HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Fegyasov Oroszországban van

2008.07.31. 20:26 F. Kapus

A napokban megindult a találgatás, vajon miért nem játszik Nyikolaj Fegyasov a HC Csíkszereda felkészülési mérkőzésein. Megírjuk. Azt is, hogy hány idegenlégióssal vág neki az idénynek a csapat. És hogy miért olyan sokkal.

Kurkó János fő támogató tájékoztatása szerint Fegyasov a HC játékosa, ez nem kérdés. A játékos Oroszországban tartózkodik, két jelentős ok miatt is. Felesége gyermeket hozott a világra, mindeközben a vízumot intézte a szőke fiatalember.

Arra a kérdésre is választ kaptunk, hogy a jelenlegi légiósdömpinggel mik a HC tervei. A román bajnokságban és az interligában sem korlátozzák a csapatok által szerződtetni kívánt külföldiek számát, de egy mérkőzésen mindkét bajnokságban csak 5+1 külföldi játszhat.

"Terveink szerint 10-12 légióssal vágunk neki az idénynek. Ez luxus, de a versenyhelyzet és a rengeteg mérkőzés miatt megéri. Előre gondolunk a fáradtságra, a formaingadozásra és a sérülésekre is", indokolt Kurkó János.

26 komment

Címkék: hc csíkszereda kurkó fegyasov

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ennek pénzverde van a pincéjében.
Legalább 2. Amugy tiszteletre méltó ember ha aszt nézzük honnajött és hogy kezdte ügyesen megcsinálta ahogy felkapaszkodott.
Én csak aszt bánom ha összefogtak volna a sportclubbal akkor most akkora volna költségvetésünk mint a volánnak és ráadásul egy magyar volna a hoki szövetség élén az volna ám az igazi....
Hajrá Sc. hajrá szereda
Szerintem most is magyar van a szövetség élén. Úgy a Magyar, mint a Román szövetség élén.:-)
Amúgy baromság 10-12 légióst tartani, ha csak 5+1 játszhat. (Felesleges pénzkidobás, feszültséget teremt stb.)
Tillasz!

Már megint miről beszélsz? Lehet, hogy így van ez jól, szerintem erről a szezon végén fogunk tudni többet beszélni.
JEllemzo ez Ocsire. A tavaly nem megcsinalta, hogy miutan evekig hangoztatja, hogy a HC a szekely fiatalok csapata, az utanpotlas, az igazi szekely csapat, a Magyar Kupa Donto tornajan megerkezett 17 szlovakkal. Ennek az lett az eredmenye, hogy azok a sracok, egyebkent tehetseges es ambicios jatekosok, akik lenyomtak 5 kemeny evet, ogy a felnott hokiban bizinyitsanak, egyik naprol a masikra alapemberbol, nezok lettek. Meg csak szurkolok sem, mert olyan keseru volt a szajiz, hogy oszinten nem is tudtak orulni csapatuk viszonylagos sikerenek (elvesztett donto).
Az, hogy nez ki, hogy miutan egesz szezonban alapember voltal (I, II, III sor), csutortok este megmondjak, hogy penteken 3 an beoltozhettek, szombaton is 3 (nem ugyanazok), a tobbiek meg nezzek meg a meccset a nezoterrol.
Ez egyedul kurko beteges ambiciojanak, frusztraciojanak koszonheto. Itt nem arrol van szo, hogy segitsen a hoki fejlodosen, hanem hogy o megmutassa Antal Istinek es Csergonek. NEvetseges e valt ezzel mar reg Csikban.
PeterG!
Én a véleményemet mondtam el. Természetesen majd szezon végére kiderül, jó-e vagy sem. De szerintem több a buktató benne, mint a haszon és kíváncsi leszek a mostani légiósok, meddig tartanak ki a csapat mellett, főleg ha nem fognak játszani.
Tillasz!
Egy légiós fizetést kap, lehet, hogy nem is keveset. Az Ő dolga, hogy a csapatvezetés gondolatai szerint cselekedjen (lépjen pályára). A versenyhelyzet lehet, hogy jót tesz a dolgok menetének.
Értem is meg nem is a csókát... Nyilván demagógia, de ha légiósokat versenyeztet egymással akkor hosszú távon is anullálja a játékosnevelésből és eladásból származó bevétel lehetőségét (tudom hogy ez amúgy nem nagy összeg de akkor is), elveszi a csiki fiatalok kedvét az egésztől (x év melóval kapsz négy cserét egy meccsen hu de jó), és a közönség sem biztos hogy mellé áll. A magam részéről nem vagyok légiósellenes, de pl hiába vagyok Újpest-drukker, a tavalyi csapattal nem tudtam azonosulni, pláne hogy (ha igaz) hiába játszott minden szlovák még így is elegendő idejük maradt a környéken "vendéglátózni". Mi lett volna ha még játéklehetőséget se kapnak?...
Peterg!

