HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Eltiltották Makszim Mamint

2008.06.17. 14:41 Ryan O'Brien

Két évre mindennemű sporttevékenységtől eltiltották Makszim Mamint, az orosz junior válogatott 20 éves játékosát, aki az idei U20-as vb-n akadt fenn a doppingteszten.

A pardubicei világbajnokság orosz-cseh mérkőzése után vettek tőle vizeletmintát, a WADA norandroszteront mutatott ki, mégpedig 5,4 ng/ml-ert, ami 2 ng/ml-lel magasabb a megengedett értéknél. A norandroszteron anabolitikus szteroid, a nandrolon metabolitja.

Maminnál a két A-minta és a B-minta is igazolta a WADA állításait. Az is bebizonyosodott, hogy nem valamilyen termékből, hanem direkt került a játékos szervezetébe az anyag.

Mamin az orosz ligában szereplő Metallurg Magnyitogorszk játékosa volt, a bajnokságban 32 márkőzésen szerepelt. Az U20-as vb-n hét mérkőzésen 3 gólpasszt jegyzett, 2006-ban a svédországi U18-as vb-n is részt vett. Eltiltása 2010. január 28-án jár le.

14 komment

Címkék: vb oroszország u20 mamin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eléggé magára hagyhatták a szakemberek szegényt, ha a vb idején magas volt a szteroid - szintje. Az is lehet, hogy egyszerűen nem mondta neki senki, hogy ezt nem szabad szedni (szúrni).
Kedves gm!Véleményem szerint a dolgok ezen a szinten nem történnek csak úgy véletlenül!!!

Pár évvel ezelőtt egy igen híres román focista az angolok egyik igen híres sztárcsapatában a vezetőket keményen kritizálta és még a médiában is megpróbált elégedetlenkedni.
Lássanak csodát pár hétre rá dopping botrányba keveredett és arra kényszerült, hogy elhagyja csapatát sőt ha jól emlékszem egészen az itáliai partokig kellett futnia, hogy menedéket találjon.
Most igen ügyesen kergeti a labdát és csapata és válogatottja egyik legjobbja.

Csak egy kis emlékeztető egy jó pár héttel korábban írt kommentemből mely virágnyelvű része akkor nem borzolt kedélyeket, pedig próbáltam provokatív lenni.
jegkorong.blog.hu/2008/05/17/kanada_dontobe_rohanta_magat#comments
Kanada döntőbe rohanta magát:
"Remek a cím!!!A kanadaiak az utolsó harmad közepén pár percig ki sem engedték a világ egyik legjobb csapatát a saját harmadából!Hihetetlen sebesség emberfeletti állóképesség.A szakvezetők és a játékosok mellett külön meg kell említeni a háttérben mögöttük dolgozó egészségügyi szakembereket és gyógyszergyárakat, mert ez így teljes. "
Egy finoman burkolt köszönés a "drogot" intezo sportorvosok, gyogyszergyaraknak. A mai versenysportban sztem nagyon kodos ilyen teren minden. Sok mindent elhiszek, de azt nem, hogy valakik (egyszerre ilyen sokan egy helyen egy idoben....) ennyire kimagaslo teljesitmenyre legyenek kepesek. Szoval valami kompletten a legtobb sportban jelen van. Csak aki nem all be a sorba, azt valamilyen uruggyel eltavolitjak es minden megy tovabb a maga valojaban. Mamin nincs egyedul a doppinggal, csak valakinel a csapat intezi,valakinel meg egyeduli a megoldas. Nem olyan egyszeru ez a helyzet, mint ahogy a cim illetve a cikk mutatja. Biztos, hogy nem tudunk es latunk mindent. Tudatlanul meg nehez itelkezni.
ekanai egyet ertek 100% es hokikorinak is igaza van nagyon Mutuval kapcsolatban
a blog szerkeztoinek pedig nagy gratula es en szemely szerint kivancsi lennek hogyan mukodnek ezek a dopping/steroidos dolgok
a mutuval kapcsolatban,èn ugy tudtam hogy csak egy "kis"kokaint fogyasztott.ezt irtàk annak idejèn az olasz lapok.
Az a helyzet, hogy intenzív edzés hatására a szervezetben elkezd csökkenni a tesztoszteron szintje és drasztikus mértékben épül le az izomzat. A testépítők és minden sportoló számára fontos, hogy megfelelő mennyiségű fehérjét(az izom legfőbb alkotója) vigyen be edzés után amiből az lebomló izom regenerálódhat, ÉS mértéktartó edzéseket tartson. Napi 2 megerőltető edzés már túl sok a szervezetnek és akármennyi fehérjét is pótol, elkezd leépülni az izomzat. Ennek kezelésére adnak tesztoszteront(férfi nemi hormon ami segíti az növekedést) és anabolitkikus(anyagfelépítő) hormonokat visznek be a szervezetbe mesterséges úton, így ezek izomnövelő hatása kompenzálja a lebomlást, mértékének növelése pedig még fejleszthet is.

