HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Litvánia még nehezebb ellenfél lesz

2008.11.09. 10:06 F. Kapus

Az edzői stáb szombaton igyekezett a játékosok fejében még nagyobb rendet tenni – ezzel a mondattal kezdte Énekes Lajos, a válogatott edzője a horvátok elleni mérkőzés értékelését. A meccs alapján megállapítható, sikert aratott a magyar trénertrió.

"Erre azért volt szükség, mert a hozzáállás a délelőtti edzésen, az ott mutatott aktivitás nagyon kevésnek tűnt. A csapatból néhány emberrel külön is elbeszélgettünk. Elmondtuk, nem fogadjuk el azt a szemléletet, hogy ha jók voltunk Szapporóban, majd jók leszünk Svájcban is. Ez nem vezet sehova.

A szombati esti mérkőzésen látszott, a fiúk megértették az üzenetet. A hatvan perc nagy részében elégedettek voltunk a látottakkal. Az emberelőnyös helyzetekben az első és a második sor több lehetőséget kapott a többieknél, de létszámegyenlőségnél mind a négy sor ugyanannyi játéklehetőséghez jutott.

A fiatal játékosaink is jó úton haladnak, szombaton jobbak voltak, de látszik, sokat kell még dolgozniuk, ha a legjobbak szintjére akarnak jutni. Már egy ilyen ellenfél ellen is megmutatkozik, kik a rutinos játékosok, kik húzzák a csapat szekerét.

Vasárnap Litvánia még nehezebb ellenfél lesz, hasonló hozzáállás kell legyőzéséhez. A csapat programja a szokásos, délelőtt edzünk egy rövidet. Nem győzzük megköszönni azt a szeretetet, amit a fantasztikus szurkolótáborunktól kapunk, és szeretettel várunk mindenkit a telt házas döntő mérkőzésre is."

Összefoglaló látványos gólokkal:

35 komment

Címkék: magyarország énekes válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1 db felesleges jegyem van a mai meccsre. 30/5920372
Szerintem Ondrejciknek helye lenne a válogatottban...Mondjuk én Kangyal helyett vinném ki,de csak azért mert magasabb,jobb ligában játszik ,mint Ő
Egyetértek, épp erre gondoltam tegnap (mármint, hogy Ondrejcik simán maradhatna ezután is válogatott, azt, hogy ki helyett, még nem gondoltam ki :), de persze az függ a hiányzóktól is)

Ez a mai meccs kemény lesz szvsz, most nem lehet majd megengedni ilyen 1-1 harmadnyi kihagyást, mint az előző két nap, de eddig a litvánoknak is voltak gyenge periódusaik (ált. első harmad), mindenesetre már csak a világranglistás helyeket nézve is ez a döntő ebben az előselejtező csoportban.

