HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Jobb ott akar lenni a világbajnokságon

2008.06.05. 12:13 F. Kapus

Érdekes írást közölt a Dunaújvárosi Hírlap Jobb Dáviddal, a Dab.extra.hu-tól az Alba Volánhoz szerződött junior válogatott hátvéddel. Sok egyéb mellett megtudhatjuk, melyik kis településen születnek párosával a tehetséges védőjátékosok.

A pénz nem számít című szövegből kiderül, Erdélyi Péter és Jobb Dávid Kulcs községben látta meg a napvilágot. A két játékos közötti további párhuzam, hogy mindketten junior válogatottak, és mindketten szeretnék magukat bejátszani a felnőtt szelekcióba.

Valamint az, hogy "egy éve a szintén kulcsi születésű Erdélyit csábította a Volán, de ő akkor maradt. Jobb Dávid viszont a távozás mellett döntött, és ez a döntés egyáltalán nem volt váratlan, hiszen mindig hangsúlyozta, ha lehetősége adódik, kipróbálja magát egy erősebb bajnokságban.”

A cikkben Jobb is megszólal: "A szezon végén keresett meg az Alba Volán. Amikor kiderült, hogy nem a farmcsapathoz kellek, hanem az osztrák bajnokságban, az EBEL-ben szereplő gárdához, akkor döntöttem el, átigazolok Fehérvárra."

A váltás okairól is beszélt: "Nem az anyagiak domináltak, hanem a szakmai előrelépés lehetősége. Nagyon szeretnék bekerülni az A csoportos világbajnokságon szereplő válogatottba, és erre az Alba Volánból nagyobb az esélyem, mint Dunaújvárosból." Valamivel azért többet is fog keresni, persze.

24 komment

Címkék: jobb dab átigazolások alba volán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maximális tisztelet Erdélyinek a klubhűségért, de szerintem neki is ide kellene (kellett volna) jönni. És itt már nem csak a Volán, hanem a magyar jégkorong érdekeit is nézem - kevés a jó hátvédünk. Persze ez a kérdés számára biztos nem ilyne egyszerű...
Sok sikert a céljai eléréséhez! Sajnálom hogy távozott, de az élet nem áll meg. Erdélyi Peti meg szerintem a legjobb hátvéd a generációjában, és mára a bajnokságban is a legjobbak között van.
ST85 Biztosan igy van ahogy mondod, de ha nem az erősebbik bajnokságot választja, akkor bizony le fog maradni és ebben Raonnak tökéletesen igaza van. Itt rengeteget számít az alázat, közel nem olyan felkapott sportág mint a foci. A nagy generáció is nem kis gyötrődés, lemondás után jutott oda, ahova.
Persze a Volán a magyar hoki kirakat csapata, de sztem nem a legjobb ha elszíppantanak minden tehetséget, és ezt ők is érzik, nem hiába próbálnak meg elsősorban sajátneveléső játékosokat visszahívni.

Jobb anno volt ugye a Sparta Praha játékosa, őneki talán kevesebbet jelent felhúzni a piros mezt mint a többieknek, akik itt nőttek fel és értek be. De ezt nem tudhatjuk. Remélem előbb utóbb újra több pénz kerül az újvárosi hokiba és akkor nem kell aggódni amiatt hogy elmennek a fiatal tehetségek.
Mindenesetre ha valóban ő lesz a jobb formában lévő játékos, akkor vigyék a válogatottba, de ne csak azért kerüljön valaki oda mert a Székesfehérváriak mezét viseli.

