HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Hári János a juniorválogatottban

2008.08.27. 09:21 F. Kapus

A juniorválogatott három mérkőzést játszik jövő héten. A magyar szövetség 27 behívót küldött ki. Az eredeti kerethez képest két új névvel gyarapodott a lista.

Februárban nagy vihart kavartunk a Svédországban pallérozódó, tehetséges játékosról szóló írásunkkal. Ez nem állt szándékunkban. Azt sem állítjuk, hogy célunk lett volna  megmenteni a magyar jégkorong számára a fiatalembert. Akkor úgy tűnt, eldőlt a sorsa, svéd állampolgár lesz, svéd színekben lehet válogatott.

De időközben kiderült, van miről beszélni, érdemes megpróbálkozni a külföldön játszó, ott válogatottsággal kísértett hokisok hazahozatalával. A magyar szövetség felújította a kapcsolatokat azokkal, akiket ez érintett, és ha nehezen indult is a kommunikáció, mára kézzel fogható eredményeket látunk. Galló Illés időpont-egyeztetési és vízumproblémák miatt ugyan nem tudott az ifjúságiakhoz csatlakozni, de kinyilvánította szándékát, miszerint amint lehet, és engedik, jön.

Hári János már júliusban jelezte, az augusztusi alkalomra nem engedi el csapata, viszont a szeptember eleje éppen alkalmas volt mindenki számára. Így született az a megoldás, hogya juniorkeretben mutatkozik be. Hári korosztályában az egyik legjobb svédországi játékos. Érdemes végigolvasni róla írott cikkeinket, milyen utat járt be egy év alatt a világ egyik legjobb bajnokságában.

Első éves ifiként a juniorok közé kerül most, válogatottbeli csapattársai közül keveseket ismer. Sok játékos három évvel idősebb nála, ami ebben a korban jelentős különbség. Szurkoljunk neki, hogy jól érezze magát, legyen hasznára a csapatnak.

A másik új ember Szepessy Gergő. A dunaújvárosi hátvéd nyáron igazolt Újpestre, úgy tűnik, stabil embere lesz a felnőtt csapatnak, bár csak a negyedik sorban játszik. 2007-ben részt vett az ifjúsági világbajnokságon.

Az új juniorválogatott jó eredményekkel kezdte az évet egy alig összerakott felnőtt UTE ellen. Itt végignézhető mindez. Bízunk a sikeres folytatásban, akkor is, ha elsősorban az összeszokás a célja a felkészülési mérkőzéseknek, az eredmény másodlagos.

A magyar juniorválogatott játékoskerete a Franciaország elleni mérkőzésekre:
Kapusok: Bálizs Bence (Alba Volán), Rajna Miklós (NZ Stars). Védők: Balogh Bálint (Alba Volán), Erdélyi Tamás (Dab.extra.hu), Hetényi Péter (Salzburg), Maklári Erik (Alba Volán), Orbán Attila (Dab.extra.hu), Rausch Benjámin (NZ Stars), Szepessy Gergő (UTE), Zalavári Bence (UTE). Támadók: Bartalis István (IF Troja Ljungby, SWE), Dancsfalvi Norbert (HC Kosice, SVK), Fekti Ádám (Alba Volán), Győri Tamás (Dab.extra.hu), Hári János (Farjestad BK, SWE), Jankovics Péter (UTE), Jonkl László (Dab.extra.hu), Kóger Dániel (Red Bull Salzburg, AUT), Magosi Bálint (Dab.extra.hu), Mestyán István (Dab.extra.hu), Nagy Gergő (Alba Volán), Pavuk Attila (Hoosac School, USA), Popovics Patrik (Miskolc), Roczanov Dezső (UTE), Somogyi Balázs (Red Bull Salzburg, AUT), Tóth Adrián (Alba Volán), Wéber Zsolt (NZ Stars).

A keretben tízen szerepelnek az ifik közül: Rajna, Balogh, Erdélyi, Hetényi, Zalavári, Fekti, Jankovics, Pavuk, Somogyi, Hári.

A csapat szeptember 3-án, szerdán találkozik az UTE jégcsarnokában. Aznap este fél hétkor jeges edzés szerepel a programban. Szeptember 4-én és 5-én 17.30-kor, 6-án 13 órakor kezdődik a Magyarország-Franciaország mérkőzés.

