HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

46 gól kezdésként

2008.09.12. 23:13 F. Kapus

Több mint kilencgólos átlagot hozott a Mol Liga 1. fordulójának öt mérkőzése. A győztesek tekintetében meglepetés nemigen volt, a végeredményeket vizsgálva kisebbek akadtak. Két hazai, három vendégsiker a mérleg.

A HC 14 perc alatt hat gólt lőtt a Miskolc otthonában. Ez kevésbé meglepő, mint az, hogy ezután már csak egyet. A hazaiak négy gólt szereztek, így végül tisztes eredményt (4-7) értek el egy katasztrofális első negyedóra után. Örömteli a juniorválogatott Popovics Patrik 1+1 pontja.

A forduló egyik legváratlanabb eredménye a Dab.Docler sima veresége az SC Csíkszereda otthonában. A 6-1 főleg a dunaújvárosiak kedden mutatott jó játéka után meglepő. Magosi Bálint ismét betalált, második mérkőzésén harmadszor. Az SC négy svédje közül kettő kapott játéklehetőséget.

Gyergyóban nyolcból hat gólt az UTE szlovák sora lőtt, Sikorcin hozta a felkészülési mérkőzéseken mutatott formáját. Három gól mellett kétszer asszisztált. A 7-8-as végeredményt a hosszabbításban éppen ő állította be. A hazaiaknál a pályafutása során közel egy meccs/pontos átlagot nyújtó szlovák Franc tett sokat statisztikája javításáért, 3+1-et szerzett.

Magyar szemmel a forduló legkellemesebb meglepetése az Alba Volán helyt állása. A farmcsapat a végén kapusát lehozva küzdött az NHL-es játékossal, A csoportos vb-n járt ukrán válogatott kapussal és megannyi román válogatottal felálló Steaua Bucuresti ellen. A 2-3 nagyon jó eredmény. Elgondolkodtató a két végleges fegyelmi román oldalon. Ráadásul nem is akárkik kapták, az egyik legjobb román csatár, Timaru, és a három éve még az NHL-ben küzdő Severson.

A Ferencváros meglepte az NZ-Starst azzal, hogy 2-0-ra elment a mérkőzés elején. A 21. percben egyenlítettek a hazaiak, és zsinórban lőtt hat góljukkal a végén simán nyertek 6-2-re. A Pindák László által beharangozott kőkemény hátvéd, Parfirjev 4:36-nál végleges fegyelmit kapott. A Fraditól érkezett Szappanos ismét két gólt szerzett, egynél pedig besegített. A Stars teljesítményét középtávon meghatározhatja, hogy a remek második sorhoz fel tud-e nőni az első és a harmadik. Eddig ugyanis kilencből hét találatot Holéczyék szereztek. Góllal mutatkozott be az új cseh szerzemény, Adam Kasparek. A hírek szerint válogatott hátvédünk, Lencsés Tamás orra eltörött egy lövés következményeként.

36 komment

Címkék: mol liga 1. forduló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyon jó meccsekkel indul a liga!
ÉS vasárnap már jön a folytatás:

15:00 SC Csíkszereda - Újpesti TE
17:30 NZ Stars - Steaua Bucuresti
18:00 Miskolci JJSE - Alba Volán SC
19:00 Progym HGy - Dab.Docler
19:00 Ferencvárosi TC - HC Csíkszereda
Bezony!
Az első meccset nem tudom végignézni, mert már van jegyem a Steaua ellenire. Sebaj! Szép kis vasárnap délután lesz.
URAK!

SC-UTE 14 óra
Progym-DAB 18 óra
MAGYAR Idő!!!
Igen! Erre én is gondoltam. :)
Akkor mégiscsak látom végig a tévében. Persze, ha nem a sportkulb plusszon lesz.
Kedves F.Kapus, és a többi szerkesztő!

Könnyen lehet, hogy egy kicsit későn vetem fel az ötletet,de most, hogy ilyen jól szervezettnek tűnik a bajnokság, egy meccsnapon általában több mérkőzést is játszanak, elindulhatna valamiféle tippjáték a meccsekre.
Sok más oldalon működik ilyen, a szabályokra is lehetne ihletet meríteni. (pl. legkezdetlegesebb módon akár úgy is lehetne, hogy egy topik nyílna ennek a játéknak, ahova kommentként beírná mindenki a tippjeit, a koordinátor ezeket összesítené, pontozna(pl. kimenetel eltalálása 1p, számszerű végeredmény 5p, kimenetel+gólkülönbség 3p), és lenne esetleg egy tabella).
Tudom, kár, hogy nem az első kör előtt gondoltam erre, de tán még nem késő, ha többen is jó ötletnek tartják.
Defó,

