HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Két finn az Alba Volánnál

2008.09.23. 11:21 D. Gromov

Johannes Alanen és Juhamatti Yli-Junnila személyében két finn csatár érkezik próbajátékra az Alba Volánhoz, olvastuk a klub honlapján. Ha beválnak, teljes lehet a légióssor.

A sokszoros finn utánpótlás-válogatott, 30 éves Johannes Alanen balszélső, 182 cm magas, súlya 82 kg. Pályafutása nagy részét a finn élvonalban töltötte a Tappara Tamperével, megfordult a JYP, az Espoo Blues és a TPS Turku csapatában is, Székesfehérvárra ez utóbbitól érkezik. 562 meccset játszott a finn élvonalban, 64 gólt szerzett, 54 gólpasszt adott. Utóbbi néhány évében kevés pontot termelt. Ifjúsági vb-ezüstérmes, junior világbajnok, finn bajnok a Tapparával.

Juhamatti Yli-Junnila 27 éves center. 196 cm magas, 96 kg. Ő is a finn élvonalban edződött, a Lukko csapatában vívta legtöbb találkozóját, az utolsó négy szezont ott töltötte. 274 SM-Liiga-találkozón 24 gólt és 43 átadást vállalt. Finn utánpótlás-válogatott volt, 1999-ben aranyérmet nyert az ifi-vb-n.

50 komment

Címkék: alba volán ebel alanen yli junnila

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát,nem azok a gólvágó játékosok! Mondjuk a Finn liga elég kemény!
Remélem jók lesznek nálunk!
Az jó, hogy a finn élvonalból igazolunk, de ne ilyeneket! Nagyon valószinű, hogy itt sem a pontgyártásból jeleskednek majd!
Johannes Alanen átlagban csak minden 5. meccsen szerzett pontot, Juhamatti Yli-Junnila pedig csak minden 4.-en!:S :(
Az elmúlt pár szezonban Martz Nathan jött jó mutatókkal és ő eddig be is váltotta a hozzá fűzött reményeket!
Remélem végre ők meghazutólják a statisztikát, de nem hiszem!:/
Juha-rol ezt irta egyik volt klubja:

Yli-Junnila is a tall centre, with an excellent stick and puck handling. Has an eye for the right position, especially in defense situations. He does not score very much, but with his work rate he is useful for every team. Third or fourth line centre.

Vedekezo felfogasu csatarkent nagyon jol kiegesziti a 3. es 4. sorunkat. Ott sok a fiatal es tapasztalataval kiegyensulyozza a csapat "hatso" felet.
Nálam is hát-tal kezdődik a mondat, főleg azért, mert Nathan Martz pedigréje felettébb elkényeztetett minket. Legyünk optimisták, dőljünk hátra és engedjük magunkat kellemesen csalódni:)Amennyiben nem válnak be javaslatként álljon itt egy nem túl nagynevű csapat, de annál ponterősebb játékosai közül kettő:
Jean François DUFOUR www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=85210
,Edo TERGLAV www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=33265,
Azt vélelmezem, hogy nem lehet magasabb az árfolyamuk, mint a finneknek.
Szia Bubo,szia Milano!
Irtam nektek szept. 19-én,lehet nem akadtatok rá,a gödörben a Dunaujváros cikknél.
Mondjuk azért ne felejtsk, hogy az osztrák ligába szerződtek, és nem a finnbe. Nyilvánvalóan ami a finn ligában 50 meccs/10 pont, az az osztrák ligában akár lehet 30-35 pont is.
Szia KapusLaci!! Biztos lehetsz benne,viszont én megyek majd bécsbe hoki meccsre!
Remélem találkozunk és beszélgetünk,nagyon érdekelnek az ilyen sztorik!!
Napokig tudnám hallgatni,köszönöm szépen,hogy írtál!! Hajrá volán!!!!!!
Azért ne feledjük, amit Csicsó bá nyilatkozott... Hogy még kéne pénz... Majd ha azt nyilatkozza, hogy annyi van, hogy új bankszámlát kellett nyitni, mert a régin már nem fért, akkor majd lehet követelni Malkint és Ovecskint... Addig reménykedjünk, hogy sikerül "olcsón, jót"...
Jaj, de jó! Már megint itt vannak a statisztikusok! :DDDD Sok sikert a két finnek, remélem, beválnak! (én vagyok itt ugyanis feltehetően az egyetlen, aki még nem látta őket játszani)
A Volán meg most már ne szarozzon, hanem nyerje meg azt az EBEL-t! ;) :DDD
A Volán anyagi helyzete gondolom eleve behatárolta a lehetőségeket, és a klub úgy tűnik sokáig próbálkozott olcsón nagyon jót találni, de gondolom az idő is szorít, lépni kellett.

