HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Amerikait és válogatottat igazolt a Stars

2008.07.23. 22:33 F. Kapus

Kangyal Balázs klubigazgató a legújabb híreket osztotta meg velünk. Három új érkezőről tudunk beszámolni. Egy magyar válogatott, egy amerikai és egy Amerikából érkező csatárról. És még ezen kívül is akad érdekesség.

Haladjunk a fenti sorrendben. Szajbert Patrik követte bátyja, Krisztián példáját, és kerületen belül váltott klubot. Az UTE-tól ment a Bp. Starsba. Patrik ötéves kora óta jégkorongozik, eddig még sehol máshol nem játszott, mint az Újpestben. Végigjárta az össze utánpótlás-válogatottat, és négy alkalommal a felnőtt nemzeti csapatban is pályára lépett. Távozásának okairól is beszél a Real Újpest oldalán.

Az amerikai játékos Bobby Davis. Mivel Davis és Holéczy Roger pályafutása meglehetősen sok átfedést mutat, nem nehéz kitalálni, vélhetően a magyar válogatott csatárának ajánlása kellett ahhoz, hogy az amerikai fiú a Bp. Starshoz szerződjön. Három évet húztak le együtt a Northeastern University Huskies egyetemi csapatában, aztán sokáig nem találkoztak, de tavaly a svéd harmadosztályban ismét randevúztak, a Gislaved csapatában. A Gislavedből így már hárman szerepelnek Káposztásmegyeren. Érdekesség, hogy Davis utolsó amerikai csapata a CHL-beli Tulsa Oilers volt. 1992/93-ban itt játszott Dobos Tamás is.

A 33. évében járó tengerentúli center ígéretes statisztikát tud felmutatni. Szép számmal gyűjti a pontokat. Már Amerikában is az eredményesebb játékosok közé tartozott. Európában az osztrák másodosztályban debütált, 16 mérkőzésen 49 pontot hozott össze. Egy év kihagyás után a francia élvonalban sem vallott szégyent, 11 meccsen 17 egységig jutott. Majd a német és a svéd harmadosztályban is egy pont feletti átlagot hozott. Ezt nem szabad túlértékelni, de a lebecsüléstől is óvunk mindenkit.

Rosztocsil Tamás 1990-ben született játékos, aki az FTC, a MAC és az UTE csapataiban szerepelt idehaza. Az előző évet az amerikai Wichita Warriors együttesében töltötte. A kansasi egyetemi bajnokságban előkelő helyen végzett a csapat, és a magyar támadó egy pont fölötti átlaggal zárt. Mint Kangyal Balázs elmondta, a fiatalember a Starsnál kezdi meg a felkészülést, és Robert Spisak szakvezető dönti el, hogy milyen mértékben számít rá.

A csapat július 28-án kezdi meg a jeges felkészülést a szezonra. Holéczy augusztus 4. és 6. között, Davis pedig augusztus végén csatlakozik a kerethez. Augusztus 17. után kezdenek el edzőmeccseket játszani. Pontos időpontokat a klubigazgató még nem tudott közölni, mert a káposztásmegyeri jégcsarnok menetrendjében változás történt, a tervezettnél két héttel később lesz jég a centerpályán. Mindenesetre a jégcsarnok időbeosztásában azt olvashatjuk, hogy augusztus 26-án a pozsonyi Ruzinovot, 28-án pedig a Trebisovot fogadja a Stars. Mindkét csapat szlovák másodosztályú.

Ide kötődik a következő információ is. A felkészülési időszakban rendszeresen utaznak majd a klub játékosai Érsekújvárra, hogy a Lokomotiva Nové Zámky csapatában az edzőmérkőzéseken játsszanak. Minden meccsen öt Stars-játékos vendégeskedik majd, a tervek szerint.

Kangyal Balázs vázolta a csapat felépítésére vonatkozó terveket. Ezek szerint a 22-es keretből nyolc helyet minden mérkőzésen a fiatalok számára tartanak fenn. Ide az éppen legjobb formában lévő, vagy legjobban igyekvő junior vagy ifjúsági korú játékosok kerülhetnek be. Ha megérdemlik, a 16 évesek is lehetőséget kapnak a felnőtt első osztályú szereplésre. Nagy Richárd védő például ott is kezdi meg a felkészülést.

