HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jégkorong a Sportklubon

2008.09.12. 18:00 F. Kapus

Örömteli hír kaptunk. A Mol Liga küzdelmeit a Sportklub televízió is közvetíti. A jogot a román szövetség értékesítette. Információink szerint a televíziós társaság minimum 60 mérkőzést sugároz élőben a Mol Ligából és a román bajnokságból ebben a szezonban.

A programban csak olyan találkozók lesznek, amelyeket Romániában játszanak. A találkozókat a magyar Sportklub is átveszi, magyar kommentárral közvetítik. Már pénteken 18 órától nézhető az SC Csíkszereda–Dab.Docler mérkőzés. A későbbiekben a Sportklub+ is bekapcsolódik a programba. A tervek szerint öt kamera dolgozik majd a csarnokokban.

50 komment

Címkék: sportklub mol liga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

18h tol közvetik, meglepő nálam nem jéghoki megy!!!!
Már megy "román" minőség, alámondással!!
Nekem sem jön be a Sportklub-on a hoki! Valami golf, meg ilyesmi megy. :(
Vasárnap 14.00-tól SC-Újpest a sportklubon (kisbetűvel mert borzalom!-ettől féltünk).
Léderer!!! Úristeeeen!
Nem volt ez a meccs, de ez a DAB nagyon vékony lesz, még elődöntős sem biztos, hogy lesz ilyen játékkal.
A Progym - UTE meccsre azért kíváncsi lennék. Eredmény alapján nem tűnik rossz meccsnek.
progym-ute 7-7 most megy a hosszabitas!
Nem volt olyan rossz Léderer. Egészen korrekt adatbázis van a fejében, nem nagyon tévesztett játékost sem. És ha nem történik semmi a jégen, akkor is tud valami érdekeset mondani. Most például a Madonna-koncert gyepre gyakorolt hatását ecsetelte hosszasan. Máshogy vagyunk szokva, ennyi az egész. A NHL eredeti hangja sem jobb, szerintem.
Szisztok! F. Kapus! Valahol lesz/van vezetve táblázat a bajnokság állásáról?
azér' a román szövetség csak gyorsabb volt, meg egyoldalúbb is. persze, ami innen az operativitás hiánya, az amonnan a magyar szövetség teszetoszaság. azaz, miért csak a romániai meccsek mehetnek? miért nem egyben a mol liga? miért nem láthatunk pl. egy fradi-újpestet? no meg később az ob I rájátszását. vagy külön megköthetik még a magyarok is? szóval ez azért elgondolkodtat, de sokat politizálok úgy privátban, ezért zsigerileg gyanakvó vagyok. na jó, skizofrén :-) de tényleg, várható pozitív fejlemény?
ööö, mai eredmények? én eddig sehol semmit, leszámítva hokista25 fenti helyzetjelentését, ami nem kis izgalmakról árulkodik.
orthodox.russian! Itt: icehockey.hu/index.php?pg=menu_144

kispufi! Ajánlom használd linkjeinket. Jobb felső sarok: Online közvetítések. Minden nap az aktuális mérkőzések közvetítését belinkeljük.
hát nálam sehol nincs a sportklubbon jégkorong, de a port.hu-n sem találtam a sportklubb adásában még hasonlót sem.
Rex: már vége...

egyébként szerintem elég jó minőségben adták. Mondjuk Léderer nekem sem a szívem csücske, de nem volt olyan rossz szerintem (sem).

