HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Pat Cortina figyelmébe ajánlják

2008.10.16. 13:33 F. Kapus

Novemberben olimpiai előselejtezőt játszik válogatottunk, hamarosan össze kell hívni a legjobbakat. A Mol Ligából és az EBEL-ből lement tizenegy forduló. Az edzőket arra kértük, ajánljanak a szövetségi kapitány figyelmébe játékosokat.

A 22 szapporói jégkorongozó nem jött szóba, ők eleve képben vannak. A trénerektől azt kértük, a válogatott formában játszók közül olyanokat nevezzenek meg, akik nem vállalhattak szerepet az A csoportba jutásban, de megérdemelhetik a lehetőséget.

Az Alba Volán EBEL-csapatának edzője, Énekes Lajos a válogatottnál is edzőként dolgozik. "Nyilván figyelni kell a válogatott szempontjából azokra, akik a vb előtti utolsó rostán estek ki, tehát Sofronra és Ondrejcikre. Jobb Dávid fokozatosan nő bele az EBEL-csapatba, ha töretlenül javul, és egy kis agresszivitást csempész játékába, számításba jöhet. Sofron mintájára egy-két fiatal a csapatból még berobbanhat."

Kóger István, az Alba Volán Mol Liga-csapatának edzője szerint nála egyelőre nem játszik senki ezen a szinten.

Vladimir Matejov, a Dab.Docler edzője fiatalokat ajánl, de csak olyanokat, akik már bemutatkoztak a nemzeti csapatban: "Erdélyi Péter hátul, Kiss Ákos, Galanisz és Azari elöl keményen dolgozik. Megérdemelnék, hogy bekerüljenek a csapatba."

Pindák László szerint egyértelmű, hogy a bő keretben jó néhány FTC-játékosnak helye lenne. "Az A csoportos vb-re valószínűleg három kapussal megy a válogatott. A három legjobb magyar kapus mögé nyugodtan ajánlom mindkét hálóőrünket, Szőkét és Sájevicset. Csatárposzton három jelöltem van, hiszen Jánosi és Hoffmann a tavalyi szlovéniai világbajnokságon az egyik legjobb sort alkotta. Mellettük Kiss is oda férhetne. A bő keretben Bontovicsnak és Székely-Mádainak is helye van, hátvédposzton úgyis gyengén állunk. Hadd tegyem hozzá, hogy Szilágyi Leventét mindenképpen ajánlanám a juniorválogatottba."

A Miskolci Jegesmedvék fiatal edzője, Mayer Péter őszintén fogalmaz: "Jelenleg egy játékosom sincs azon a szinten, hogy a válogatott közelébe kerüljön."

Robert Spisak, az NZ-Stars szlovák szakembere két játékosát jelölte meg: "Nem szívesen szólnék bele Pat Cortina munkájába. Mindenesetre Lencsés Tamás és Szappanos Dávid kimagasló formában játszik szinte minden mérkőzésünkön."

Az UTE szakvezetője, Pék György egy támadó és egy védő duóra hívja fel a figyelmet: "Berta és Borbás ebben a szezonban kiemelkedő formábn játszik. Mögöttük Hetler és Hüffner nagyon jó védőmunkát végez. Újpesten A csoportos szintű edzésmunkát végzünk, ők négyen alkalmasak lehetnek a válogatottságra."

37 komment

Címkék: magyarország válogatott

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezek a fényképek honnan vannak? Van a Molligának saját oldala????
sajátot nem leltem hirtelen, de a www.icehockey.hu a szövetség honlapján ott van sok info.
A Mol, az MJSZ és a jégkorongblog kooprodukciójában elkészült az összes Mol Liga-csapat portrésorozata. Továbbá a csapatképek is. Néhány napon, de max. egy héten belül minden logo és felirat a helyére kerül, és felrakjuk oldalunkra a teljes szortimentet. Aztán mindenki nézegetheti, letöltheti, szabadon használhatja.
Sándor Szilárd természetesen...
Valóban megérdemelné jópár fiatal a szereplési lehetőséget- és így a Volán játékosai közül is tudna pihenni egy pár, másrészt valamikor fel kell mérni az itthoni liga színvonalát is. Bár ha a tuti győzelemre megyünk...
"Pat Cortina figyelmébe ajánlják"

És ez el is jut hozzá?

