HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Hardi fiúkat is tesztelték

2008.08.14. 12:18 F. Kapus

Az elmúlt hét végén háromnapos edzőtábort tartottak a serdülő válogatott számára. A juniorok és az ifik után a 16 éven aluliak is megkezdték a felkészülést az idényre.

Géczi Gábortól kértünk szakmai összefoglalót az eseményről. "A hétvégi összetartás a 2008-2009-es szezon serdülőválogatottjának első, célját tekintve összeszoktató edzőtábora volt. Ezt a küldetését az esemény maradéktalanul teljesítette. Van olyan csapat, ahol ebben a szezonban még nem edzettek jégen, ezek a játékosok az első napon hozzászoktak a jeges terheléshez, szombaton és vasárnap már ők is kiváló edzésmunkát végeztek. A jeges edzések mellett, a klubmunkák különbözőségét mérséklendő, koordinációs és kondicionális képességfejlesztő edzéseket végeztünk. A szakmai stáb álláspontja szerint a csapat hozzáállása kiváló, technikai és kondicionális felkészültségük megfelelő. Nagyon egységes, homogén csapat van kialakulóban az U16-os keretben, amelyre jellemző a jégkorong iránti alázat."

Az edzőtáborozó keret: Ágoston Olivér, Árkovics Bálint, Bagdács József, Bojkó Bálint, Dömötör Róbert, Füri Martin, Garbacz Ádám, Gábor Balázs, Gágyor Péter Gábor, Hegyi Dominik, Kiss Dániel Attila, Kovács Dávid, Könczei Áron, Lak Ádám, Lévai Máté, Nagy Krisztián, Nagy Péter, Nemes Benjámin, Ódry Tamás, Orosz Szilveszter, Ritó László Márk, Sebők Balázs, Tóth Ádám, Tóth Gergő, Vay Ádám, Vojtkó Mátyás, Váczi Dávid, Yfanditis Márk.

Információink szerint a helyszínre látogató svéd szakember, Ari Gerus a játékosok, edzők, vezetők munkáját úgy minősítette, hogy egy svéd edzőtáborban sem csinálnák különbül.

Sajnos az edzőtáborban két sérülés is történt. Nagy Péter már korábban elszenvedett sérülése újult ki, ez akadályozta őt a munkában. A vasárnap délutáni edzőmérkőzésen pedig egy ártatlan ütközés következtében Nagy Krisztián, a MAC kiváló támadója szenvedett alkartörést. Krisztiánt aznap megműtötték, kedden hazaengedték a kórházból. Alkarját négy hétig rögzíteni kell, ezt követően kezdheti fokozatosan terhelni.

Ezúttal kaptak lehetőséget azok a serdülő játékosok is, akik a korábbi tesztekről  elfogadható indokkal hiányoztak. A teszteket öt játékos végezte el, dicséretre méltó elszántsággal. Hardi Richárd, Hardi Márton és Nagy Flórián Ferenc a Bp. Starstól, valamit Léránt René Gyula és Magosi Erik a Dunaferrtől érkezett.

Az eredményeket Mayer Péter értékeli, ennek nyomán módosulhat a serdülőkeret.

