HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Dunaújváros máris feltámadt

2008.10.05. 21:20 D. Gromov

Az éppcsak edzőt váltott Dab.Docler haladéktalanul elkapta a Steauát, a HC Csíkszereda megszenvedett az NZ-Stars otthonában, az SC valósággal tönkreverte a Ferencvárost.

Patrik Wallenberg egymagában öt gólt ütött a zöld-fehéreknek vasárnap kora délután, az SC Csíkszereda elsősorban a svéd légiósnak köszönhetően jutott el a két számjegyig, egészen pontosan a 10-2-ig. Mivel pedig feltámadt a Dunaújváros, korábban pedig kikapott az NZ-Stars, az SC ezzel a sikerrel máris két helyett lépett előre, megelőzte a káposztásmegyerieket és gólkülönbséggel a Steauát is. De menjünk sorjában.

A Miskolc csak 0-5 után tudott betalálni az Újpest hálójába, akkor mindjárt kétszer is, így alakult ki a borsodi fővárosban a 2-5-ös végeredmény.

A Progym úgynevezett alsóházi rangadót játszott Gyergyószentmiklóson az Alba Volán farmcsapatával, és meg is szerezte második győzelmét 4-1 arányban.

A játéknap legélesebb mérkőzését az NZ-Stars vívta az Újpest által két napja alaposan megszorongatott HC Csíkszeredával. Sokáig nem úgy tűmt, hogy izgalmas lehet a vége, hiszen az éllovas vendégek a 30. percben már 3-0-ra vezettek. A harmadik harmadban azonban feltámadtak a hazaiak, előbb Svasznek talált be, majd Gergely Csaba, úgyhogy nyílt lett minden. A Stars két perccel a duda előtt kapuslehozatallal próbálkozott, ám ennek egy mindent eldöntő üres kapus HC-találat lett a következménye, 2-4.

Az immár J. P. MacCallum irányította Dab. Docler nekirontott a Steauának, meg is lett a következménye. Az első harmadban egy, a másodikban és a harmadikban két-két gólt vágtak a hazaiak, a bukarestieknek esélyük sem volt, a szépítés sem jött össze, 5-0.

Eredmények, naptár, táblázat itt.

26 komment

Címkék: mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Újpest hozta a kötelezőt. Grat a csapatnak.

