HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A Grazcal és a Viennával is készül az Alba

2008.06.17. 11:16 F. Kapus

Csendben készül a következő szezonra a magyar bajnok a legjelentősebb hazai átigazolások és szerződéskötések után. Augusztus végétől beindul az élet, és a májusi világbajnokság végéig nem is lesz megállás a fehérvári játékosok számára.

Augusztus 22-én és 23-án Székesfehérvárra látogat a francia ezüstérmes Briancon. Ebben a csapatban játszik három válogatottunk, Ladányi Balázs, Szélig Viktor és Vas Márton. Tervként már jeleztük, és úgy tűnik, meg is valósul, hogy a harmadik találkozót a Volán átengedi a Dab.extra.hu-nak. Így 24-én a három dunaújvárosi fiatalember hazatér egy felkészülési mérkőzés erejéig.

Utána Lengyelországba, Sosnowiecbe utazik az Alba, hatos tornán vesz részt augusztus 27-30. között. Az ellenfelek a szlovák másodosztályú HK 95 Povazska Bystrica (alapszakasz-hetedik), a svéd harmadosztályú AIK Hockey Harnösand, a cseh másodosztályú Hokej Sumperk 2003, a francia első osztályú Amiens (alapszakasz-hatodik) és a helyi első osztályú Zaglebie Sosnowiec (bronzérmes).

Szeptember 2-án Alba Volán-Dunaújváros mérkőzés lesz, még nem rögzítették, hogy melyik Fejér megyei városban. 5-én az EBEL-ben szereplő Graz 99ershez látogat a Sator-legénység. Szeptember második hetében a Vienna Capitalsszal kötöttek le két mérkőzést a fehérváriak, mindkét csapat otthonában létrejön egy-egy találkozás.

Mindezek után szeptember 19-én startol az EBEL.

20 komment

Címkék: bajnokság alba volán ebel felkészülési mérkőzések

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szuper hír, a Volánon látszik, hogy valóban nem veszi már félvállról a felkészülést és ez így van rendjén. Én azért kíváncsi lennék arra is, hogy pl. mi a helyzet az FTC,UTE és más jégkorong klubokkal, mert a többi ob1 es csapatról innen-onnan és (persze elsősorban a blogról) azért kapunk némi infót. Picit off, de az MJSZ picit szégyelheti magát, mert A csoportos válogatott "official website"-jaként csapnivaló az információ közlése. Ez vonatkozik nemzetközi és klubszintű tájékoztatásra is! Talán ezért is külön köszönet a blog szerkesztőinek, mert magas szintre tettétek a lécet, amit egyelőre -sajnos- még csak meg se közelítenek! ELDONDOLKODTATÓ!!!
Ne bántsd a szövetség oldalát, mert ahogy én tudom Kovács Zoltán MJSZ főtitkár viszi (szinte egyedül) az MJSZ honlapját.

Márcsak azért sem érdemes senkit sem piszkálni mert itt van nekünk ez a nagyon király blog!!! KÖSZÖNET ÉRTE!
Zsootika: A reakcióddal nem értek egyet,mert a fentebb írt véleményem egy állapotot tükröz, ami nem feltétlen személy(ek)hez kötődik.. Ami tény az tény....

