HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Zalai Titánok győzelemmel kezdtek

2008.10.04. 18:53 Hblog

Elindították a pakkot az utánpótlás-bajnokságokban is. Főként 3 korosztályról írunk, azokról, amelyek eredményei publikálhatóak. A legifjabbakkal, a kölykökkel kezdünk. Régi kommentezőnk, Hokikori mostantól szerzőnk, olvassák tudósításait szeretettel.

A kölyökbajnokságban a 14 évesnél fiatalabbak kergetik a korongot, azaz az 1995-ben és az 1996-ban születettek. A magyar viszonyok között rangosnak és nagyszámúnak mondható mezőny kétfelé osztva kezdte a küzdelmeket. A nyugati csoportban hat, a keletiben hét csapat küzd.

Az előbbiben a csoport élén jelenleg a dunaújvárosi fiatalok állnak, akik az előzetes várakozásra rácáfolva legyőzték az UTE csapatát. A tabella állása (lásd a fenti linket) persze nem sokat számít, különböző számú mérkőzéseket játszottak a csapatok.

A legnagyobb esélyesnek kikiáltott zalaegerszegi együttes a jéghelyzet miatt csak most szombaton mutatkozott be. Eddig csak az előkészítőben vitézkedtek, tehát olyan meccsen most debütált a Zalai Titánok, amelyen hivatalos végeredményt hirdetnek. A  100 százalékos Alba Volán otthonában nehezen nyertek 4-2-re, a végjátékban. Galló Vilmos 3, Mazzag Dániel 1 gólt lőtt, csak a zalai első sor bizonyult eredményesnek.

Kercsó Árpád edzőt kérdeztük a mérkőzésről és a zalaegerszegi csarnokhelyzetről: "Végre egész héten tudtunk edzeni, más kérdés, hogy csak pénteken volt elfogaható a jég, addig kásás, vizes pályán gyakoroltunk. Az a helyzet, hogy az áramszolgáltatást aggregát segítségével oldja meg a klub. Úgy tűnik, ez október 26-ig így is marad. Aztán új felállás jöhet, ami megoldaná a gondokat. Erről még nem szeretnék többet mondani. Tudni kell kölyökcsapatunkról, hogy 1996/97-es gyerekekből áll, tehát egy évvel fiatalabbak vagyunk a többieknél, és 98-asok is játszanak nálunk. Látszott a csapaton az elmúlt néhány hét hercehurcája, sok helyzetet kihagytunk."

A magyar jégkorong érdekében kívánjuk, mihamarabb oldódjon meg megnyugtatóan a zalaegerszegi problémahalmaz.

A keleti csoportban esélyeshez méltón a MAC áll a hétcsapatos mezőny élén, de a két legerősebbnek tartott vetélytárs, a Bp. Stars és az SC Csíkszereda csak jövő kedden, egymás ellen kezdi a szereplést. Az utánpótlás-bajnokságokba visszatérő Ferencváros számára egyelőre erős a mezőny, idő kell a játékosoknak, míg utolérik a többieket.

A kanadai táblázatot 6+8, azaz 14 ponttal az Alba Volán csatára, Kocsis Ferenc (1995) vezeti. Ő egy korosztállyal feljebb, a serdülők között is ontja a gólokat, a kanadai táblázaton (5+1 ponttal) szintén előkelő helyet foglal el.

28 komment

Címkék: magyarország bajnokság kölyök utánpótlás alba volán zalai titánok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szep volt kis Gallo!!!!!
jó meccs volt a zala-volán:P:D
Nem szeretném a játékvezetésre fogni de a kiállítási arány mindent elmond a meccsről. A sporik nem tudnak felnőni a feladathoz. Gratulálok a titánoknak ma csapatként jobbak voltak.
Kercsó egy igazi muszály-Herkules!
De szerencse nem hagyják, h dolgozzon :((
Nem lehet,hogy csak azért a zalai első sor volt eredményes mert 60 ból 55 ők töltöttek jégen??

