HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szerintünk Mol Liga lesz a Mol Liga

2008.08.02. 19:15 D. Gromov

Közel állunk ahhoz, hogy 100 százalékos biztonsággal állítsuk: a Mol lesz a magyar–román interliga fő szponzora. A szerződést információink szerint még nem írták alá, de úgy tudjuk, a héten minden ezzel kapcsolatos anyagot előkészítettek minden oldalról.

Nem kerülheti el a figyelmünket az alábbi két körülmény sem. 1. Mind a magyar, mind a román szövetség tényként kezeli, hogy a közös bajnokságot megrendezhetik, lényegében a versenynaptárt is kidolgozták már. 2. Korábban maga a Mol sem titkolta, hogy a potenciális támogató az olajvállalat. Tessenek összerakni. A cég illetékesei ezzel együtt továbbra sem nyilatkoznak, vagy ha mégis, csak óvatosan teszik.

Úgyhogy mi is óvatosan, de határozottan fogalmazunk: elképzelhetőnek tartjuk, hogy a Mol az olimpia utánig vár a bejelentéssel – addigra nyilván megszárad a pecsét a vonatkozó kontraktusokon –, és talán valami kampánnyal is megpróbálkozik a cég a jégkorongos szempontból uborkaszezonnak számító nyár végén.

A magunk részéről tehát azt merjük mondani: kedves olvasóink bátran készüljenek arra, hogy interliga-mérkőzéseken fognak szurkolni a következő szezonban, és ha eddig nem ismerték elég jól a Mol logóját, akkor 2008/09-ben megismerik alaposan.

23 komment

Címkék: bajnokság mol interliga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szóval aki szereti a jégkorongot, az olyan autót vesz, ami zabálja a benzint, és sokat jár vele - meccsre :)
Azért az szerintem durva lenne, ha csak az olimpia után jelentenék be. Ez azt jelentené, hogy az elméleti rajt előtt 2 hónappal lenne csak hivatalosan biztos az interliga.
Az szerencsésebb lenne, ha az aláírás pillanatában bejelentenék, ettől függetlenül abban az olimpia utáni 2 hétben kampányolhatnak.
Szerintem azért várnak az Olimpia utánig, mert most úgy is a nyári seregszemle van a fókuszban és eltűnne a hírek között!
Vízió: sakkor a zömv lenyeli a molt, majd a gazpr lenyeli a zömvt, sa zúj gömbszkij kihívja a másik nagy gömbintont, sakkor világbajnok lesz végre a zalba. Vagy legyen inkább a hácé.
Nekem tetszik ez a bejegyzés. :)
Tiszta Karinthy , nagyon jó. Gratula. A végkifejlet víziója is csak poén , remélem. A mecénásokra gondoltam.
Szerintem teljesen érdektelen, hogy melyik vállalat lesz a szponzor. Az érdekes az, hogy mit is nyer ebből a magyar jégkorong és mit is nyernek ebből a magyar klubok. De azt, hogy augusztusban ezt még senki nem tudja, nem túl megnyugtató.
Egyetértek KCs-val. Őszintén szólva, hogy MOL -vagy a (korábbi) Borsodi esetleg ki tudja milyen jégkorong liga lesz, az szerintem is elsősorban a csapatok számára fontos. Nyílván a színfalak mögött már megtörtént aminek meg kellett, de azért vicces, hogy augusztus eleje - és akár közepe- táján nincs hivatalos megegyezés -ha jól emlékszem- a szept. 9.-én induló bajnokságról.
A Molt meg nem kell marketing szempontból lesajnálni, mert akkora mammut cég, ha beindul akkor bármikor felkapja rá a fejét a magyar /és román.
Szal. számomra (is) totál rejtély ami most történik.. A bohózat -sajnos - tovább folytatódik.
Szerintem a csapatok tudják mit várhatnak, elvégre Ők találták ki ezt a verziót. Azt, hogy a végletekig kivárnak, ez is mutatja mennyire érdekli az igazi pénzügyi döntéshozókat a hazai jégkorong.
Kedves emberek, nem a mi dolgunk a vitatkozás, hanem a tietek.

Annyit azonban hadd jegyezzek meg - kellő tisztelettel, és Tillasszal részben egyetértve -: a csapatok nagyjából tudják, hogy mit várhatnak, legalábbis ismerik a Mol szándékait.

Azt azonban, hogy a magyar jégkorong ebből mit profitál, előre senki nem tudhatja. Az ilyen a dolog természeténél fogva csakis utólag derülhet ki, amikor megvonják egy együttműködés mérlegét.

Annak pedig, hogy hivatalosan mikor jelentenek be valamit, csak hírérték és marketing szempontjából van jelentősége.

Mi sem bántuk volna, ha a történet végére már júniusban konkrétabb pont kerül, de a fentieknél egyértelműbben nehezen fogalmazhattuk volna meg, hogy - amint a címben is szerepel - Mol Liga lesz a Mol Liga.
Azt hiszem, nem fejeztem elég pontosan ki magam. Nem arról beszéltem, hogy a klubok nem tudják, mit kapnak, hanem, mi, szurkolók nem tudjuk. Ezért szurkolói szemmel engem nem az érdekel, hogy a Mol, a Tesco vagy a Durex támogatja a ligát, hanem az, hogy mit is takar ez a támogatás. Csak erről senki nem beszél.
Az MJSZ honlapján ez a link az interliga mérkőzéseire:

