HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Magyarország–Szerbia 9-1

2008.11.07. 20:25 D. Gromov

Nyolc gól különbséggel győzte le Magyarország A csoportos csapata Szerbia divízió 2-es válogatottját. Az első lépést ezzel megtettük a Vancouver felé vezető úton, de nem kérdés, hogy ez volt a lehető legkönnyebb.

A magyarok úgy kezdték a meccset, mintha semmit sem akarnának a véletlenre bízni, haladéktalanul támadásba lendültünk, aminek előbb egy gyors emberelőny, majd egy még gyorsabb gól lett az eredménye, Horváth András bombázott a kapuba 2:37-nél. A következő pontos távoli lövést Ondrejcik Rastislav eresztette meg. Öt az öt ellen is akkor álltunk fel, amikor akartunk, a szerb kapus gyakran védett nagyot, néha nem védett semekkorát, például Ladányi pontos lövésénél. A negyediket Palkovics kotorta be a gólvonalról. Kaptak emberelőnyt a szerbek is, de nem sokra mentek vele, amikor kevesebben voltunk, akkor tűnt úgy, mintha egyenlő erők küzdenének, sőt, a második hátrányban előbb Holéczy, majd Kovács Csaba lépett ki ziccerben.

Az elképesztő fölény a második harmadban sem csökkent, a fórt mégis csak átmenetileg sikerült növelni. Mindjárt az elején Ondrejcik talált be, látványosan korcsolyázta körbe a kaput, ügyesen helyezte el benne a korongot. Egyébként is feltűnő volt, mennyivel gyorsabbak és technikásabbak vagyunk, több gólt azonban nem ütöttünk. Az ötödik után kapust cseréltek a szerbek, Aranicki helyett Lukovic jött be, és mindent fogott, vagy ha nem, a kapuvas segített, a felvonás hátralévő részében nem lehetett kifogni rajta. Nem úgy szegény Hetényin, aki a felénél jött be, emberhátrányban, és 23 másodpercig húzta szűzen, 5-1. Ez volt amúgy az első bekapott gólja a válogatottban. Később egy akcióból hoztunk össze egy kettős hátrányt, Csernisov bíró úgy döntött, palánkra lökésért leküldi Vas Jánost, a kapus lement, Ladányi az üres hálóba bombázott, ez meg a szabálykönyv szerint kimerítette a sportszerűtlen magatartás fogalmát. Más kérdés, a szerbek kapura lövés nélkül hozták le az öt a három ellent.

A harmadik húsz percben visszatértek a dolgok a gólzáporos mederbe. A két számjegy nem lett meg, de nem sokon múlott. Ocskay Gábor 43:08-nál végre felavatta Lukovicot, majd fél percen belül ütött kettőt Vaszjunyin Artyom és Vas János, az utolsót pedig ismét csak távolról Tokaji Viktor vágta be, 9-1.

A kilenc gólon tehát nyolc magyar játékos osztozott, duplázni csak Ondrejcik Rastislav tudott. A mérkőzés legjobbjának mindazonáltal Vas Jánost választották, temészetesen jól ment ő is. (Update: alighanem rosszul láttunk ezt-azt a helyszínen, az első gólt első kommentezőnk, a jégkorongszövetség és az IIHF szerint is Svasznek Bence ütötte, az utolsót viszont mi a szövetséggel együtt Tokaji Viktornak adtuk, az IIHF ellenben Horváthnak. Elnézést minden érintettől.)

Szombaton előbb Litvánia játszik Szerbiával, majd Magyarország–Horvátország összecsapás következik. Az a meccs valamivel nehezebb lesz. De hátha nem sokkal.

66 komment

Címkék: magyarország szerbia olimpiai selejtezők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az nem a Balu, hanem a Svaszi volt. Szép volt fiúk, hajrá tovább!
A szurkolóknak nagy pacsi :)
Jó volt igy nézni a meccset(hacsak tv-ben is),hogy a törzsmag "megbolondult".

