkor meg ki tudja mi lehetett volna.
Mindegy, a Volan attol meg jobb volt mint a Club...de a biraskodas l...szt se ert.
Egyebkent meg nem volt bedobalas csak birorancigalas.
En ott voltam a meccsen, mint mindegyik Sportclub meccsen.

Hajra Sportclub...soha Hc!
A pénzgyűjtésben én is benne vagyok! Esetleg lehetne e célra nyitni (Mondjuk az ERSTE-ben...) egy számlát, hogy az is hozzá tudjon járulni, aki nem tud kijönni a meccsre. Ha esetleg több jön össze, akkor a maradékot odaadhatnánk szegény Salzburgiaknak tejre meg kenyérre, mert megérdemlik...

Egyre inkább az az érzésem, hogy az EBEL inkább REBEL (GyK: Red Bull Eishockey Liga...) A Linz elleni meccsen, mikor a játékosok bottal verték egymást a padon, akkor nem igazán hőzőngtek a labancok... Bedobálás sem most történt először (sajnos...) de eddig ez sem verte ki náluk a biztosítékot...

Ha Darcy Verot az EBEL-ben játszana, lassan nemhogy jégre nem léphetne, a kólájába se tehetne jeget. Kivéve persze, ha Salzburgban vagy Bécsben játszana...

Csakazértis-HAJRÁ-VOLÁN!!!
Szegyen es gyalazat amit a Salzburg es az osztrak liga muvel a Volannal. A tavaly nagy csalasokkal es mindenfele marhasagokkal elinteztek a szloveneket a dontoben most mar az alapszakaszban mar elkezdtek . . . SZEGYEN mert vilagosan latszik a felveteleken hogy ok provokaltak tobbet
Update:

www.youtube.com/watch?v=5EW5C72L2P0

Érdekes, mikor a játékosok bottal verik a nézőket (0:25-nél látható) nem osztottak ki több fényév eltiltást, és a pályát se zárták be...

Ezt is ajánlom a REBEL döntéshozóinak szíves figyelmébe:

www.youtube.com/watch?v=35FWA2vvAl4

en megneztem a felveteleket mindket jatekos ugyeben... az az igazsag hogy nem latom mikor es hol emelte fel Bonni a terdet. szerintem sima utkozes volt ahogy a coutere is... borzalmas mi tortenik... a KHL-ben is igy buntetik a nem orosz csapatokat?
Köszi a fordítást srácok!

Én bedobok egy ezrest ha lesz hova.
Én 500 friccset adok-ha valóban elindul a gyűjtés-,hogy a következő vörös bikás meccs büntetését is ki tudjuk fizetni.
ki kéne helyezni egy gyűjtőládát, vagy támogatói jegyet vásárolni. de nem a bűntetés ellen, hanem a klub megsegítésére. akkor senki sem szólhat bele. vagy ha lenne esze egy szponzornak, örökre megszerettetné magát a Volán fanatikusokkal, ha kifizetné, és bekerülne a neve az újságba, bemondanák és kiírnák a honlapra.
csak találj olyan jó fej szponzort...:D
ha lenne pénzem én odaadnám. így csak besegítek.:)
jól értettem, hogy ha újabb balhé van, akkor tíz meccsen nem játszhatunk hazai pályán?
mmint az erstebankliga.at cikke alapján, meg a német(nem)tudásom alapján.
De könyörgöm milyen balhé...felállni azért szabad????
Folyamatban van a gyűjtőláda projekt. Részletek a holnapi nap folyamán.
Laci, csak egy ötlet: mi lenne, ha tombola néven futna. Vmi jelképes ajándék lenne felkínálva (mez?) és 300 ft lenne mondjuk egy szelvény. És elmondanánk, hogy a bevételt a büntetésre fordítja a klub.
Gyerekek én is adakozom, ennyit megér a csapat (még többet is), mutassuk meg, hogy van összetartás a csapat és a szurkolók között!
Az is jó ötlet, hogy fogadjuk a következő RBS hazai meccsen a labancokat tapssal.
a tombola fődíja egy 6-os red bull csomag
már meg is vettem az összes tombolát:P
Csabi, szerintem nem kéne érte semmi, én nem várnék érte ajándékot. Az is csak költség a klubnak. Én szívem szerint megtartanám a dolgot tiszta adakozás szintjén. A befolyt összeget át lehetne adni akár a jégen, ha "mivagyunkajókésmegmutatjukavilágnak", de a háttérben is. Szerintem egy urna kéne a bejárathoz, aztán aki szeretne, az tesz bele. Persze oda lenne írva, hogy miért gyűjtünk.
Én is vennék abból a tombolából , de mindenféleképpen be kell mondani a mérkőzés előtt/alatt mire gyűjtenek. Az 6-os Red Bull csomagok pedig igázán jó fricska lehetne...
A dobálozást viszont tényleg csökkenteni lehetne a söröspoharakkal (Bécsben is így árulják pl)
Nme írigylem a vezetést de Couture azonnal hazaküldeném és hát Bonnin is el lehetne gonodolkodni 16 meccs az nagyon hosszú.
A "RED BULL EIshockey Liga" rövidítésért gratula advocatusdiaboli :-) ÖÖÖÖ hogy is mondjam TALÁLÓ!!! Annyit tennék még hozzá, a "kócs" leköpése volt a "PAGÉ DOWN"
Erről ennyit..
--
Pár héttel ezelőtt írtam, h a premiere mindössze 6 RBS meccset közvetít a kilencből. szegények, tudjuk, rászorulnak (világválság,recesszió,tél itt tea szezon ki a faxom iszik RB-t stb...) Erről ennyit..
--
Az eltiltást én is túlzónak találom, DE
A rendezési problémák és a taplók miatt a klubot én is megbüntettem volna!
Lássuk miért:
Egy: ha elveszik a pályaválasztói jogot, és a 20e Ft-os bérletem ugrik, akkor qrva mérges leszek.

