HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Kétfrontos bukás a fiataloknál

2008.11.08. 09:22 F. Kapus

Az ifik nyolc-, a juniorok egygólos vereséget szenvedtek a pénteki edzőmérkőzéseken. Ezek nem jó hírek, de reméljük, a tétmérkőzésekre összeállnak a csapatok.

Sok hiányzóval, tartalékos csapatokkal álltunk ki mindkét fronton. A 18 éven aluliak amúgy is hiányos csapata a játéknapon is öt helyen változott. Sok ifi a juniorokhoz játszott fel, sok pedig külföldön szerepel, nem állt módjában hazautazni.

Az első harmad végéig tartotta magát a csapat, ám ekkor két perc huszonegy másodperc alatt öt gólt kaptunk, így 7-1-es lengyel vezetéssel zárult az első húsz perc. A következő etapokat csak egy-egy góllal veszítettük el, 4-12 lett a vége. Góljainkat Strenk, Papp Cs., Németh A. és Maszlov ütötte. A sors nem kegyes fiúkhoz, a szombati meccsre az eddigi keretből Korpos lázasság, Jankovics sérülés miatt kidőlt.

A juniorok Szlovákiába utaztak. Az első napon az ottani junior extraliga egyik meghatározó, most a középmezőnyben álló csapata várta Dobos Tamás válogatottját. Mint írtuk, a szövetségi kapitány, Pék György Olaszországban ellenfelet les. A szintén foghíjas U20-asok az 56. percig 2-2-re álltak a HKM Zvolen ellen, ekkor emberhátrányban egy hatalmas egyéni hibából, utolsó emberként eladott korong miatt kaptuk a vereséget jelentő gólt, 2-3-mal zártunk. Találatainkat Jonkl és Fekti jegyezte.

Dobos Tamás: "Látszott a zólyomiakon, hogy A csoportos környezetben szerepelnek, de fizikailag felvettük a versenyt. Elsősorban koncentrációs hibák miatt veszítettünk, két gól előtt is a védőharmadban adtuk el a korongot."

Folytatás mindkét csapatnál szombaton. Az ifik ismét a lengyelekkel, a juniorok a Gladiator Trnava legjobbjaival játszanak

33 komment

Címkék: magyarország ifjúsági válogatott juniorok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha már az eggyik utánpótlás csapat bentmarad a div. 1ben kisebbfajta csoda lessz........
Folyamatosan olvasom az itteni ifi-junior válogatott eredményeket, és kezdek eléggé aggódni. Ezzel egyedül vagyok?
Mindenki magyarázza, hogy így meg úgy lesz jobb a magyar hoki, ha erre alapozunk, akkor nincs nagyon okunk a bizakodásra...
Ma a junior 5-3-re nyert Nagyszombaton.
És mi ez a pánik?
Igaz az U-20-at én is neccesnek tartom...
Ma az ifi 5:3-ra kapott ki a lengyelektől, úgy, hogy mi vezettünk.
Képzeljük el: a támadók
-Szergely, Somogyi, Pavuk
-Hardi/beragasztott szájjal/ Nemes, Németh
-Hári,Galló, Hentes
-Dunafer-Alba vegyes + Farkas Simon
-Plussz minden sorban védők, akik összeszoktak párban!!!!
Ehhez nem kell edzőnek lenni.
Így a lengyeleket is gatyába ráznánk.
Csak miért kellenek ezek a kanyarok, hogy bizonyítsanak azok, akik eddig sem...,meg neveket nem mondok rettenetesen jól korcsolyázó magyar szinten is a vereséghez szokó/ehhez szocializálódott/ egyébként jól hokizó, középszerüségének örvendő gyerekek.
Ezeket felejtsük már el!:)
Utána 1 évig minden meccsen ők játszanak, szüleik örömére,de itt nyerni kell.
Uff, én beszéltem:)
Akinek nem inge, gatyája

Elfelejttem.

Rajna a kapuban!!!!!!!!!
Jó csapat! Kár, hogy nincs benne hátvéd.
És ki az a Szergej? Talán Maszlov, mert akkor okés.
A Hari tul kicsi Magyarorszagon,inkabb jatszanak a szep nagyok helyette.Ö lemondta a valogatottsagot. Udv. Hari
"egyaltalan nem bankodom hogy kihagyta,ezt elöre gondoltuk" - írtad nemrég. Akkor hogy is van ez a lemondás?

Azt is írtad, hogy nincsenek sztárallűrjei? Akkor minek nevezzük ezt a teátrális gesztust, pláne hogy ifjúsági játékosként mondja le a válogatottságot azért, mert a junior válogatottba nem hívják be?
Kedves KCs!
Nem bankodom mert amugy se tudna haza jarkalni,tesztre meg taborokra mert ideje sincs nekem meg penzem sincs ra.Ez nem sztarallur,de az indokot nem tudjuk elfogadni,amiert kihagytak.Talan jogunk van nem egyeterteni a döntessel.