a SportKlub+ csak focit ad, én legalábbis úgy tudom.
Ooooo, mennyire vartam mar, es milyen pompas fordulo volt!!! A tippjatekot en is tamogatnam, jol mutatna itt! (Kicsit ugyis megszaporodtak a hoki-temaban nezheto magyar honlapok - legnagyobb oromomre persze)...
Már az első forduló is azt bizonyítja, hogy jó döntés volt a fix meccsnapok bevezetése. Tavaly, egyszerűen követhetetlen volt, hogy ki, mikor, kivel játszik. Most tudom, hogy péntek, vagy vasárnap, akkor meccsek. Közeli kezdésidőpontokkal pedig már csak egy lépés lehetne, hogy egy kis rádiós körkapcsolást érjenek el az illetékesek. És akkor a lelátón állva lehetne örülni, vagy sírni mások eredményeinek.
Tudja valaki mennyibe kerülhet a vasárnapi Stars -Steaua meccsre a beugró? 950/3Ft?:)
Gondolom valahogy úgy. Vagy egy kicsit drágább. Mivel én 3-as csomagba vettem 950-ért, értelemszerűen valamivel drágább egyenként. Amúgy ez egy mérkőzéskártya, még az ára sincs rajta.Kapsz majd egy "karszalagot", ha kimész. :)
A Stars másik (boka?) sérültje kicsoda? Mivel a vége előtt pár perccel bebicegett az öltözőbe.
Én ezt a mérkőzéskártyás témát nem vágom. MOst kaptam egy kártyát a steaua-starsra, ha kimegyek akkor kapok egy karszalagot és akkor azt feltéve ingyen nézhetem meg a meccset?
hát én még sose vártam így a következő fordulót! Jó meccsek, elindul a rendszeres tévéközvetítés, lassan télleg azt mondhatjuk A csoportos bajnokságunk van!
arcsi9: igen, már csak olyan apróságok, mint pl. a játék színvonala hiányzik hozz. :)

Azért a kisVolán meglepett. Szerintem kis szerencsével okozhatnak ők még meglepetést. Ez már nem a Titánok, van néhány igen jó képességű srác ott. Ha még a nagykeretből is le tudnának játszani páran... Szerintem ha lenne pénz egy magyar szinten jó felnőtt sorra (akár légiósokból), simán megszoríthatnának nagyobb csapatokat is (és ez a fiataloknak már komoly fejlődési lehetőség lenne). Ilyenkor szalad fel bennem a pumpa, ha arra gondolok, hogy pl. a Vidi mennyi pénzt visz elé a városban egy évben (pedig huszonegy éve nekik szurkolok, de az aránytalanság akkor is szembeötlő). Francért nem lehet megoldani, hogy az évi (több, mint) háromszáz millából leessen oda mondjuk tíz.
Fradi-Mate: Én sem tudtam, csak tegnap esett le. :) Gondolom, ez egy ilyen "3 meccses akció" volt. Én tegnap bementem a csarnokba, és ott a kártya bemutatásával majd elvételével kapsz egy karszalgot. Így nézheted a meccset.

arcsi9: Sajnos ez még nem "a csoport". a színvonal ugye, no meg gólbírók sincsenek(!). Szóval....ez még kicsit "álombajnokság". :(
vállfa: A keddi játéknapokat kifelejtetted! 1 héten háromszor van forduló. Remélem tudtad.

Na off! :)
Valóban egy három mérkőzéses akció!
Aki, az első mérkőzésen váltott jegyet 950 Ft-ért,
annak három mérkőzésre volt érvényes.
A másodknál kettőre, a harmadik egyre.
Köszönjük, hogy ott voltak és hogy ott lesznek!
Igazatok van, de ugye a színvonal javulás nem következhet be rögtön. Én is, mint gondolom Ti is bízom a színvonal javulásában. Itt miskolcon az első harmadot leszámítva, amikor talán megilletődöttek voltunk, olyan hokit láttam, amivel az összes csapattal partiban lehetünk. Meg hát ugye minden pénz kérdés... nálunk is, meg máshol is...

5 év múlva a Vienna Capitals könyörögni fog, hogy vegyük fel őket a MOL Liába :)))
ha még csak ők, de hova tesszük a salzburgot... nem fognak beleférni a létszámba ,meg hát az anyagiak.... :)
defó!
A másik sérült a Német Peti(16), neki vagy a térde vagy a bokája sérült meg. Úgy tudom Davis(91) is megsérült az első meccsen, ráadásul most Lencsés Tomi is belenézett egy korongba.
A mecs elég jó volt, a Fradi sokáig jól tartotta magát, de azután látszott hogy eddig csak két felkészülési meccset játszottak. A Stars az elején nagyon harmatos volt, de szép lassan belelendült a játékba. Roger emberhátrányban lőtt szóló gólja nagyon szép volt.
Fradi-Mate!