64 komment

Címkék: magyarország bajnokság davis ob 1 nz stars bp. stars interliga szajbert patrik rosztocsil

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha jól számoltam eddig 12 játékost igazoltak és még nincs vége. Amivel nincs semmi baj, csak az induló koncepció (elsősorban a saját felnőtt tehetségekre alapoznak megerősítve pár igazolással) nem áll már.
Igen a szarszra egyértelműen igaz „más szemében a szálkát sajátjában a gerendát sem”

Igen ennyit arról, hogy a saját nevelésű játékosoknak adjunk teret.
Én személy szerint örülök neki, ha egy erős csapatot sikerül a Starsnak összehoznia. Most az mellékes, hogy hogyan. Szerintem sok csapat az OB1-ben felkötheti a gatyáját, hogy a nyomába érjen. Ha belegondoltok, nem az a lényeg hogy honnan vannak a játékosok, hanem hogy a magyar bajnokság - interliga minél magasabb szintet üssön meg! És egyébként, ha figyelmesen elolvastátok ,akkor a cikkben az is szerepel, hogy folyamatos játéklehetőséget kapnak a fiatalok is....biztos hogy nagyobb a motiváció egy olyan csapatnál, ahol van esély arra, hogy a "nagyok" ellen játszanak!
Szerintem csak örülhetünk annak ,hogy erősödik a Stars.Így a SC és a HC mellett lesz még egy ütőképes csapat.Szerintem az Interliga bajnok az SC,HC,Stars,Progym négyesből fog kikerülni.
Uraim!

Mielőtt fikáztok, rugdostok, számolhatna valaki.
Ha, négy sorral számolunk (ennyi van minden normális csapatnál, -ha a sérüléseket nem is számoljuk- az egészséges verseny miatt)akkor szerintetek, sok ez a létszám?
Ebből, öten rendszeresen játszanak (kedd, péntek) a szlovák első ligában. Ez azért fontos, hogy a válogatottak sok és nehéz mérkőzést játszanak, így felkészülve a VB-re. Az, minusz öt.
Szerintem meg, szeretnének más egyesület fiataljai, annyi lehetőséget kapni, mint a Sztárszos fiataloknak adódik.
Tisztelt Hokisap(u)ka!
Próbáldd meg a másik oldalról is megközelíteni a kérdést.
1. Öröm (volt) az ürömben, hogy egy, idáig az utánpótlás (?) neveléséről elhíresült egyesület elindul az un. felnőtt bajnokságban.
2. Már akkor gyanús volt, hogy a honlapon össz-vissz 5, lehet hogy 6 játékos szerepelt aki a felnőttek között szóba jöhet.
3. Most meg az olvassuk, hogy az amúgy is szűk magyar játékos piacról szipkázzák fel a játékosokat.
Nem létszám növekedés állt elő a hokiban, mint ahogyan az elvárható lett volna a "híres" Starsos utánpótlás nevelés következményeként , hanem átrendeződés, nem több magyar játékos lett csak több csapat, kvázi több légiós!
Na erről beszélnek a fikázók!
hokisap(u)ka!

Tavaly láttuk hogy működött a Fradinál a NZ-s együttműködés. Ha itthon épp nem volt meccse a játékosoknak, akkor mentek ki játzani. Mivel egyidőben vannak a hazai és szlovák meccsek ezért jövőre nem lesz túl sok ilyen. De abban biztos vagyok, hogy Érsekújváron nem fog játszani 5 játékos amikor itthon meccse van a Starsnak...

