HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Amiben hittek és amit szerettek volna

2008.07.19. 11:24 F. Kapus

Pénteken a Steaua bejelentette indulási szándékát a magyar-román interligában. Ezzel véget ért ide vonatkozó szavazásunk. Megállapítható, hogy olvasótáborunk elégedett lehet a fejleményekkel.

A hét elején két kérdést tettünk fel a világ legjobb olvasótáborának.

Ön szerint milyen bajnokság lesz? Ez volt az első. A Steaua Bucuresti interliga-indulására tippeltek a legtöbben. Egész pontosan eggyel többen, mint a Brassó részvételére. A záráskor 111:110 volt az állás a két legnépszerűbb lehetőség között. Összeségében a velünk játszók 64%-a gondolta úgy, interliga lesz, és nem magyar bajnokság.

Ön milyen bajnokságot szeretne? Így szólt a második kérdésünk. Itt már jóval jelentősebb volt a különbség, 102:68 arányban a Steauát kívánták az interligába a szurkolók a Brassóval szemben. Az interliga népszerűsége 57%-os volt. A pontos és teljes végeredményt a fenti link alatt megtalálják.

A témához kapcsolódik a román jégkorongszövetség pénteki sajtóközleménye, amelyet teljes terjedelmében közlünk.

„A Román Jégkorong Szövetség (FRHG) tájékoztatja önöket, hogy a Bukaresti Steaua jégkorongszakosztálya ma, 2008. július 18-án benevezett a tervek szerint 2008. szeptember 12-én kezdődő magyar-román interliga 2008/2009-es szezonjának küzdelmeibe. A határokon átívelő jégkorongbajnokságban - amelynek kezdete egybeesik a román jégkorongbajnokság 2008/2009-es szezonnyitó fordulójával is -, négy romániai csapat vesz részt: a Csíkszeredai Sportklub, a HC Csíkszereda, a Gyergyószentmiklósi Progym, valamint a fent említett Bukaresti Steaua.

Tánczos Barna, a FRHG elnöke szerint bölcs döntést hoztak azok a csapatok, amelyek beneveztek a román jégkorongsport fejlődését elősegítő küzdelemsorozatba. A jégkorongszövetség 2008 júliusában megválasztott új elnöke szerint örvendetes tény a nemzetközi liga létrehozása és létjogosultsága, amely abszolút premiernek számít a romániai sportéletben, és remélhetőleg előre fogja lendíteni a román jégkorongsportot, azon túl pedig mind marketing-, mind szakmai szempontból előrelépést jelent a sportág számára. Az országok között létrejött közös sorozat nem számít újdonságnak Európában, hiszen hasonló bajnokságok már zajlottak, zajlanak Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Szlovéniában is.

A Román Jégkorong Szövetség hamarosan nyilvánosságra hozza az interliga főszponzorának kilétét is. A potenciális támogatóval a napokban folynak a záró tárgyalások.

A Román Jégkorong Szövetség sajtóosztálya

27 komment

Címkék: magyarország bajnokság románia interliga

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akkor a Volán felnőtt az Interligában is kiemeltként vesz részt a rájátszásban??
Akkor ki hozza a szponzort?kerusz,hallod-é?
Szerintem pedig nem lesz külön magyar bajnokság is, vagy tévedek?!
Ha lesz akkor ott kik indulnak?
Muki, Te nagyon retardált vagy. Majd alkalmasint olvass vissza, hogy mit írtam, hátha egyszer megérted.
Én csak, egy egyenes választ szerettem volna kapni...
De hát akkor itt van néhány idézet Tőled,hátha meg tudod magyarázni,mert egy "retardált"- szellemileg visszamaradott - ember, is szeretne megérteni Téged.
Az egész azzal kezdődött,hogy a székely csapatok sokallták a 3 milliót,mire TE "...Tessenek alternatívát mutatni, mindenki erre vár már mióta. Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni”.Akkor Kurkóék alternatívát ajánlottak,mire Te megint"…Ugyan már, miért lenne Kárpát-Liga a neve? Ne csináljuk már, hogy egy hisztiző bukaresti klubelnök előtt hajoljunk a földig, ez komolytalan! El kell dönteni, hogy mit akarnak. ha duzzogni, arra most legalább meglesz az okuk, ha meg fejlődni, mert egyébként meg rájuk fér, akkor pedig jöjjenek fejlődni.” és “Ebből a játszmából csak úgy lehet kimaradni, ha búcsút mondunk az egész székely-román viperafészeknek.”