Végül a fiatalok mellé vettek rutint, meg tapasztalatot. Nem csodát, de valószínűleg most ez legjobb megoldás. Aztán lehet hogy tévedek.. :D
Bubo99 gyere el egyszer Szeredaba mecsre, pl penteken SPORTCLUB-steaua, aztan majd meselunk
nem "hiaba" 41-szeres bajnok a steaua
Aszpirin!! Jaj,ne is mondd,annyira mennék,el se hiszed!!!!! Nagyon mennék Szeredába,nagyon kíváncsi vagyok ott mindenre,emberekre,tájra,meccsekre!! Talán egyszer eljutok!!
Minden vágyam!!!!!Addig is,Hajrá Volán,és Hajrá,hujj_hujj hajrá szereda!!
Elég szép szál legények. Statisztikájuk alapján lehet nem túl ponterősek (a finn élvonalban), de lehet, hogy pont ők hiányoznak még 1-1 sorból. Fiatalok mellett simán el tudnám őket képzelni, de akár még Ocskay-Palkovics mellett is.
Még nincs leszerződtetve a két említett játékos. Ahogy a cikkben is szerepel: próbajátékra érkeznek. Tehát ha nem tudnak bizonyítani, mehetnek haza. Nincs bizonytalan igazolás, csak hogy meglegyen a csapatlétszám. És ez így jó! (szerintem)
Szivesen latunk, mint mostanig is minden "OTTANI" szurkolot
Tavaly számtalan olyan játékosa volt a Volánnak, aki az EBEL-ben nem hogy nem volt ponterős, de még csak felmutatni sem tudott sokat. Az OB1-ben meg brillíroztak egytől-egyig. Szórták a gólokat a kék vonalról, stb... Az hogy a finn bajnokságban nem csillantak meg a neves nagy játékosok árnyékában, az még nem jelenti azt, hogy az EBEL-ben nem fognak jól "muzsikálni". Én látatlanban bizalmat szavazok nekik, ahogy a vezetők is, a többi rajtuk áll. Hamarosan kiderül.
Kedves Banderas29!
Ha a Lukko Raumára gondoltál, mint Juha egykori klubjára, akkor érdemes figyelembe venni, hogy ez a csapat jelenleg a bombaerős finn bajnokságban a második helyen áll. (Most néztem meg, a Blues Espoo az első) Egy ilyen csapat 3-4. soros centere úgy gondolom bőven befér a Volánba, akár az első két sor egyikébe is. Szerintem az általa elért viszonylag kevés pont a kevés játékidő következménye is lehet (4. sorosként nem hiszem, hogy 10 percnél többet játszott egy meccsen)... Aztán meg majd meglátjuk, hogy beválnak-e ezek a fiúk.
Hello Bubo!
Ha jössz Bécsbe meccsre akkor majd egyeztetünk,és találkozunk
Csak nemtom ki lesz a két új fiatal védő, akire mindenképp szükségünk lesz a VB-n.. Jobb eddig csak azzal a megmozdulással vetette észre magát, amiből gól lett, mert nem értették meg Szuperrel egymást. De azért hajrá, Benknek meg külön örülök, h pontot szerezve tért vissza. Viszont továbbra is adódik- számomra a kérdés- honnan lesz majd védő- utánpótlás? Na végülis nem lehet 1xerre mindent összehozni
Annyi erdekes dolgot hallunk az uj VOlanrol, hogy mar lassan varjuk Csikba. Pedig, utolso ittletukkor eleg paprikas volt a levego. Igaz akkor inkabb a birok miatt.
Most mar nem tudom a MOL szablyzat szerint esetleg eljohetnenek egyszer a nagy csapattal? Ha az Ebel engedi. Bar ha igy folytatjak akkor play off lesz belole, akkor esik a buli.
Udv mindenkinek!