Hegyi még jó hátvéd, bár idén gyenge szezonja volt, és Erdélyi Peti ugye megsérült a válogatott felkészülés alatt, így hármajuk közt jövőre érdekes versengés várható szerintem. Biztos vagyok benne hogy mindenkit motiválni fog az A csoportos VB részvétel lehetősége, így az öregek is felköthetik a gatyát.
Ja igy van rendjén, az övéké a jövő! Azt nem hiszem, hogy az öregek hátratett kézzel mennek ki valamikor is a pályára, sokuk pályafutását 20 éve követem nyomon, ilyen még soha nem fordult elő. A dunaújvárosi viszonyokhoz nem tudok hozzászólni, mert nem ismerem a körülményeket. A volánnak pedig örülni kell, mert lehetőséget ad olyan klubokból jövő tehetségeknek is a felzárkózásra, ahol nincs elég pénz, vagy nem megfelelő a szemlélet.
es azt se felejtsuk el hogy Jobb az Ebel miatt valasztotta a Volant es azert nem mindegy hogy 54 EBEL alapszakasz meccset jatszasz + remelhetoleg rajatszas vagy az OB-I-ben huzzol le egy szezont mert a szinvonal nem ugyanaz.Az Ebelbol konnyeb bejutni a valogatotba szerintem mint az OB I-bol ezert szerintem Erdelyi Peti is ala kellet volna irjon a Volanhoz mert akkor mar a valogatottnak 2 jo fiatal de aranylag eleg rutinos vedoje lett volna es szukseg van a fiatal vedokre mert abbol keves van es az a keves is mar kezd lasacskan kioregedni.En tenyleg nem vagyok a Dab ellen de most szerintem a magyar hokinak az A csoportban valo bentmaradas a prioritasa es az EBEL-ben edzodott jatekosok nagyon sokat szamithatnak ebben ezert szerintem minden fiatal tehetseges jatekost az EBEL-be ez kellene legyen a jelszo.
De amit viszont egyáltalán ne felejtsünk el, hogy Ted Satornek hívják azt az embert, aki eldönti, hogy ki játszik a farmcsapatnál és ki az EBEL-ben.
Szerintem meg jobb(!), hogy nem húz mindenki ezerrel a Volánba, aki egy kicsit is tehetséges... Ha így lenne, akkor a büdös életben nem lenne esély, hogy ne csak egy A csoportos szintű klubcsapatunk legyen... Az se biztos, hogy baj, ha jövőre kiesünk, a lényeg, hogy a nem is olyan lassan bekövetkező generációváltás után is tartsuk ezt a B+, A-, A szintet...
Jácintnál a pont! Meg Kcs-nál: nézzük meg, mennyi meccsen lép pályára... Én szurkolok neki! Mint minden dunaújvárosi volánjátékosnak! Erdélyi meg szakadjon meg Dunaújvárosban a többiekkel, hátha idén sikerül bekerülni. Óriási verseny lesz, nagyon sokat ártana a magyar hokinak, ha már idény elején leszögeznénk, hogy csak a Volánból lehet válogatottnak lenni, még ha természetesen valamennyire így is lesz...
Azért az biztos, hogy a VolánI a legegyenesebb út a válogatotthoz (meg a légiózás) - és ha nagyon elfogulatlanul nézem, akkor ez így rendben is van: azok a legkeményebb kihívások. Viszont szeretném azt képzelni, hogy pl. Kangyal elszerződése Cortina figyelmét is szélesebbre nyitja. Háthiszenhát amúgy sem lenne példa nélküli: Pedró is Duncsiból került a válogatottba! (És nem is csak a klubokról van itt kizárólag szó: az is érdekes lesz, hogy milyen egyéb elképzelések szerint szövi majd bele Cortina az újakat kedvenc aranycsapatába.)
igen, Ocskaypapa Pedrót csak félnek számolta, mert 1 hónapot játszott Lengyelországban... Szóval verbálisan elég masszívan küzdünk a magyar bajnokságból való bekerülés lehetősége ellen. Ha pedig reálisan vagy realistán nézem, akkor szerintem ugyanazok fognak kimenni jövőre is, akik idén...
De Pedró akkor nem inkább Naprzód Janów-nevelésűnek számít?! ;D ;D ;D
Nem tudom miért nem lehetne itt is azt csinálni mint ami kézilabdában is már többször előfordult, hogy mondjuk a Pannon tornán lenne egy B válogatott is, így a fiatalok teljes erejükből a pályán mutathatnák meg hogy jobbak rosszabbbak vagy milyenek... simán lehetne csinálni még egy válogatttat, szerencsére már ott tartunk.
Azt viszont folyamatosan kéne csinálni!
Celebesz!