Valaki aki látta a meccset??
Láttuk. Ügyesek voltak. A házigazdák pedig fáradtak voltak. Az első 20 percből a Volán 12 percet emberhátrányban játszott és mégis őrizte az 1 gólos vezetést. A 2. harmad kiegyenlített játékot hozott és a Titánok emberelőnyből kiegyenlítettek. A 3. harmadra a Volán ereje elfogyott, hiszen 32 perc kiállítást oszottak ki a játékvezetők addigra a hazaiak részére az amúgy hajtós, de egyáltalán nem durva mérkőzésen, ezzel teljesen összetördelve a játékukat. Gallón kívül nem volt kiugró teljesítmény se itt, se ott.
A Volán kölykök péntek délután játszottak egy jó kis zsibbasztós meccset a Késmárk kölyök csapatával. A 3. harmadban látható fáradtság részben ennek is tudható be szerintem. A Titánoknál valóban voltak olyan srácok akiktől nem kopott sokat a cserepad. Ettől függetlenül a csapatuk nyert és nem 3-4 gyerek. Sokat és jól korcsolyáznak és ügyes a kapusuk is. Szoros meccs volt, a Titánok nem fölényesen de megérdemelten győztek,fehérvári szülőként remélem legközelebb felénk billen a mérleg nyelve.
am, a Késmárki meccs télleg elég kemyén volt:P
Szia mbemba!
irigy vagy Kercsora vagy az ö eredményeire?
Gondolkodnod kéne!!! Hány válogatott játékost nevelt ki Kercso? Ö most is eredményes és az is lesz,és garantálom neked hogy ezek a Zalai kissrácok is elérik a válogatottságot,de szerintem még annál többet is.
Ne legyél rosszindulatu,és föleg irigy MBEMBA!!!

Bizony, lesz néhány válogatott játékos a zalai csapatból!
Egerszegiként szégyenlem magam, hogy ilyen helyzet alakult ki a világítás körül. Remélem minél előbb megoldódik a probléma! Mint sokminden más, ez is pénzkérdés...
KapusLaci, ez most félrement, szerintem mbemba éppen azokat a pakkk- és kcs-féle frusztrált fanyalgókat figurázza ki (lásd a másik topikot is a beszéljünk akkor az utánpótlásról poszt alatt), akik akár gyerekekbe is szívesen belerúgnak, hogy kercsóba, hc-be, starsba, bármibe belerúghassanak, akik és ahol akarnak valami értelmeset csinálni.
Köszönöm Gromov!
KapusLaci, aki Kercsót szereti, rossz ember nem lehet! :)) Hajrá Zala!
Kercsó Árpád sok ügyes fiatal tehetség mellett teremtett egy rendkívüli versenyszellemet az utánpótlás edzők között is.Több olyan műhely is van már kishazánkban, ahol nem egyszerűen hokizni, de minőségi jégkorongozni tanítják a fiatalokat.
A teljesség igénye nélkül álljon itt pár név, hogy ne csak Kercsó mester a válogatott edzők és az év utonpótlás edzői forogjanak közszájon:
Dobos Tamás&Szabó Gábor (Pesterzsebeti-farkasok, Keresztury Kristóf (MAC), Fekti István&Szongoth Kristóf (Alba Volán).
Fentebb olvasható a meglepően ügyes debreceni gyerekekről szóló jelentés.Állítólag a győri előkészítő korosztály előtt is kalapot lehet emelni.A miskolciak pedig egyenlőre élre álltak az ifjúsági korosztályban.Elnézést, hogy minden nevet nem tudok felsorolni, de minden elismerésem a sikerek mögött álló szakembereké.
Meg kell említeni Maszlov edző nevét is,akinek a tevékenységének gyümölcse most kezd beérni.
Kercsót, lehet szeretni és nemszeretni.
Azt senki nem tagadhatja, Ő az a katalizátor, aki elindította a "C" csoportos szintröl a magyar jégkorongot.
Ahol megjelent, elindított olyan folyamatokat, aminek a hasznát több csapat most is viszi tovább.
Ha már katalizátornak nevezem, maradjunk ennél a példánál.
A beindított kémiai folyamatok esetében (főleg ha katalizátort is használnak), ha azt nem tudják szabályozni, robbanáshoz vezet.
Ez nem a katalizázor hibája, hanem a folyamatot beindítók felelősége, hiányossága.
Nem tudták (tudtuk) ellátni ezt a feladatot, és a robbanások bekövetkeztek.
A kisérletek, járnak ilyen kockázatokkal, de az ilyen kisérletek viszik előre a világot.
Az ami történt Dunaújvárosban, a Starsnál, és most Zalaegerszegen (mondhatjuk a nulláról), az már a magyar jégkorongé.
Hajrá Árpi, hajrá Zalaegerszeg, hajrá magyar jégkorong.
...és HAJRÁ VOLÁN!