Mivel nem itthon dolgozik, gondolom a saját megfigyelései mellett segítőkre, megfigyelőkre - is - hagyatkozik.
Lehet erről tudni valamit?
Már bocsánat, de Sájevics valami csúnya tréfa áldozata, hogy itt merül fel a neve, ugye?
Sájevics mutatóit elnézve, szerintem is csak vicc lehet. Nem tartom rosz kapusnak (Magyar szinten), de a válogatott kerettagság nagyon messze áll tőle. Szerintem.
Sáj a Magyar csapatok ellen védett inkább, sta. szerint nem túl fényesen, Szöszi viszont elkapta a fonalat. De most tuti elkiabáltam! :-(
Én most kivételesen nem a mundér becsületét védem, az ellenfél játékosait ilyen szinten amúgy sem fikáznám. Szóval szerintem Erdélyi idén messze nem játszik válogatott formában. Abszolút tehetséges és benne van a lehetőség, csakhogy ő már idősebb annál, hogy a tehetsége miatt kapjon ilyen megtiszteltetést. Kívánom, hogy cáfoljon rám, akár már most a hétvégén Szeredában. Viszont a Kiss-Galanisz-Azari sor szerintem megint nagyon jól játszik...
Ondrejcikre szerintem nem kell felhívni Cortina figyelmét, hiszen már többször játszott nála. Berta Ákos pedig valóban nagyszerű formában van, megérdemelné a lehetőséget. Sájevics vicc kategória, soha nem felejtem el a két évvel ezelőtti döntőn bemutatott "bravúrjait".
Ha már olyanokról beszélünk akik nem vettek részt a feljutásban, de sokat tettek érte és megérdemelnék az esélyt, akkor nálam az első helyen BUDAI szerepel.
Én csak azt nem fogom fel,hogy Hetlert hogyan vehetik számításban,enyhén közepes szinten játszik, újpesten elmegy ,de a válogatottba esélye nincs...Borbást sem ajánlanám válogatottnak,nem rossz játékos ,de azért egy A csoportba több kell.
Sajnos Hofi,Sájevics most nem jöhetnek számításba,Hofinak sokat kéne javulnia még idén,de Kissnek és Jánosinak nagyon kijárna a bizonyítási lehetőség,mert mindketten jól játszanak idén,mellesleg tavaly Kiss-t igazán kipróbálhatta volna Cortina Kiss Ákos helyett aki gyér móndon szorgoskodott akkor.
Idén akiket a november selejtezőkön játszatnék a felsorolt nevek közül az: Szappanos Dávid,Sofron István,Kiss Gábor,Kiss Ákos,Jobb Dávid,Hüffner Adrián,Jánosi Csaba,Galanisz,Berta, és talán Borbást(de Nagy Gergőt is ide venném). Hozzá kell tenni ,hogy a válogatottban erősen kérdéses az 5 szapporoi stars-os tagsága mert kiábrándító módon játszanak sokszor ebben az évben ,szóval szerintem bőven lesz lehetőség ezeknek a srácoknak odaérni a válogatottba.Persze a végső A csoportos vb-re szerintem max 2-3 ember fog kicserélődni.
Ismét vesszőparipám jön elő: Jobb Dávidon kívül ki jöhet számításba- utánpótláskorú- védők közül a VBre, vagy a következő válogatott meccsekre? Nekem senki se jut eszembe- és még Jobb is kérdéses. Mondjuk egy ilyen védő 8as: Tokaji- Horváth, Szélig- Ennafatti, Ondrejcik- Jobb, Sille- és ennyi..
Minden tiszteletem a Sapporo-i hősöké, de azzal, hogy ez az 5 srác az EBEL helyett a magyar (MOL) ligát választotta kvázi önként adta fel a helyét a válogatottban. Talán Holeczy és Svasznek lehetnek, akik még rutin címszóval bent maradhatnak, de ehez jobban kell teljesíteniük.
Idén egyszer láttam a Fradit, így abból nem vonok le sok következtetést, de az elég erősnek tűnik, hogy Pindák szerint 5-8 válogatott szintű játékosa van. Pláne úgy, hogy az OB I-ben 2 győzelem mellé 4 vereség társul a MOL-ban meg 5 győzelemhez 6 vereség. Dilettáns vagyok, de a számok alapján, vagy túloz Pindák, vagy menni kell az edzőnek, ha ennyire jó a játékoskeret.
Én úgy érzem Sofinak már nagyon érik, igaz annyi rutinja még nincsen, de szerintem a kezében (és botjában) tartogathat még 1-2 "csodát", ha koncentrál. Sofin kívül nálam még talán Azari jöhet szóba...
A fradinak alapvetően nincs rossz játékos kerete és hozzátenném ,hogy a fradiban nincs egy teljes légiós sor ,mint mondjuk újpesten,ahol a szlovákok átlagban kb minden második meccset megnyernek a liláknak...Csak három orosz van ,akiknek a teljesítménye erősen hullámzó.
A fradi a körülményeket nézve a legrosszabban álló magyar csapat, és mellesleg amatőrök...
És a kapusokat leszámítva Jánosinak és Kissnek tényleg helye lenne a válogatottban... Székely meg Bontovics jól játszanak sokszor,de még egyszer sem kaptak bizonyítási lehetőséget,azért mert itthon játszanak.
Kapusok:Szuper,Hetényi,Budai
Hátvédek: Tokaji,Horváth,Szélig,Sille
Ennafati,Ondrejcik,Jobb,Hüffner
Csatárok: Palkovics,Ocskay,Ladányi,Vas Marci
Vas János,Fekete,Sofron,Kovács,Berta,Nagy Gergő
Szappanos,Holéczy,Fodor
Jelen pill. nálam ők lennének a csapatban.