Szerinted jó,hogy mikor egy mérkőzésen 5+1 játszik másik 5 meg a lelátóról nézi a meccset??
Ha van + 1-2 akkor azt mondom az oké.De az idegenlégiósoknak nem idegenlégióssal kelne versenyezni hanem mindenkivel. Az edző feladata lenne kiválasztani a legjobbakat. Nem tudok ilyen példát mint a Hc nál,hogy a”versenyhelyzet miatt” így tartanának játékosokat.

Arról nem beszélve,hogy hogy a HC vezetője a csapatot anno erdélyi Bilbaónak kiállotta ki és azt nyilatkozta ,hogy szinte csak saját nevelésre fognak alapozni!
Nagyon simlis ez a Furkó
Kong!

Ha ezt a luxust megteheti egy egyesület, akkor nincs miről beszélni. Az NHL-ben szerinted hányan ülnek a szomszéd öltözőben, arra várva, hogy szólítsák Őket?
Szerintem? Sehányan,mert játszanak egy farm csapatban,vagy kölcsönben máshol és a fizetésüket ott kapják!!Szerintem meg sem a hc sem másik csapat nem teheti meg ezt a luxust, költetnék másra is a pénzt mint zsoldosoknak,azért fizessenek,hogy az első sorból nézhessék a meccseket.
Talán hagyni kellene Kúrkót és a Hc támogatóit(Csató),hogy a pénzüket arra költsék amire akarják.Röhej az,hogy már egyesek a légiósokat érdekeit védik,akik nem magyarok és nem is székelyek.
Szerinted ki védi itt a légiósokat?? Nehéz lehet a felfogásod muki
Ugy latom ezek a Sportklubbos baromsagok nem szuntek meg meg . . . mit erdekel titeket hugyagyuak hogy szeredai milliomosok mire koltik a penzuket es hogy hany legiost fizet a HC? tenyleg ennyire butak vagytok vagy csak meg mindig a spotklubbos kishittuseg beszel beloletek?
"Szerinted jó,hogy mikor egy mérkőzésen 5+1 játszik másik 5 meg a lelátóról nézi a meccset??
Ha van + 1-2 akkor azt mondom az oké."
Figyelembe vesszük az 5+1 szabályt,nem mindegy neked ,hogy kettő helyett öt légiós nézi a lelátóról a meccset.Úgy látom ,hogy nem.Edzőnek is könnyebb ha tízből választhat.