Az elért A csoportos szint (maradjunk csak a válogatottnál) igenis megkívánja a közérdekű tájékoztatást, mert az igények változnak és -szerencsére- növekvő tendenciát mutatnak. Ezt az igényt igenis ki kell elégíteni. Pl. Míg tavaly egy Center Ice magazin havi rendszerességgel nem tudott gyökeret verni a piacon, addig most (esetleg 1-2 év múlva) ez már nem feltétlenül igaz.
Végül pedig bocsi a kommentért mert nem a cikkhez kapcsolódik....
Tény és való, ha nem is külcsínre, hanem értékre növelni a szövetség honlapját. Hiszen mint látható, itt is egy minimális webdesign-al a sok jó hír/cikk és a reakciók működtetik ezt a blogot. Meg persze a sok jó szerkesztő (kössük őket a cikkekhez, illetve azok minőségéhez).
mike80: Az, hogy A csoportosak lettünk, egy csoda! Viszont teljesen felesleges dolog elvárni, hogy egy pillanat alatt minden más ennek legyen megfelelő. Szerinted jött tetemes plusz pénz a hokiba, mióta feljutottunk? Nem? Akkor miből alkalmazzanak a szövetségnél akár plusz egy embert, aki egész nap a weblappal foglalkozik, meg azzal, hogy folyamatosan öntse az infot. Elég megnézned a magyar bajnokságot. Az is szégyen, hogy nincs A csoport szinten? Próbálkozik mindenki, hogy amennyire csak lehet megfelejünk az A csoportnak. De ez évek kérdése és TALÁN csak akkor lesz minden olyan színvonalon, ahogy azt most elvárod, ha fix A csoportos ország leszünk, mondjuk kb 8-10 év múlva. Ha összejön ez a MOL-os dolog, akkor már lehet mondani, hogy történt egy kis anyagi változás. Viszont ebben a helyzetben, azzal, hogy A csoportosak lettünk, csak még több kiadása lesz a szövetségnek (természetesen a szponzorok közreműködésével). Szóval ez a helyzet, Mike. De ne feledd, türelem rózsát terem, lesz ez még ennél jobb is :)
Ja és örüljünk, hogy van ez a blog, jön nekünk hír a szövetség oldala nélkül is. Javaslom, hogy a blog íróit üssék lovaggá! '^^
Inferno: nem veled van bajom, felre ne ertsd, csak amit mondtal, hogy ussuk lovagga a blog iroit, az elinditott bennem egy gondolatmenetet.
Egy: mivel egyenlore nem lattunk tobb penzt a feljutas miatt, sajat hazunk tajan kell korbenezni, mit lehet ennyi erovel es penzzel fejleszteni. Gyanitom, hogy olyan sok mindent nem. Ellenben hireket feltenni nem olyan nagy kunszt, ha megvannak a cikkek. De azokat vagy lelopkodod valahonnan, vagy megirod. Ahhoz, hogy friss, es jo legyen egy cikk, sok idot, nyomozast kell raszanni. Gondolom most azert erre nem olyan hu de sok energia es ido van a szovetsegnel, most remenyeim szerint a szponzorjeloltekkel targyalnak a jovo evrol, stb stb. Azonban az, hogy valakit azert, mert kivetelesen profin vegzi a munkajat, es elvegzi azt ugy, ahogy mindenkinek kene, lovagga ussenek, azert az kicsit meredek szamomra. Termeszetesen minden dicseretet megerdemel Gromov, Kapus, Ryan es a tobbi blog iro tolem es mastol is, na de azert komolyan elgondolkodva ettol nem kell valakit rogton lovagga utni. Azonban egy olyan kituntetesben szivesen reszesitenem, vagy oklevel, mindegy minek nevezzuk, maga a gesztus es az elismeres a fontos szerintem: a magyar jegkorongert aldozatos munkatokert elismeresben reszesultok, vagy a magyar jegkorongert tett iroi es online tevekenysegetek, valamint valodi tevekenysegetek eredmenyekent megbecsult es tiszteletbeli orokos jegkorongos, vagy valami effele, ehhez hasonlo. Es ezt ugy erzem, talan realis is.
Ekanai:

"A válogatott csökkenti az adókat!" Ez is meredek, nem? Ez sem realitás.
Számomra pedig az meredek, hogy ennyire komolyan vetted, főleg, hogy még smiley-t is dobtam hozzá :) Jó, akkor lefordítom: nagy dícséretet és elismerést érdemelnek.