Mivel napjaink élsportolói igencsak meg vannak terhelve. Szerintem a napi két kemény edzés alap, ezért kézenfekvő, hogy mesterséges úton kell pótolni dolgokat. emellett a teljesítményhajhászat ugyancsak nagy erőt képvisel amikor a sportolók a testüket fejlesztik.

A dopping tesztek során a testben lévő hormonok szintjét nézik és akinél meghaladják a normális értéket azok "akadnak fenn" . Minden egész szervezetbe bevitt hormon megnöveli a szervezetben az adott szintjét az egészségeshez képest, így mindenki fennakad akit így érnek. A gyógyászatban alkalmaznak ilyen hormonokat betegeknél akiknek baj van a hormonháztartásával. Ők természetesen nem élsportolók.
Hogy a jelenség - amire ma még nincs válasz - miszerint a megerőltető edzések csökkentik a tesztoszteronszintet vajon olyannak minősül-e amit hormonkezeléssel kell kezelni doppingügyileg szabályos úton is, az a jövő egy nagy kérdése.
Kedves milano69!Volt az először doppingszer, majd
vágynövelőszer és lett a végén kokain, így el lehetett kerülni a B tesztet !!!
"a koksz egyrészt energiaadó fűtőanyag lehet, másfelől viszont utalhat a kokainra is, ami például az amerikai profi sportban rendkívül elterjedt, a kábítószerek csoportjába tartozó doppingszer.":
www.mindentudas.hu/pucsok/20041002pucsok1.html?pIdx=2
Mennyire nem mai dolog a teljesítmény növelésére való törekvés:
www.mindentudas.hu/pucsok/20041002pucsok1.html?pIdx=3
Most erre mondjam azt, hogy az én becenevem KOKO? (de van, akinek Koksz) :)
Egyébként sajnálom Mamint...
A cseh Tomas Enge Formula 1-es pilótának is érdekesen tört ketté a karrierje. Füves cigit szívott.
Koko: mint a legtöbb Kovácsnak, pláne Istvánnak ez a beceneve. Mint ahogy a Kalocsaiaknak Kacsa, és így tovább. Enge és a többi olyanra, aki ilyen karrier mellett füvezik, kokózik, meg hasonló élmény, vágy és tudatmódosítót használ (direkte nem a szteroid és doppingokat mondom), az igenis egy mértéktelenül nagy barom. Erre nem tudok mit mondani. Az a fajta karrier valami hihetetlen lemondásokról is szól és hihetetlenül kőkemény koncentrációra és fegyelemre, megtartóztatásra épül a mindennapokban is. A Formula1-nek, az NHL-nek, a válogatottságnak és minden hasonlónak megvannak a szabályai, lemondásai, előnyei és hátrányai. Aki világbajnok akar lenni, illetve ott akar szerepelni, azoknak ezeket a "szabályokat" el kell fogadniuk. Amúgy nem feltétlenül van napi 2 kőkemény edzés. De ami van, azt maximálisan csinálják. A többi idő regenerálodás, protokoll, alvás, utazás... Persze az is biztos, hogy adalékok vannak náluk is, hogy micsodák? Azt még talán a játékosok se tudják, csak meg kell enniük és inniuk. Gerbeaud elég jól leírta mik lehetnek ezek.
Én nem gondolom törtvényszerűnek, hogy a napi két megerőltető edzéssel készülő éljátékosok - izomtömegük megtartása végett - szintetikus, vagy természetazonos hormonkészítményeket kapjanak. Főleg hogy a nemi hormonok és a szteroidok már nem is tartoznak a modern eljárások sorába. Arra gondoltam, hogy Mamint valószínűleg nem figyelmeztették a lebukásveszélyre, ami - valljuk be - szteroidoknál a legnagyobb. Vagy nem szólt senkinek, hogy ilyen szert fogyaszt. Kedves Hokikori! Lehetséges, hogy igazad van abban, hogy nem véletlenül őt vitték dopping-kontrollra, erre nem is gondoltam. A gondolatmenetembe nehezen fér egy ilyen hihetetlen gonoszság.
T.Gerbeaud!Amiről a kommented elején írsz jelenség szerintem egyértelműen a túledzettség.Az edzés magában a legbiztonságosabb tesztoszteron szint nővelő,csakhogy a mai profi sport világában,nincs idő regenerációra a gyakori versenyeztetés miatt.A kémia segítségét veszik igénybe tengeren innen és tengeren túl!
Aki megtekintette a másik sportágban remeklő oroszokat az megtapasztalhatta, hogy milyen komoly szerepe van a klasszikus sporttudomány mellett a háttérben megbújó egyéb tudományoknak.
Le a kalappal a sikeredző előtt, de csak a technika és taktika egy-két év alatti fejlesztésével kevesen tudnának egy svéd (erőfoci élharcosai) és egy holland (technika és taktika professzorai) válogatottat ilyen látványos módon lefocizni.
Hokikori, vitaminoktól és egyéb anyagoktól aligha lehet megtanulni driblizni.