A HC-t meg már nyugodtan elkaphatná valaki :)
Remélhetőleg a DAB átmenti a formáját a jövőbeni mérkőzésekre is és Bukarestben az egykori NHL-es játékosával (Severson Cameron) felálló katonacsapat ellen is győzelemre lesz majd képes.
Nagy meccs lehetett a DAB-Steaua. Tényleg telt ház volt?
Párszáz néző volt, NS hülyeséget írt a 4000-el, valószínűleg egy nullával többet írtak.
Egy kicsit lehiggadva a miskolci mérkőzés után, már nem fogok csúnyákat írni. Azt azonban mindenképpen szeretném megosztani a hokit szerető emberekkel,hogy lassan ki fog borulni a bili Miskolcon. Nem tudom, hogy meddig lehet elviselni játékos, edző, vagy szurkolói szinten azt az elképesztő nyomást, amivel a játékvezetők megtisztelnek minket. Ha csak a legutolsó 3 meccset veszem, akkor is "vérlázító" az a bírói felfogás, hogy "üssük a kicsit". Tudom, a csíkosokkal mindenkinek baja van, én csak el szeretném kerülni a komolyabb balhét.
1.Stars-Miskolc (Soós)
Az első harmadot 3:1 nyerjük, kapunk is 28(!!) percet 4(!!)ellenében, majd a másodikban újabb 14 percet 0(!!)ellenében. Ez bizony 42:4-es arány, és lehet a kapusokra fogni a gólokat, de ők is emberek, őket is foglalkoztatja, hogy miért szeret ennyire minket soós. Aztán persze ad 8 percet a 3. harmadban a Starsnak is, de addigra már demoralizálta a csapatot. Köszönjük...
2. Miskolc-Steaua (Incze)
Amikor egy csapat Bukarestben játszik, esélye sincs. Ezt megtapasztalhattuk mi is, hiszen az ottani meccsen a 2. harmad elején még 2:2 volt, aztán kaptunk 5 darab 2 percet, és ezzel el is dőlt a dolog. Nálunk incze 2 olyan gólt adott meg a románok, hogy csak pislogtunk. Az elsőnél Sikét megszúrták bottal( a videón is látni), a csapat az összegörnyedt játékosra figyelt(hiba volt!), a románok meg köszönték és gólt ütöttek. Majd az első gólunk után(nehogy már lendületbe jöjjünk) 1 méterest lesből kaptunk gyorsan mégegyet, csak, hogy biztos legyen. Ha ez nincs,döntetlen...Tudom, a "ha"-val kezdődő mondatoknak nincs értelme.
3.Miskolc-Újpest (Soós)
Már a meccs előtt eldőlt a sorsunk látva a bíró személyét... Az első lila gól óriási lesből született, azt hittem Mayer edző bemegy a jégre kínjában. De még szoros a meccs, tehát kapunk egy dupla 2perces hátrányt, biztos ami biztos. Igaz, hogy senkinek sincs kisegítő fogalma sem arról, hogy miért. CSAK! Az Újpest köszöni és belövi. Aztán támadják a kapusunkat, és az ezt követő lökdösődéből persze páros lesz, Dubekék pedig 4:4 ellen életveszélyesek...Kész, ezzel el is ment a meccs. Az UTE nyilván jobb csapat mint mi, és a végén csak a szépítésre futja, akár csak a románok ellen. Megemelem akalapomat a fiúk előtt, hogy van bennük annyi tartás, hogy hokiznak és nem balhéznak. A meccs után a nálunk nagyobb hokikultúrából érkezett finn játékosok értetlenül nézne, hogy mi van itt?
Nem elég, hogy 7 sérültünk van, nem elég, hogy 21 év az átlagéletkor, nem elég, hogy a legkevesebb pénzből gazdálkodunk, még meg kell küzdenünk ezekkel a játékvezetőknek csúfolt emberekkel is.
Tudom, jó lenne, ha a kapusaink védenének, ha a hátvédek helyezkedési hibái megszünnének, és a csatáraink eltalálnák a kaput. De könnyű a "kicsit" ütni. Végezetül, ha valaki úgy gondolja, hogy hisztizek, azt szívesen meginvitálom, valamelyik hazai meccsünkre. Mindegy melyikre jön, mert mindegyiken ugyanaz a játékvezetői koreográfia...:(((
Kedves Vállfa! Azt ki is hagytad a mai meccsből, hogy amikor 3 az 1-re vezethetnék rá a macik a korongot az Újpestre (talán 2:0-nál, de ez nem biztos), akkor meg befújják a nemlétező lest. De amúgy szerintem nem a bírók miatt kaptunk ki. Egyszerűen meg kéne tanulnia a csatárainknak, hogy minden lehetséges helyről kapura kell lőni, mert anélkül sosem lőnek gólt. Nem átvezetni kell a gólvonalon a korongot, hanem el lehet azt lőni messzebbről is. Az újpestiek ezt tették, eredményesek is voltak. Ahogy mondtad, a jobb csapat győzött.
vállfa Fel a fejjel, lesz ez még rosszabb is! Egyszer gyere le Székesfehérvárra egy volán meccsre és akkor megtudod mi az, amikor a játékvezetők a csapat ellen fújnak, nem veszik észre a lest, stb. Ne keseredj el, sajna a zebrák ilyenek.
Banyszi! Igen olvasom a tudósításokat, nézem a kommenteket, tudom, hogy szeretitek a szlovén bírót:)))
Csak ezeknek a zebráknak felelősségük is van ám, mert,pl: a szponzor csak a vereségeket látja, és azt kérdezi, hogy ezért az eredményért adjak pénzt? Miközben a csapat megdögölhet a pályán, ha 3, döntéshelyzetben lévő zebra, tönkreteszi a renoméjukat a pénzeszsák előtt!:))
Nem láttam a meccseket, de azért szerintem nem csak a bírók tehetnek mindenről...
Hihetetlen hogy A csoportos a magyar jégkorong, és ilyen katasztrofális a bírói testület a bíráskodás ha az utóbbi miskolci meccseket nézem ami hazai pályán történik DIV 4-es! Ezt a sos gyereket meg a vén inczet el kéne tiltani az összes jégcsarnokból Magyarországról! Az apja szégyelhetné magát a fia miatt, mert bírónak meri nevezni magát!!!!! nem azért fizetem ki a belépőt hogy azt lássam hogyan csalja el vagy ha túlzok bár biztos hogy nem, (véletlen hogy kapunk egy kettős emberhátrányt 2:0-nál, és miután kiegészülünk és elmegyünk 3:1 ellen befújják hogy les,ami nem volt az már csak a videót kéne valakinek kiadni és láthatá mindenki hogy nem volt az mert ezt a stars, dab, ute, ftc-nek soha nem fújják be hazai pályán 2:0-ás hátránynál) hogyan hibázik el egy meccset az ellenfél részére. miért van az hogy az összes miskolci meccsen legyen hazai idegen a miskolclnak mindig több kiállítása van mindig. Minden más csapat élvezheti a hazai pályát csak a miskolc nem!!!! miért???
Vállfa, A Stars-Miskolc meccset már kitárgyaltuk a fórumon, ez a kiállításarány így félrevezető, ugyanis ebben van 3 db 10 perces fegyelmi is, amiből 2-t egyértelműen fegyelmezetlenség miatt kaptatok. Ezeket levonva 121-12 az arány (4-8, 0-4, 8-0) a kiállításokat tekintve. Bizonyára nem vagytok kellemes helyzetben, de nem hiszem, hogy így kellene a dolgot értékelni.
Nem védeni szeretném a jv-t, de azért maradjunk tényszerűek...
Nem szoktam különösebben a bírókkal foglalkozni, de sajnos a tegnapi meccs minősíthetetlen volt.
A csapat az első harmadban 0-1-el ment le.
A második gólt gyakorlatilag Sós spori ütötte nekünk: A védekező harmadunkba érkezve az újpesti játékos átdobta magát egy miskolci ütőn. Ezért aztán kettős emberhátrányba kerültünk, amiből megszületett a második gól.
A miskolci közönség nem szokott ilyet csinálni, de most kifütyülte a sportszerűtlen gól szerzőjét (tulajdonképpen Sós sporit.)
Másrészt, ki kell használni a helyzeteket. Viszont mindenképp ide kell írnom, hogy ez a miskolci csapat - ahhoz képest, hogy amatőr -, olyan motiváltan játszik minden meccsen, odateszik magukat, akarnak, küzdenek. Előbb utóbb be kell ennek érnie.
Az is érdekes, hogy hiába kapunk ki, ha látja a közönség, hogy a fiúk mindent megtettek, gyakran előkerül még vesztes meccsen is a "Szép volt fiúk!" Így volt ez tegnap is.
Hajrá Macik!
Ynos, én sem a jv-t akarom védeni, de a tegnapi Stars-Csíkszereda meccsen a 3. harmadban 3-1-es hátrányban vagy két-három lest fújtak be a zebrák (megjegyzem, mindegyik 10-20 cm-es les volt, tehát alig-alig), elméleted szerint ezeket mind el kellett volna nézniük, de nem tették. Egyébként láttam a Stars-Miskolc meccset is, kellemes meglepetés volt számomra a Macik játéka, csodálatos gólokat ütöttek, nagyon hajtottak, csak úgy érzem, a végére mentálisan elfáradtak.
Dühös voltam tegnap este !