Hajrá Magyarok !
Sajnos Bence és Bill utódjait nagyon hamar meg kell találni, mert Ők nem alkalmassak Svájcra. :(
Valaki fel tudná tenni a péntekit is? Mert igaz, hogy az ArénA mellett lakom, de mindkét nap beszeszicicáztam, és jó újra nézni a gólokat. :)
Nem tudja valaki hogy fényképezőt beengednek vinni? Nagy gépem van, nincs kedvem odamenni vele, utána meg haza ha netán nem engednek be vele.
Elvileg nem lehet bevinni se kamerát, se fényképezőt!
Igen ismerem e rendezvényeket, a jegyen lévő szöveget is elolvastam, kinn voltam tegnap is előtte is és sokan villogtatnak és a biztonságiak nem szólnak senkinek, mondjuk belépésnél a lányokat nem tapizzák le, ők simán beviszenk bármit. Éljen az egyenlőség, rólam feltételezik, a másik nemről nem.
Svájcban ha bent akarunk maradni ahhoz minimum EBEL szinten kell játszanunk. Erre már sajnos Kangyal és Svasznek nem alkalmas. Nem véletlen hogy a Volánban is Bonni és Bystrom játszik helyettük, ettöl függetlenül elévülhetetlen érdemeik vannak, utazzanak Svájcba, de ne játsszanak. Az eredménytöl függetlenül, játékban gyengék vagyunk. Olvasható a játékunk, Palkovics féle sor nagyon tompa. Cserénél ilyen szintü csapatok ellen miért kell tilosra ütni a korongot? Az emberelöny kihasználás botrányos, kettösnél sem megy. Ezt a válogatottat az Alba Volán gólokkal verné. Ha valaki egy kicsit ért ehhez a játékhoz-a hétvégi szalonszurkolók kivételével- ezt tisztán látja. Sapporóban ennél sokkal jobban játszottunk, és remélem sokkal jobban is fogunk, mert ebben a csapatban sokkal több van! Hajrá magyarok, hajrá volán!
Teljesen egyetértek uprmedia-val.Ez a válogatott sokkal többre képes,szerbiát ezzel a csapattal bőven tíz fölött kelett volna megszórnunk(lásd:Kazah-Spanyol 17-0,persze a kazahok jobbak mint mi ..de akkor is...).Szapporói formánkkal ezt a "hétvégi csapatot"hazavágnánk...Remélem hogy csak azért ijen gyengék most meert nem akarnmak mindent kiadni magukbol mondván,hogy laza játékkal is nyerni fogunk...Remélem ma a litvánok ellen végre kijön a két csapat közti különbéség a gólokban is,és nemcsak a játék képe alapján...Nem akarok ünneprontó lenni,de ez igy nagyon kevés lesz Svájcban:(
Nem védeni akarom a srácokat, de a Volánosok például hétfőn reggel indulna Innsbruck-ba, mert kedden meccs, Ladányiéknak kedden Ligakupameccs a Briancon-nal. Persze mi szurkolók, azt szeretnénk, hogy mindenki a tudása legjavát nyújtsa, de eddig simán hozzák a kötelezőt és ez nagyon jó dolog.
én azért nem látom ilyen drámaian a helyzetet. A 3. harmad tényleg nem volt az igazi, de az első kettőben igenis jól játszottunk. A hétvégi szalonszurkoló kifejezés pedig kissé nagyképű, nem tudom kinek lenne jó ha csak 200 szakmai néző lett volna tegnap.
Szerintem meg nem baj, hogy most "csak" így megy, most ez is elég... Nem lehet mindig csúcsformában lenni...
teljesen egyet értek uprmediaval. a volan a valogatottat simán több gollal megverné. azt kéne elérni, hogy ez ne így legyen. és igen, tudomásul kell venni, hogy vannak már olyan játékosok, akik nem tudják felvenni a tempót, és helyükre mást tenni. Pl svasznek helyére jobb-ot. mindig is szerettem kangyalt, de el kell ismerjem, már ő is kevés ide. az ő helyére jöhetne szélig. sose birtam holeczy-t de amit tegnap mutatott nem volt rossz. iszonyú gyors. hetényi is szuper volt. palkovicsot meg senki nem fikázza, mert ha egy játékost kell kiemelni aki a legtöbbet tette az elmult 10évben a magyar jégorongér, és persze a volánért az Palkovics Krisztián. De ugyan ez igaz Csicsóra is. Szerintem amúgy az a baj, hogy nem értik meg egymást Feketével, ugyan ez a baj a Volánban is.
Nincs azzal gond sztem,hogy most nem pörögnek...Igaz vannak oylan kihagyásaink ,amit mondjuk már egy japán vagy ukrán csapat lazán kihasználna,de ezektől a csapatoktól nem kell tartanunk,sztem.Ha a srácok mondjuk a litvánok ellen az utolsó harmad előtt 0-3-ra állnánk akkoris megtudnánk őket verni 2-3 góllal.
Nem most kell maxon pörögni,hanem Rigában és Svájcban. Mondjuk azon én is néha meglepődök ,hogy a szerbek és a horvátok ellenis volt 1-1 döntetlen harmadunk...
Bár egy kicsit off topic:
Nem durva,hogy a honi hírportálok nem nagyon foglalkoznak egy ilyen eseménnyel?
Az anyacég index főoldalas sport rovatában pl. nulla.
De tudom,hogy Jan mégsem ül nyeregre.
Miért nem részesítjük egy kicsit a hazai sporteseményeket előnyben?
Ha van egy ilyen hétvége,miért nem ez az első számú hír?
Lehet,csak bal lábbal keltem fel...
on
Kedves Corde, az anyacég Index sportrovatában egyáltalán nincs jégkorong, éspedig azért nincs, mert a jégkorong itt van a blogon, elég hülyeség lenne kétszer megírni ugyanazt. Ezen a héten nem nagyon fordult elő, hogy az Index címlapján ne lett volna kint a blog valamelyik posztja, most is kint van, a Sport Géza címlapján pedig gyakran egyszerre többet is találhatsz. Még az sem kizárt, hogy a ma esti meccs után konkrétan vezető anyag lesz az Indexen a jégkorong.
Áhám.
Értem,figyelmetlen voltam.
Bocs.
van egy eladó jegyem. 30-3980896
ja, és egyetértek a krizikusokkal, sztem is messze vagyunk a szapporói formától. tegnap pl hiányzott a csapatból a tűz, nem igazán pörögtek. mondjuk ezis elég volt, csak nehogya litvánok meglepjenek bennünket...mert ha ennyire nem pörgünk...
Nekem viszont vitatkozhatnékom van. :)