Gratulálok a játékosoknak és csak igy tovább!
Nem láttam a meccset sajnos! De izgulni nem kellett! Szép volt fiúk!!
Mi TV nézők miért nem láthatjuk a bevonulást? Pedig biztos látványos volt. El hiszem, hogy kell a reklám, de nem lehet 5 perccel több műsoridőt szánni erre a nagy eseményre?
Grat a csapatnak és a keménymagnak a hangulatért!!
Mely szektorban volt a jó hangulat? Mert holnap oda vennék jegyet:)
www.ticketpro.hu/img/events/extra/ost_szoro_large.jpg
105-006 környékén volt a nagy szurkolás :)
Köszi:) Remélem lesz még jegy.
Gratulálunk, hogy a palánkra, a szponzorok közé, befért a jégkorong blog is! :) Mennyibe' van? :))
Fantasztikus volt a meccs. Ez volt az első mérkőzés amit élőben láttunk a fiammal. A 211-ben voltunk, de vasárnapra már megvan a jegyünk a 105-be.
Gratulálok a fiúknak és Pat-nek.
Hajrá magyar hoki!
Tudom Capslock! :)

MA MAGYARORSZÁGON A HARMADIK(?) LEGSIKERESEBB SPORTÁG A JÉGKORONG!

bocsánat!
hokejka:gondolj bele, hogy én 1983-ban ülhettem ott, ahol te. :(
Sziasztok! Sajnos az Arénában még nem volt szerencsém megfordulni. Hnap változtatok ezen. Szerintetek a 207-es szektorból figyelemmel követhetők rendesen az események vagy onnan csak hangulat ragad majd rám?:-)
Nekem már párszor volt szerencsém az Aránában szurkolni (kosárgála, hokimeccsek, Magyarország-Kanada) és ezek alapján tudom mondani, hogy a 207 -es szektorból jó a kilátás csak egy picit messze van, de közel van az un. "kemény maghoz".
az ifimeccs mennyi lett tudja valaki?
SZÉP VOLT FIUK!!! Így tovább.
HAJRÁ MAGYAROK!!!!! :)))
Vasárnapra gyakorlatilag egyetlen jegy sincs, csak 990.-es a leghátsó sorokba,illetve 7500.-as,de azok is elvétve
SINUPRET!
ha jól tudom akkor az ifimecssen sajna 3:2-re kikaptunk! :((((
köszi,de szerintem az a junior volt!
defó: Én is ott ülhettem volna 23 évesen :) Már sajnálom.
205-207-ben voltak a fanatikus, nagy szurkolók!

De az egész csarnokban jó volt a hangulat és holnap még többen leszünk!

Szép volt fiúk, hajrá Magyarok!!
OFF

Leslieke lenne egy kérdésem a svájci VB-ről, írtam mailt de nemválaszoltál, nemtudom megkaptad-e, írnál nekem vmi a ynwa88@yahoo.com-ra a működő címedről, hogy tudjam?

köszi!

ON

ÁLÉ!!!ÁLÉ!!!ÁLÉÁLÉÁLÉ!!!
A 1O5-ben volt a dob! Holnap oda gyertek!!!
Sajna a csokiról ma elfeledkeztünk...
Hello!

tudom kicsit off amit most kérdezek...
játszottak többször is játék megszakításokban egy zenét...
stílusra rock-rockabily szerűség... a szövegből nemnagyon tudok idézni... sajnos.aki tud infó szívesen venném...

HAJRÁ MAGYAROK!
Mondjuk nekem még ilyen nem volt, hogy a torkaszakadtából miatt ennyire semmit ne láttam volna a meccsből... valaki elmeséli azt az egyszem szerb gólt? Arról nagyon csúnyán lemaradtam...
@Szaddi:
Nickelback?
www.youtube.com/watch?v=DmeUuoxyt_E

AC/DC, Michael Jackson volt még többször (előbbi asszem az elején 2-3-szor), hirtelen ezek jutnak eszembe. :)
Bocs, nekem úgy tűnt, hogy a negyedik gólunkat Palkovics messziről lőtte rá, aki a gólvonalon sertepertélt, az inkább Fekete volt, ha jól emlékszem.