Sok ember túlozhat a jelzőkkel, hasonlatokkal. Ez előforul velem is. Így van ez a negatív jelzőkkel is, nem gondolom ezeket véresen komolyan, azt hittem, hogy az NSO-s régi veszekedéseink alkalmával erre rájöttél ;)

Bár így másodjára végiggondolva sem értem, hogy hogy lehet ezt szó szerint venni :D
Szerintem csak kötözködsz velem ;P


"Azonban az, hogy valakit azert, mert kivetelesen profin vegzi a munkajat, es elvegzi azt ugy, ahogy mindenkinek kene, lovagga ussenek, azert az kicsit meredek szamomra"
???
De hát nekik nem ez a munkájuk. Ez egy blog, amit hobbiból és fanatizmusból írnak, ez nem a munkájuk. Ráadásul mi ebből teljesen ingyen részesülünk.

Remélem Te sem értesz félre engem, mert nekem sincs bajom Veled :)
Ja hogy az a repulo izemize smiley lenne? :D Amugy nem vettem ugy komolyan, csak maga a gondolat. Hozzateszem, magyarfoldon nem is tudom van-e lovagi fokozat.
Amugy talan kicsit teves, ha ugy fogalmazunk, hogy nem a munkajuk. En ugy velem, hogy mivel csinaljak, es rendesen csinaljak, gyakorlatilag egy munkanak tekintheto, meg ha hobbi is, es adott esetben nem jar erte zseton. Ettol ez meg munka. Nem tudom mivel foglalkoznak hivatalosan az irok, de kicsit remelve es az irasaik minosegebol itelve a penzkereso munkajukat is hasonlo minoseggel csinaljak.
Amúgy tény, hogy ez a minőségű hokis oldal ingyen a rendelkezésünkre áll, az is egy kisebbfajta A csoportos csoda :D
igaz, az ilyesmi smileyt manga-anime fórumokon talán jobban ismerik. Hülye poénok után szokták tenni (mint pl a lovaggá ütés ;)).
ABSZOLUT OFF-TOPIC:
'^^ szemből kell nézni, tehát nem elforgatott két behúnyt szem az mosolyt jelent az aposztróf pedig izzadság csepp. Jelentése: mosolyog és zavarban van.

Amúgy szerintem sincs hivatalos lovagi cím vagy lovagrend Magyarországon :)
Csak mondom, szerényen, hogy borlovag vagyok Tokajban. :))
Szereny velemenyem szerint a blog keszitoinek jar a lovagga utes mivel szerintem sokan a rendes hivatalos munkajukat nem vegzik annyira lelkiismeretesen mint a blog keszitoi a "hobijukat".Amugy ha azt az otletet a diplomaval nagyon nagyon jo otletnek tartom es ha gyujtest szerveztek en is fogom tamogatni ha ez lehetseges mivel csikszeredai vagyok de a blognak rendszeres olvasoja mar regtol, hozaszolni csak az utobbi idoben kezdtem.
Kedves 1nfernO,

NEm felhozva mégegyszer a dolgot, de ekanai kapizsgálja az irományom lényegét. A tájékoztatást kritizáltam, és fogom is a hivatalos a site-nál, aminek ennek elsősorban ez lenne a feladata. Vagy ha más akkor mi, archívum? Ez nyílván nem pénz kérdés,hanem elkötelezettség, lásd blog(ok). És igenis azzal, hogy A csoportosak lettünk emelni kell a tétet a tájékoztatás terén is. ELső lépésben pontosan olyan pontokon, amihez nem feltétlenül szükséges egy zsák pénz.... na ez spec. lehet egy weboldal. Ha ez megvan, akkor talán a pontenciális szponzor jelölt is nyugodtan dől hátra a székben, mert tájékozódhat.
És, hogy van-e hozzá MOL vagy sem az e szempontól MÉG teljesen lényegtelen, de hozhat szponzorációt mert többek között ezzel válik még eladhatóbbá a menyasszony..

