HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ocskay Gábor vállalja a játékot

2008.11.18. 12:22 F. Kapus

Elképzelhető, hogy Forsyth mégiscsak bemutatkozik csatárként. Tegnap azt írtuk, 52 pontos csapat lép pályára Jesenicében. Ma Énekes Lajossal utánaszámoltunk, és 47,5-ig jutottunk. A Bonni által faultolt salzburgi Siklenka súlyos sérülést szenvedett.

Az EBEL szabályai szerint az eltiltott játékosok pontszámával csökkenteni kell a csapat maximális pontszámát. Mivel az Alba Volánból két idegenlégióst tiltottak el, az összesen nyolc pont mínuszt jelent. Csakhogy a szabályok értelmében a jegyzőkönyvbe 22 játékost lehet beírni, és az üresen hagyott helyeket egy ponttal kell beszámítani. Ezen a szabályon úszott el az Olimpija Ljubljana tavalyi EBEL-győzelme a Red Bull Salzburg ellen.

Mivel az Alba Volán játékoskeretében nincs annyi tartalékjátékos, ahányan eltiltottak (Bonni és Couture) és sérültek (Vaszjunyin), a jegyzőkönyvbe csak 18 nevet tud beírni a csapat. Fodor Szabolcs nem tud játszani, mert nem fér bele a pontszámításba az ő 2,5 egysége. Így a jégre lépő 18 játékos összege 47,5 pont lesz, a négy üres rubrika pedig négy pontot ér.

A csütörtöki fegyelmi tárgyalásról annyit tudtunk meg, hogy a csapatok nem lehetnek jelen. Az EBEL hasonló ügyeiben ötfős bizottság dönt.

"Bízunk benne, hogy korrekt döntés születik - mondta Énekes Lajos. - Sajnos a Bonni által szabálytalan módon megállított salzburgi játékos információink szerint oldalsó térdszalagszakadást szenvedett. Ez vélhetően negatívan befolyásolja majd védőnk ítéletét. Több rágalom is érkezett az ellenféltől, a leghangosabban a kanadai sztáredző  Pierre Pagé vádol minket a mérkőzés óta is. Állítása szerint tőlünk a kispadról is érkeztek a verekedéshez a játékosok. Visszanéztük a videót, jól látszik, hogy 12 Red Bull-os hokis jön be jégre, köztük az is, aki az egyik verekedést kiprovokálta.

Abban is reménykedünk, hogy Couture esete más megítélés alá esik, mint Bonnié. Szemtől szemben történt a bodicsek, a korongot éppen csak továbbjátszó játékost ütközött le szélsőnk. Sajnálatos, hogy ilyen rosszul esett a palánknak az ellenfél, de úgy érzem, ezért nem járt volna végleges fegyelmi."

A Red Bull Salzburg hivatalos honlapja szerint Mike Siklenka térdszalagsérülése mellett Jeremy Rebek is pihenésre szorul, a palánknak zuhanó játékos dereka erősen bevérzett, pihentetnie kell.

A Jesenice elleni mérkőzésről is szó esett. "Szerencsére Ocskay Gábor lába annyira rendbe jött, hogy tud játszani, ezért az első sorunk változatlan. A második széléről kiesett Couture, helyére Benk vagy Forsyth kerül, ezt kint döntjük el, bekkjeik Byström és Martens lesznek. Fiatal harmadik sorunk szintén változatlan, mögöttük az Ondrejcik, Jobb duó védekezik. Kevesen utazunk tehát Szlovéniába, de sem fejben, sem fizikailag nem adtuk fel a küzdelmet. Bízunk benne, hogy a vasárnap este történtek jó hatással lesznek a csapatra, felpörgetik a társaságot, és most nagyon meg akarják mutatni, hogy milyen jól tudnak jégkorongozni."

16 komment

Címkék: énekes alba volán ebel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajrá VOLÁN!

Ki lesz a kapus???
Hát ezt most elfelejtettem megkérdezni, bocs.
EBEL honlapon az van, hogy Szuper.
Lehet, hogy nagyon undorító vagyok, de még mindig jobb, hogy náluk a két sérült, mint nálunk. Tokaji csak a rutinjának és ügyességének köszönheti, hogy megúszta! Gazdag, nagyképű, (csúnyán nem beszélek) pedig beleférne idióta társaság, aki ránk erőltette a durva, erőszakos játékát, mi pedig felvettük a kesztyűt. Nem hiszem, hogy mind a két játékos ilyen súlyos fegyelmi vétséget követett el. Csicsó bezzeg fél lábbal is pályán és van még köztük 1-2 játékos, aki szintén pihenésre szorulna (ha megengedhetnénk magunknak) a Salzburg durva játékának köszönhetően. Hajrá Volán!
Én pedig arra is kíváncsi lennék, hogy a vasárnapi meccs videóját vajon teljesen végig nézik-e a bizottság tagjai? Ugyanis laikusok számára is látható volt, hogy gusztustalan, felsőbbrendű vigyorral a képükön közlekedtek a pályán a vendég csapat játékosai.