Amúgy grat a fiúknak, én megmondom őszintén, féltettem őket kicsit a meccs előtt, mert a könnyebbnek hitt ellenfelek ellen mindig nehéz felpörögni.

Holnap én is mennék, de lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban: Tudja-e valaki, hogy van-e még jegy a Horvátország elleni meccsre (potyára nem szívesen utaznék fel vidékről) ?
...oooo hulye kerdes de fenykepezot be lehet vinni?
emlexem egy romanmagyaron nem engedtek be anno... van esetleg errol valami infotok?
Szép volt! Így tovább!
én vittem is, láttam is, a bizti őr előtt fotóztam és nem szólt érte, kamerát is láttam,szóval biztos.

A horvátok gólja nem a Zolié volt, nem védekeztünk rendesen, ha jól emlékszem egy 2 az egy, 2 a semmi akcióból ütötték.

Nekem a meccs legjobbja Sofron volt (8#), nektek?
Az IIHF honlapjáról megtudtam hogy rosszul tudtam a magyar gólszerzők neveit: Balasz Ladanyi, Artyorn Vaszjunyin. De a legjobban ezen lettem kiakadva: "exactly two minutes and 40 seconds later it was Krisztian Palkovics who beat Serbia’s goaltender Levente Szuper" Most akkor hogy is van ez? Úgy érzem az IIHF-nél még nincs tekintélyünk. Azt mondom jussunk ki Vancouver-be, nézzen egyet a világ! Hajrá Magyars!
Fantasztikus meccs volt!
Szép volt Fiúk
Most abba a szektorba ültél, amelyikbe csak akartál.

Az őrök nem engedték állva, a korlát mögül nézni a meccset, szóval HA holnap teltház van, akkor nem lesz ilyen lehetőséged. DE szvsz nem létezik, hogy minden jegy elkeljen (vagy ha igen, akkor sok nemtörődöm szponzorjegy lesz). A tanácsom: vedd a legolcsóbbat és ülj alegjobb helyre. Legfeljebb néhányször felállítanak. Nagyon meg voltam lepődve, mennyien vannak, kb félház lehetett vagy annál egy picivel több.
Szaddi 2008.11.07. 22:43:31

Szerintem erre gondoltal: Atomic Fireballs: Man with the Hex - a stilust jol eltalaltad:]

www.youtube.com/watch?v=2UVY33QC82Y

Kolbaszosrajaspizza 2008.11.07. 23:09:36
Kerdeztem a biztonsagiakat, be lehet vinni fenykepezogepet.
BöszmeBivaly van még jegy a www.ticketpro.hu oldalon megtudod nézni, hogy hova
Nekem van két felesleges jegyem a vasárnapi meccsre.
ahoi! Szép volt fiúk!!!
A szombati meccsekre van egy plusz jegyem!
Nem volt egy túl izgalmas meccs, de bemelegítésnek tökéletes volt. Láttunk sok szép gólt, közönség szórakoztató találkozónak mondható. Kár azért az egy gólért... :((

Gratulálok a Csapatnak! Csak így tovább!
sajna még nem mindenki ismeri a magyar játékosokat, erre itt a példa:

www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/article/lithuania-downs-croatia-4-2.html?tx_ttnews[backPid]=955&cHash=f64b852a30

