HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Nem lesz végleges Volán-keret a rajtra

2008.08.17. 20:57 F. Kapus

Hogyan áll az idegenlégiós-vadászattal az Alba Volán, és mi a helyzet a fehérvári jégcsarnok jegével? Ezek voltak a legfontosabb kérdéseink id. Ocskay Gáborhoz.

Ahogy az Alba Volán honlapja is írta, próbajátékra érkezik a klubhoz a svéd Andreas Byström. A 28 éves hátvéd a svéd másodosztályú Malmőben töltötte az előző szezont. Előtte hosszú időn keresztül a Röglében védekezett. Az elitligában mindössze három mérkőzést játszott. Magyarországra akkor szerződhet, ha bizonyít.

Korábban arról volt szó, hogy a svéd és finn légiósok mind-mind olyanok lesznek, akik legalább 150 első osztályú mérkőzésen pályára léptek hazájukban. Azt is hallhattuk, hogy augusztus elején érkeznek hozzánk. Eddig ezek a tervek nem váltak valóra. Ocskay Gábor szakosztály-igazgatótól először is ezekről a kérdésekről érdeklődtünk.

"Azt tisztán kell látni, hogy anyagilag nehéz olyan szintű játékosokat Magyarországra csábítani, amilyeneket szeretnénk és amilyenekre szükségünk lenne – kezdett bele Ocskay Gábor. – Ettől függetlenül dolgozunk keményen, még vasárnap délelőtt is ennek érdekében folytattam tárgyalásokat. Bízunk benne, hogy sikerül meghatározó támadókat igazolnunk. Van is rá remény. Az azonban már biztos, hogy a szeptember 19-ei EBEL-rajtra nem lesz végleges a keretünk. Még utána is fogunk igazolni. Jelenleg úgy tűnik, Byström mellett további próbajátékosok érkeznek hozzánk."

Ocskay Gábortól megtudtuk még, hogy a székesfehérvári jégcsarnokban a jég elkészült, így az Alba Volán hétfőtől hazai pályán tud készülni. Így az augusztus 22-ei és 23-ai Briancon-fogadásnak sem lesz akadálya.

19 komment

Címkék: bajnokság átigazolások alba volán interliga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na,akkor megint olyan kezdés elé nézünk mint tavaly! De biztos nem egyszerü olyan játékos találni,aki ad is valamit,nem csak visz,ennyi pénzért!! De bizzunk benne!! Hajrá volán!!
Ez várható volt, pedig egy kicsit biztam a jóbb rajtban.Ez van, majd csak alakul.
Remélem az első hazai meccsen jól játszik majd a csapat és az új játékosok is kitesznek magukért.
Legyünk kint sokan!! Mert hosszu volt ez a holt időszak, és már hiányoznak a jó kis hokimeccsek.
Hajrá Volán!!
Olyan lesz a kezdő csapat amilyen. Szegény ember vízzel főz, - ezt szokták mondani. Részemről hajrá volán és hajrá idősebb Ocskay Gábor! Már igy is van mit megköszönnünk neki. Bőven van!
Szuper Levente a volánnal edz
Byström elég jól mozog a jégen, most jöttem a jégpályáról és láttam az edzést
nincsen elég pénz igy légiósokra sem futja, amig a hazaiakat lehet esetleg késöbb fizetni egy új külföldinek nem lehet egy hónap mulva pénzt adni. és a jeg is drága meg nem a sajátjuk .... az összes utánpótlás szülei 14 e Ft kat fizettek be jégcsinálás cimen....tényleg csoda hogy elindulunk az EBEL be
pedig reméltem, hogy az idén nem a Volán lesz a sereghajtó az EBEL-ben :(

ez van
Feca09,
"Byström elég jól mozog a jégen"
Kíváncsi lennék arra is , hogy szerinted van-e fantázia Forsyth és Jackson játékában?
De nehéz az "iskola táska"-kell ezt a Ligát erőltetni..???Azt látom már második éve, hogy minden év erősebb és erősebb az Ebel-ben.Ehhez pénz és pénz kell.A tavalyi év kezdő év volt....de nem látom a tanulást?? Mikor lesz már az első sortól erősebb sor? Vagy nem is CÉL???..Ezt úgy hívják, hogy nézőcsalogató!!!
FranKK! Jackson iszonyat gyors talán ő a leggyorsabb a csapatban!! Forsyth magabiztos! Épp ma néztem az edzést és Jackson lesprinterte játéknál Tokajit! Egy korong se ment ki a harmadból amikor Byström volt a jégen, ő korizik a legszebben a volánból! volt egy szituáció, amikor térdelve egykézzel benttartotta a korongot a harmadba! Jackson korongtartása elképesztő, és pokoli gyors
üveg!
Azért augusztus végén még ne temess! Valóban az elmúlt szezon volt a tanuló év és Ted Sator érkezése után az utolsó néhány mérkőzésen már egészen jól mondta fel a leckét a társaság. Az amerikai szakember garancia a színvonalas szakmai munkára, megkockáztatom ő a legfelkészültebb tréner aki eddig a magyar hokiban dolgozott.
Abban persze igazad van, hogy ha zsákszámra dőlne a pénz, könnyebb lenne egy erős légiós sor igazolása. De hidd el, az Ocskay-Sator duó a szerény lehetőségekből is kihozza majd a maximumot.
Szóval várjuk meg az első tíz-tizenkét meccset és utána csináljunk kasszát, de még akkor sem véglegeset!
A Volánnak eddig nem nagyon vált be a "légiós brigád" De bízzunk a "mesterekben".
Hajrá Volán!!!! Sok sikert!!!!

