HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Szeged érkezik, Jászberény kivár

2008.06.18. 14:14 F. Kapus

Egy év pauza után megint lesz felnőtt jégkorongcsapata Szegednek. Erről számolt be a szegedma.hu oldalán Lippai Pál, a Tisza Volán SC szakosztály-vezetője.

A cikk olvastán a jégkorongblog is megkereste a sportvezetőt. Megtudtuk, a csapat heti négy edzéssel tud majd készülni a bajnokságra. A szegedi jégpálya a technikai feltételek miatt jégkészítésre csak október közepétől márciusig alkalmas. Fontos lenne, hogy a kinyújtsák a szezont, ehhez hűtőkompresszort kellene cserélni, és a szigetelést is fel kellene újítani, jobb esetben cserélni.

A csapat elsősorban az ifikre épül, nagyjából 20 fős kerettel számolhatnak a szegedi hokibarátok. Lippai hosszú távon gondolkodik. Mint mondja, "ez az év nagyon nehéz lesz ifijeink számára, meg kell szokniuk, hogy felnőttek ellen játsszanak, akik között korábbi válogatottak is lehetnek. De a második és a harmadik évben már érződnie kell az elvégzett munkának."

Jelenleg nincs edzője a csapatnak, az idei tréningeket vezető szerb mester szerződése lejárt. Lippai elmondta, keretükben két olyan játékos van, aki megüti az OB 1 színvonalát. Neveket nem kívánt mondani. Az OB-s indulás azt is jelenti, hogy az ifjúsági bajnokságban nem szerepel a 2008/09-es szezonban a Tisza Volán.

Egy másik vidéki város, korábbi hokifellegvár újraéledéséről adtunk hírt nemrégiben. A legújabb fejleményekről Baranyi Ferenc, a szervezés egyik motorja, a Jászberényi Lehel egykori utánpótlás-játékosa számolt be. "A pálya befedése még nem kezdődött meg. Mi most az inline bajnokságban indulunk, de a palánkot is lebontották nemrég, nehogy a meleg kárt tegyen benne. Az OB 2-es vagy OB 1/B-s jégkorongbajnokságban a következő szezonban biztosan nem indulunk, az amatőrön gondolkodunk, de jelenleg az sem valószínű. Egyelőre jegünk sincs, és csapatunknak is kevés a játékosa. Ez az év még rámegy arra, hogy beinduljanak a dolgok. Reméljük, a gyorskorcsolyások mellett kapunk mi is elég időt a pályán."

20 komment

Címkék: szeged tisza volán jászberény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na, akkor majd lehet, hogy újra tudok menni OB I-es meccsre. De olyat is hallottam, hogy a Fekete Legyek újra indulnak az amatőrök közt.
Most akkor ők pontosan hol is fognak indulni?
A másodosztályban, aminek még nem biztos a neve.
Lehet tudni, h. rajtuk kívül kik lesznek a 2. vonalban?
Teljesen tipp jelleggel szerintem az összes olyan csapat, amelyik nem indul az elsőosztályban és az amatőr ligában sem (pl. Debrecen, MAC Népstadion, Jégtörők, Hokillák, Hargitai Farkasok).
Hargitai Farkasok??
ezek kicsodak egy kicsit furcsa a nevuk
Erdélyből áttelepült amatőrök, akik a származásuk miatt nem indulhatnak az amatőr ligában :-)
thx, 7 csapattal az is érdekes lesz :-(
Nem lessz annyi, max 5 csapat, mivel mi nem tudunk indulni az idén sajna
hargitaifarkas: ti egy időben nem az amatőrben nyomtátok, még az OB2 előtt?
Nem, mi csak amatőr kupákban indultunk. Az amatőr bajnokságban nem játszhatunk, mivel ott van egy olyan szabály, hogy aki nem magyarországon születettt, vagy nem itt fejezte be az általános iskolát nem játszhat. Mivel mi mind Erdélyből származunk (pontosabban Hargita megyéből-innen a nevünk is) így ki vagyunk zárva az amatőr bajnokságból, amely leginkább a mi szintünk lenne.
Szerintem kellene irni a szovetsegnek egy kerest hogy induhasatok ti is.
hargitaifarkas: lehet hogy a te szinted az amatőr bajnokságba való de szted azoké a csapattársaidé is akik az elsőosztályú román ill magyar bajnokságban is játszottak jópár mérkőzést? Amúgy az amatőrbajnokságban azért nem játszhattok mert ellenőrizhetetlen lenne hány erdélyi játékosotok szerepelt a román OB I-ben. Különben azok az általad említett kupák is amatőr játékosoknak lettek kiírva amiken rendszeresen játszottak a volt OB I-es játékosaitok...
durex: Sztem te a Nagykörösi Farkasokra gondolhatsz. Az a csapat már megszünt évekkel ezelött.