Amikor a Sportklub igazolásai nyilvánosságra kerültek,mintha megengedőbb lettél “Egyébként az igazolásokat elnézve jó kis bajnokság lehet ez az elkövetkező.”-Wallenberg igazolása-,vagy “A romániai csapatok indulása _szerintem_ azért nem rossz ötlet, mert az erejük összemérhető a mi csapataink erejével, elég kiegyensúlyozott a bajnokság (a tavalyi szezon alapszakaszát nagyon sokáig az első négy helyezett bármelyike megnyerhette volna), és ők is rá voltak szorulva arra, hogy keressenek még ellenfeleket a csapataik számára. Ez nagyjából igaz a HC, SC, és ha közös liga lesz, akkor a Steaua hármasára”.

Ezek után a szintén magyarok által vezetett RJSZ-t leírtad és minden érdemet az MJSZ tulajdonítottál.
“Az RJSz ebben az esetben nem szervez semmit. Tényleg nem. Ez önmagában nem baj, csak tény.” vagy “A magyar szövetség volt megbízva a szponzorkereséssel, jutott, amire jutott. Most itt tartunk, azt hiszem, az egyenlőség ismét biztosított. Vagy Te másképp látod? Ehhez képest most megint Románia felől jönnek azok a brilliáns ötletek, amivel szépen alá lehet vágni mindennek.”
Ehhez képest megjelenik egy sajtóközlemény: “A Román Jégkorong Szövetség hamarosan nyilvánosságra hozza az interliga főszponzorának kilétét is. A potenciális támogatóval a napokban folynak a záró tárgyalások.
A Román Jégkorong Szövetség sajtóosztálya”,amit persze lehet többféleképpen is értelmezni,de semmiképpen nem úgy ,hogy a RJSZ semmit nem csinált.Erre vonatkozott az én kérdésem.
Kérlek mondd el nekem szabatosan,hogyan is kell a Te mondanivalódat értelmezni?Mert mindenki írhat –a pillanatnyilag rendelkezésére álló információk alapján-hülyeségeket de azt többségünk el is ismeri ,ha felhívják rá a figyelmét.

Elvezem mert jeleneleg gyergyot mindenki eselyelennek tartja:D,csak nehogy valami meglepetest okozzanak:)
Muki, elsőre három kérdésem van:
1.) szerinted az az állítás, hogy az "RJSz nyilvánosságra hozza szponor nevét" egyenlő-e azzal, hogy ő hozza a szponzort?
2.) szerinted ki tárgyalt a szponzorjelölttel?
3.) biztos, hogy érted, amit olvasol?
syntax error: "...nyilvánosságra hozza a szponzor nevét"
"Potenciális támogatóval a napokban folynak a záró tárgyalások."Hol itt az MJSZ?
"Biztos, hogy érted, amit olvasol?":))
Többire is várom a választ...Szerintem nem kapok.
Muki, szerinted a blog közönségét érdekli az, hogy itt kötözködünk egymással? Kérjem meg F.Kapust, hogy nyisson ennek egy külön bejegyzést?
Még idenyesek Neked valamit, bővebb szövegkörnyezettel együtt:

>>A tisztánlátás érdekében a Molhoz fordultunk, az iránt érdeklődve, mi az igazságtartalma a megjelent híreknek. Molnár-Bánffy Kata, a Mol szponzorációkért felelős vezetője a napvilágot látott információkkal kapcsolatban a következő tájékoztatást adta:

"Havonta 200-300 megkeresést kapunk támogatási és szponzorálási kérdésekben. Ezeket a megkereséseket soha nem tesszük a fiókba, mindegyiket alaposan megvizsgáljuk, elsősorban abból a szempontból, hogy a számunkra fontos értékeket hordozza-e. Egy esetleges román-magyar jégkorongliga azért lehet érdekes számunkra, mert operációs területünk két országát is érinti, erősítve ezzel a gazdasági kapcsolatokon kívül a sportkapcsolatokat is.