Nem baj, ha a székely bilbaó (HC) példáját követi a Stars, csak akkor ne azt mondja, hogy a saját nevelésű játékosokra épít. Mert szerintem bármely hazai csapatban lesz ugyanennyi fiatal.
Ha jól emlékszem anno arról volt szó, hogy az első sorban leszmek rutinos "öreg" rókák a többi fiatal.
Bár már rég véget ért az elöző szezon de, ha jól emlékszem egy sorban öten játszanak...
Én is örültem, hogy egy új csapat indul, de nem gondoltam, hogy az első szezonban már meg akarják váltani a világot. Hosszútávon a magyar hoki fejlődését a sok-sok fiatal biztosítaná akik nem csak edzésen és a limoban látnak jeget.
Legalább a budapestieknek is lesz jó csapatuk.., így az UTE is kénytelen erősíteni,a bevált "szlovák" módszerrel,- a Fradi marad a "saját" szintjén,/pénztelenség/...de viszont a STARS-nál az ilyen játékosállományhoz,működéshez,utazásokhoz,utánpótlás...stb,hogy lesz gazdasági bázis??Vagy legalábbis meddig tart??...
Az, azért érdekes megközelítés, hogy a hét éve alakult egyesületet teszitek felelősé azért, hogy nincs elég 90-s vagy idősebb játékos Mo-n.
A hét éve kezdő játékosok, most általában, kölyök korúak.
Innentől, lefelé kell keresni a növekedést.
Az, hogy a Fradi, meg az UTE jelenlegi helyzetét, problémáit a Stars létében látjátok, megegyezik azok véleményével akik irányítják ezeket a csapatokat.
Tavaj, még nem volt Stars felnőtt!Tavaj, mért kellet a rengeteg légiós? Miért nem a fiatalok játszottak?
Nem lenne hasznosabb a problémák okait, helyben keresni és azokat ott megoldani?
Nem vitatkozni akarunk (gondolom) de..
"Az, azért érdekes megközelítés, hogy a hét éve alakult egyesületet teszitek felelősé azért, hogy nincs elég 90-s vagy idősebb játékos Mo-n."
Azzal van baj, hogy az indulást beharangozóban, nem erről szóltak a hírek. Én is és valszeg sokan, úgy gomndoltuk lesz egy, fiatalokból álló csapat, akik majdan a Ladányi- Ocskay korosztály helyébe lépnek. Erre, néhány, valóban 2.-3.-4. soros játékost elvittek Fehérvárról, az UTE-től, a Fraditól és ennyi, az hogy 2-3 fiatal is van, akiknek Stars-os kötödéséről keveset tudunk, az csak ráadás. Hidd el tapsikoltunk amikor kiderült, hogy emelkedik a magyar bajnokság létszáma, de most már megkérdőjelezhető- Ilyen áron? Fontos a fejlődés, fontos lenne, hogy a VB szereplésünket segítő, jó szinvonalú bajnokság legyen és ne egymással vitatkozzunk, csak néha rossz szájíz keveredik a örömbe.
Nem feltétlen kell, hogy a Starsban játszanak a tehetséges fiatalok. Akár a többi csapatban - ahonnan a Stars igazolt játékosokat - nagyobb esélyük lesz a csapatba kerülésre. Pl. az UTE-ban, ahol nem lehet annyi légiós, kénytelenek lesznek fiatalokat játszatni. Azzal, hogy eggyel több felnőtt csapat lesz, csak javulhat a játéklehetőség...
Svéd kapus a S.C. Csikszeredánál, Erik Andersson a svéd elsőligából IF Surahammars igazolt a Román bajnokhoz.
Hajrá S.K,
Uraim!
Az én értelmezésem szerint a kezdeti hírek arról szóltak,hogy Stars nem akarja szélnek ereszteni az ifiből kiöregedő(junior bajnokság tavaly nem volt)ill. junior korú játékosait!Ez évente néhány játékos,de semmi esetre sem egy csapatra való.A Bill is többször,több fórumon is nyilatkozta,hogy 2-3sor rutinos játékos mellett fognak ÁLLANDÓ helyet kapni a fiatalok.Nem értem ,most mi a probléma?
2008.02.18.(lehet, hogy a nap nem pontos) F.Kapus írása:
Szabó István elnök a részletes tervekről is tájékoztatta a jégkorongblog olvasóit. Fenti koncepciónak megfelelően kell a csapatba egy erős első sor, akiktől lehet tanulni. Ezért külföldi, hangsúlyozottan fiatal, motivált játékosokat kívánnak Magyarországra csábítani, várhatóan az orosz, a cseh és a szlovák bajnokságokból. A többi sor túlnyomórészt magyarokból állna. A második sorban a játéklehetőség hiányában lévő 1987-89-es korosztály megfelelő hokistái kapnának szerepet, a harmadik a mostani ifjúsági korúak legjobbjaiból verbuválódna.

A klubvezetés tájékoztatása szerint az eredmény teljesen másodlagos, csak a játéklehetőség, a tapasztalatszerzés a lényeg, türelmesek lesznek. A cél: testközelből megmutatni a fiataloknak, milyenek a jó hokisok. Kellenek a példaképek, akikre fel tudnak nézni az egyesületben acélosodó gyerekek. Meg persze kell, hogy látsszon, mi a perspektíva.