No meg Vörös Áron.
Jó lenne ha a jövő évi EBEL bővítésnél( vagy nemtom én hogy mikorra akarják) odaférne mondjuk a Stars és akkor pár éven belül lenne két jó csapat itthon mert ez így nagyon gyászos. Alig van használható hátvéd. Amugy nem tudja valaki hogy az Agárdy sráccal mi van most?
Az Újpestből, ha honosítják, Dubek, valamint Berta, a Dabból Erdélyi, Galanisz, Azari, (esetleg még rutinja miatt Tőkési...) az Albából Nagy Gergő és Sofron (Jobb is persze bár vele még nem elégedettek...) a Starsból legfeljebb Holéczy, védőhiány miatt esetleg Svasznek, meg a kiugró formában lévő Szappanos érdemel bármit is; Pindák nyilatkozata túlzás, a szokásos Jánosi-Hoffmannon kívül esetleg Kiss Gábor kipróbálható. No meg ugye Sándor Szilárd...
Kedves Orthodox
Mit szeretnél a stars-sal? Ebel? Ahogyan játszanak még az osztrák másodosztály is húzós lenne nekik... Én nagyon nagyot csalódtam a starsban... magyar csapatok ellen vagy jókor játszottak ,vagy csak ellenük hajtottak,de Erdélyben több,mint szégyen amit produkálnak...Főleg úgy ,hogy az adófizetők pénzéből tartják fent magukat....
Szerintem a három budapesti csapatnak a :Fradi,Újpest és a Starsnak ki kéne állítania egy közös csapatot,amelyben csak magyarok lennének, mondjuk mindegyik csapat adna 6+1 játékost és a maradék fent maradó helyeket meg az utánpótlásból töltenék ki.És ennek a három csapatnak a fent maradó játékosaiból lehetne csinálni egy szintén csak magyar farm csapatot.Így lehetne csinálni egy jó kis csapatot ami nem bőgne le nagyon az ebel első szezonjába és akkor a következőben jönnének is az eredmények,ennek sokkal több értelme lenne ,minthogy csak egy magyar csapat induljon, és így legalább a költségek is 3 részre oszlanának,mert az sztem erősen kétséges ,hogy egy magyar csapat még csak az alba volán költségvetését is elérje...Csak ehhez szükséges lenne ,hogy a büszkeségét félre tegye minden önző, haszonleső vezető, és a magyar hoki jövőjét nézzék...
Ötletnek nem rossz azért a Stars EBEL indulás, de:
- tőke lenne?
- játékosállomány megfelelő?
- osztrákok szándékoznak-e bővíteni? (lehet, hogy inkább az olaszok felé kacsingatnak)