Ilyen névvel mit keresnél vasárnap Káposztásmegyeren? Nem Pesterzsébeten kén elenned?
OFF! De érdekes egy cikk a nol-on:www.nol.hu/cikk/506884/#
"Várjuk hogy megcsörrenjen a telefon"-mondja a főtitkár.
Kedves Veldhuis.
Kápon élek idestova 18 éve, imádom a Fradit ,megveszek értük.Mikor kápon játszottak akkor minden meccsen kint voltam.Sajnos az érettségi nem egy kis röpi dolgozat ,szóval most még a fradiért sem megyek ki pesterzsébetre ,hogy aztán 11 körül haza csoszogjak. Így hát kimegyek azokra stars meccsekre néha amikor olyan együttesekkel játszanak,amikre kiváncsi vagyok.
Kedves F.Kapus!

Az én értelmezésemben a pont/meccs mutatónak van igazán jelentősége, legalábbis a klasszikus értelemben (nyilván a reciproka is értelmezhető matematikailag).
Csak a példa kedvéért: ha egy játékos meccsenként 2 pontot szerez: az 2 pont/meccs, ill. 0,5 meccs/pont. Az általad írt meccs/pont mutató például egy olyan játékosnál aki 100 mérkőzés alatt szerez egy pontocskát: 100 meccs/pont.

Szóval szerintem a pont/meccs mutatónak van igazán értelme, bár lehet, hogy erre is gondoltál.

Egyébként a Sport tv adásaiban a Spillerék is rendszeresen rosszul használják.

Remélem nem tűnök szőrszálhasogatónak,

További sok sikert kiváló írásaidhoz,

Üdv,

c
A tegnapi volán2-bukarest meccsének az utolsó faceoffján kb 10másodpercel a vége előtt 6 bukaresti játékos volt a jégen (kapus is bent volt) mindenki fel is volt háborodva, erre csak a következőt tudom mondani, vagyis idézem a szabályzatból:
Ha a mérkozés utolsó ketto percében vagy a hosszabbításban bármikor szándékosan rosszul cserél a csapat (túl sok játékos a jégen), a Játékvezeto a vétlen csapat javára ítél:
- büntetolövést

úgyhogy a bukarest duplán köszönheti a bírónak az eredményt! Ja és nem írtam volna ezt most be, sőt szm mindenki leszarta volna, ha a bukarest nem ugy viselkedik ahogy! Az biztos, hogy ezentúl nincsenek szivesen látva fehérváron és ezt szerintem nem csak én gondolom így! Még mindig felháborít amit a tegnapi meccsen műveltek!
Rég láttam itthon olyan meccset, ahol a bíró nem tévedett egyszersem óriásit. Tény és való, hogy bírók terén kb. C csoportosak vagyunk...
Azért biztos vagyok benne, hogy általában nem a rosszindulat, hanem a bénaság okozza a sok bírói hibát (persze azért nem kéne mellé nagyképűsködni, mint pl. alább www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=192078 )
Talán egy-két szlovák, ukrán, szlovén stb. bírót ki lehetne próbálni néhány meccsre...
Két olyan bíró van aki obI-ben játszott,nagyon kevesen akik utánpótlás szinten hokiztak,a többiek szó szerint a lelátóról pottyantak a jégre és ha már ott vannak osszák az észt olyanoknak akik 10,20,30 éve élnek a jégkorong világában játékosként,edzőként.Történik mindez egy olyan országban melynek válogatottja A csoportos.Mitől lenne szinvonal a játékvezetésben?
A tartós elöbbrelépéshez a még több pálya mellett nagyon kéne a magasabb szintű játkvezető és edzőképzés.
Uraim: tippjatek a www.jegkorong.net -en érhető el. A holnapi (vasárnap -tól lehet tippelni.)


www.jegkorong.net

Szabályzat:
Regisztrálj felhasználót, aktiváldd, írdd meg a tippedett meccsenként.
a www.jegkorong.net tippjátékának nyereménye egy zsír új BAUER korcsolya, a nyertes által megjelölt méretben


Érdemes játszani
baba....

szerintet nem tudjuk?
holnap kiderülhet!
Nem tudja valaki mi lett a Sportclub-os Pat Braxholm-al? Ha jól emlékszem a csíkszeredai csapat mint legjobb igazolása hangoztatta a nyáron. A csapat küldte el vagy ő nem akart maradni?
Volt szerencsém ma követni az SC-UTE-t tv-ben, az utehoki.hu azt írja, hogy ennél jobb játékra képes az UTE. Hát remélem, de félő, hogy sztem az SC is többet tud annál amennyit ma mutatott...
Borsos Lehel: hogy Ti milyen gustustalan egy banda vagytok... Csináltok egy honlapot, ahová mindenhonnan kopipésztelitek az anyagokat, meg sem jelölitek, honnan veszitek. Egyetlen betű saját anyagotok nincs. A pofátlanság csimborasszója meg az "élő közvetítésetek". Benyesitek a jégkorongszövetség élő honlapját, és oda sem írjátok, mi ez. Undorító, gusztustalan dolog mások munkáját ilyen nyíltan ellopni. Ha linkelnétek a közvetítést, tán még fel sem tűnne, de így...
Oké most fogok kétségbeesni, a románok minden fronton vernek minket, a dab ráadásul kb egy órával kapott több kiállítást, mint a gyergyó...
süti beállítások módosítása