Így legyen!
Ezzel az írással,csak annyiban vitatkoznék,hogy eszerint a 4.sorra nem lett volna szükség,vagy ott a kölykök játszanának?Nem vagyok benne biztos, hogy pontosan így hangzottak el a sorok tervezetei.
Én csak bemásoltam
Úgy gondolom az elnök úr,egy átfogó képet próbált formálni(FEBRUÁRBAN)egy majdan alakuló csapat tervezetéről.Természetesen közben a dolgok alakultak, változtak.(pl:A CSOPORT)A lényeg most is az,hogy a fiatalok európai körülmények között a saját közegükben maradva,példaképektől tanulva játszhassanak.
A borsz által bemásolt poszthoz: Hát ebben nincs szó két sornyi idősebb, máshonnan igazolt játékosról.
B.J.:Az egy februári "nyilatkozat" egy egyesület elnökétől,aki az egyesület működéséért felel és nem a CSAPAT ÖSSZEÁLLÍTÁSÁÉRT!Azóta számtalan más nyilatkozat is napvilágot látott.Azokból miért nem idéztek?De továbbra sem értem,mi a problémátok?Jobb lenne egy ifikből és juniorokból álló Starst végre "hülyérevernileütköznimegalázni"?!
Kedves Dopli!
Láthatóan nem érted mások problémáit az üggyel kapcsoltaban. Viszont szívesen látom Tőled - de akárki mástól -, hogy beidézze: a Sztárok célja a bajnoki cím megszerzése. Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy egy ilyen összetételű gárdával - ez még szerintem 1-2 válogatott játékossal bővülni fog - nem ezt célozzák meg.
Nyugodtan le merem írni, jelenleg hazánk második legerősebb gárdája a Sztárok csapata.
Üdv mindenkinek
Ha valóban ez a véleményed,ezzel a bajnokság színvonalát is minősíted.
Egyetértek Tillaszal.
Csak annyi kellene, hogy a vezetők mondják ki, hogy a bajnoki cím a cél már az első évben és nem a minnél több saját fiatal játéklehetőséghez juttatása (ahogy indult februárban). Célok változhatnak, ezzel nincs gond, de akkor a nagyközönséget ne próbálják mással megetetni.
Jelenleg a Stars a második legjobb csapat itthon és az igazolásokból az következik, hogy anyagiakat tekintve is itt áll.
"Svéd kapus a S.C. Csikszeredánál, Erik Andersson a svéd elsőligából IF Surahammars igazolt a Román bajnokhoz."

Székely hokis, a Surahammars harmadosztályú csapat...
evés közben jön meg az étvágy, nincs ezzel különösebb probléma. az meg hogy ki mit mond magáról, ki a lószart érdekel... behoztak egy volán-öregfiúk sort az OB1-be, lesznek fiatalok, nyilván külföldiek is és más kluboktól igazoltak is, ami ugye mindig a két legyet egy csapásra ökonómiáját hozza. lehet úgy tenni, mintha egy februári elmélkedés örök életre kötelezne, csak nincs sok értelme...
A mártír Stars...

Nincs ám semmi probléma a mostani koncepcióval, mert most már kijelenthető, hogy a legerősebb magyarországi Interliga résztvevő a Stars lesz. Illetve ez akkor igaz, ha mindenki itthon játszik folyamatosan. Ha a válogatottak valóban kimennek Érsekújvárra, akkor sem lesz gyenge a csapat, hiszen a Miskolc és Fradi kivételével a többi gárda gyengül, az előző kettő pedig ne erősödik (persze kérdés lesz a Miskolc légiósainak minősége). Mondjuk enélkül sem lesz baj, hiszen ismereteim szerint még legalább három játékos érkezése várható (egy hátvéd, két csatár), így gond nélkül össze lehet állítani két - magyar szinten - ütős sort, még Kangyalék nélkül is. Márpedig ahol a pénz, ott a hatalom. A jelenlegi világ legfőbb törvényét pedig lehet vitatni, csak nem érdemes.

A baj ott kezdődik, amikor az egyesület egyik prominense a következőket mondja:
"Az, hogy a Fradi, meg az UTE jelenlegi helyzetét, problémáit a Stars létében látjátok, megegyezik azok véleményével akik irányítják ezeket a csapatokat."