Ha meg tudták oldani a sportklubbal a kinti meccsek közvetítését, szerintem a magyart is meg lehetne oldani. De ez már a szövetségben dőlhet el...
(és talán némi "aprópénz" is jöhet be belőle)
6-1re kikapott a dab, hát ez számomra felfoghatatlan. Ez meg hogy a fenébe történhetett? Kimentem a volán-bukarest meccsre, bár kikaptunk mégis boldogan jöttem haza hisz 3:2 lett bécsben a másik front. Itt meg ilyen brutál hireket kell olvassak? Mi történt? Ja bocs hogy ide írom, de nem tudom máshova és egyszerüen ez annyira ledöbbentett hogy vhova írnom kell! :)
f. kapus, itt is köszönet és riszpekt érte. megnéztem, nem gyenge. a hc iszonyú erődemonstrációt tarthatott az első negyedben, 0-6 volt már a 15. percben.... onnan jöttek fel 4-7 a macik. a fradi sajna 2-0-ig volt jó, 2-6 lett a vége, a két emberelőnyben kapott gólért kár.
T. Rex!

A Sportklub teletextjét ajánlom a vasárnapi meccs már ott van 312.oldal 002 aloldal!
Kispufi! A hc az első harmadban iszonyú erődemonstrációt tartott. Aztán örülhetett a végén. Ritka élvezetes és fordulatos meccs volt, a végén egyenlő erők küzdelmével, úgy, hogy 3 alapemberünk sérült, és a bekkjeink között volt 91,és 92-es születésŰ. Hajrá Macik!!!
Engem ez felháborít. Már a sportklub is inkább a román szövetséget támogatja, mint ha nem lenne már elég magyar cég ami oda nyomja a pénzt. Kit érdekel a román bajnokság? Éveken keresztül egyik csatornát sem érdekelte a magyar bajnokság. A volán EBEL meccseiért sem álltak sorban a csatornák, pedig úgy tudom ingyen közvetíthették. Egy szó mint száz, a magyar szövetségnek is jól jött volna az a pénz.
nem tudom mi folyik itt ma... most nézem a többi végét is, a ute is csak hosszobítással tudta megverni a gyergyót?????? te jóóó éééggggg.... miskolc előtt le a kalappal, azt sem gondoltam volna, csak így tovább!! JAAA ÉS GRAT A VOLÁNNAK A 3:2-höz!!!!! Vasárnap megyünk, jó kis meccsnek igérkezik a "visszavágó"!
Alba Volán 2 - Steaua Bukarest 2:3. Jól játszottak a fiatalok. A Bukarestiek néha igen sunyin játszottak. Volt is egy 5 perc + végleges, meg ha jól emléxem volt még egy véglegesük. Vienna Capitals - Alba Volán 2:3! Lenyomtuk a sógorokat. :)
HAJRà SC!!!Szèp volt fiuk!
20 perce értem haza a Stars-FTC meccsről. 900 néző (szerintem), közepes meccs, mert a Fradi kipukkadt a 38. percben (2:2). Majd sima hazai győzelem a végére (6:2), és egy brutális lövés az utolsó harmad közepén, ami egy csillagos nózin(!) irányt változtatott. brrr....
szerintem sem volt rossz a volán2, bár az első harmadban nem sok közük volt a meccshez, aztán belejöttek! Egy kicsit több aggreszivitást várnék tőlük, szerintem úgy jobbak lennének! A bukarest meg nem kicsit játszott sunyin, inkább undorítónak mondanám! Jaaaa és a győzelmüket részben a bírónak is köszönhetik, hogy a végén meguszta a román egy szimpla véglegessel, és hogy mikor 6an voltak a pályán senki nem kapott 2percet, de addigra már nagyon elborult az agyam! Nagyon leszerepelt előttem ez a bukarest! És már nem azért mondom de szarul is játszottak! Ezt nem azért mondom mert fehérvári vok, hanem egyszerüen nem is voltak jók! A sportszerűség meg igen messze áll tőlük!
Majd vasárnap este én is látni fogom a Stars ellen. Amúgy, ettől féltem.
Sajnos úgy néz ki Lecsónak eltört az orra.
Mielőbbi javulást Lencsés Tomi !!!
Szegény Lencsés kapta azt az orrlövést, ha jól figyeltem. Gyanítom, tört is az az orr. Tényleg elég idény eleji volt a forma. Mindkét oldalon volt egy csomó apró hiba. Mindezek mellett a Stars meggyőzőbb volt. Az első harmadban kicsit sokat szerepeltették a fiatalokat. A második harmad elejétől teljesen átvették az irányítást. Volt olyan emberelőnyük, hogy talán a harmadból se ütötte ki a Fradi a korongot. A 7-es számú (Fodor Csanád) Stars játékos igen gyorsnak meg ügyesnek tnt, de a végén már azt figyeltük, mikor fogja valamelyik Fradi játékos letaglózni, mert 70 kilója ellenére megpróbálta gyűrni a 20 kilóval nehezebb védőket. Legalábbis én így láttam. Más vélemény?
azoknak, akik a tv-közvetítésen kiakadtak:
1. erdetileg egy román sport catorna közvetítette a meccset (gondolom a steunak köszönhetően van érdeklődés keleti 'szomszédunknál')
2. ezt veszi át az azonos tulajdonosi körbe tartozó magyar sport klub, mivel így már jelképes összegbe kerülhet!
3. szóval ennek a láncnak köszönhetjük és nem annak, hogy a magyar tv-t meggyőzte bukarest v, hogy a mjsz a steu miatt rávette a csartornát.
Erre számítottam a Stars-Fradin. Az első meccs jobb volt a DAB ellen. A Steaua elleni meccs szerintem a keddihez hasonló lesz.
Lecsónak meg jobbulást. A zöldek meg fejlődjenek, hogy egyre kiegyensúlyozottabbá váljék a bajnokság.
Örülj hasami, hogy nézheted és köszönd meg szépen...
a többi meccsre meg menj ki