a magyar-szerb meccsbeszámolót kell nézni, abból is a harmadik bekezdés utolsó sora a necc, legalábbis én kicsit csalódtam a nemzetközi szövetség hitelességében és elkötelezettségében a pontos tájékoztatást illetően : (
hello Borsy!
mostanra lecsúsztam a jegyekről, de érdekelnének a jegyeid!
Bár fényévekkel jobbak vagyunk a szerbeknél,szerintem kicsit nagyképű húzás volt kapust cserélnünk félidőnél. Ez bevált szokás egy barátságos meccsen, itt egy kicsit az ellenfél lenézése volt. Meg is lett az erdménye...(bekapott gól, rossz játék, 1-1 2. harmadban)
Szerencsére a Csapat összeszedte magát ismét a 3.-ra, és szórt még egy pár gólt. Csak így tovább, Hajrá!
nekem rémlik egy 83 körüli meccs, bár még csak 4 éves voltam :) emlékeim szerint Csehszlovákia ellen játszottunk. így volt?

a meccs végi csokidobálás mi volt?

a szervezésről csak annyit, hogy jó lenne megvárni a csapatok bevonulását, és csak utána elkezdeni a himnuszokat.
Nem akarok ünneprontó lenni - rögtön hozzá is teszem, hogy tévében néztem, élőben mindig jobb - de szerintem nagyon gyenge meccs volt. Mondhatom ezt, hiszen EBEL meccsekhez vagyok szokva. A srácok nem adtak ki többet magukból, csak amit kellett. Ez persze nem kizárólag az ő hibájuk - és talán nem is hiba - a szerbek hokija adta a játék képét. De azért az emberelőnyöket egy div. 2-es csapat ellen jobban kellett volna kihasználni. Nem hiszem, hogy Cortina agyon dícsérte a srácokat. Mindenesetre hosszú még a hétvége, egy állomás zökkenőmentesen elérve, hajrá!
Mi a 206-os szektorban ülünk egész hétvégén, mindhárom meccsen, most már csak kettőn és bevihettünk fényképezőt. Egyébként ebben a szektorban is nagy volt a "hangulat", de szerintem az egész arénában nagyon jó volt tegnap! Úristen, az IIHF honlapján tényleg ilyet írnak: "Krisztian Palkovics who beat Serbia’s goaltender Levente Szuper..." pfff... na sebaj!
Laszla! "A srácok nem adtak ki többet magukból, csak amit kellett..." Teljesen egyetértek veled!
Szerintem a kapuscserével nem volt gond, a játék képe alapján simán meg lehetett húzni. A baj csak az volt, hogy Hete pont emberhátrányban jött be, úgy, hogy egy órája a padon állt, nyilván nem volt teljesen bemelegedve...
A hangulat vasárnapra remélem azért jobb lesz... :) sehol nincs egy Volán meccshez képest.

Ria-Ria Hungária
A válogatott meccsek előtt mindig tolnak egy "hivatalosnak tűnő" zenét...

Meg tudja mondani vki., hogy mi ez ill. honnan tudom esetleg ezt letölteni?

Előre is kösz...
Mielőtt vki. jópofi lenne, nem a himnuszra gondolok...:)
Fagyos! Én már évek óta nem járok, viszont fingom sincs most milyet játszanak. Talán nem a 80-as évek bevonulóját, amit 4 éve is? :)))))))))))) az odabasz!

kupán várjuk! emlékeztek még a bs-ben?
Nah sikerült a mai meccsre megvenni a jegyemet (104):)
Teltház lesz!!! Alig volt egy-két szabad hely.
(na jó a legszélső 990-es jegyből volt még 20-30 db:) )
SOS
lerobbantam és nincs sport TV-m.
hogy nézhetném meg a meccset a netten?
abszolúte amatőr nettező vagyok úgyhogy lécci úgy segíts mint egy szellemi fogyatékos bírónak.
ha valaki véletlenül felismerne,úgyis letagadom és a holnapi mozgásra meg ezúton lemondom a részvétem.
CSÁ
Jo meccs volt. TV-n nem jon le a jatek dinamikaja. Foleg az elso es az utolso harmad volt kifejezetten progos. A kozepebe belealudtak a fiuk. Szegeny Mogyoronak nem sikerult golt utnie, pedig ugy tunt, a vegen az egesz csapat azt szerette volna :) Majd ma!