Nem akarnám itten elfutballosítani a dolgokat, de azért érdekes, hogy az oroszok éppen úgy labdarúgnak most, ahogy jégkorongoznak mindig, invenciózusan, kreatívan, improvizatívan, gyönyörűen.

Kellett egy nagyon-nagyon jó edző, szerintem ennyi.
Idézet a korábbi hozzászólásomból:
"Le a kalappal a sikeredző előtt, de...."
Kétségtelenül, szépen és kreatívan üzik az oroszok ezt a sportot is, de mindezt "bámulatos" erőnléttel.Egy svéd és egy holland csapatot így lemosni (nem csak az eredmény, de főként a többi statisztikai mutató)az már egy igen komlex munka erdménye.
A sikeredző az ellenfél erősségének és gyengeségének elemzése alapján megalkotott taktikában és az ahoz igazított jól kiválasztott játékosállomány definiálásában kompetens.Emellet felépíti azokat a szituációs és rávezető gyakorlatokat amivel fel lehet készíteni csapatot a soronkövetkező mérkőzésre.
A teljesítmény növelés tudománya nem a technikai tudás (hiszen az alapkövetelmény) elsajátítására helyezi a hangsúlyt!!!
Képesnek lenni állandó nyomás alatt tartani az ellenfelet, szinte minden test-test elleni párharcot és futóversenyt megnyeri az felörli az ellenfél erejét, pontatlanná, bizonytalanná teszi és egy idő mulva megnyitja a kaput a saját elképzeléseink valóra váltása előtt.
Ismét egy általam már többször citált hasonlattal szeretnék élni azaz a sport és a filmipar közötti párhuzammal:
Kezdetben lőn a felvevőgép, másodiknap megteremté a színművészt ....hetedik napon már láthatjuk a hollywood-i filmipart.A néma film után sokáig még a hangos film is a művészet megcsúfolásának számított!!!Manapság ugyan kevesen szentelnek időt arra, hogy a film lejátszása után végignézzék a stáblistát, de ha ezt megtennék akkor látnák, hogy egyre kisebb a filmben látható és egyre nagyobb a nem látható alkotók szerepe.
A professzionális versenysport hasonló fejlődésen ment át.
A 40 évvel ezelőtti fociban a védőjátékos teste meg se közelítette a másik játékos testét.Lehet, hogy sokan kinevetnek a következő megjegyzésemért, de a mai világranglistán alig jegyzett magyar válogatott a mai szabályrendszer alapján gyalázatosan megverné az egykori aranycsapatunkat és a legtöbb gólt a második félidőben érnék el.Amennyiben a mérkőzések után nyilvánossá tennék az érdekelt stáblistát akkor évről-évre egyre kisebb lenne a játékoskeret
és egyre nagyobb a segítő személyzet névsora.
Semmi esetre sem kívánom leértékelni ezt az óriási teljesítményt csak a siker komplexitására és az abban résztvevő sok-sok különböző szakma jelentőségére szeretnék rávilágítani.
....hetedik napra megteremté az erőtöl duzzadó, látványos és eladható professzionális sportipart :-)
süti beállítások módosítása