Udvözlettel Hári!
Kedves hokihari!
Mint finoman a kommentek között jeleztem, szakmai kérdésben nem tudok nyilatkozni, így arról sem, hogy Hári Jánosnak és Galló Illésnek helye lenne-e a junior válogatottban. Ahogy írtam, az indoklás viszont elfogadhatatlan számomra. De az is az, hogy ezért bárki lemondja a válogatottságot. Azt gondolom, sok pofon éri majd a kis Hárit pályafutása alatt. Ilyenkor egyre gondolhat, a pályán bármikor bizonyíthat, ő ott tud választ adni, hétről hétre.
Biztosíthatlak, itt mindenki azt szeretné, ha ezt magyar színekben tenné. Legfeljebb ennek időpontjában van megítélésbeli eltérés. Amiben mindenki egyetért, hogy az ifjúsági világbajnokságon erre lenne módja, ahogy Galló Illésnek is. Bízunk benne, hogy még egyszer átgondoljátok a helyzetet. Ne is válszolj, csak azért írtam, hogy tudd.
Ne abból induljatok ki, hogy más 1992-esek meg ott vannak. Gondoljatok arra, hogy mindenki más pályán jut el a megérdemelt helyére. Hogy tőletek ne menjünk messze, nézzétek meg Daniel Alfredsson draftpozícióját, és vessétek össze mondjuk Patrik Stefannal. Mennyire értékelték őket, és mennyire vitték. Ennyit szerettem volna mondani.
Zsilett csapata egy olyan álomcsapat melynek legtöbb tagja még a rákövetkező ifjúsági VB-n is pályára léphetne kiegészülve az általa fel nem sorolt további ragyogó tehetséggel és 2010-ben még az éremszerzést sem zárnám ki!
Azért nem annyira jó a magyar utánpótlás,hogy Hárit és Gallót nélkülözni lehetne.Ők nem véletlenül vannak ott ahol vannak,mások meg nem véletlenül játszanak "csak"itthon.Az indoklás,hogy miért is nincs szűkség rájuk az egyenesen nevetséges.De lehet csak egy vicclapnak nyilatkoztak ilyet,ők se gondolták komolyan.
Azért az semmiképpen sem jó, ha a szülők az akár jogos sérelmeiket a gyermekkel is megosztják. A gyerekben mindig azt kell tudatosítani, hogy a kudarcokból építkezzen és ne leépüljön. Az ilyen lemondásokkal nem elsősorban a válogatottnak, hanem a gyereknek tesznek rosszat. Minden tiszteletem a szülőké, akik rengeteg áldozatot hoznak, de ettől még nem kell a gyerek helyett küzdeniük...
Vaze!Mindkét fiú sikeres korongos a világ 2 elitbajnokságában.Semmilyen kudarcot nem jelent nekik,ha nem játszhatnak a magyar válogatottban.Ők mentálisan is erős gyerekek,másképp nem is tudnának helyt állni a magyarnál sokkal erősebb bajnokságban.A vezetők számára szégyen és egyben kinos is amit művelnek ezzel a 2 sráccal.Szakmailag megmagyarázhatatlan.
Nem a szulök hozták itt meg a döntést hanem a gyerekek maguk!!
rangers64!
Úgy gondolom, hogy azért az durva, hogy - "mások meg nem véletlenül játszanak "csak"itthon" -.
Azért az, hogy kinek milyen lehetőség adódik a külföldön történő játszáshoz sok minden szükséges, nemcsak a tehetség, hanem pl. kapcsolatok pü-i lehetőségek. TErmészetesen ezzel nem Janika érdemeit kivánom kicsinyiteni.
Az itthon játszó ifi és junior korosztályos gyerekek között is számos tehetséges, jól játszó fiatal van. Ezzel a mondatoddal azt súlykolod a srácokba, hogy el kell ebből az országból menni.
A mai felnőtt válogatott többsége nem külföldön vált sikeressé. Persze akinek meg van a lehetősége és tud is vele élni biztosan számos előnye van a külföldi játéklehetőségnek.
De azért lemondani a válogatottságról mert egy korosztállyal feljebb nem hivták be edzőmérkőzésre, úgyhiszem badarság, és sértődöttségre vall.
Az ifi válogatottban egyértelműen helye van mind a két fiúnak, és ott 2 éven keresztűl hozhatják meg mind a válogatott mind pedig a saját plusz sikerüket, és előbb utóbb ugyis be fognak kerülni a junior ill később a felnőtt válogatottba.
Kicsit furcsa lenne, ha Nagy Gergő most azért visszamondaná a junior válogatott szereplését mert nem került be a felnőtt szükitett keretbe.
Csak bizni tudok abba, hogy Janika és Illés is meggondolja magát, hiszen ez csapatjáték!!!!!
Egyre több tehetség mondja le a válogatottságot.. Biztos nem véletlen :) Ki kiváncsi arra ami itthon folyik ?:D
1. Ancsin László mint főedző.
2. Nevetséges kerettagok / összeállitás
3. Fizetős / bérelt helyek egy válogatottban