Amugy aki latta a helyszinen azt is lathatta, hogy Kangyal azert meg eleg jol odatette magat - es nemcsak vedekezesben, de korongfelhozatalban is _ott volt_. Az 5-3-kor is szigoruan bent volt Mogyoroval egyutt. Hajra, hajra!
riszi:
írnám, hogy itt, de ma még nincs a listán. :( érdems visszanézni többször ide.
www1.myp2p.eu/competition.php?competitionid=&part=sports&discipline=icehockey

amúgy, a tegnapi összefoglaló valahol? link?
A tegnapi frenetikus volt!Jól játszottak a fiúk a szurkolás is sportszerű volt! HAJRÁ MAGYAROK!

ui: Valaki megtudná mondani annak a számnak a címét amelyiket akkor játszottak amikor gólt löttünk?! Köszi előre is!
Marcka!
A szám címe: Gary Glitter - Rock 'n' Roll Part 2
qboard!

Írtam egy üzit a blogos rendszeren keresztül, amelyben megadtam a telefonszámomat.
@pikula ilovebp.blog.hu 2008.11.07. 23:45:24

Köszi szépen,nagy vagy:),ettől teljessen bepörgök már a ma délutáni meccsre is:D

Hajrá Magyarok!

defo:
köszi!!!
ott van már és elkezdtem nézni egy éppen befejeződött meccset.

defo:
eztetet találtam (bár ez olyan magától /tőled/ értetődő,hogy szinte le se merem írni.
Bevallom őszintén, elég uncsi egy meccs volt. Lehet, hogy hülyén hangzik, de egy szorosabb végeredménynek jobban örültem volna, mert valahogy nem az igazi nézni egy meccset, ha az első negyed óra után gyakorlatilag eldőlt a meccs, az egyik fél takarékon hokizott, mert megtehette, illetve a másik egyszerűen nem tud jobb lenni (minden tisztelet a szerbeknek, de ez az igazság). A mezük attól függetlenül tetszett :P

204-ből rendkívül jól lehetett mindent látni. Már volt szerencsém a drágább helyekről is nézni Arénában meccset és nem olyan jó, mint ott fennt. Az 1500-as jegyek a legjobbak 207-204.

Ezek a "hurkapálcák" meg óriásiak :P Marha jó látványra és tényleg rohadt nagy ricsajt lehet velük csapni.
általában AC/DC-re szoktak melegíteni

remélem ma is kitömjük az ellenfelet had "reszkessenek" a leendő ellenfelek :D

Hajrá Magyarok!
Gratulalok mindenkinek aki a magyar jegkorongot ide juttatta es a leglenyegesebb hogy van vevö a sportagra.Hajra Magyarorszag,hajra Szekelyek es nem utolso sorban MINDHALALIG SPORTKLUB!!!!
Nekem nagyon tetszett a meccs,a hangulat is jó volt az arénában,...azt mondom inkább legyen a meccs "uncsi"/ahogy többen így fogalmaztak erről a meccsről/főleg,hogy a mi kezünkben volt a győzelem,mint hogy azért legyen uncsi mert még az ellenfél kapujáig sem jutunk el!..tehát továbbra is alázzatok fiúk,és hajrá MAGYARORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a vasárnapi meccsre felszabadult 1 jegyem, 1500 Ft, 206os szektor 3. sora, ha érdekel vkit írjon bátran! :)

ynwa88@yahoo.com
Érdekes meccs volt. Szinte végig a szerbek harmadában volt a korong, sokszor öt az öt ellen felálltunk. Viszont a bunkervédelmet "csak" kilencszer sikerült feltörni... Igaz ebben benne volt az is, hogy a szerb cserekapus hihetetlenül lelkes volt, és nagy napot fogott ki. De ez nem baj, idén nem sok olyan meccs lesz, ahol be kell szorítani az ellenfelet...
süti beállítások módosítása