Kettő: melyik csapat meccsére lehet úgy bemenni az első harmadot követően, hogy lexarják van- e jegyed? Elmondom, ez a Volán!!

Három: Miért nem lehet az alkoholt betiltani a pályáról? a csarnok előtt kint sörsátor meg rövid az ok!

NÉgy: Mi a faxomnak fizetnek biztonsági embereket, ha tényleg nem tudnak uralkodni néhány tucat paraszton a 3000nézőből? Én rajtuk verném el a sápot, ha már nem dolgoznak. Ha meg önkéntesek, akkor meg másképp kell rendezni a dolgot, de az biztos, hogy lépni kell mielőtt nem késő.
Öt: meg kell tanulni, hogy ez a liga megtűri a Volánt, és ezt kell megbecsülnie mindenkinek! Ha nem lenne hol játszanánk teccikérteni?

Sorry az -építő jellegűnek szánt- kritikámért, biztos sokan nem értenek vele egyet...
CSAKAZÉRTISVOLÁN!!
Érdekes, mikor Tokaji sérült le egy ellene elkövetett szabálytalanság miatt, senkit nem tiltottak el.

Most inkább csak annyit mondanék, hogy ma sem kedveltem meg jobban a labancokat.
mike80 igazad van.
Itt a Volán választása a megszoksz vagy megszöksz. Hiába hőzöngünk mi itt az osztrákok akkor sem lesznek igazságosabbak velünk, nem fognak nekünk fújni, vagy akár csak egyenlő mércével mérni. Ebben a környezetben kell megmutatnunk, hogy ekkora ellenszélben is mi vagyunk a jobbak!
Mike, nem hiszem, hogy akkora rendbontás lett volna, hogy 2500eurót érne (ott voltam, láttam), a biztonsági őrök olyanok, amilyenek, szerintem nem esett bántódása senkinek, ha esett volna, lehetne okolni őket. Én nem a bérletem miatt leszek mérges, ha eltiltás lesz, hanem maga a szituáció miatt. Ja igen és a Volán nem kis pénzt fizet azért, hogy "megtűrje" a liga...
Szóval az írásodból kb. annyival értek egyt, hogy HAJRÁ VOLÁN! :) Bocsi.. :)
edudus a 2,3,5 ponttal kapcs. a véleményed? bizti vagy benne?
:-))
Csak annyit még a Pagé-ügyhöz, hogy a leköptése mellett a meccs lefújása után, mikor a red bullos játékosok már levonultak és indult volna a stáb is, egy 'kedves' szurkolótársunk a kispadra hajított egy sörösdobozt vagy valami folyadékot tartalmazó palackot a rolbabejáró-ajtó mellől. Nem a védelmében írom le (a köpésen kívül ezt eddig senkitől sem olvastam, lehet más nem nézett már oda), mert nagyon aljas volt az első perctől kezdve a játékuk, ami nyilván nem csak a játékosok ötlete volt. Ez szerintem senkivel szemben sem elfogadható viselkedés, mégha meg is tett érte mindent a lenéző, reklamáló viselkedésével.
A bejáratnál lévő gyűjtőláda 5letem szerintem azért jobb a tombola félénél,mert bejárat 1 van,aki bejön a kapun, ahol lecsekkolják(jegy eltépés,v.bérlet érévényesités)Oda kihelyezett gyűjtőedénybe belehet dobni 1 eurót vagy 250hufot.Mig a tombolát ki kell nyomtatni (adózni mivel nyeremény játék lehet kell utána lehet nem,ezt nem tudom, de nálunk márcsak levegő vételi adó nincs)a tombolát nem lehet mindenkihez a csarnokba odavinni a tömeg és a szünetbeni mozgások miatt.Nem kell túlbonyolítani, kikell tenni egy dobozt a bejárati ajtó mellé,és biztos vagyok benn,hogy simán összejön a büntetés ára
Mike, az 5. pontról leírtam a véleményemet...najó a kettessel egyetértek.. :D Az alkohol-kérdés számomra közömbös...igazából szerintem nem az tehet a dolgokról. Ennyi.. :)
www.eishockeyforum.com/

A fenti linken van az osztrákok fóruma. Elég érdekes hozzászólások vannak. Páran már itthonról is írtak hozzászólást.
Bár nem olvastam el az összeset, de még az osztrákok is megosztottak az ítéletel kapcsolatban.
Az egyik hozzászólás szerint tavaly volt már egy ilyen súlyos büntetés.

Sajnos el kell fogadnunk, hogy az EBEL a labancok bajnoksága. Nekünk csak arra jó, hogy egy magasabb színvonalú bajnokságban játszassuk a válogatott játékosainkat. Ha most el kezdünk óvni, IIHF-hez rohangálni, akkor jövőre már el sem indulhatunk az EBEL-ben, mert nem fognak kérni belőlünk.