Szerintem az első két harmadban öröm volt nézni, mennyire kreatívak a támadók, rengeteg volt a pontos passz, a ritmusváltás, a sikeres egyéni akció. Ha a horvátok elleni két meccset vetjük össze, mármint a tavaszit és a mostanit, ordít a különbség. Szerintem a mostani javára.

Azzal viszont egyetértek, hogy előnyben gyakran nem volt ötletünk, hogyan kéne megcsinálni a tiszta helyzetet - bár Vas és Horváth gólja is perfekt fóros figura végén született.
Tény, hogy nem hozzák ki magukból a 100%-ot, HElyenkémt még aa 50-et se, de nincs is rá szükség. Ez most még nem arról szól. Meg legyen a toábbjutás és kész. Nagyon hosszú lesz még pl. az EBEL.
Szerintem nem az a baj, hogy a csapat kb. a harminc-negyven százalékát nyújtotta annak, amit tud - mert tényleg sorozatterhelés van, és öt nullánál a kulcsjátékosainknak biztos megfordult a fejében, hogy ez a meccs már megvan, jövő héten kőkemény bajnoki jön, nem érdemes annyira megszakadni -, hiszen így is jó érzés látni, hogy ennyire könnyedén hoztuk a kötelezőt. Baj szerintem azzal van, hogy van, aki még most is lefelé lóg ki.
Ez a horvát gól nálam megbocsáthatatlan hiba: a védőink elrontották Hete napját. Kangyal elvesztette a korongot, majd ezen a lötyögős meccsen is simán lekorizták, és a két horvát három magyra védő között fejezte be góllal az akciót! Egyetértek az előttem szólókkal, tényleg nem fikázni akarom a játékosainkat, de ha Kangyal és Sille (Svasznek támadásban legalább hasznosabb volt náluk, de az ő védekezésében is sok a hiba) lassúsága még ezen a szinten is kijött (a horvátok csak akkor jutottak el a kapunkig, amikor valamelyikük hibázott), akkor mit várunk Svájcban?
Elnézést, Gromov hozzászólását látva pontosítok:

> Szerintem nem az a baj, hogy a csapat kb. a harminc-negyven százalékát nyújtotta annak, amit tud

helyett

Szerintem nem az a baj, hogy a csapat játékgyorsaságban kb. a harminc-negyven százalékát nyújtotta annak, amit tud