Eloszor is gratulaloka a sracoknak, nagyon ugyesen jatszottak. Hihetetlen fegyverteny ez. Foleg ha mar az igazolasoknal tartunk, milyen es mennyi idegenlegios van az Osztrak csapatoknal es mennyi a Volanban akkor meginkabb emelik a csapat erdemeit ezek a gyozelmek.
Raadasul ugye a golokat MAGYAROK is lovik, szinte az osszeset amit ugye az ellenfelekrol nem mondhatjuk el, hogy pl. az Osztrakoknal mennyi az utott ausztriai gol.
A ket finnrol pedig annyit, hogy akirol azt nyilatkoztak, jol lat a palyan es jo keze van, nem tul ponteros ugyan de nagyon jol vedekezik es befer mondjuk egy finn bajnok csapatba akkor szerintem meger egy probajatekot. Pontosan ezert nem lott golokat mert nem az volt az o feladata ezek szerint a nyilatkozatok szerint sem, vedekeznie kellett amig az elso ket gollovo sor pihent. Szoval szerintem erdemes kiprobalni oket.

Udvozlettel

Kovago Kristof
Kedves Thoma1!

Először is egy idézet: "Csak annak a statisztikának hiszek, amelyet magam hamisítottam meg. (Winston Churchill)."

Remélem nem gondolod, hogy pusztán a számok alapján meg lehet ítélni egy játékos teljesítményét! Mert az ugye nyilvánvalóan nem igaz, hogy az albán III. osztályban 94%-ot teljesítő kapus jobban véd, mint a 92%-os Brodeur...

Sator mesternek az eddigiek alapján úgy néz ki elég jó szeme van az igazolásokhoz, valószínűleg nem véletlenül esett erre a két fiúra a választása. 4-500 SM-Liiga meccsen azért láthattak ezt-azt amitől fogalmuk lehet a játékról...

Azt se felejtsük el, hogy tavaly Galvins, Ftorek és Sihvonen is az idény közben jött, és nagy hasznára váltak a csapatnak.

Hajrá Volán!
1. Mindjárt megnézem ezeket a finneket az NHL08-ban (igaz, csak augusztusi roster patch).
2. Ez a huj-hujozás...:) Mivel az oroszoknál ez ritka nagy káromkodást jelent, így nagyokat nevetek (ja, magyar állampolgár vagyok. :)

Én csak attól félek (pedig nem vagyok pesszimista, úgy 38 éve), hogy a 3 hirtelen jött tévéközvetítés közül 2 vereség lesz a volán részéről, azt le is veszik a műsorról egy jó ideig az EBEL-t. Ne legyen igazam!!!
Sihvonen-nek se volt sokkal jobb a stat-ja, mégis egész jól teljesített a Volánban...
Remèlem bevàlnak.az SC-nèl is csak a fele svèd jott be.
Hajrà Volàn!!!ezt elfelejtettem,bocsi.
Kedves defó!

Ne légy pesszimista, mivel a közvetítés eredményességét nem a pályán elért eredmény, hanem a látogatott nézők alapján fogják elemezni/értékelni. Feltételezésednek - szerintem - nincs hátrányos kimenetele. Ezzel együtt persze jó lenne pontokat rabolni a tv-s meccsken (is).
Bár annak is örülnék, ha a nem tévés közvetítések alkalmával csak fele annyira lennének a fiúk eredményesek, mint az eddigi meccseken.
--
A hátralévő 52 meccs azért is kemény, mert a többi csapat se ül a babérjain/sikertelenségein ezért kell a 4 sor! Én spec. örülök a finn srácoknak...
Pacak!Igazad van,de most olyan jàtèkosok kellenek akik gyorsan be is illeszkednek a csapatba ès meg is talàljàk a helyuket.ilyen gyors vàltozàsra nem mindenki kèpes.
Milano69

Ez igaz amit mondasz...sajnos, de talan vannak mar annyira rutinos jatekosok ezek a finnek (es ehez ugye a Volan jatekosok is kellenek),hogy be tudnak illeszkedni nagyon rovid idon belul, persze ha meg felelnek. Ennyi A csoportos szinvonalu meccsel a hatuk mogott nem lehetne problema a beilleszkedes.