Ez egyrészt hazugság, másrészt hangulatkeltés a két csapat ellen. Mind a Ferencváros, mind az Újpest (főleg ez utóbbi) fizeti a tanulópénzt, amelybe részben önhibái, részben a külső körülmények miatt került. Emlékeztethetnénk a prominenst, hogy a Stars megalakulása - minő véletlen - egybe esik a Fradi utánpótlás teljes széthullásának kezdetével (mily egyszerű tény ez, mintahogy az is, hogy ez elsősorban a Fradi vezetés hibája volt anno), mégis ez valahogy mindig a háttérben marad. A Kercsó-féle, már-már várszegis magasságokba emelt játékos lenyúlási hullám több korosztályban szintén csak arra jó, hogyha véletlenül említésre kerül, akkor jöjjenek rá a valósággal köszönőviszonyban sem álló riposztok.

Most azt kár lenne újra hosszasan ecsetelni, hogy egy gyökerek nélküli, a nagyváros szélén is túl létező csapat, mi módon akar népszerűségre szert tenni.

Ugyanakkor egy nagy előnye biztosan lesz a dolgoknak, ami ráadásul egy igazán humánus cselekedet: Amennyiben Kangyalék valóban kint játszanak majd folyamatosan Érsekújvárott, akkor az segíthet a válogatotton. És ez azért humánus, hiszen majd húsz milliót csak arra költ el az OB I újonca, hogy segítse a nemzeti csapatot...

A mártír Stars... Nincs ám semmi probléma a mostani koncepcióval, mert most már kijelenthető, hogy a legerősebb magyarországi Interliga résztvevő a Stars lesz. Illetve ez akkor igaz, ha mindenki itthon játszik folyamatosan. Ha a válogatottak valóban kimennek Érsekújvárra, akkor sem lesz gyenge a csapat, hiszen a Miskolc és Fradi kivételével a többi gárda gyengül, az előző kettő pedig ne erősödik (persze kérdés lesz a Miskolc légiósainak minősége). Mondjuk enélkül sem lesz baj, hiszen ismereteim szerint még legalább három játékos érkezése várható (egy hátvéd, két csatár), így gond nélkül össze lehet állítani két - magyar szinten - ütős sort, még Kangyalék nélkül is. Márpedig ahol a pénz, ott a hatalom. A jelenlegi világ legfőbb törvényét pedig lehet vitatni, csak nem érdemes. A baj ott kezdődik, amikor az egyesület egyik prominense a következőket mondja: "Az, hogy a Fradi, meg az UTE jelenlegi helyzetét, problémáit a Stars létében látjátok, megegyezik azok véleményével akik irányítják ezeket a csapatokat." Ez egyrészt hazugság, másrészt hangulatkeltés a két csapat ellen. Mind a Ferencváros, mind az Újpest (főleg ez utóbbi) fizeti a tanulópénzt, amelybe részben önhibái, részben a külső körülmények miatt került. Emlékeztethetnénk a prominenst, hogy a Stars megalakulása - minő véletlen - egybe esik a Fradi utánpótlás teljes széthullásának kezdetével (mily egyszerű tény ez, mintahogy az is, hogy ez elsősorban a Fradi vezetés hibája volt anno), mégis ez valahogy mindig a háttérben marad. A Kercsó-féle, már-már várszegis magasságokba emelt játékos lenyúlási hullám több korosztályban szintén csak arra jó, hogyha véletlenül említésre kerül, akkor jöjjenek rá a valósággal köszönőviszonyban sem álló riposztok. Most azt kár lenne újra hosszasan ecsetelni, hogy egy gyökerek nélküli, a nagyváros szélén is túl létező csapat, mi módon akar népszerűségre szert tenni. Ugyanakkor egy nagy előnye biztosan lesz a dolgoknak, ami ráadásul egy igazán humánus cselekedet: Amennyiben Kangyalék valóban kint játszanak majd folyamatosan Érsekújvárott, akkor az segíthet a válogatotton. És ez azért humánus, hiszen majd húsz milliót csak arra költ el az OB I újonca, hogy segítse a nemzeti csapatot...
veldhuis!