Egy vicc volt a tegnapi miskolci meccs.Sajnos csak a bírók részéről.
Beledögölhetnek a pályán a fiuk, ha az ilyen minősíthetelen játékvezetés elveszi a hitüket. mi fszank játszanak, ha még az esélyt is elveszik tőlük.
ÉS MSOT NEM ARRÓL BESZÉLEK HOGY JOBBAK VOLTUNK MINT A DÓZSA.
Az UTE első két sora ÉLETVESZÉLYES.

Tele "sebesültekkel" ez a kiscsapat nem tudja kiegyenlíteni a folyamatos bírói hibákat.
Nem szégyen kikapni, ha tiszta a bíráskodás, mert eddig még mindig megkapta a csapat a magáét, ha szerul és indiszponáltan játszott. Vereség ellenére is van "szép volt fiuk"

Nem vonom kétségbe a "bajokság" tizstaságát, de ez már rendőrvicc kategória.Valami lappang az agyam hátsó fertályában mert érzem, hogy a gebasz leginkább a egy-egy bíró személyéhez köthetőek.
A DAB ellen, a HC ellen sőt még a kisvolán ellen sem volt ilyen felháborodás, pedig ott is kikaptunk.

Szóval összességében azt mondom TETVEK és elfogultak, részrehajlóak vagytok JÁTÉKVEZETŐK !