Kovago Kristof
Szerintem,egy igazi nagy golvàgo elèg lenne.aki hozza azt amit a Palko,minnimum.
Én is HÁT?"-tal kezdem. Jók ezek a statisztikák. Összehasonlítésként álljon itt egy hazai védőjé: 403 meccs,58gól,166gólpassz- és ő csak egy"védő". Csatárokhoz képest nem igazán fényes a finnek statisztikája. Ne legyen igazam!! Azért inkább azért szurkolok, hogy beváljanak!
Sziasztok ! Nagyon örülök hogy Finneket próbálunk igazolni . Jöjjenek , mutassák meg amit tudnak és a vezérkar majd eldönti , kellenek-e ! Az hogy mennyi pontja volt , semmit sem jelent . Itt volt az a Rehák nevű Szlovák , egész jó mutatókkal , nagy pénzért , szánalmas mozgással ! Játszania kellett , szegény CSIBI JÓZSI-t meg kitették a csapatból . Pedig Ő kevés helyzetből is tudott gólt lőni kb.féláron (lásd:utolsó érdekes bajnoki döntőt AV-DUNA hetedik meccsen 1:0)! Ha csak olyan JOE szinten lesznek már biztos hogy kellenek , mi meg jó sokat tapsolhatunk nekik .
Teljesen el vagytok tévedve. Nézzétek meg a Jesenice sztárját, a svéd Strömberget. Összesen 25 svéd élvonalbeli meccse van, azon két pontot ért el. A leigazolása előtt két évvel még a svéd harmadosztályban játszott. És így csinált 41 meccsen 44 pontot a Jesenicének. És ezek után fanyalogtok, hogy "csak" 500-nál több finn élvonalbeli meccs és "csak" 100 pont azokon. Egyszerűen nevetséges.
Tudom, hogy nem ide tartozik és bocs érte, de Isten nyugasztalja Illovszky Rudi bácsit! Igaz (sport)ember volt...
Egyet kell értsek Kcs-val. Nem azért mert ismerem, hanem mert tudom, hogy más a finn liga, és más az osztrák. Kint voltam a mai edzésen picit, elsőre fura volt látni Juhamatti Yli-Junnila-t, ugyanis a volán honlapon látható frizuránál kicsit durvább látvány fogadott. Elsőre szembetűnő jelenség, és remélem, nem csak jelenségnek lesz szembetűnő, hanem ponterős játékosként is. Mivel edzés alapján nem igazán lehet ítélni, ezért örömmel várom, hogy élesben mit tudnak mutatni. Amennyiben nem jók, vagy nem elég jók, úgy hasonlóan Todd barátunkhoz, ciao bambino :)
KCs.Itt szerintem senki sem fanyalgott,csak drukkolt hogy jo legyen az Albànak.Kulomben te is tudhatnàd hogy a mutatok nem mindig vàlnak be,nem csak itt hanem az nhl-ben is.persze vannak kivètelek ès szenzàciok is,mint minden sportban.Eltèvedve meg foleg nem vagyok.mèg mindig a Magyarok a legjobbak Fehèrvàron.a legjobb igazolàsok ellenère is!!SZERENCSéRE!!!
Igazából nem ismerem Ilovszky élettörténetét ! Tudom hogy Vasas meg válogatott+kapitány , azt is hogy Róla nevezték el a Fáy utcai pályát . De !!!
Azt hallottam hogy a Kangyal mezét vissza akarják vonultatni !!??? Ti is hallottátok ?? Szerintem ez nagyon rossz VICC ! A 88-ast sokkal inkább (az itt eltöltött évek! MAGYARORSZÁGON csak ez az egy klub! nem jön már ELLENÜNK játszani) !! Palkó és Csicsó mezével akkor mit kellene csinálni ?????????????
kicsit OFF:

Az IBUSZ által rendelt VB jegyekről nincs vmi új info? úgyvolt h hamarosan kaphatóak lesznek,de semmi hír..

köszi!

Csicsónak és Palkónak már most készíthetnék a szobrokat Fehérváron. Megérdemelnék!
A két finn játékára kiváncsi leszek, egy mecs után már tisztul majd a kép. Eddig Nathan a legjobb fogás, nagyon jól játszott vasárnap is. Igaz a gólja mellett kihagyott 1-2 ziccrert is, de így is látszik nem ügyetlen a srác.
Még most sem akarom elhinni. Hihetetlen büszkeség tölt most el hogy fehérvári vagyok. Ez kell ennek a városnak, egy csapat aki mindenkit összefog! Ez már több mint jégkorong, ez már fehérvárról is szól. De már szerintem nem túlzok ha azt mondom a volán mögött már egy ország áll. Ez valami brutálisan jó érzés, hát még ők mit érezhetnek. Milyen érzés lehetett az utolsó gól után ott a fehérvári jégpályán a tavalyi bajnokot legyőzve állni. Még egyszer had gratuláljak a volánnak és esküszöm többé nem írom már be! :D:D
crossrock amugy én sem szeretnék mást 25ösben látni fehérváron ahogy majd 24esben és 19esben sem ha eljön az ideje, remélem még jó soká! Ezeket a mezeket felkéne húzni a bajnoki zászlók mellé!
Rex!