Ebben igazad van, de sajnos ez annak a következménye, hogy a Volán (és a légiósok) "kiszakadt" a magyar bajnokságból. Ez kicsit ördögi kör, amiből nehéz kitörni. Mivel az ott játszó játékosok magasabb terhelést kapnak, nyilván onnan érdemes válogatni. Tehát, aki válogatott akar lenni, az oda megy. De ha minden tehetség odamegy, akkor konzerváljuk a helyzetet, vagyis nem lépünk előre. Ha meg "betiltjuk" az EBELezést meg a légiót, akkor megint magunk alatt vágjuk a fát. Talán csak az segíthet, ha egyszerre annyi tehetség tűnik fel, meg annyi pénz, amiből "hirtelen" meg tud emelkedni a bajnokság szinvonala.
Én abban bízom, hogy 2-3 éven belül lesz még egy EBEL résztvevő csapatunk.Olyan kósza hírek láttak napvilágot, mely szerint 1-2 év mulva a harmadik szlovén csapat a a Stavbar Maribor is kandidálna az osztrák TOP ligába.
www.iihf.com/home-of-hockey/news/news-singleview/article/salzburg-wins-austrian-league.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=955&cHash=3c77c3bda6
Nálam erre a reklám ereje miatt mindenképpen egy budapesti együttes lenne esélyesebb egy szlovén kisvárosnál, de ezt ha egyáltalán majd szóba kerül akkor az EBEL szervezői eldöntik.
Az előző évi rájátszásbeli teljesítménye miatt én az UTE-t (egyedül ők tudtak a későbbi bajnokkal szoros mérkőzést játszani) tartottam volna erre esélyesnek, de látva a fejleményeket a Bp Stars 2-3 év mulva előnyösebb helyzetből adhatja be az esetleges jelentkezését.
Hajrá Dávid! Ott is nagyon szurkolunk neked!
Szedrintem ez most igy ahogy van jol van mert nem csak az van hogy a Volan elszipantja a kisebb csapatok elol a tehetseges fiatalokat hanem az idosebbekbol el is enged peldaul akik elmentek a Starshoz es igy az Ebelben edzodott idosebb rutinosabb jatekosok lekerulnek a kisebb csapatokhoz igy azoknal is van fejlodes elore lepes.Es a fiatalok mennek a Volanba erosodni tanulni.Persze idovel ezen valtoztatni kell hogy a fiataloknak ne csak 1 db cel csapatuk legyen de a magyar jegkorong meg nem tart ott hogy ki tudjon allitani 2 db EBEL szintu csapatot de az idobe telik talan ha a Stars jatekosok egy kicsit beernek kb 2-3-4 ev.Jobb David is szerintem 4-5-6 ev mulva meg vissza terhet a DAB-ba es at adja a helyet valaki fiatalnak es tehetsegesnek.Es ha a Volan idosebb jatekosai lejonnek a klub csapatokhoz akkor az OB-I szinvonala se fog esni sot noni fog szerintem mert akkor mar lessz egy par EBEL-t meg jart "harcos" is akitol lehet tanulni. A masik dolog az hogy most a kisebb cspatokbol kevesbben tudnak be kerulni a valogatottba mert egyertelmu hogy Cortina azokat valogatja akik jobb bajnoksagban jatszanak igy viszont nagyon meg no a konkurencia a kisebb csapatokban es tutti hogy mindenki akar majd jatszani a vilag legjobbjaival tehat mindenki eszmeletlenul fog hajtani az OB-I-ben hogy bekerulhessen a valogatottba.
Vaze! ami pedig a valogatotatt illeti szerintem az hogy a jovo evi keretbe ki fog bekerulni az attol is nagyon fugg hogy a fiatalok hogy fognak "muzsikalni" ebben az evben mert az eselyek egyenloek.Az igaz hogy oregek rutinosabbak es megbizhatobbak de a fiatalok gyorsabbak szemtelenebbek es kreativabbak ami szerintem ki egyenliti a merleg nyelvet es a fiatalok pedig mindig bizonyitani akarnak es nekuk a jovo evi VB nagyon nagy kiugrasi lehetoseg a nemzetkozi bajnoksagokba az oregeknek mar nem annyira es ez szerintem egy nagyon nagy motivacio a fiataloknak.Gondolj bele hogy pl Sofron is tuti 115% teljesiteni ha tudna hogy NHL-es es KHL-s ugynokok is figyelik a mecseket es ha valamit nagyon jol csinal akkor akar NHL akar KHL is bejohet neki.Ellenben az oregeknel ennek az eselye hat nem zero de nagyon nagyon minimalis.
Teljesmértékben egyetértek az előttem szólóval!Nyilván az öregek is bizonyítani akarnak,de én is azt mondom a tüzes,harapós,csak a nagylehetőségre váró fiatalok,meg mégjobban szeretnék megmutatni,hogy mittudnak.Azt gondolom ,ha sikerül bekerülniük fixen és végig játszani egy ebel-es idényt,igen is megérdemlik,hogy megkapják azt a lehetőséget,hogy a válogatottban összemérjék erejüket és tudásukat az idősebb játékosokkal!!))Szólj valamit Őzpörkölt,mert ez így LF.karikára vágva!:)))))DD
A motivációval eddig sem volt gond a fiataloknál.
Ha már megemlítetted Sofi nevét, azért már az elmúlt szezonban is okozott meglepetést, szépen beépült a nagy Volánba. A lendülettel és ügyességgel nincs gondja, kicsit lehiggad majd fejben és neves játékos válik biztosan belőle. Egyébként már az EBEL-ben is kitűnt, hogy fiatal kora ellenére milyen tehetséges játékosról van szó.

A decemberi YoungStar szavazásra is előterjesztették:
www.erstebankliga.at/7c4f3032a086f222dc4cc1bed5c6a4c8.html

Így igaz, csatlakozok Laci véleményéhez: én az elmúlt tizenöt évben nem láttam még magyar játékost ennyi idő alatt ennyit fejlődni, mint Sofront. Óriási teljesítmény, amit csinált. Igaz, az ellenfelek tehetségeit csak a Volán meccseken tudtam követni. :)
A Sofi nagy játékos lesz meglátjátok,de a szerénysége megmarad!Kíváló fiatalember,nagyszerú példakép lehet a gyerekek számára.
Szerintem Dávidnak nagyobb szüksége volt az átigazolásra, nagyon jól is tette. Hajrá Dávid,én szurkolok neked!
süti beállítások módosítása