Dühös voltam tegnap este !
Kedves Miskolciak!
Minden a JV-ekre fogni, azért kicsit ciki. Én ott voltam a Miskolc-Fradi meccsen. Érdekes ezt nem említi itt senki közületek, igaz 3-0-ra akkor nyertetek. Nem azért, mert jobb csapat a Miskolc, hanem azért, mert jobban játszott, jobban akarta a sikert. Duschek élete legjobb meccsét hozta.
Még egy észrevétel, a lest a vonalbírók fújják be.
Tanult JT kollegák szoktak megróni időnként, de azt azt azért le kell írnom, hogy igenis bele lehet szólni bármilyen végeredményű mérkőzés alakulásába. És ide tartoznak a 10 perces fegyelmik dolga is. Ha a JT következetes, akkor mindent el lehet fogadni, sajnos a mieinknél ezt nemigen érzem.

Tillasz- nem nagyon fogod azt amiről a miskolciak írnak !

Az hogy a romániai túrákon eltipornak bennünket, az egy dolog, de szembesülni azzal, hogy itthon, Magyarországon is megteheti és meg is teszi ezt egy-két, tetü, nos ez már több mint bosszantó.

Nem a Kisvolán elleni vereségről, nem a HC elleni vereségről, nem a DAB elleni vereségről és nem a fradi elleni győzelemről van itt szó ! Ezeken a meccseken a csapatot NEM HÚZTÁK le a bírók !
Az eredményt CSAKIS maguknak köszönhették !

Ám, a STARS meccs, a Bukarest meccs és az Dózsa meccs FELHÁBORÍTÓ !
Ha nem szándékos ez a fajta hozzánkállás a bírók részéről, akkor csak azt mondhatom hogy IDIÓTÁK !
Ha szándékos .....

Az az igazság, hogy az UTE jobb mint mi, ez nem is kérdés pillanatnyilag. De sokkal emészthetőbb úgy kikapni akár 4-5 góllal, hogy nem érezzük azt besegít ebbe a "zebra". Általános vélemény volt tegnap, hogy 0-1-nél nagyon alánk tett. Persze van aki azt mondhatja ez csak egy ítélet nem ezen dőlt el a meccs és annak is igaza van, ám azt látni kell mi kis csapat vagyunk nekünk egy ilyen tévedés végzetes. Talán e nélkül is mi veszítünk, de miért kell ezt elősegíteni és azt az érzést kelteni bennünk, hogy nem kell nekünk erőlködni úgy sincs esélyünk. A fiúkat sajnálom a legjobban: adott egy meccs, ahol nem ők az esélyesek, de le kell játszani, mennek becsülettel a szoros eredményért és kiderül számukra, hogy nem a játék az "ÚR" a pályán hanem a "csíkos". A szurkoló kikiabálja magából a valós vagy vélt sérelmet, de ezt egy játékos nem teheti meg az adott pillanatban, neki játszania kell. Tegnap is 0-5-nél mentek előre a srácok becsülettel és ezért szeretjük ŐKET!
Hajrá Macik!
Kedves Tillasz!
Nem érted mit írunk..., nem a bírókra fogjuk a vereséget, mert látjuk melyik csapat jobb tőlünk és azt el is fogadjuk! Csak nem azt szeretnénk, hogy a bíró döfje belénk a kést a meccs felénél és pecsételje meg a sorsunkat, hanem az ellenfél csatárai...
Az ominózus Fradi meccsen akkor azt is láthattad, hogy Jánosi meglökte SZÁNDÉKOSAN!!! a vonalbírót és ez büntetlen maradt..., ha mi idegenben ilyet megengednénk magunknak...
A tegnapi Stars-HC meccsen az első két harmadban nagyon tompa volt a hazai csapat. A HC játékosai sokkal gyorsabbak, pontosabbak voltak, különösen Mihály Árpád(24). Viszont az utolsó harmadban felpörögtek, akár az egyenlítés is össze jöhetett volna, de kimaradtak a ziccerek, s az üreskapura bekapták a negyediket 1,5 percel a vége előtt. A HC jó játékosokból áll, erős, de nem verhetetlen csapatnak tünt.
Az a legdurvább, hogy a stars ellen a Csapatkapitányunk odament a játékvezetőhöz kérdezni valamit...10 perc!!! csak ő mehet elvileg oda de ha miskolci vagy még ő sem mehet mert technikait kap a csapat, vagy jobb esetben kiröhög le se szrja a fejed.... Bezzeg amikor a fradi játszik és verésre áll, ott nekik mindent lehet, mindenki pofázhat a bírónak a legutolsó senkitől kezdve, meccs elejétől kezdve a végéig.A dab játékosai dettó ahelyett hogy a játékkal foglalkoznának ugatnak, semmi alázat nincs bennük, miskolcit mikor láttál úgy ordíbálni a bírókkal mint ezeket, soha....
Mindenki elfogult a saját csaatával szemben,ez eddig ok,de miért vádolják mindig a Jv-t ha veszit a csapat?