18 komment

Címkék: válogatott felkészülés serdülő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyetlen dolog nagyon hiányzik az U-16-nál és ez a hivatalos megmérettetés.Mult évben sem volt és erre az évre sem hoztak még nyilvánosságra olyan válogatott mérkőzést amelyen valóban a legjobb összeállításban lépne pályára ez a korosztály.Több szakember írt már arról, hogy ennél a korosztálynál kezdődik el a magyar jégkorong felemelkedésének az a szakasza amelyet nem három-négy nagy név emlegetése, hanem a magasan kvalifikált játékosok tömeges megjelenésével lehet jellemezni.Miért nem lehetett - a tornától függetlenül - legalább egy mérkőzést leszervezni a jövő heti káposztásmegyeri torna valamely résztvevőjével???
Nem hiszem, hogy akár a szlovákok akár a csehek jobban elnáspágolnák a mi fiataljainkat, mint ahogyan egy éve a kassai juniorok tették ezt a mi U-20-as válogatottunkkal.Ha nem tévedek éppen Csehországban most tavasszal egy tornán állt helyt ez a korosztály, de hivatalosan a Starszos hiányzók miatt nem neveztük U-16 válogatottnak és ekkor senki sem döngölte őket a sárba.Igazi jégkorongcsemege lehetett volna egy mérkőzés a csehek hivatalos U-16-ja ellen.Nagy nagy kár, hogy nem élünk egy olyan lehetőséggel amikor idelátogat a világ egyik legerősebb korosztályos válogatottja !!!
A felvetésemmel kapcsolatosan be lehetne szerezni egy autentikus személytől a racionális magyarázatot?
Kedves hokikori! Mint mindig, most is igyekszünk olvasóink kedvében járni. Továbbítottuk a kérdést.
Kedves Hokikori!
Habár nam vagyok autentikus személy, azért észrevételem van:
Idén áprilisban az U16 csapatunk valóban szépen helyt állt. Az nem ez a korosztály volt, hiszen - mint tudod - a jégkorongban áprilisban van korcsoportváltás. Véleményem szerint nem azért nem nevezték hivatalosan magyar válogatottnak, mert néhány játékos nem volt a tagja, hanem azért, mert a Nemzetközi Jégkorong Szövetség nem hirdet nemzetközi (válogatott szintű) megmérettetést ennek a korcsoportnak. A későbbi válogatottság - és itt a nemzeti hovatartozásra gondolok - szempontjából nincs jelentősége, hogy U16-ban ki milyen csapatban játszik mérkőzéseket. Én sem hiszem, hogy a serdülőcsapatunknak szégyenkeznie kelle a játéka miatt, csak sajnos ezek a csapatok nem tartózkodnak tovább itt, mint amedddig a torna tart. Tudomásom szerint csütörtökön délután érkeznek, és vasárnap - nagy valószínűséggel - a mérkőzés után hazaindulnak. Azért reményünk lehet így is arra, hogy igazi jégkorongcsemegét láthatunk.
Kedves Hokikori!
Nem előszőr emlited meg, hogy a kassai juniorok az előző év derekán elnáspángolták az U20-as válogatott keretünket (a Miskolc-Kassa meccsnél is emlitetted), ez úgy látszik nagyon a bögyödben van. Ha emlékeim nem csalnak azon az ominózus mérkőzésen ugyan U20-ként szerepeltek, de a keretben alig szerepeltek olyan játékosok akik azt követően akár az U20-as akár az U18-as VB-n résztvettek volna, többségük az UTE ifi játékosai voltak. De erről GM biztosan több adatot tud.
Kedves gm!Biztosan igazi csemege lesz és szerintem most jobban meg fogjuk tudni szorongatni a csehek U-16-os csapatát, mint multévben, de mégis nem lehetne esetleg a jövő évi tornára már szerdai érkezéssel idecsalogatni a cseheket és a mi azonos korosztályu fiataljainkkal a torna keretén belül, vagy azon kívül összeereszteni?
Jól tévedek, hogy a cseh U-18 mostanában a korosztály legkomolyabb világversenyén vesz részt?
Csak azért használom ezt a jelzőt, mert a legtehetségesebb észak-amerikai fiatalok közül nem mindenkit engednek el a hivatalos korosztályos VB-re.
Tényleg ez ilyen hír érték,hogy ez a fő cím?Kicsit ez már sztár(sz)olás

Egy pár érdekes dolog:
Azt írtátok,hogy ha valaki indokoltan hiányzott az pótolhatta a tesztet. Ha jól tudom Hardiék nem mondtak semmit egyszerűen nem jöttek el,mind más alkalmakkor,szerintem ez a kivételezés nem túl etikus egy csapat sportban.

Hokikori!!
Azért mert a starsosok lemondták a tavalyi U-16 válogatott meghívót és nem mentek el a válogatottal,attól még azt a csamat a Magyar U-16-os válogatott volt. Viszont inkább azon kéne elgondolkozni,hogy azokat,hogyan kéne kezelni akik kényük kedvük,hangulatok,egyéb elfoglaltságuk miatt lemondják a válogatottat ,igaz néha szemezgetnének és mikor nekik tetszik el-el jönnének,de ezt a témát már egyszer taglaltuk itt a fórumon.