Végül csak tömören:
Breaking NEWS: "változások az ob1-ben" dátum??? 05.07. !!!!!!!!! ez is megérne egy smiley-t.......
DE inkáb hagyjuk...
Nekem van egy olyan tippem, hogy a blog szerzői újságírók, és a blog valamilyen módon kapcsolódik az Indexhez. De ez csak tipp... Gondoljatok bele. Volt már cikk a VB-ről, NHL meccsről, egy csomó interjú Cortinával, Kercsóval, Csicsóval. Helyszíni tudósítás egy rakás eseményről. Ezt szerintem sem idővel, sem pénzzel nem lehet győzni "hobbiblog" szinten. És akkor még a cikkek szinvonaláról nem is beszéltünk... De ez csak az én véleményem...
A felvetett problémára az is lehetne megoldás, ha a blog "örökbe fogadná" a szövi honlapját valami együttműködés keretében, és a srácok kicsit felturbóznák...
Mike, megértelek én Téged is, én is szidtam már a szövetség honlapját. Tényleg jobb lenne, de legalább van nekünk ez a blog. Én azt próbáltam valahogy átadni, hogy kicsit inkább örüljünk annak, ami van. A megérdemelt smileyt pótolom '-.-

:)
Kedves Kritikusok!
Az MJSZ honlapjára vonatkozó negatív észrevételeitek alapvetően jogosak, de jó néhány részletet nem tudhattok, ezeket megosztom veletek. A szövetség meglepően kevés, mondhatni néhány alkalmazottat bír eltartani jelenlegi kis költségvetéséből. Ezen kis költségvetés nagy részét is maguknak kell összeszedniük, egész egyszerűen nem jut pénz arra, hogy valaki főállásban a honlap készítésével foglalkozzon. Legalábbis eddig nem jutott. Tudomásom szerint van a honlap javítására irányuló szándék a vezetésben, vélhetően a nyári holt szezonban megtalálják a megoldást. Mindazonáltal emlékezzünk, honnan javult fel a szövetség munkája és a honlap nívója. Hol tartott mindez öt éve, három éve, két éve? Azt mondhatjuk, hasonló ütemű a fejlődés ezeken a területeken is, mint a válogatott eredményeiben.
Be kell valljam, elfogult vagyok a szövetségi alkalmazottakkal. Tudnotok kell, hogy az ott dolgozó emberek ugyanúgy élnek-halnak kedvenc sportágunkért, mint mi blogosok, és mint ti, olvasók. Folyamatosan kapunk önzetlen segítséget tőlük, a jégkorongblog munkájához és annak színvonalához jelentős mértékben hozzájárulnak. Nem csak a saját véleményemet írom le, hanem a mástól hallottákét is, amikor kijelentem, nincs még egy ilyen segítőkész, a sportágjáért ennyit tevő szövetség a környéken. Ne bántsuk őket.
Maradjunk annyiban, ha a honlap úgy fejlődik tovább, mint az elmúlt két évben, akkor jövő májusra elérheti az A csoportos színvonalat. Másfelől, tréfásan meg azt gondolom, mennyivel fontosabb, hogy a válogatott legyen A csoportos, és ezért a szövetség minden egyes alkalmazottja nagyon sokat tett és tesz.
Kapus: Köszi, hogy leírtad, ugyanis sokan azért "ugatnak", mert nem tudnak bizonyos dolgokat. Ha meg megtudják, miből és hogyan működik úgy és ahogy bizonyos dolog, utána jön a duma:

Na ne! ez képtelenség!
Így?
Ennyiből?
Ennyien?
Nem, ez biztos kamu!

Én ezért is írtam, hogy most talán másra megy az energiája annak a kevés embernek, semmint egyből a weblap. Én ismerem személyesen is az egyik fejlesztőt, és bármilyen hihetetlen, de az elmúlt szezon alatt majdnem minden meccsen tudott nekem újat, friss fejlesztést mutatni, vagy javítani egy egy hibát. Úgyhogy Kapus, mint oly sokszor bizonyította is már itt a blogon, nem ír hülyeséget azzal, hogy egyrészt:
Inkább a csapat legyen A csoportos
másrészről meg idő kérdése és a weblap is a megfelelő helyére kerül, a megfelelő minőségben.