Ahogy korábban mondtam, a liga életképes és az lesz, két csatorna közvetít a Sportklub és a Sport1, mindkettőnek van romániai és Mo-i része a román a sportklubbal, a magzar a sport1-gyel kötött szerződést, így majdnem mindegyik meccs közvetjtésre kerül, ha most sem tudtok pénzt szerezni, akkor...
Miért az az érzésem, hogy ebből az egészből a romániai hoki többet fog profitálni, mint a magyar? De ne legyen igazam...
Udvozoljuk a Mol Ligat
1. A SC Csikszereda az eredmennynel picit nehezebben verte a DaB os sracokat. A masodik harmad kozepeig 1-0 volt, talan ott jobban kifaradtak az ujvarosiak. Vagya Klub birta jobban, illetve jobban osszeallt a tamadojatek, kiegeszitve a DAb apro vedelmi megingasaval. Pl. Wallenberg emberhatranyos szolo golja. Onnan mar minden tiszta volt. De mindenkepp egy sportszeru es atlagon (valamivel) feluli meccs volt.
2. a steaua rol (kisbetuvel) mar reg megmondtuk, hogy nem a sportszeruseg es tiszta hoki a fo jellemvonasuk. Akkor sokan ugy gondoltatok, hogy a csikiak foloslegesen panaszkodnak. Es ez meg csak egy idegenbeli, szezonnyito, majdnem tet nelkuli merkozes volt.
Paripa,

Ez az amiről beszéltem. Az MJSZ-t behuzták a csőbe. A pénz mind ki áramlik. Kérdés mi marad nekünk. A SportTV ugyanúgy csak olyan meccseket ad, ahol van romániai csapat. Ezek Magyarországon nem kelendőek. Meg lehet nézni, hányan voltak kint a tavaly olyan meccseken, ahol egy magyar csapat egy romániaival játszot. Erre itt nálunk nincs kereslet. Ha valaki hokit akar nézni, annak ki kell mennie a meccsre.
Bubu0
Ha valaki hokit akar nézni, annak ki kell mennie a meccsre - bizony, bizony.

Jegybevétel, aztán tévé, sponzoráció meg reklámbevétel, (biztos sok mindent kifelejtettem), így működik a sportgazdaság. Példa az NFL: ha nincs eladva az összes jegy, nincs tévéközvetítés.