Úgy hallani az említett svéd edző Ari Greus a MAC-nál fog dolgozni
Kedves Hokikori! Ha a forrását meg lehet találni a többletköltségeknek, akkor mindent lehet. :) A csehek elleni játékról nem feltétlenül kell lemondanunk, hiszen gyakori résztvevői a prágai tornának. Az előző tornán ugyan nem képviseltették magukat válogatott szinten, de lehetséges, hogy ebben a szezonban ismét indulnak. És talán áprilisra már még összszokottabb lesz a serdülő csapatunk.
Én is úgy hallottam, hogy a MAC-nál fog dolgozni.
A DAB is egy új erőnléti és utánpótlás edzőt fog beállítani, de már az is lehet, hogy jelenidőről is lehet írni.Az ALBA is először észak-amerikai, majd az egykori svéd származású egykori DAB edző beállítását tervezte az utánpótlás írányítására, valamint az interliga csapat vezetésére.
Ez utóbbi talán rá is férne a fiatal székesfehérváriakra, de az UTE elleni mecsről majd biztosan tájékoztat minket ez a blog, így inkább befogom a klaviaturámat.
Az említett rangos U-18-as torna ( Oroszország,Kanada USA stb...)valóban mostanában zajlik, vagy ez csak az én vakvágányom?
"Az említett rangos U-18-as torna (Oroszország,Kanada USA stb...) valóban mostanában zajlik, vagy ez csak az én vakvágányom?"

forums.internationalhockey.net/showthread.php?t=6996
Mivel szóba került, így bemásolom ide is az utánpótlásról szóló topikban tett bejegyzésemet:

MeLa · www.machoki.hu 2008.08.11. 20:35:32
Egy viszonylag friss hír: a MAC csapata svéd vezetőedzőt szerződtetett Ari Greus személyében, aki a kölyök és serdülő korosztály felkészülését fogja irányítani. Részletek hamarosan...
Ez a blog arról szólt, ami a címe.
Nemessel, Németh-el jobbak együtt, mint a korosztályos válogatott támadó sora.Másik bolygón élnek, akik ezt nem tudják.
Németh a legöregebb, még nincs 16.
Nagy Richárd?
Szupertehetség.
A Hardi Richárd szinte mindenben a legjobb volt az említett 2 sráccal. Erre írhatunk bármit.
Bereczki Gergő nincs benn az u-18 ban.Vicc.
Beszéljük meg azt a 3 éves kimaradást, ami lyuk.Elnézést! 92 és 95 között mi van?
Onnan jön egy erősítés, ami világszínvonalu.
Kedves zsilett!
Állítólag a Gallo Illésnek van egy kisöccse aki talán ezévben még KÁ keze alatt dolgozott a jövőben nem tudom, hogy mi lesz vele.Őt néhányan nagyobb tehetségnek tartják, mint Illést és számításaim szerint éppen 94-95-ös korosztály környékén lehet.Biztos vagyok abban, hogy abból a korosztályból is kikerülnek majd jól csengő nevek szép számmal, de többen hangot adtak már ezen a blogon annak, hogy 14-15 év alatt sztárnak tűnő gyerekek csalódást okozhatnak és az addig szürke eminenciásként szereplő srácok meg is táltosodhatnak.
Úgy látom, hogy egyre elszántabb és egyre jobban képzett utánpótlás edzők, egyre jobb infrastruktúrális háttérrel foglalkoznak a jövő reménységeivel most már közel 10 hónapon keresztül egy évben és ennek bizonyára meg is lesz 5-6 év mulva a gyümölcse.
A kisöccs 96-os.Galló Vilinek hívják.Úgy tudom,hogy már ő is Moszkvában marad.
Akkor lehet, hogy nem repdesnek a potenciális sztárok nevei az említett 92 alatti korosztályban, de ahogyan már több utánpótlás szakember említette a mai serdülök után jön az a "tömeg" amely nem 4-5 névvel lesz jellemethető, hanem a magas szinvonalú teljesítmények sokaságával.A most induló kölyök bajnokság várhatóan komoly szinvonalemelkedést fog jelenteni a magyarországi jégkorong utánpótlás-bajnokságban és ez a tendencia nem szigetszerűen, de folytatólagosan lehet majd jelen a sportág életében.Jól fogják kiegészíteni az itthoni jól felkészített fiatalokat a Galló Vilihez hasonlóan külföldi szinvonalas bajnokságokban eddződő srácok.
Talán éppen a mai kölyök korosztály beérésével lesz majd a magyar válogatott a svájciak és fehéroroszok azaz a stabil erős középcsapat szintjén az elit mezőnyben és lesz képes akár folyamatosan is szoros mérkőzéseket játszani a big 6-el.
süti beállítások módosítása