Elárúlnád, végülis mi a bajod a Stars felnőt csapatával?
Hogy erős?
Én nem tudom, hogy erős lesz-e a mezőnyben, de tavaly miért nem volt erős az említett két csapat?
Kevesebbe kerültek a légiósok?
Ha az UTE igazolja ezeket a játékosokat, akkor HURÁÁÁÁ, ha a Stars akkor, "miből?" "hogy képzeli?" "tönkre teszi a magyar hokit!".
Ez ugyan olyan, mint mikor egy gyerek a Starsba jön, akkor csábítják, ha megy, akkor szegényt elüldözték. Különösen a Dima!
Szerintem, Te előre magyarázod valakik bizonyítványát.
Biztos ami biztos, kétszer.

Hokisapuka: Ha az edző telefonon hívogatja más csapatok játékosait, hogy menjenek az ő klubjába, mert ott milyen jó lesz nekik, nálam kimeríti az átcsábítás fogalmát.
Azért azt hiszem, erröl tudnék.
De azért, kíváncsian várom az edző nevét.
Hogy mi bajom a Stars felnőtt csapatával?

Az égegyadta világon semmi. Csak leírtam a véleményemet egy olyan klubról, amely sosem tűrte a kritikát, ellenben rinyálni, csúsztatni, olykor homlokegyenest mást állítani mindig is tudott...

Két dolog:
1.
"Ez ugyan olyan, mint mikor egy gyerek a Starsba jön, akkor csábítják, ha megy, akkor szegényt elüldözték."

Ez valahogy berakhatnád szignónak a hozzászólásaid végén. És hidd el, ahányszor leírod (jó sokszor), úgy lesz egyre hiteltelenebb.

2. Csak tudnám mi közöm az Újpest légiósaihoz?
A verseny csak növelheti a magyar jégkorong színvonalát.Csak ezt egyesek nem akarják belátni.
Muki!

Olvasom itt a lőzungjaidat. Azzal ugye tisztában vagy, hogy a magyar csapatok többsége eredményesség szempontjából tojik majd az Interligára, hiszen lényegében mindegyik csapatnak sansza lesz a legjobb 4 közé jutni az OB I-ben, ahhoz pedig nem hiányzik majd az értelmetlenül meghosszabbított Interliga rájátszás!
Hokisapauka!

Miért kéne tudnod arról,hogy az edző hívogatja játosokat vagy sem??Lehallgatod az edzők telefonját??

Mellékesen ez a módszer nem lenne új a starsnál hisz Kercsó Árpád és a Gyima is használta ezt a módszer. Vagy a másikat,kölcsön kértek valakit egy tornára és addig beszéltek neki amíg az a starsban maradt

Amúgy én örülők egy új erős Pesti csapatank,szerintem jót tesz a hokina. Arról,hogy a Fradiból meg az utéból elmennek a játékosok…hát az ottani vezetők szívós,hosszú évek óta tartó áldásos munkájának köszönhető.
Csak az fontos lenne,hogy a starsosok nem beszéljenek félre. Sajnos ez folyik most
Kedves veldhuis!

A beírásaidból arra következtetek, hogy az élet más területein sem avval tűntél ki, hogy alapos sokoldalú tudást szedjél össze.
Így képzelheted csak magadról, hogy Te tojtad a holdat, hogy a stílusodhoz igazodjak

pakk!

Ezzel a beírással, újból magad minősítetted!
Épeszű ember nem gondolja, hogy egy magánember letudja halgatni egy másik ember telefonját.
Az is távol áll a logikától, hogy valaki hozzájut 6-14 éves gyerekek telefonszámához, majd beszélget velük. Ezután, ez a 6-14 éves gyerek úgy dönt, hogy máshol játszik.
Életszerű, nem?
Veldhuis,a szeredai csapatoknak is fontosabb a román bajnoki cím mint az Interliga bajnoki.Viszont engem a MO-i csapatok csak annyiban érdekelnek ,amennyiben jó meccseket láthatok,így a Stars megerősödésével eggyel kevesebb "csuruk" csapat jön Szeredába.
Ui.Nem "sírnál" most,ha a Stars nem teremtett volna versenyhelyzetet.

remélem nem lesz igaza veldhuisnak.

Nem szeretnék Interliga rájátszást tartalék csapatokkal. :(
Az Interliga rájátszása pénzdíjas!
Egyébként; hatból háromnak, valóban jó esélye lesz a négy közé jutni (veldhuis).
Muki!

A Stars erősödésével gyengül az UTE, gyengül (majd) a DAB, de még a Volán 2 is. Utóbbi három csapatból kettővel egész jó kis meccseket játszódtatok tavaly, nemde? Akkor ezt most oszd és szorozd...
thor!