"Ocskay Gábortól megtudtuk még, hogy a székesfehérvári jégcsarnokban a jég elkészült, így az Alba Volán hétfőtől hazai pályán tud készülni"
Ez nekem is jó hír,legalább lesz jég mire megyünk Fehérvárra edzőtáborozni:D :P
Kedves F. Kapus!
Az új szakmai erősítésekről lehetne valami információt szerezni?
ALBA volán: Ferber, vagy észak-amerikai edző az utánpótlás élére.
DAB: Állítólag már meg kellet, hogy érkezzen a kanadai erőnléti edző, de nem "lépett még ki a fényre".
MAC:Új kanadai edző a serdülő és a kölyök csapat élén.Elismerem, hogy nagy jégkorong nemzet a kanadai, de csak az állampolgárságától még nem kell elhalni.Milyen a pedigre?
Kedves (?) Üveg!
Légyszíves tedd fel a szemüvegedet és olvasdd el az áprilisi vb óta keletkezett kommenteket és máris meg látod, hogy mit jelentett az EBEL-ben való indulás. De ezt már nagyon sokszor leírták rajtam kívül. Az idei év remélhetőleg más lesz mint a tavalyi, erre (szerintem) garancia Ted Sator személye. A tavalyi szereplésért egyértelműen Jasko-t teszem felelőssé, hiba volt hagyni Krinót szenvedni a kapuban, a Zolikának több bizalmat kellett volna szavazni. Kérdéses (ha netán) Szuper idejövetele, de Sator-ról eltudom képzelni, hogy rotációban védetné a kapusainkat, így Hetényinek is lenne megfelelő jégideje.
Szerintem illúzió a volán (nem mellesleg: a válogatott) első soránál erősebb légiós-sort hajkurászni. Egy közel azonos erősségű sor is már nagyon nagy erősítést jelentene. Szerintem jó és dinamikus csapat lesz idén a volán, egy minden eddiginél jobb edzővel. Ha én volános lennék, bizony örülnék a csapatomnak!
Erőnlét, gyorsaság és korongtartás!!!
Igen fontos az erőnléti edző, a táplálkozási és, vagy életmód szakértő és kedves D. Gromov most ne figyelj ide, de a háttérben tevékenykedő egészségügyi team.Természetesen nem kívánom én semmi roszra rábeszélni a sportolókat, de a mai versenysportban a formába hozatal és a maximális erőnlét a siker egyik fontos záloga.
Az a csapat amelyik képes már a támadóharmadban hatékonyan pressziót gyakorolni a korongot kihozni készülő csapatra már nem csak fizikai erőt fitogtat, de mentálisan is az ezt elszenvedő csapat felett áll.Ebben látom én az EBEL-ben történő előrelépés zálogát és ennek az előjeleit már Sator tavaszi szinrelépését követően fel lehetett fedezni.Nem véletlenül használtam a hatékony jelzőt, mert a magyar válogatott focistáink a tökéletes példái, hogyan kell imitálni a pressziót.Miközben a többlet erőbedobás megvan az alakzat (a közvetlenül le nem támadó játékosok) rosz helyezkedése miatt a letámadott játékos nyugodtan továbbítja az üresen állóhoz a játékszert.
Feca09 hírei az új játékosok erőnléti állapotáról, gyorsaságáról és a korong tartási képességről nagyon jó előjelek, mert én sem az első sorunknál erősebb légiós sort várok, hanem azzal közel azonos ponterősségű, stabil magabiztos játékerőt képviselő sokat és gyorsan korcsolyázó a testüket használni tudó jégkorongozókat.A játékosok különböző szituációban történő "hatékony" helyezkedését pedig Sator mester fogja magas szinten okítani.
hokikori 2008.08.19. 11:44:08: nem kanadai, hanem svéd edző érkezett a kölyök és serdülő csapat vezetőedzői posztjára, aki a héten már Léván együtt táborozik a csapatokkal. MOst készül egy kis bemutatkozó írás, amely hamarosan publikálásra kerül, addig szíves türelmedet kérem.
Kedves MeLa!
Jogos, tényleg svédet írtál korábban is.
Svéd, vagy kanadai etekintetben egy kategória.A lényeg az, hogy kíváncsian várom a szakmai életutat és, hogy melyek voltak a legnagyobb sikerei.
1 kérdés. Igaz már elhangzott pár héttel ezelőtt. Mi hír Borostyán Gergelyről. Nála még a mai napig egy nagy kérdőjel virít.
süti beállítások módosítása