Több mint valószinűnek tartom hogy idén kiesünk :(
Több mint valószinű,hogy nem esünk ki!Jó tudom,ilyen alultervezett célokat életerős fiatalembereknek kitűzni büncselekmény.De a soha nem volt up.válogatott felnőttek vérprofi tanácsa nem fog segíteni és ahol lehet,még kárt is okoz.Mert nem csak ezen a szinpadon szerepelnek folyton szakértőként,zsűriként,hanem tét nélkül a pályákat járják és a diletáns baráti körüknek terjesztik a hasonló tévedhetetlen észrevételeiket.Egy dolgot elfelejtenek,hogy példa és tradició nincs ezek elött a srácok elött,mert ebben a korban ennél jobb eredményt magyar fiatalok nemzetközi viszonylatban válogatott szinten még nem értek el.Szűz terület még ahol most a magyar utánpótlás hoki jár.Tehát koncepcióra van szükség,tudatos tervezésre.Ha a szövetség A.L.-t jelölte edzőnek akkor vele és érte,a csapatért össze kell fogni.A keze alá kell dolgozni.A klubbokban(külföldön vagy itthon) becsülettel készülő,fizikálisan,mentálisan felkészitett,a taktikát ismerő játékosokkal nem vallhat kudarcot a csapat.Legyőzhetetlen erőt és kitartást kívánok mind az U20,mind az U18-as magyar jégkorong válogatott számára!S.A.
Rangers64-nek igaza van.Ezek a fiuk nagyon ügyesek.DE .. ITTHON is vannak ügyes srácok, akik megérdemelnének egy jó edzőt!!A válogatott edző mindig is vitatott személy, sokan egyetértenek vele sokan nem.De ami ebben az évben Heraklész és válogatott cimen folyik az nevetséges.Olyanokat hivnak be /és játszatnak is akik az előzetes 29-es keretben nincsenek.Ha mndegy ki játszik akkor minek a keret? Lehetőséget adunk mindenkinek szöveggel végül is mindent lehet palástolni..Tavaly ennek a korosztálynak a Fekti-Mayer duo volt az edzője.Mindenki válogatott akart lenni, most sokan lemondják,És még nincs vége.A csapatért össze kell fogni.De hol a csapat?Valóban vannak bérelt lebetonozott helyek,mindenki tudja aki érdekelt ebben a korosztályban..Mindig mindent meg lehet magyarázni "szakmai okok " cimen.Végül is ebbe minden belefér...Csak itt senki nem hülye és nem is kell annak nézni.Beszélhetünk ,okoskodhatunk, persze az lesz a válasz, hogy itt már mindenki ért hozzá?Aki eddig nem tette, jöjjön ki megnézni egy válogatott meccset.Nézze az edző reakcióit, és nézze meg h hibák tucatjaira h reagál.Kit küld vissza és kit nem..Ehhez nem kell érteni a jégkoronghoz, egyszerüen csak nézni kell.Persze ezt is meg lehet magyarázni...Ja és akit érdekel kérdezzen rá, hogy a VÁLOGATOTT edzőnek milyen papirja van, mikor szerezte, és mikortól edző egyáltalán.Ez mindent elmond...A fiuknak továbbra is drukkolunk!Nem ők tehetnek róla..
Avessik!Természetesen igazad van,itthon is vannak jól játszó ügyes gyerekek ezt nem vitatom,de különbség van az itthon ügyes és a Svédországban,Oroszországban játszó ügyes hokisok között.
Boniface!Neked figyelmedbe ajánlok egy Kercsó féle ifi válogatottat akik a 90-es évek elején hajszálnyira voltak az A csoporttól.Svájctól kaptak ki 4:2-re úgy hogy hiányzott a csapat 2 alapembere,mert nekik a felnőtt válogatottal kellett játszaniuk.Nos, ez a csúcs a magyar utánpótlás hoki történelmében.Szerencsére ezeknek a játékosoknak egy része a felnőtt A csoportban bizonyíthat most.
rangers64!Örülök,hogy szóba hoztad ezt a csapatot.Nem emlékszem már pontosan 93-ban talán Szfváron,IFI EB volt úgy tudom,láttam is őket játszani méghozzá Ausztria ellen.Az eredményre nem emlékszem,de siker volt az biztos.Egy momentum maradt meg bennem,ahogy Ladányi Balázs balszélről a bedobó körtől belpopta magát a kapu elé és akkora gólt lőtt,hogy a kapus sokkot kapott tőle.Kisvárosi legendaként hallottam már ezt a majdnem feljútó történetet,de hogy ennek mi a valós történelmi alapja,azt még tények és adatok formájában leírva nem találtam sehol.Talán tudsz segíteni konkrét időpontokkal és mérközés eredményekkel.A másik,hogy a követendő példát és a tradició hiányát nem az évtizedekkel elötti generációkhoz viszonyitom,hanem a folytonosságot hiányolom.Tehát legyél,maradjál Div-I-es.Oké,hogyan?Mit csináljak?Lekopírozni nincs mit.Erre értettem,hogy ismeretlen terület még a tartós Div.-I szint.Okos,képzett szakemberek maximális tudására szükség van,hogy ez végre sikerüljön.A játékos ebben a rendszerben egy végtermék,rajta számon kérni ha nem sikerül álszent,hazug megközelités.A lengyel csapat csak ennyivel volt jobb.Nem repkedő színes pillangók,habnem szorgos méhek alakulata volt.Akkor kerültünk közelebb erdményben hozzájuk amikor 15 ember ugyanazt a hokit játszotta és ebben van még lehetőség javulni és fejlődni áprilisig.Nagyon sok munka vár még a srácokra.Van aki külföldön,van aki itthon tesz érte,de mindenkitől egyenrangú és felelős hozzáállásra van szükség.Egymásra mutogatni nehéz helyzetben?Ezt hagyjuk meg a profi palánkapukáknak-anyukáknak,ezzel ne fertőzzük a gyerekeinket!MINDENT BELE SRÁCOK!
HAJRÁ MAGYAROK!
I. sor: Maszlov és Pavuk hosszú évek óta nem kedvelik egymást, így Somával csak a Pavuk jó...
III. sor: ebben a sorban csak a hátvédek passzolnának...
II. sor: Hardi-Nemes-Németh teljesen jó!
IV. sor: egy Chelsea játékos mellé két Vidist - legalább Fekti Ádi lenne Hunival.
@avessik:
Mindenki ott játszik, ahová hívják: Hári, Galló, Farkas és Hentes is, s bizonyára Fekti, Hetényi, Pavuk és Soma is. Ez nem pusztán kapcsolatok kérdése, hanem különböző eshetőségek és lehetőségek között való választás, amit családok hoztak meg, s nem is kevés áldozatot válalva. Itt most nem csak pénzről beszélek...
Remélve, hogy a magyar hokiéletnek nagyon jót tesz az utánpótlás ilyentén való vállalása, amire a Csicsóék utáni korszaknak nagy szüksége lesz.
Mindenkinek Szép Karácsony és Boldogabb Új Esztendőt kivánunk a nagyon hideg Torontoból:
Farkas Család