Az tuti, hogy első évben hatalmas zakók lennének!
De azért hajrá!
4. sor szerintem: Sofron - Nagy G. (vagy Hegyi)- Kóger - Jobb - Hüffner
Meg kell adni a lehetőséget a fiataloknak is, szerintem. Legalább a mostani olimpiai selejtezőkön.
Sziasztok


Ne felejtsuk el, hogy a Vb-ig lesz meg nehany valogatott merkozes amire nem kell a legerosebb csapatunkat kiallitani, hanem inkabb az eddig mellozotteknek lehet lehetoseget adni a bizonyitasra. A felkeszulesi merkozeseknek nem csak az a feladatuk, hogy meccsrutint szerezzenek, illetve osszeszokjanak, megismerjek egymast a jatekosok, mivel erre mar nemigen van szuksege a Vb nyertes csapatnak hanem az "ujoncoknak" adni bizonyitasi lehetoseget. Mivel sosem lehet tudni...serules, betegseg..etc.
Nem kvanom senkinek de ne felejtsuk el, a Volan heti 2-3 meccset jatszik "A" csoportos szinten. Hihetetlen megterheles ez a szervezetuknek, igy a serules veszelye is nagyobb, stb.
Ezert is ertek egyet jagor68-al, pihentetni is lehet ezeket a sracokat amivel ugye jateklehetoseg nyilik masok elott, igy a hazai ligaban jatszo jatekosok is felvehetik a nagyobb ritmust.
Az is igaz, hogy mivel Cortina a szakember es az o felelossege mindezt eldonteni kit, miert es mikor valogat be, amit biztosra veszek, hogy sokkal jobban tud mindenkinel, nyugodtan rabizhatjuk ezt a feladatot. Raadasul fizetest is kap erte, illetve a boret viszi a vasarra a donteseivel. Szoval egyet erthetunk abban, hogy nem fog direkt bevalogatni rosszul teljesito, nem odavalo hokisokat, foleg a jovo evi Vb csapatba nem. Teljes nyugodtsaggal kijelenthetjuk, az oaltala legjobbnak velt csapatot fogja kivalogatni, meg akkor is ha ez sok embernek nem fog tetszeni.
Mindig is lesznek, ketelkedo es "megbantott" emberkek, mivel sajnos csak megszabott szamu jatekos nevezheto, de ezert o az edzo, hogy ezt a legjobb tudasa szerint eldontse es vallaja is a kovetkezmenyeket. Csak is o tudja, kit, miert valogat majd be, mivel mindenkinek meglesz a sajat feladata es ezert is lehetnek olyan furcsanak tuno dontesek amit csak o ert, es nem hiszem, hogy ezt meg kellene magyaraznia barki kivulallonak is. Peldaul az elso ket sornak kell ugye a golokat lonie, mig a masik kettonek tartania az eredmenyt, igy nem lesz szuksegunk annyi gollovo csatarra. Azt is be kell latni, hogy nem mi leszunk a merkozesek esellyesei, igy tobbet fogunk vedekezni, mint tamadni, ami azt jelenti, hogy meg talan az elso ket sorban is lesznek valtozasok, a megjobb vedomunka elvegzese erdekeben.
Azt is be kell latni, hogy mindig is lesznek berelt helyek, egyes jatekosokat egyszeruen nem lehet kihagyni a csapatbol, meg akkor sem ha nem csucsformaban hokiznak, mivel kepesek meccseket eldonteni egy-egy jol idozitett megoldassal. Szoval a vegso csapat, valoszinuleg ugyan az marad, 2-3 valtozassal.