Tárgyalásban állunk a Magyar Jégkorong Szövetséggel, vizsgáljuk egy lehetséges együttműködés feltételeit, de korántsem zártuk még le sem az adatgyűjtési, sem a döntési folyamatot. A liga megrendezésében is számos bizonytalanságot érzünk, nem megnyugtató például, hogy az előző héten olyan hírek jelentek meg a magyar sajtóban, hogy egyáltalán nem kerül megrendezésre. Nem ez az egyetlen sportág és sportesemény, amely új támogatásként szóba jöhet, ezért semmiképpen nem tudunk határozott elköteleződésről beszámolni, és túlzottnak tartjuk a román média ennyire konkrét állásfoglalását."
Arról,hogy mennyire érdekli a blog közönségét ez a cikk , arról F.Kapust kellene megkérdezni,nem engem.Én csak egy egyenes választ akartam ,Tőled.De látom,hogy esélyem sincs rá.
kérdés:
" Muki76 2008.07.19. 13:25:34
Akkor ki hozza a szponzort?kerusz,hallod-é? "

válasz:
Úgy tűnik, nem az RJSz.
Te csak azt, az "egy egyenes válasz"-t várod, ami Neked megfelel.
Igen.Hogy az Interliga az RJSZ és az MJSZ-sorrend nem számít-együttműködésének "gyümölcse",amely remélhetőleg mindkét fél számára fejlődést jelent.
Ezt a választ reméltem/vártam.De hát egy kissé vagy nagyon korlátolt embertől,tudom,hogy többre nem számíthatok.
Akkor miért nem azt kérdezted meg?
Muki kackac, milyen szerencse, hogy nem Mon fogsz érettségizni, mert mostmár itt szövegértelmezés is van. Ami szomorú, hogy a saját szöveged se tudod... (mert ilyen kérdésed nem volt, amire ez a válasz. de ezt a választ nyugodtan várhatod, mert ez így van, egyetértünk)

"önérzetében sértett keményfejű székely a hülyébbik fajtából"
A tárgyalásokat Kovács Zoltán a MJSZ főtitkára kezdte el és folytatja, és valószínűleg ő is fogje végrehajtani lol
Az ő kezében futnak össze a szálak, erre a többiek csak ráerősíteni tudnak, de akár tönkre is tehetik...

A mások munkájával való ékeskedés, vagy ennek sejtetése különös és sajnos megszokott dolog...
terminatrix:"A mások munkájával való ékeskedés, vagy ennek sejtetése különös és sajnos megszokott dolog..."
Te csak tudod...:)))
Most, amikor rendeződni látszanak a dolgok, olyan jó olvasni, ahogy megy a marakodás...

Nézzük a pozitív oldalát a dolgoknak:
1. Július 21. van, és máris van egy szép bajnoki
menetrend.
2. Ebben a szép menetrendben nem látok "roadshow"-
t. Mintha a meccsek eloszlása is egyenletesebb
lenne, mint tavaly volt.
3. A "Volán kérdés" is tisztességesebben van
kezelve mint tavaly volt. A "Nagyvolán" az
Interliga közelébe sem néz, az OB-I-re meg
mondható, hogy csak rájátszás van, amire két
liga legjobb csapatai érkeznek. (Jó, ez erős
csúsztatás.)

Úgyhogy, ma július 21-én köszönet a szövinek, hogy mindezt összehozták, a rengeteg kritika (pl. részemről) ellenére is.

És akkor néhány negatívum:
1. Biztos, hogy jön a rejtélyes szponzor?
2. Ha jön, akkor mennyi pénzt ad? "Úri" liga
futja-e belőle, rendszeres tv-közvetítésekkel,
repülőgépes utazásokkal, elfogadható
szálással, ellátással vagy
afféle "szegényház" lesz csak, állandó
balhékkal, meccsátpakolászással, ki nem
állással?
3. Sportszerű, baráti liga lesz-e vagy
pillanatokon belül kitör a "magyar-székely-
román" háború?
OB1-ről mikor születik döntés? Gondolom Interliga után lesz még egy kör és csak utána a hazai rájátszás.
Meg is válaszolom magamat, mert megtaláltam a versenynaptárban. Interliga alatt elindul a +1 kör, majd lesz egy középdöntő 2 nyert meccsig (1-6, 2-5, 3-4 párosításokkal) és ezeknek a győzteseihez csatlakozik a Volán 1.
Sze'ntem a szponzor már egyértelmű,mert a kiirt meccs időpontok kinyomtatásakor /molmeccsek.php jelenik meg a lapon,alul.
Gratula Mastamind!

Kiváló a megfigyelő készséged, így kell informálisan tájékozódni az uborka szezonban, valamint hírzárlat idején hehe :-))
süti beállítások módosítása