Ui: 2009/05/01 Zürich: HUN-AUT....???????
A 6 hónap pausához csak egy sztori: Balunak februárban elszakadt a térdszalagja egy ütközésnél, nem tudott játszani ha jól emlékszem február 6.-án az első fehérvári meccsen Canadával. Majzik dr megoperálta és április elején a vb-n már játszott a csapattal. Siklenka kislány?, esetleg balettáncos? hogy neki 6 hónap a felépülés? Jobbulást természetesen minden sérültnek, de én még mindig komoly esélyt látok az oszkárra is. Palánkralökésnél általában vállizület sérül, törik az 1 hónapot kihagyni kényszerülő Rebek viszont a popsijára esett. Tudom, látom, hogy fontos az EBEL, de egy vicc, hogy mi ezért a szó szoros értelmében még fizetünk is. Belegondoltatok mi lesz a csapattal ha valaki véletlenül megsérül?
Keresztszalag szakadásnál 5 hónap a minimum, akármilyen edzettségi állapotban voltál is előtte.
Tudja valaki, Trattnig miért kapott 6 meccset?
Turco, ahogy kivettem Tokajival való ütközése miatt, ami a durva, hogy nagyon is hasonló eset volna a Couture-Rebek üttközéshez és Couture 12 meccseset kapott... khm...
edudus: Trattnig büntetése két összetevőből áll: verekedés és Byström ledozerolásáért halmazatként kapott 6-ot
nazgul: az oldalsó térdszalag, nem a keresztszalag szakadt
banyszi: ne feledd, Balu nem egy átlagos ember!
Sziasztok! Játékos ügyben talán a Fekti Bálint is szóba jöhetne, ha esetleg az Ovechkin nem érne véletlenül rá. A gyűjtés jó ötlet. Egyszer mondjuk azt is kipróbálnám, hogy mit szólnának a bírók, ha jégre lépésükkor nem füttyszó, hanem taps fogadná őket. Lehet tudathasadás lenne náluk, vagy egyszerűen csak megfélemlítésnek vennék?
F. Kapus, nem tudom hol olvastam...talán valahol osztrák oldalon... :) Persze nyilván te jobban értesült vagy. :) Egyébként én álltam melletted vasárnap. (gondoltam megmondom..:D)
Először én is azt gondoltam, hogy azért volt, de nem.
Egyébként meg azt hittem, Kerusz állt mellettem. :D
Miért, Kerusz lány? Nekem inkább fiús a neve... :D Megtaláltam, az eishockeyforum.com-on pont Kerusz írja :)
Kis pontosítás: a wochen az hetet jelent, szóval a pausa nem 6, illetve 1 hónap, hanem hét. Így aztán még aránytalanabb a büntetés.