Remélem, hogy hasonlóan szoros és izgalmas mérkőzéseket lesznek képesek játszani más csapatok is a Titánokkal! Mert ne feledjük, hogy ellenfél is volt a pályán tegnap!

A két egyesület céljai között óriási különbség, hogy Zalaegerszegen a lehető leggyorsabban felnőtt csapatot kell gyártani, míg Fehérváron csupán egy-két gyerek kerülhet évfolyamonként majd a KÉT FELNŐTT csapatba.

Ha pedig K.Á. a katalizátor, akkor a hajdani vegyész dr. Sárközi Tamás jogász professzor úr volt 1992-ben.
hát ja csak a zala 1 1/2 a volán meg 4 sorral játszott
Nem kellenek kifogasok!!!!!!!!!!
Igazad van nem kell kifogásokat keresni,elég szembesülni a tényekkel mert 32 perc emberhátrány több mint sok a ZT ellen.Messze még a bajnokság vége...
Jó volt látni néhány Dunaferres szülőt s a kölyök csapatuk edzőjét, "átugrottak" egy jó kis meccset nézni. Ahogy Jégdorong írta Titánok gyorsan és jól korcsolyáztak, amit jó és gyors korcsolyázással lehet védeni vagy szabálytalansággal, ezt a bírók sem szerették. Az egyik volános apuka - tudjuk ki - be is ment a bírói öltözőbe "elbeszélgetni velük". Lett is 5:3 felállás nem soká, ők megpróbálták.
Az ezt követő IFI meccsen is már az elején az 1. vagy 2. kiállításnál háborgott a Volán edzője, hogy "ellenünk akartok fújni?". Ott is észbe kaptak a bírók, hogy hol vannak!
Miért ciki, a 2 sor többet bír, mint 4 sor? A ráadásul 96-97-s születésűek. Amikor bement a 98-s születésű Titán-csere vagy 2x, már hanyatt is lökték.
Emlékező, a felnőtt még odébb lesz ZEG-en. Min. 5-6 év mire IFI lesz a mostani csapat, akkor lesz érdemes erre gondolni, addig még nagyon sok munka van hátra.
Az 1-2 gyereket nem értem, csak szándék kérdése az egész, pláne 2 csapatba!
Hblog:
Nem tudom ki várta, hogy az UTE nem kap ki a Dunaferrtől, hisz felkészülési meccsen is kaptak egy ötöst s csak 1 v 2 góllal válaszoltak. Talán az UTE-s szülők várták ezt az edzőktől, mert azok mondták. Inkább a Volán elleni 5 gól a várakozáson felüli. Szerintem.
D.gromov!!

Ez gyerekekbe is belerúgnak szöveg kicsit erős és valótlan is.
Jól gondolom Kercsó a Stars felé tart??
kamphore, szerinted hogy lehet pár gyereknél többet egyszerre felvinni, mikor fiatal mindkét csapat? Minden évben 18-20 éves gyerekek fognak 6 éven keresztül kopogtatni mindkét csapat ajtaján és nem csak Fehérvárról. Ha egy-egy évfolyam kimarad, akkor is kicserélődhet a fél farmcsapat is addig. A jobbak már a 3. felnőtt szezonjukat nyomják és amatőrként többnyire /az EBEL-esek természetesen pénzért/. Miért lenne szándék kérdése? Nem jótékonysági egylet van Fehérváron. Egyszerűen ott tart a dolog, hogy CSAK a valóban legjobbaknak lesz esélye.

Kizárólag akkor lehet több gyereket fogadni egy felnőtt csapatban, ha új induló, mit a Stars felnőtt csapata, vagy pl. a Titánok leendő felnőtt csapata.
süti beállítások módosítása