Azt is támogatom, hogy tényleg ne bántsuk a szövetséget. Nem bántani kell, hanem segíteni. Ötletekkel, vitákkal (csak az egészséges keretek között maradva), fórumokkal, személyes találkozókkal, önkéntes felajánlásokkal (te megrajzolod a logot, te megirod a programot, te kinyomtatod, te kiplakatolod, o frissiti a weblapot, o irja hozza a cikket...... stb stb.) Utóbbiban persze olyanokat is felsoroltam, aminél nem feltétlenül jó a dolog. De természetesen vannak benne lehetőségek. Mint a kaparós sorsjegyben is. Természetesen mindenki a maga lehetőségeivel gazdálkodjon.

Jacint: Azert nem vagy te teljesen ugyefogyott :) Barmilyen meglepo, de a komplett blog az index része. Nem csak a jégkorong része. Cuzamme a blog.hu. És ha jól tudom, néhány eredeti szerző tényleg újságíró. Azonban mára "felhigult" a csapat (itt nem a minőséget értem alatta, hanem a mennyiséget), és vannak hobbista publikálók is. Ami azt hiszem, színesítette a látókört, illetve a felhozatalt is. A minőség pedig továbbra is elsőrangú természetesen. Mint ahogy a közönség is (eltekintve néhány túlkapástól, rossz beszólástól, ami azért szerencsére mindenki részéről hamar rendeződött). Uff
A lényeg, hogy egy közös dolog ami mindnyájunkat érint, az ez a sportág. Ez jó dolog, mégha egyesek csak "ugatják" is, mert nem látnak a színfalak mögé.... de azért a véleményünk talán különbözhet nem plz??? A tájékoztatás ettől még alap dolog lenne, de most már tényleg befejeztem a ventilátorba kakilást... :-))
Csak megerősíteni tudom az F.Kapus által leírtakat az MJSz apparátusával kapcsolatban. Én például az elmúlt két évben nem tudtam olyat kérni Molnár Viktor éppen most leköszönő marketing menedzsertől, (sok sikert neki a továbbiakban, sajnálom a távozását!)amit ha módjában állt, ne "tegnapra" intézett volna el. Hasonlóképpen a többiekhez.
Ekanai is szívemből szólt, nem minden a pénz, csak majdnem. Biztos hogy nagyon sok mindenben segíthetjük mi, a sportágat szeretők is a munkát "kommunista műszakban".
...és akkor meglehet a Grand Slam! "A" csoportos válogatott, szövetség, honlap és szimpatizánsok.
Mutassuk meg, hogy ebben a szerencsétlen, széthúzó országban is lehet egy közös célért kisebbfajta csodát művelni! Mint a Cortina brigád Sapporoban.
Én egy ilyen naív gyerek vagyok...
Felhívás keringőre(HDD TILIA Olimpija Ljubljana)!!!www.erstebankliga.at/8f234634abc92fd30763c1e63b89d9bf.html?arrSave[ArticleID]=3057
Allerdings sind die Slowenen zur Zeit noch auf der Suche nach einem Sparringpartner für den 5. September.
Természetesen nem a székesfehérvári csapatra gondoltam, mert ők aznap már játszanak a EC Graz 99ers csapatával, de a dunaújvárosiak, vagy az NZ Stars igazán meginvitálhatná őket.Akár Zalaegerszegen is összecsaphatnának és akkor nem is kell a szlovéneknek sokat utazniuk.Mellesleg új kapusuk is van és megint északamerikai, még az NHL-ben is megfordult, de valószínüleg annyira azért nem kell félni tőle mint az elődjétől.
Ez csak egy ötlet volt. Siessen aki egy jó partnerrel szeretne megmérkőzni!!!
süti beállítások módosítása