Mivel minden jel szerint egy magyarországi csapat jut majd a rájátszásba, nem kell ettől félned!
zsilett!

Rövid blogos pályafutásom során arra már rájöttem, hogy a személyeskedésed igen erős fegyver, használd csak, persze csak azon, aki ezt magára veszi. Nálam mellélőttél...

Ja és hogy én mire követeztetek a te beírásaidból? Elég megnézni a nicknevedet... Kéne használnod!
"hokisap(u)ka 2008.07.24. 19:32:05
Az Interliga rájátszása pénzdíjas!"

Az év vicce!:o)

Van már aláírt szerződés?
Mennyit is kap a győztes?
veldhuis!

Ezzel az erővel, két csapatot kellene indítani.
Az egyiket azután kizárni (nem azt amelyiknek Te szurkolsz) és így rendben is lenne minden.
Legalább is Neked.
Veldhuis,a Volán2 tavaly is olyan volt mint a nótában a "sej,hajjj".Hogy a Dab és az Ute nem tudta megtartani a játékosait,az az ottani menedzsment hibája és felelőssége.A Dabtól nemcsak a Stars ,hanem a HC,Gyergyó,Volán is igazolt.Utetől pedig szintén,Gyergyó,Dab,Miskolc, sőt a Besztercebánya is.
De a vesszőparipád a utánpótlás;majd játszanak és fejlődnek a fiatalok a két fent említett csapatban,ha akarnak.
Hokisapuka!

Tényleg ilyen értetlen vagy??

Én viccnek szántam,hogy lehallgatod az edzők telefonját!!
De te meg komolyan állítod,hogy 100% az,hogy az edző csábít…Azért ez fura,komolytalan,szal vicc az is,bár te nem annak szántad.
Szöveg értésed látom gondok vannak.. én nem azt írta,hogy az edző megszerezte a gyerekek telefonszámait és felhívta őket. Kérlek olvasd el még egyszer nyugodt körülmények között amit írta,

És nem minősítsd magad azzal,hogy félre értesz vagy félre magyarázol egy rövid szösszenetet 
Tegyük egymás vállára a kezünket.
Szerintem mindenki várja, hogy elkezdődjön az alapozás majd a megmérettetés minden korosztályban, tulajdonképpen egymást szapulja itt néhány hozzá nem értő, meg hozzá jobban értő, informálatlan, meg informált arról, hogy mit hoz a jövő és jó-e így?
Úgy is utólag leszünk okosabbak.
Szerintem a válogatottak jó kezekben vannak, klub szinten meg ki hol játszik és miért ott, a játékosok magánügye.

Én nem köpködök a csillagokra, de azért ne várjuk már el a szurkerektől, hogy végigtapsolják, ahogy elviszik a játékosokat! És aki fél év alatt épít sztárcsapatot, az ne akarja megnyerni a népszerűségi versenyt is! Szóval a kritikatűrő képességen van még mit fejleszteni! ;)))
Vaze:szerinted a játékosokat elviszik?!!5 konkrét esetet tudok aki a Starsba AKART jönni!Tudod ez úgy van,hogy a jobb körülményeket,szakmai munkát,perspektívát, esetleg több pénzt mindenki szereti.Persze lehet kiöregedő,levezető szlovákok mögött várakozva mérkőzésenként 4-5 percet is játszani.Vannak akik el tudják dönteni,hogy nekik mi a jobb.
Muki!

1. Én erre reagáltam (idézet tőled):
"a MO-i csapatok csak annyiban érdekelnek ,amennyiben jó meccseket láthatok,így a Stars megerősödésével eggyel kevesebb "csuruk" csapat jön Szeredába."

Erre vezettem le, hogy nem változik semmmi jó irányba, mi több, hiába jön egy erős csapat, kettő jelentősen gyengül, tehát a fenti megállapításod (azon kívül, hogy engem szabályosan nem érdekel az Interliga, mintahogy remélem a csapatomat sem), enyhén szólva is sántít

2. Te már a második vagy, aki mindenféle dolgokat állapítasz meg rólam, a nicknév mögé bújt senkiről. De ez érthető, hiszen a tényekkel igencsak hadilábon állsz.