Nessel én pont ezen akadtam ki, nem tudom itt írtam le, vagy a másik bejegyzésnél, Dávidkának, hogy ne is írjon ilyeneket, mert a vérnyomásom így is az egekben... 1 hétnyi sérülésért 12 meccses eltiltás...nemsemmi, ja igen tudom, ebben benne van a verekedés is...de akkoris!!!
Ah, az egész napomat a blogon töltöm, ez már beteges... :D Jó éjt mindenkinek és jobb holnapot! :)
Nagyon teccik az az ötlet, hogy taps, sőt örömujjongás fogadja legközelebb a "3 hülyét" (ami most 4 volt...) A cinikusság szerintem bántóbb, mint ha legközelebb kifütyülik, meg fújolnak!
Nem vagyok tisztában azzal hogy az a pontrendszer amiről a cikkben szó van mit is takar. Valaki elmagyarázná nekem a lényegét? Milyen pontok ezek?

"Ez azt jelenti, hogy a következő 12 fellépésünkön a riválisok 60 pontos keretével szemben az Alba Volánnak 52 pont áll rendelkezésére, míg az azt követő négy összecsapáson 56 pontból kell gazdálkodnia a szakmai stábnak a csapat összeállításakor."

Köszi! Hajrá Volán!!!!!
Én ezt találtam ahol a RexKramer elmagyarázza:

forums.internationalhockey.net/showthread.php?t=6120

Így van? Elég bonyolultnak tűnik.
SZERINTEM AZ LENNE A LEGMEGALÁZÓBB AZ OSZTRÁK HOKI SZÁMÁRA, HA KIVERNÉNK ŐKET AZ "A" CSOPORTBÓL... CSAK AZT SAJNÁLOM, HOGY NEM KERÜLTÜNK VELÜK EGY CSOPORTBA!! HAJRÁ VOLÁN !!
Tidzs, minden játékosnak megvan a maga pontértéke 1 és 4 pont között. Ez sokmindentől függ (életkor, technikai tudás, légiósok, stb.) Egy meccsre összesen 60 pontnyi játékos nevezhető. Mivel nálunk 2 légiós lett eltiltva, akik mind a ketten 4 pontot érnek, ezért annyi meccsen, ahányra eltiltást kaptak a csapat 4+4, azaz összesen 8 ponttal kevesebbet nevezhet be, ami 52. Magyarul vagy kevesebb játékost nevez, vagy többet, de gyengébbeket, esetleg fiatalokat. Remélem érthető voltam. :)
Nessel Nem értem mit magyarázol, a pausa szünetet jelent németül.
így van, viszont a Woche nem hónapot jelenet, hanem hetet
Bocs, igazad van, félrenéztem! Ejnye-bejnye nekem!
Köszi edudus! Így már teljesen tiszta. :) Eddig is keménynek gondoltam a büntetést... de most, hogy jobban megvilágítottad kifejezetten demoralizáló! Azért bízom benne, hogy a csapat ettől csak nagyobb szívvel fog játszani, és megmutatják a drága sógoroknak, mire is képes egy top formában lévő Volán!!!!!!

Fekti Bálintot a nagycsapatba! :D
Vincenzo90 sajnos a Bálintnak sem a térde sem az erőnléte nem oda való.
süti beállítások módosítása