Az igaz, hogy kreativitásban voltak szép villanásaink, és folyamatosan kerestük a nagy zsugák lehetőségét. És ezért nagyon meg sem kellett izzadni, mert ha valaki gondolt egyet, bármelyik horvát mellett el tudott lépni a koronggal. Ez nagy dolog, mert ilyet csak egy egyértelmű erőfölényben lévő csapat tud megcsinálni.
Az más kérdés, hogy szerintem ilyen irammal a Volán egy EBEL meccset sem nyert volna meg - és azt is aláírom, hogy akik látják az EBEL szintjét, azok el lettek kényeztetve a sok jóval.
Ettől függetlenül ez szép eredmény a srácoktól - engem csak a védekezési kihagyások bosszantottak.
Sziasztok ! 2 jegy kellene ismerösömnek , aki tud hivjon : 70/322-68-68 köszike
Sziasztok!
Én is vevő lennék 2 jegyre. +36703713174
Szvsz nagyot fejlődött a játékunk, nem igaz, hogy ez a csapat rosszabb a Sapporoinál! VÉGRE egyértelműen verjük a bunkerhokit játszó ellenfeleinket! Persze, az igazi teszt ma du. lesz, mert Litvánia, Hollandia, UK az a három csapat, amely tudásával állandóan szívatott minket a Div.1-ben.

De! Ahogy Raon írta, most láttam először, hogy önbizalommal telve verték 1-1ben az ellent. Az volt az érzésem, hogy már taktikai elem volt: kerülj egyedül szembe az ellenfél egy játékosával, mert úgyis megvered 1-1ben, és kész a gólhelyzet :)

Továbbá sokkal jobban megy a csapatjáték. Emlékszem kb 4-5 éve, akár győztes meccs után is, mennyire anyáztunk a haverekkel a pontatlan passzok/rossz korong-átvélek miatt. Mintha az ütő tollában lett volna egy rugó, amire ha rápattan a korong, akkor méterekre ugrik onnan. Ezzel szemben most pontos passzok sorozata őrjítette az ellenfelet.

És a korcsolyázás! Hát az ég és föld. "Roger nyúl" játékát élmény volt nézni a helyszínen. Mikor őt nézted, mintha másfélszeres sebességre lett volna állítva a videó. Az összes többi meg maradt a normál sebességen. De átlagban is a magyarok gyorsak voltak, pl mikor beütöttük a korongot a támadó harmadba, nagyon sokszor egyszerre vagy hamarabb értünk oda, pedig egy kis hátrányból indult a verseny.

Szóval lehet, hogy nem játszunk kanadai vagy ruszki színvolanon, de azért már egyértelműen kinőttük a Div.1 átlagszintet. És mindezt szűk egy évtized alatt. Ez nagyon jó, én örvendek, jöhet az Olimpia :) és a "nagy"VB :)))
Miért mindenki utolsó pillanatokban kapkod jegyek után? Már csomó ideje árulták a jegyeket
Először a fényképező kérdéshez: nekem is nagy gépem van, simán beengedtek vele tegnap. Annyit kérdeztek, mi van a fotóstáskában? Mondtam, a gép van benne, és ennyi. Szerintem azért a helyzet nem tragikus. A srácok magabiztosan hozzák a kötelezőt (eddig) olyan játékkel, ami ehhez elég. Tegnap ez első két harmad szerintem jó volt, a harmadikban kiengedtek kicsit a magabiztos vezetés hatására. Kritika helyett inkább szurkoljunk nekik, ma is meg legyen ez a magabiztosság, és persze a győzelem!
F.Kapus:Köszönöm! A szememtől nem láttam. :)))
Lassan meccs!
ez tènyleg szornyu volt!na de alènyeg hajrà MAGYAROK!!!!!!
Remelem defo is megpihen legalabb 24 orara!
süti beállítások módosítása