Ez a te véleményed.Szerintem pedig jó irányban haladunk.Erősödött a Gyergyó,HC,SC,Stars sőt a Steu és a Brassó-bár nem fog játszani az Interligában- is.Az,hogy a Dab és az Ute esetlegesen gyengül nem az én és a Stars hibája.De ez csak két csapat a fenti hattal szemben.
Ha nem érdekel az Interliga hát ne járj ki a meccsekre.Senki nem fog kényszeríteni.
Ja és bocs a 2.pontért.
dopili! kb erről beszéltem: ennyi kritikát bírjál már ki, baszki, mert ugrálhatunk itt egymás szavain, mint az oviban, csak attól senkinek nem lesz jobb...
Muki!

Azonkívül, hogy egy icipicit azért ott van a szívemben a Sportclub, szerinted engem és úgy általában a csonka haza szurkolóit mennyire érdekli, hogy Battonyán túl hány csapat erősödött?

Fogd fel, aki az OB I-ben a négybe jut, végigjátsza a szezont, aki nem, annak március 1-én kicsengetnek...
Szerintem könnyebb egy nálam (klubomnál) felnőtt játékost megtartani mint máshonnan leigazolni. Ha tíz-tizenöt éve nálam játszik egész biztosan kötődik hozzám, a klubhoz. Ezt ki kellene használni. Ha mégsem tudom megtartani azon el kell gondolkozni őszinte, tiszta fejjel és nem a könnyű megoldást, mások kritizálását választani. Nem mindíg másban van a hiba.
Annak idején hány játékos kezdett a Volánban a mai felnőtt keretből? Miért baj az hogy a jó játékosok a jó feltételeket biztosító egyesületekbe mennek. Szerintem ez természetes. Ezért nem a befogadó klubot kell szidni. Bár akinek ez örömet okoz az tegye meg.
Néhány hozzászólás viszont egészen szinvonaltalan.
Kívánom a MAGYAR JÉGKORONGnak, hogy jövőre egy ujabb csillag tünjön fel az égboltján !
Lássunk sok jó magyar jégkorongost és jó meccseket !
veldhuis! itt azért elég sokakat érdekel, és azon vagyunk, hogy még többeket érdekeljen. Ezért indulunk közös ligában, asszem...
vaze!

Hidd el nekem, tévedsz! A csíkiak által kierőltetett, realtíve hosszú (minimum 5, maximum 8 mérkőzéses) rájátszás (ha megnézed a programot, közben pedig megy-menne az OB I középszakasza) igencsak kétségesség teszi a honi csapatok mindenáron való meggfelelését az Interligában. A pénzdíj meg egy vicc, ráadásul még a fedezete sincs meg. Szintén a versenynaptárból lehet kiolvasni, hogy bár az idén is mindeki résztvesz a rájátszásban, ám a negyeddöntőknek legkésőbb március 3-án vége. Utána ugyan a veszteseknek még rendeznek egy kört (minek???????????? sehol a világon nem divat!!!) amit komolyan venni lehetetlen.

Itt lép be a következő tényező. Szinte minden csapatnak létszám gondjai vannak. Hacsak rátok gondolok, eszembe jut, hogy jelen állás szerint távozott 5 hátvédetek, és igazoltatok egyet. Mondjuk nálatok legalább vannak fiatalok, de nyilvánvaló, hogy dönteni kell, mi a fontosabb: minden meccsen harc a végsőkig, vagy az erőt okosan beosztva, figyelve arra, hogy minél kevesebb sansz legyen a kulcsjátékosok sérülésérére, túlterhelésére, kiválasztani azt a sorozatot, ahol van esély legalább a minimális sikerre. Ismét a te csapatodnál maradva, a DAB-nak reális esélye lehet a bronzéremre az OB I-ben, ellenben vért kell majd izzadnia egy Interliga négy közé jutásért.
Interliga-kérdés:Idegenlégiós szabályt hogyan kell értelmezni a Stars esetében?Amennyiben ők nem hazai licenszel indulnak akkor az ő esetükben minden nem szlovák állampolgárságu játékos idegenlégiós?
A romániai licenszel induló klubbok esetében én így értelmezem a korábban elhangzottakat.
Tudomásom szerint az elnöksé engedélyt adott rá, hogy amennyiben szlovák licencszel indulna a Stars (ne feledjük, még nem írták alá a szerződést!), akkor is magyar csapatként legyenek besorolva.
süti beállítások módosítása