www.regi.icehockey.hu/magyar/molmeccsek.php

Szerintem egyértelmű :)
KCs-nek teljesen igaza van! Egyfelől tényleg vicc, hogy úgy néz ki, hogy majd amikor a csapatok felállnak az első bulihoz, akkor jön majd a festékes ember, hogy hoppá, megvan az aláírás, akkor ő most felpingálná a kezdőkörbe a szponzort...
Ami ennél súlyosabb, hogy arról semmi info nincs, hogy mennyit ad a MOL, melyik csapat mennyit kap, lesznek-e prémiumok, futja-e belőle tévéközvetítésre, show-ra...
jacint70, KCs szurkolói szemmel nézve a kérdést nem tudja, mit takar ez a támogatás. Azt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy a csapatoknak nincs információjuk a megállapodás-tervezet rájuk is tartozó pontjairól.
Kerusz: nem érted a lényeget. Pont ennek a blognak köszönhetően is a magyar hoki kinyílt a szurkolók felé, sokkal intenzívebb kommunikáció indult meg a közönség, a hokiszeretők és az ún. illetékesek között. Ezért is hangsúlyozom annak fontosságát, hogy ebben a fontos kérdésben se legyen ekkora a homály.

Azt hiszem, számodra is egyértelmű, hogy sok-sok itt megjelent hír az illetékesek számára világos volt, pl. az utánpótlás-válogatottak kerete, mégis fontos volt, hogy ide felkerült.
KCs: én értem, jácint kolléga emlegetett itt holmi, a bedobás pillanatában érkező festékesembert... Megvan a véleményem erről a fajta titokzatoskodásról (baromságnak tartom, egyfajta klisékből kilépni képtelen marketinges gondolkodás iskolapéldájának - biztos van másfajta marketinges is), de azt azért nem hiszem, hogy a csapatok ne tudnák, mire számíthatnak.
Nem akarok senkit megbántani, de az tényleg a szurkolókra tartozna, hogy melyik csapat mennyi pénzt kap és mire?
Tudomásom szerint se a Borsodi Liga, se a Pannon GSM támogatás nem nyilvános.
Persze, aki egy kicsit is ért a számokhoz és nem vájtfülő, az ki tudja számolni a támogatás összegét, de hogy abból a ki milyen részt kap az azt hiszem eddig sem volt nyilvános.
Azt nyilván közölni fogják aláírás után, hogy mire szól a támogatás.
Kerusz!
Én is szurkolói szemmel nézem a dolgot, és nem látom, mit takar ez a megállapodás.
Mint kivülálló, az alábbiakat tudom elképzelni:

1. Nincs még meg a megállapodás, ezért "titkolóznak". De ha nincs megállapodás, akkor lehet, hogy nem is lesz, akkor viszont mi lesz az Interligával? Jelentős szponzor nélkül rosszabb lesz a helyzet, mint tavaly volt. (Ezt a helyzetet próbáltam a festékes emberrel érzékeltetni...)

2. Van megállapodás. Akkor viszont kinek jó, hogy titkolóznak? Ha ma megjelenik egy hír, hogy meg van a megállapodás, két-három hét múlva meg tartanak egy nagy felvezető hacacárét, az sokkal jobb lenne.

Tillasz!
Az, hogy melyik csapat mennyi pénzt kap, az nem feltétlenül a szurkolókra kell, hogy tartozzon, bár nem értem, hogy miért nem jó reklám az bárkinek, hogy igen, én x ft-ot adok a szuper magyar hokinak/pólónak/kajak-kenunak, mittudom én minek?
De nem is a konkrét összeg az érdekes, hanem, hogy mi, szurkolók lássunk kisimult arcokat a csapatok meg a szövetség részéről, hogy igen, kapunk annyit, amiből futja utazásra, közvetítésre, erre-arra...

Bennem speciel van egy félelem, hogy vajon a pénz tényleg elég lesz-e egy "szép kövér" bajnokságra, vagy csak olyan tessék-lássék támogatás lesz...
Kedves Jácint70!
Szerintem eddig sem a szövetség és a csapatok kérték a titkosítást. Hogy miért? Erre talán a kommunikációs menedzserek tudnának választ adni. (Azt, hogy ezt fehér ember megérti-e, és okosabb lesz-e utána tőle, azért én nem garantálnám.)
Szerintem nem egészen vagy tisztában a magyar sport helyzetével - ide értve természtesen a hokit -, ha kisimult és mosolygós arcokat szeretnél látni.
Hidd el a XXX szerződés fontos a csapatoknak, és talán mindenki számára rövidesen tisztább lesz a kép. De, hogy nem ebből fognak a csapatok NHL szintű játékosokat hozni, az is.
Üdv Tillasz
Kedves jácint, túl vagyunk kérdezve. Ráadásul nehéz is egy egységsugarú marketinges helyébe képzelni magamat, kedvem sincs sok hozzá és felesleges időtöltésnek tartom. A helyzet az, hogy nem Te vagy én vagyunk a liga (reménybeli leendő) szponzorai, így nem az fog történni, amit mi gondolunk, hanem az, aki a pénzt ténylegesen adja. Nem értem, miért kell ezen ennyit rugózni.
Kedves Tillasz és Kerusz!

Nem áll szándékomban rugózni semmin, pláne nem titeket "csuklóztatni"! :-)
Nektek címzett felvetéseim is inkább gondolatok, illetve költői kérdések voltak...
Csak, utoljára és hagsúlyozottan nem Nektek felhánytorgatva, jobb lenne a szájíz, ha pár héttel a rajt előtt már a felvezetés, a propaganda menne, nem az lenne - az egyszerű "divatdrukkerek" felé - kommunikálva, hogy valahogy, valamikor majd csak lesz valami...
Mondjuk nem baj ha nem éneklik ki a sajtot a szánkból. Szerintem...
Részletek a Interligáról a Csíki Hírlapban.
süti beállítások módosítása