Bocs a prozaert...:)

Kovago Kristof
(csak azokról írok akiket gyakran látok)
-Szappanos és Kiss Gabi mindenképp megérdemlik a lehetőséget!
-Hoffman és Jánosi tud válogatott szinten teljesíteni és a szívük is a helyén van.
-Szőkének a három csodakapus melllett sajnos esélye sincs.
-Sájevicset udvariasságból említette Pindák
-Bontovics a termete miatt sajnos aligha lehetne A csoportos (ezt gondolom Holéczyről is)
-A starsos Szapporóiaknak valami csodát kéne művelniük, hogy beférjenek a keretbe (leszögezem Kangyal már csak a múltja miatt is megérdemelné, hogy ott legyen)
-Dubek nem tud lelkesedni - csak rutinból játszik. Én be nem hívnám!

Remélem Cortina elég bátor lesz, hogy a legjobb játékosokat hívja meg.
Hajrá magyar hoki!
Fradi-Mate! Teljesen igazad van, ez lenne a legjobb megoldás, hogy ha a 3 csapat együtt indulna. Nekem -lévén hogy fehérvári vagyok- teljesen mindegy lenne, hogy melyik a másik csapat,csak azért szurkolok hogy minél több magyar edződhessen erősebb bajnokságban. Fasza lenne ha a 3 csapat kiállítana egy közöset, de pontosan ahogy mondtad,a sok begyöpösödött paraszt miatt nem biztos, hogy sikerülne.

Orion! Volt szó régebben EBEL bővítésről és ha jól emlékszem az volt hogy egy olasz csapat menne, meg -mivel feljutottunk az A-ba ezért- még innen hívnának még egy csapatot.
...és a három csapat közösen Budapest Kft. néven indulna...?
Csatlakozom azokhoz akik a nov.7-9.-i olimpiai selejtező alkalmával kipróbálnának néhány fiatalt. Akár meccsenként is játszathatna két új sor, a legerősebb csapatnak igazából csak a vasárnapi litvánok elleni mecsre kellene összeállnia. Nem lebecsülve őket, de a horvátok és a szerbek ellen lehetne kisérletezgetni.
Az újabb magyar csapat az EBEL-ben jó lenne, bár jelenleg nem sok az esély erre, főképp gazdasági okokból. Még a Volán költségvetése sem teljes, de a többi csapaté még a Volán közelébe sem ér, sajnos. Amennyiben, csoda folytán, indulna egy közös pesti csapat, akkor lehetne a nevük: BUDFRAUTE :) (Elég németes hangzású)
Én arra gondoltam ,hogy Budapest 09 (alapítási év miatt) Szerintem ha ezt össze lehetne hozni akkor egy nagyon jó kis csapat lenne belőle !
Persze Orthodox , én értem és tényleg ezért szorítok én is,hogy legyen még1 ebel csapat,mert az akkor nagyobbat dobna a magyar hokin ,mint mondjuk a szlovénekén.Csak annyira dühít a Stars töketlensége és az ,hogy a mi pénzünkön lazáskodják és bénázák el a meccseket Erdélyben,mert inkább az Újpestet vagy a Fradit akarják rommá verni és inkább kikapnak egy nuygdíjas steaua-tól ,hogy megmaradjon az erő az OB1-es meccsre...
Pár kérdésem lenne a közös budapesti csapattal kapcsolatban:

Ha 3 csapatból csinálunk kettőt, mi lesz a harmadik csapatnyi játékossal? (Légiósok nélkül is maradnak nem kevesen.)
Ha összevonjuk az Újpestet és a Fradit, ki fog ennek a csapatnak szurkolni?
Ha a három csapatból lenne egy új és egy még újabb, akkor a régiek megszűnnének?
Kik irányítanák a csapatot (vagyis csapatokat), ki bízná meg őket, és vajon bármelyik mostani csapat vezetői, szurkolói, játékosai éreznek-é arra affinitást, hogy ez így legyen?
A három mostani csapat utánpótlását ki irányítaná, és honnan szerezné hozzá, ill. hogyan osztaná el köztük igazságosan az anyagi forrásokat?
És végül: Miért lenne az törvényszerű, hogy ha három csapatból összedobunk kettőt, akkor a három csapat összes pénze összegyűlik, és megoszlik majd e között a kettő között?