Azt.
Azt kérdezd meg Kurkótól,hogy mennyiből gazdálkodik a HC Felcsík.
Hc75!
Üdv a csapatban! Felkelt már arrafelé a nap?:-)
Amelyik légiós aláír a kispadra az már egyébként i saz utolsó éveiben jár és már csak a pénz érdekli.
Mert ha valaki elmegy romániába játszani és ott is jó esetben csak a meccsek felén lép jégre, akkor nem valószínű, hogy utána bárhova kelleni fog.
az 5+1 az 5+1 . Hogy hany idegenlegios kell nezze meg pluszban a meccseket a lelatorol az miert zavarja a hc-s csiki sracok fejlodeset ? Verseny van , dolgozzon meg a tetu tot a penzeert !
Csikidrukker, kong... Jelen helyzetben ez tünik a legjobb megoldásnak és úgy néz ki a Sport Club is ezt fogja választani (legiós svédek + légiós szlovákok 9-10 + 2 kapus). 6-7 légióssal nagy kockázatot vállalsz:pl. 2 lesérül, egyet letiltanak, egy gyengén teljesít stb. Ilyen helyzetben mit csinálsz? Eddig az volt a probléma (jogosan), hogy a saját nevelésü játékosok kevesebb játéklehetőséget kaptak. Bejött az új szabály, most kötekedtek azzal, hogy ki hány embert fizet. Szurkolóként engem csak az érdekel, hogy jól teljesítsen a csapatom, a legjobb formában levő légiósok játszanak. A többi a vezetőség dolga és senkinek semmi köze hozzá, hogy 10,15 vagy 20 légióst fizet.
Ez mar lassan az idiotizmus hatarat surolja,ahogy a SC szurkolok agodnak a HC jatekosokert.Miert nem agodnak azon,hogy a svedek helyett nem tud jatszani 4 csiki hokista.Unom azt a vadat is hogy ezt mondta Kurko meg azt mondta.Ha nem lenne a HC akkor a SC kereten belul tobb csiki jatekos kapna lehetoseget??
El kell vegre fogadni vege hogy 1 csapat van Szeredaban es az korul forog minden.Most van egy kis konkurencia is ezzel egyutt kell elni es kell sajat fejjel is gondolkodni nemcsak azt szajkozni amit egyes club vezetoi hoznak fel egymas ellen a kulonbozo vitakban.
Vagy az is lehet hogy az lenne a legtokeletesebb megoldas ha egyszeruen Gyergyo is felhagyna a HC-el egyutt a hokival es minden jatekos a SC-al jatszana mert igy akkor nem szoritanak ki a franya idegenlegiosok....:)
engem nem az zavar, hogy Kurko hany legiost fizet. DE AZT TUDNI KELL,HOGY NEM A SAJAT ZSEBEBOL.
Hanem az zavar, hogy Szekely Bilbao, sajat nevelesu csapat, mi vigyazunk a csiki sracokra stb, dumaval hulyiti a hulyitheto nepet es kozben o uz csufot sajat jatekosaibol. Akik kozul parat jonehanyat szemelyesen ismerek es tisztelek, elteroen nehany HC es drukkertol, akik az utcan fel sem ismernek oket. Tudom mekkora pofoncsapas es megalazas volt nekik amikor megmondtak tobb ev kemeny munka utan, hogy holnap este nyomas a nezoterre, mert most a szlovak masodliga valogatottja jatszik. Akikrol persze kiderult, hogy nehany kivetellel nem is jobbak, mint pl Molnar, Szabo, Szogyor.
Ami jo dolog, ha a roman bajnoksag ha tenyleg kettevalik 5 csapattal a felso hazban, es 4-5 az also hazban. Akkor a fiatalok,akiknek meg nincs jateklehetoseguk, jatekban maradnak.
Az lenyegtelen,hogy ki fizeti es ki nem.Erre jok a szponzorok es az uzleti kapcsolatok.Az teny,hogy kar volt Szekely Bilbaorol beszelni,es ami hogy oszinte legyek nekem nem is tetszene.Egy csapat legyen versenykepes es tudja felvenni a versenyt a tobbi csapattal,ehez meg kellenek a legiosok.Most megnyugodhatunk mert sztem 5+1 legios mar tenyleg nem veszes.A jatekosokrol meg annyit,hogy egy sem ment el a HC-ol es mivel profi jatekosok igy nekik is van mikor le kell nyelni a keseru pirulat.En nem akarom Kurkot vedeni csak egyszeruen zavar ez az allando Bilbaozas es foleg az, hogy az ellenfel szurkoloi fejezik ki leginkabb az agodalmaikat a HC jatekosai irant.Tenyleg nem volt szep huzas a tavalyi magyar kupa donto de mentsegere legyen mondva a Brassonak is adtak jatekosokat,hogy jatszanak es mindezt a hC penzen.Sztem igy hogy 2 csiki csapat van tobb csiki jatekos jut jateklehetoseghez es ez hosszu tavon sokkal jobb mintha csak a SC lenne az egyetlen felnott jegkorongcsapata Szeredanak.
csiki drukker te szerintem egyike vagy azon sportklubbos drukkereknek melyek nem tudjatok meg mindig benyelni hogy a HC a masodik eveben mar jobb mint a ti regi komcsi csapatotok . . . teged aztan vegkepp nem erdekel a HC-s fiatalok sorsa mert ez igazan csak Kurkoekat erdekli akik fizetik oket ti meg mindezert szidjatok es csak ezzel a szidalmazassal szaltatok be a csiki hokiba. SZEGYELJETEK magatokat es mar legyen vege ennek a harang fereveresnek remeljuk a szezon vegen majd belassatok ti is hogy ez sokat nem segit nektek
HC75 - oriasi tevedesben, a HC a masodik eveben vizet se vihetett a "komcsi " csapatnak. Bizonyitek erre, hogy a a donto mind a negy meccsen nyugodtan nyertek. EGyebkent elismerem, hogy a HC sokat fejlodott par ev alatt. De a Klub maradt a varos es Szekelyfold CSapata. Aki ott volt a donto meccsein foleg az utolson, azt minden epeszu ember latta, erezte, elismerte. 4000 ember szurkolr nekiki, mig a HC nek, kb 50. MEg az ugynevezett HC szektorban is alig volt HC es drukker es ez nagyban koszonheto a Klub bajnokhoz illo, stilusos es lelkes jatekanak, de ugyanakkor Kurko rossz huzasainak. Es tudd meg, hogy sok klubos drukker, azert erdeklodik es oszinten aggodik a csiki eredetu hc s jatekosok sorsa irant. Szemelyesen is. CSak faraszto a demagogia. Addig is sok sikert a kovetkezo szezonra, ha sportszeruen nyernek meccseket vagy eppen bajnoksagot akkor az elsok kozt leszek aki gratulalni fog.
ne erdekeljen senkit h hany idegenlegios van egyik vagy masik csapatban.....csak a bajnoksag uteme legyen jo es majd kiderul h ki a legeny a talpan,idegenlegiossal vagy anelkul:D
süti beállítások módosítása