Tény hogy van jobb és rosszabb képességű Jv ,de ez mindig is igy volt.

Azt sem értem hogy 0-1 nél mivel raktott /szerintetek raktak/mivel csak a vezető biró állithat ki a Miskolc alá??

Az megint ide tartozik ,hogy sajnos nem láthat mindent a Jv ezért vannak segitői/vonalbirok/vagy jobb esetben ketten a pályán.

Nem őket védem ,de szerintem tulzásba estek velük kapcsolatban!
Ti mit tudtok arról, hogy a pénteki Fradi-Volán elmarad és a vasárnapi Fradi-Újpest Újpesten lesz?
Kedves Ref! Azért ezt a hatalmas felzúdulást csak kiválthatta valami! Kérdésedre válaszolva 0:1-nél Dubek egy miskolci ütőn látványos tigrisbukfenc kiséretében eljátszotta a "nagyhalált" úgy, hogy az ütő nem kereste őt, csak volt a jégen. Ebből kaptunk mi, 2 db 2 percet. A lelátón lévő lila szurkolók is jót derültek rajta. Az dupla előnyt pedig kihasználta az újpest és tovább játszhatott előnybe.Percekkel később az egyik újpesti, a kilépő Rusznyák lába közé tette a botot, aki ettől látványosan nagyot esett. Persze ők is , mi is 2 percet kaptunk. Következetesség oh!! Később a kapusunkat megtámadták,lökdösődés, de ez is páros lett, mert gyorsan talált egy miskolcit is, aki a tűz közelében volt. Így lett a mi előnyünkből egál.4:4 ellen pedig Dubek, megint nem kegyelmezett. De említhetném azt is, amikor egy röhejes ítélet után a miskolci csk meg meri kérdezni, hogy miért?, azonnal 10 percet kap. Jánosi miskolcon lökdöste a vonalbírót, semmi nem lett belőle. Következetesség, oh...
Szóval, mi csak azt kérjük, hogyha ki kell kapnunk azt az ellenféltől szenvedjük el, ne a bíróktól. Részemről befejeztem, mert megy az élet tovább, minket például nagyon meg fognak szórni a román bírók hétvégén..:(((
Szia Vállfa!

Amit én láttam az alárakásbol,egy hook az egyik miskolci finntől,szerintem jogos volt,ahová elesve érkezett ott egy kis peratvar majd ha jol emlékszem a miskolci 4es lendülettel érkezve fellokte ez egyik lilát sipszó után jóval.Ez pedig fegyelmezetlenség volt,akkor sima 4-5 lett volna.Ezt én igy láttam.

Sajnos a szurkolói megitélés nem mindig/vagy inkább nagyon ritkán/esik egybe a játékvezetői felfogással.A Szabályértelmezés fontos része az itélet hozatalnak.A Jv másképp látja mint a szurkoló.A Jv nem ártani akar,még ha ti azt is gondoljátok.

Nagyon sajnálatra méltonak találom ,ha tényleg igy van hogy a külföldi Jv-k hazafujnak,ismerek egy pár Jv-t ,de nem tudnám elképzelni egyetlen itthoni Jv-ről hogy bármelyik csapatot jobban preferálná.

Azt is irta valaki hogy az első gol oriási les volt,elég jo helyről néztem a meccset egy tökéletes megoldással átvett korong a korcsolyálya pedig a kékvonalon volt a játékosnak,tehát nem volt les ahonnan én láttam.

Abban igazad van hogy a következetesség és a szabályértelmezés kishazánkban is más más lehet vezetőbiroként,van még mit javitani de szerintem most van egy két fiatal akiből jó vezető biró lehet.

Sok siket a román turához!!

Ref
süti beállítások módosítása