FLI
A 3.ban talan meg a hatvedek sem.De ha megnezed hari vagy Gallo statjat talan a fejedhez kapsz es nem a hulyesegeiddel jössz.

Boldog Karácsonyt a Hári Családnak is!!!@hokihari:
Nem térképet és statisztikát nézegetek, hanem várost, embereket és nagyon sok hokimeccset.
Boldog Új Esztendőt Nektek!
FLI
Boldog Karácsonyt Kivánunk abba a nagyon hideg Torontóba!
Jó meccs nézést és Boldog Új Esztendőt!
Üdv:S.A.
hasonlo jokat mindenkinek
U-18 friendly
UKR vs.ROM 12:0
UKR vs.ROM 7:0
Vioola: Ez nem így van. Az eredeti hír itt (www.fhu.com.ua/news-100-308.html) egész mást ír. Arról ír, hogy egy héttel azelőtt (a hír dátuma dec. 18.) jártak már romániai fiatalok Kijevben és kikaptak 7-0-ra és 12-0-ra hogy milyen csapat és kitől kapott ki, az a hírből nem derül ki.

Továbbá az ukrán U18 a hír szerint december 19-én és 20-án játszik két meccset egy román csapattal - hogy melyikkel, az megintcsak nem derül ki, de az U18-as válogatottal biztos nem, mert annak a fele éppen Csíkszeredában játszott az U20-as válogatottban.
@hokihari: Megnéztem a statisztikát, de mellé nyultam, mert az a Junior VB. volt: 3 meccs...
Olvastam a Pék interjút is, de azóta csak csendet hallani. Megértelek, hogy frusztrált voltál.
Inkább csak biztatnám a Fiainkat, hogy sok öröme teljék játékukban a Magyarországért szúrkolóknak!
süti beállítások módosítása