Hidd el, fel lesznek húzva!
Yli-Junnila, Chris Allen, Buril...

Milyen finom büntetőszázadot lehetett volna belőlük kiállítani...
YNWA! bemész az ibuszba es megrendeled majd par nap mulva atveszed a jegyeket. fehervaron nincsenek jegyek.pestrol kuldik le oket. remelhetoleg en a 7en megkapom hetfon tettem le a pízt.
Istenem, hogy változnak az idők!
Itt ez a két finn, a kinti topligában lenyomtak több mint nyolcszáz(!) meccset és többen már haza is zavarnák őket, mert a statisztika.
Valami azt súgja hogy nem a kezükre húzzák a korcsolyát...
Mindkettő korosztályos világbajnok, ezeket a címeket pedig nem tombolán lehet nyerni.
Inkább örüljünk hogy az otthoninál gyengébb bajnokságba is eljöttek szerencsét próbálni.
Gondolom ember nem vitatja, hogy a finn élvonal egy másik kávéház az EBEL-hez képest, még ha mi nagyon örülünk is az utóbbinak.
Még egy apróság. A fehérvári fiatalok rengeteget tanulhatnak tőlük, megismerve egy másik hokikultúrát. (lásd Sihvonen)
Persze ezer oka lehet, ami miatt esetleg nem maradnak. Azért adjunk egy kis jégidőt nekik. Az itteni statisztikát meg majd ők írják.
Jaj de jó volt olvasni Buril nevét. Na Ő igazán nagy fogása volt a Volánnak annak idején, de simán beférne ebbe a csapatba is. A két finn pedig tuti jó lesz, egyetértek mindazokkal akik ismerik a finn ligát és nem írják le előre őket. 500 SM ligás meccs emberek ???!!!?? Ezek ott nem xarral gurigáztak!!
mike80: Így van, Buril bácsi elképesztő fickó volt, talán a legjobb légiósunk. Kicsit sajnálom is, hogy az EBEL-re nem fogtunk ki szlovák zseniket, mert azért volt itt néhány. Kíváncsi lettem volna, Rusznyák papa mit oktat itt, mert ahogy emlékszem, a kor ellenére még a Kontinental meccseken is erősen felfelé lógott ki a csapatból, minden ellenfélnél kivívta magának a tiszteletet. Vagy a bombaformában lévő Stastny, akinek talán a LADA ellen volt a legjobb Volános meccse, amikor rendre két-három emberen átkígyózva vitte be a támadóba a korongot.

Kcs szerint Rybovic volt a legjobb légiósunk - nekem róla csak az rémlik, hogy iszonyúan tudott, de eléggé derogált neki nálunk játszania, általában félgőzzel elkorizgatott. Viszont az első szezonos Fedor... na amiket ő tudott, az sem volt semmi. Medvegyev már nem volt az a nagyon nagy valaki, az ő szintjét szerintem Poznik is hozta, de vsz érte is kár, EBEL-be való játékos volt. Lvov-ot nem írom, mert kiderül, hogy milyen öreg vagyok (és akkor az exleheles csodát nem is említettem).
Szóval kár, hogy ezeket már sosem tudjuk meg. :)

Ami a finneket illeti, én nagyon nagy dolgokat várok tőlük. Gosselin óta elszámoltam az illúzióimmal a statisztikákkal kapcsolatban. Majd meglátjuk mit mutatnak a srácok. Ami viszont szerintem feltűnő: Sator mester kedveli a finn stílust. Fekete, Martz, meg most ez a két srác... igen, szerintem a mi anyagi lehetőségeinkkel ez a maximum, amit ki lehet hozni. Csatárok, akik extra jól védekeznek: Shivonen óta tudjuk, hogy milyen sokat érhet ez...
(természetesen Medve és Lvov már nem szlovák zsenik, a felütésből komplex légiós visszatekintés lett :D )
Talán még egy jó védő hiányzik...a finneket meg majd a mérkőzések igazolják!?
süti beállítások módosítása