Vagy a másik: EBEL, SPIELPLAN 08/09. Nekem úgy tűnik, ott sincs sok tévéközvetítés. Így lehet 6-8 ezres arénákat építeni, stb. Meg működő gazdaság is kell hozzá.
A nezettseggel kapcsolatosan, ugy tunik, hogy mostansag Szekelyfoldon sokkal tobb erdeklodo van a hoki meccsek tekinteteben. Korai szezonnyito merkozesen Csikban kozel 1500 nezo volt, ami eleg szep szam, foleg, hogy a DAB, csak kb. a 4. fo rivalisa a Klubnak, a steli, a HC es Volan utan. MEg mifelenk ez tul korai szezonyitasnak szamit. Egyebkent a tavaly jellemzo volt, hogy a pl a SC CsikszereDa - Ute, SC - DAB, es foleg a SC - Volan meccseken majd mindig telt vagy tulzsufolt haz volt, mig ugyanazokon a meccseken "odakint" 500-1200 nezo kozul mozogtak.
Csikban az SC nak, kb 20-25 telthazas merkozese volt, ami 3500-4000 nezot jelent egy 45000 lakosu varosban. Ami a lakossag majdnem 10%a.
Ugyanez az erdeklodes nem jellemzo mas romaniai varosra, kiveve Gyergyot. Ok is elnek halnak a hokiert.
Azonkivul az atlag erdeklodes alacsonyabb mint Magyarorszagon.
Az Interliga, remelem ezen sokat fog javitani mindket oldalon, tv kel, vagy anelkul.
Nem mindegy, hogy a román szövetség többet profitál? Az a lényeg, hogy a magyar profitáljon. Ők el tudták adni a meccseiket, ami nálunk is látható lesz.Ez nagyon jó hír. Mert a magyar csapatok is képernyőre kerülnek. Sport1 is ad meccseket. Azt kell látni, hogy ami már most végbement az is hatalmas fejlődés.
Tegnap 5 mérkőzés ment egyidőben, mindet lehetett neten követni. Ilyen még soha nem volt!
Egyet a tv-ben is, DAB oldalon hazai meccsek lesznek kélőben adva, ha a HC megtartja a tavlyi szokását, akkor az övék is.
Lesz rendszeres tv közvetítés, és az most mindegy, hogy az egyik csapat mindig romániai, mert a hazai csapatok ugyanúgy a képernyőn lesznek.
Azért ne tévedjünk: a romániai csapatok fizetnek azért, hogy képernyőn legyenek.
Szerintem is örüljünk hogy látunk rendszeresen meccseket, én magam annak is örvendek, hogy egy időben mennek a fordulók, és a nemzeti sport is csak rászán egy teljes oldalt a meccsek elemzésére (még ha túlfavorizálja is a starst, de ez legyen a legnagyobb probléma). az ebel indulásával el leszünk kényeztetve, menjenek csak így a dolgok...
Tersinatrix: Nem örülük és nem köszönöm, mert nem érdekel. A hazai meccseken meg mindig kint vagyok.
Hakami: a dolog baromi egyszerű. Alapíts tévétársaságot és vedd meg a meccsek közvetítési jogát. És akkor azokat a meccseket láthatod a tévében, amik téged érdekelnek. Nehogy már megsértődjünk azért, mert hosszú évek böjtje után láthatunk meccseket...

Egyebekben pedig úgy van ez, hogy a Sportklub a romániai meccsek közvetítési jogaival rendelkezik, tehát ők ab ovo csak olyan meccseket tudnak adni, amelyeket ott játszanak, így szükségszerű, hogy legalább az egyik csapat ottani legyen. A magyarországi meccsek jogaival a Sport 1 TV rendelkezik, fordulj kérdéseiddel hozzájuk bizalommal.