Minden sípszó után kihívóan, lenézően vigyorogtak játékosaink képébe. Biztos, hogy tudatában voltak az egyébként teljesen kiegyensúlyozott erőviszonyok ellenére, hogy magyar csapat ellenük nem nyerhet, hiszen csak ők jöhetnek ki jól a kiállítások arányából.

Azt nem lehet számon kérni egyik légiósunktól sem, hogy engedje megalázni magát, hiszen az ő múltjuk valószínűleg nem arról szólt, hogy bármiben is hagyná magát letiporni. Természetesen a fegyelemre szükség van és a légiósoknak volt idejük regenerálódni ellentétben a válogatott magyarokkal. De bennük nincs olyan fék, hogy mindent az "A" csoportos világbajnokságon való szereplés érdekében feláldozzanak. A mának élnek és a verekedéseikről készült videójuk is eladhatóságukat erősítheti. Legalábbis sokan megnézzük ezeket.

Nekem két nap múlva is az a véleményem, hogy az ilyen stílusú ellenfélnek igenis jól bele kell verni az arcába egy ponton túl, hogy legalább nekünk jólessen!
Az a gond, hogy ha jól tudom "gusztustalan, felsőbbrendű vigyor"-ért nem szoktak kiállítani játékost, pláne nem utólag eltiltani. A pofájukba kell röhögni és góllal büntetni! Nem pedig felvenni a provokációt. Ez a profizmus. A bunyó belefér a jégkorongba, sőt néha kell is, hogy tudják egyesek, hol a helyük. Végig provokáltak a Salzburgi játékosok? Akkor bevált a számításuk és ezt a harcot is ők nyerték. Egyébként nekem sem tűnt olyan durvának sem Bonni, sem Couture ütközése, viszont én még nem láttam a videót, így elfogadom azok véleményét akik már látták. Ezúton is mégegyszer jobbulást kívánok minden játékosnak aki a mérkőzésen megsérült! Péntekre meg sok sikert a csapatnak! Hajrá Volán!
Ja. Ez a Pagé meg egy gerinctelen hazudós féreg! Remélem objektíven fogják figyelni a videót a fegyelmi tárgyaláson!
Ocskay Gabi nem teljesen egészséges, nem kellene vállania a játékot, mert még rásérülhet,és akkor game over. Jesenicében úgysincsenek vérmes reményeink,a vasárnapi hazai bajnokit kell hozni mindenképpen.( ebel csapat keretében van 2 játékos is akik a kis volánban nyomják,itt lett volna a lehetőség hogy kipróbálják őket éles helyzetben, ki tudja...)
Szerintem ne nagyon reménykedjünk. A bizottság biztos nem fog a mi pártunkra állni!Mindig a nagyhangú, erőszakos embereknek adnak igazat.A szerényeket beledöngölik a földbe. Azért nem értem egy verekedésből miért kell ekkora cirkuszt csinálni? Vagy még egy meccsen sem volt ilyen? Megkapták ott a büntetést és kész! Amikor az FTC elleni meccsen Toki súlyos váll sérülést szenvedett R.N.-t sem tiltották el a hokitól, pedig az aztán maradandó sérüléssel járt.Vagy mikor hátulról kapott egy akkorát, hogy eltört a bordája, a bíró észre sem vette, még 2 perc kisbüntetés sem járt érte.Ez már az EBEL-ben esett.Most azonban biztos példát statuálnak.
Azért is hajrá Volán! Továbbra is szurkolunk!
Örülök hogy CSICSÓ tudja vállalni a játékot:)))
A ma esti Jesenice elleni meccstől nem várok sokat, de azért nagyon örülnék ha pontot, pontokat tudnák rabolni!!

HAJRÁ VOLÁN!!!!!
En mar annak is tudok majd orulni, ha golt esetleg golokat lovunk! De a szurkolo mindig maximalista...
Annyira nem bírom az osztrákok fellengzős stílusát ,amit a red bull vagy a capitals művel ellenünk,néha tökre lenéznek és hülyének titulálnak ,minket.
Bonni kiállitása jogos volt és hülyeség.
Couture ütközése viszont max 2 percet ér palánkra lökésért(szemből volt nem hátulról)a verekedést pedig nem ő provokálta,csak megvédte magát.
Ja és a Siklenka pedig már a következő cserében játszott nem hinném , hogy annyira sérült a térde mert akkor nem jött volna vissza a pályára.
exL:1:
a kis csapat vasárnap játszott csíkban, ergo a két játékos akiről te beszélsz, az kicsit nehezen tudott volna indulni hétfő reggel a nagy volánnal Jesenice-be.
A többiről majd este. Legalábbis az én véleményem.
ekanai, a nagy volán ma reggel indult szlovéniába nem tegnap
süti beállítások módosítása