qx: Az Amatőr Bajnokságot nem az MJSZ irja ki, szervezi. Így nincs beleszólása a Liga életébe sem.
Léteznek még a Nagykőrösi Farkasok, csakúgy, mint a Balassagyarmati Bástyák is, csak alig játszanak meccseket... :-(
Ez az, remélem minél hamarabb tud csatlakozni a 2 csapat, hiszen így jobb és színvonalasabb is lesz az OB1, ez szerintem az egész magyar jégkorongnak csak jó hogy minél több csapat játszik...
Kedves Iceblack barátom!
Csak néhány pontosítást szeretnék a te részigazságaid után ideírni:
1: az első évben teljesen OBI-es játékos mentes csapatunk volt, 70% abban az évben kezdett el hokizni.
2: az amatőr kupákon is csak saját kerettel jelentünk meg, ha volt 2-3 ex-OBI-es azok min 5 éve már nem hokiztak, tehát rovottmultúként még az amatőr bajnokságban is játszhattak volna.
3: ha megfigyelted az utolsó év eseményeit az OB II-ben észrevehetted hogy történtek furcsaságok (pl az u20-as újvárosi játékosok szereplése)
De ne aggodj, az ősztől minden jel szerint indul egy olyan bajnokság, ahol minden csapat indulhat, rovottmultú és külföldi játékosokkal(és az én szintemnek megfelelő)
Hargitaifarkas: Nem tudom mitől lennék a barátod? Ritkán barátkozom olyanokkal akik hülyeségeket beszélnek, de olyanokkal meg soha akik hazúdoznak!
1. Az amatőrben - állításoddal ellentétben - egyáltalán nem játszahat olyan aki OB I-ben szerepelt! Se 5 év után se 25 év után! Se rovott múltúként se máshogy!
2. Pl. a Szakács Ferit nem kéne amatőrnek nevezni közel 10 éves OB I-es játékosmúltal. Ha jól tudom ő a ti játékosotok.
3. Saját szememmel láttam a csapatotokban játszani - Koriközpont, szlovák csapat ellen - a Baróti Zsoltit, aki 2 éve az UTE csapatkapitánya volt. Ő is tök amatőr.
Ha ennyire alulinformált vagy az nem baj, de akkor legalább ne legyél felháborodva. Az a probléma a hozzád hasonlókkal, hogy mindig nektek van igazotok és mindig titeket sanyargat mindenki. Legalábbis szerintetek.
Idáig se aggódtam, még akkor se ha ellenetek játszottunk. De ne legyél meglepődve, ha abban az új bajnokságban sem minden úgy alakul, ahogy ti szeretnétek...
Ez a probléma mind addig így marad, legyen szó bármely csapatról, amíg a kedves amatőr csak nyerni, nem pedig játszani szeretne.
Az amatőr játékosok célja az kellene, hogy legyen: az a csapat és személyes siker, ha egyre ügyesebb, képzettebb játékossá válunk önmagunkhoz képest.
Sokunknak csak felnőtt korban sikerült közelebbről megismerni ezt a csodát, a jégkorongot.
Ez hendikep a gyermekkorban elsajátított tudáshoz, készégekhez képest.
Bocs a megnevezesért Iceblack, azt hittem a hokiséletben mindannyian barátok vagyok,innen vettem a bátorságot a megszolitáshoz.
Örülök hogy nézted a tornát, amelyet mi rendeztünk, és valóban szerepeltek az általad emlitett játékosok, akárcsak Dunaújvárosban Lencsés Tamás, jászberényben Szappanos Dávid, a csikszeredai csapatban a román válogattban játszó Adorján Jóska, nem is beszélve a SBS (fradi-újpest közös csapata)játékosairól (Kis, Szajbert, Kordisz, Szájevics stb..)amelyeknek kszönhetöen egy szinvonalas kis bajnokság alakult ki. Ha az összeállítást nézzük messze az SBS kellett volna nyerjen, akik csak a harmadikok lettek, tehát elhiheted hogy nem a győzelem volt a fő célunk hanem a játék lényege.
Amugy ha nézted a Farkasok-szlovákok mérközést láthattad hogy a szlovákok sem egy teljesen amatőr csapattal jöttek, volt köztük 2-3 olyan játékos aki simán beférne bármely magyar obI-es csapatba.
Amit mi szeretnék az az hogy a magyarországi amatőr csapatok szintüknek megfelelöen játszhasanak az amatör első, második vagy ha kell harmadik osztályban. Kétségkivül igazad van hogy mindenki szeretne nyerni, így mi is, de szerintem azért már van egy olyan nemzetközi adatbázis, hogy bárkit aki valamilyen jegyzett szinten játszott meg lehet találnia játékosmúltját, hogy bárki játszhasson egy egységes amatőr bajnokságban.
Csak sajnos az amatőrben is van néhány csapat akik-és ezt nekem is úgy mondták- csakgyőzni szeretnek, és féltik helyüket a bajnokság első felében.
süti beállítások módosítása