KCs: a romániai csapatok tudomásom szerint nem fizetnek azért, hogy képernyőn legyenek. Döbbenetes, de úgy tűnik, igaz. Ha megnézed, mennyi pénz áramlik a sportba Romániában és itt, akkor is elcsodálkozol.
még valami: a Sportklub nem magyar cég, félreértés ne essék, hanem az RTL csoporthoz tartozó nemzetközi társaság, amelyik helyi műsorokat nyomat több országban, így nálunk valamint Romániában is. Tehát nem nagyon van miért háborogni azon, hogy "már a sportklub is a romániai hokit támogatja". a romániai meccsek jogát az ottani szövetség tudja értékesíteni, az itteni meccsek jogát meg a magyar szövetség. Úgy látszik, Romániában könnyebb ezeket a jogokat értékesíteni, mint mifelénk.
kerusznak igaza van! Mivel közigazgatásban dcolgozom, sajnso látom, hogy sok dilettáns van egyes területen. Szerintem 'ez" sem kivétel. :(
Csak egy megjegyzés. Nézem a SC Csíkszereda - DAB meccset a SportKlubon (most ismétlik). A közvetítés katasztrófális. Ráadásul tök sötét a csarnok. Tavaly a Magyar Kupán ez valahogy nem látszott. Történt valami a világítással, vagy a közvetitásben van a hiba?
Ja én is nézném, ha látnám, de valóban egy kicsit sötét van. Nem lehet, hogy spórolnak a világítással? Hehe
A világítás tökéletes, a baj az, hogy most közvetítettek először jégkorongot, meg kell tanulják, az első szünet után kellett szóljunk, hogy kb mit kéne csináljanak, csütörtök este derült ki, hogy másnap közvetítenek, meg kell tanulják, szólni fogok ma a világításra, de a közvetítők hibája....
1200 lux egyenletes világítás van,
amúgy ma hogy játszunk?
Lehet abban valami, amit mondasz, mert itt, Fehérváron a Sport1-es stáb még a világítás felkapcsolása előtt is egészen nézhető képet hozott ki. A szeredai csarnokból nagyon jól lehetne közvetíteni, egyáltalán nem sötét az a csarnok.
Kinnt voltam a SC - DAB meccsen. A vilagitas pont olyan volt mint az elmult szezonban. AMikor sikerult nehany jo meccset jol felvenni. Az mas kerdes, hogy, hogyan kommentaljak egyes "sportriporterek" , legyen az magyar vagy roman. A gond az, hogy mivel mindkt orszagban, mostohakistestver a hoki, nincsenek hokira kepzett kommentatorok. Foleg nem minden adonal. Meg az adok is valtoznak.Igy idejuk sincs felnoni, hogy legalabb egy szekesfehervari vagy csiki 12 eves srac szintjen ismerjek a sportot. Es ez ervenyes sokszor a rendfenntartokra, meg ms erintett kategoriara. Lasd pl. nehany evvel ezelotti roman bajnoki meccset, amikor a csendorok felholtra vertek egy drukkert, mert elmereszelte tenni a pakkott, ami veletlenul kirepult a nezoterre.
Kicsit dolgoztam tévékben is, ezért én úgy láttam, a fehéregyensúly beállításával is gond volt. Pontosabban a reklámok alatti "fehérebb fehérről" (ez egyébként valami új csel a csarnokban) állítottak valamiért fehéret, s nem a jég "általános" fehérjéről, így a játéktér nagy része kék lett. Remélem ez ma már javulni fog.
A mai meccs már sokkal nézhetőbb (látszik hogy világos a csarnok). Ráadásul az eredmény is ott van fent a bal sarokban. Már csak az időt kellene valahogy kirakni és egész pofás lenne.
Fehéregyensúlyt kell csak jóól beállítaniuk. Újvárosi tv már nem egy meccset közvetített onnan jól, sőt még Pesterzsébetről is ki tudták szűrni a sárgaságot.
Spiller nelkul nem az igazi egy hokimeccs!
süti beállítások módosítása