Ne haragudj Fradi-Mate, ez így elsőre némelyeknek jól hangozhat, de bizony ha kicsit belegondolunk, egyáltalán nem működik.
Kedves Guriga !

A három csapatnak van kb 3 sornyi légiósa ,akiket eleve kilőhetnénk,mert ugyebár magyar csapatot csinálnák, Lenne egy EBEL csapat és lenne egy farm csapat(ez kb 50 játékos)(meglátásom szerint általában a Fradi és az Ute 3 sorozni szokott a Starsot így most hírtelen nem tudom) ,sztem így megközelítőleg egyenlően oszlanának el a játékosok a farm és a "nagy" csapat közt.
A szurkolók és a játékosok meg egyszer nem az önös érdekeik miatt szurkolnának vagy játszanának,hanem átérezhetnék azt az érzést ,hogy a Magyar Nemzetet képviselik ill. nekik szurkolnak és vmi újba/korszakújítóba kezdtek bele.Szerintem ez azért eléggé nagy löket lenne a játékosoknak és a szurkolóknak ,hogy a Hazájukat képviselik és ezzel az átszellemüléssel még jobban küzdenének.
A csapatirányítást pedig a három csapat közösen beszélné át és akik kikerülnek a "nagy" csapat pixiséből azok irányítanák a farm ill. a többi utánpótlás korosztályt v. máshogy menedzselnék a klubbot.Attól,hogy a nagy csapat közös ill. a farm , nem kell utánpótlás szinteni is ezt folytatni,ott meg lehetne a Fradi,Stars és az Újpest önállóan és ebbe a két alakulatba csak a legjobbak kerülhetnének ,ami még nagyobb versenyhelyzetet alakítana ki a játékosok körébe és mindenki még jobban hajtana.
Az anyagi források meg persze most nem egyenlően oszlanak meg,de ha létrejönne ez akkor a három csapat képviselete ezt leegyeztetné, és biztos ,hogy egy ilyen kezdeményezésbe látna más szponzor is fantáziát és a csapat mellé szegődne.Az alba volánnak 330 milliós költségvetése van, ha ennek a Budapest 09 nevezetű csapatnak sikerülne elérnie szponzori támogatással együtt a 220-250 milliót ,és nem kéne költeni külföldi játékosokra,melyek drágábbak, az már egy jó kis alap lenne.
Végezetül szerintem ha már létrejönne ez a csapat akkor triviális lenne egy közös költségvetés a két csapatot illetően, legalábbis így lenne fair.
Én sem bánnám, ha ezek a fiúk is bizonyíthatnának a nemzeti válogatottban! Cortina bizonyára nem fog felelőtlenül választani! 3 hét múlva már selejtező, úgyhogy hamarosan be kell hívni a fiúkat! Majd elválik...

BUDFRAUTE :))))) Ez érdekes. Ha már így van, Dzenisz Pankratov-ra bízhatjuk a zöld-lila mezek tervezését.

Egyébként szerintem ez a közös csapat egy eleve elvetélt gondolat. Közös lónak meg amúgyis túrós a háta.
Szerintem Sandor Szilard siman ott kene legyen legalabb a bovitett keretben,mindenesetre a kepeken feltuntetett jatekosok a kisujjat se erik,igaz hogy meg fiatalok de jelenleg a magyar valogatottnak egy ilyen tapasztalt jatekosra mint Szilard szuksege lehet meg!
Nem azért,de Sándor nem villog ebben a szezonba,ha nem lenne mellette wallenberg meg ramstedt akkor sztem fele ennyi pontot nem szerzett vöolna.
Meg már túl öreg,kedvelem én is ,de nem az a cél ,hogy 30-as játékosok szerepeljenek időtlen-időkig,fiatalítani kell
süti beállítások módosítása