2007-ben is háromszor játszottunk a franciákkal a felkészülés hasonló időszakában. Akkor mi voltunk a vendégek. 6-0-ás és 9-1-es vereséget szenvedtünk, a harmadik mérkőzést a svájci játékvezető francia vezetésnél, indoklás nélkül, vélhetően durva játék miatt, idő előtt lefújta. Ezután eltelt néhány hónap, és a lettországi divízió 1-es junior vb-n 7-4-re vertük a franciákat. Abból a keretből mi 6 játékost szerepeltethetünk az új szezonban, a franciák 11-et.

23 komment

Címkék: magyarország válogatott juniorok hári jános

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lenne ha nem veszítenénk el a tehetséges fiatal játékosokat.
Ő az a Hári János!
Nagyhíre van,ismeri az egész város.
Hajrá!
A Dabosok jól tolják, játszanak is rendesen, Zalavári is benne van Újpesten a pixisben, Popovics meg star Miskolcon (kár hogy most nem mennek rendben as dolgok) és ebben a korosztályban már megfelelő számú légiósunk is van szerencsére. Bár ez ugye ifi-junior mix.
Kár, hogy nem lehet ott vele Galló! A Hári-Galló kettős a jövő Ocskay-Palkovics párosa.
kivéve hogy nem játszanak együtt a klubjaikban :)(reméljük még ocskayéknál is nagyobb jövőjük van)
Majd az NHL-ben "összeköltöznek".;)
Hála Istennek, végre jó hírek! Azért a jégkorong szövetség csak komolyabb munkát végez mint bármelyik más sportágé...
Hári istenítése kezd idegesítő lenni. pláne a nagy kijelentők bejegyzései,ők kijelentő módban kinyilatkoztatnak.
Szerintem arcpirító néhány gyerek junior válogatottba válogatása.
Senki nem istenítette. Mindenki csak viccel. Én utoljára akkor nem vicceltem, amikor azt mondtam, hogy a Stars oldal nem maradhat ilyen PAPÁS-MAMÁS ;P
Juniorban? Nem tul alacsony ahoz? Elnyomjak? Ez u20 sok testjatekkal
az a néhány gyerek,akiknek arcpirito a beválogatása,azok pont stars-osok..
Egy jó jel: Hári eljön, tehát nem svéd nemzeti mezben akar majd játszani. 2 év múlva- ha fentmaeadnánk, és ez nagy HA, ő és a fitalok biztosítanák a további A- csoportos szereplést is
3 stars-os gyerek szerepel a keretben.
konkrétan ki nem tetszik?
Ameddig Renátó nem kap bizonyítási lehetőséget, ne is álmodozzunk A csoportról......
Minden tiszteletem Hári Janikának, tényleg nagyszerű játékos válhat még belőle, de jó lenne, ha nem csak egy-két sráctól remélnénk a magyar hoki felemelkedését, hanem azon is dolgoznánk, hogy minél több olyan játékos legyen az országban, akik tudnak egyeneset lőni. A magyar sportban általános jelenség, hogy nagyon elhanyagolják a kellő tömegbázis megteremtését, mutassunk hát példát a hokisokkal. Ez ott kezdődik, hogy megpróbálunk minél több lehetőséget biztosítani mindenkinek, a lehető legmagasabb szakmai színvonalon. Hiába csap bele nagyon sok gyerek, ha néhány éven belül úgyis elküldik a nagyját, mert senki nem tanította meg őket jégkorongozni. Nem állunk oly jól. Janikáéknak sem tenne jót, ha túl sokat várnánk el tőlük. Én drukkolok nekik, hogy egyszer nagy játékos és minél teljesebb ember váljon belőlük, ahogy sok más kis hokisból is.
Nyert a volán 1-0 ra, a gólt a Kovács Csaba lőtte. Ja, és Palkó nyert egy porszívót, mert ő lett a meccs legjobbja:-))
nem mondok neveket de gondolhatod,hogy nem a korosztályában magasan legjobb kapusra gondolok...
most teljesen egyetértek Gurigával! Nagyon drukkolok Hárinak, de rajta kívül még sokan kergetik a pakkot a korosztályban. Mindenkire oda kell figyelni!
Sinupret, ideje leállnod. Vékony a jég alattad.
Mikor lesz nyílvános, hogy lesz-e ifi-junior bajnokság? Válogatott már van, bajnokság is lesz?
ifi lesz,junior nem.
Junior tavaly sem volt, ezért írtam kötőjellel.
Nincs olyan ország az elitben, ahol ne lenne időpontra leosztva az összes korosztályban az idei bajnokság:)
De a Divizio 1-ben sincs.
/NET/
süti beállítások módosítása