HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Négy válogatottja van az NZ Starsnak

2008.06.03. 15:11 F. Kapus

Az Alba Volán sajtótájékoztatóján az is kiderült, Majoross és Svasznek nem fogadta el a fehérvári klub által nekik tett ajánlatot, távozott. Nyílt titok volt, hogy hová mennek.

Kangyal Balázs NZ Stars-klubigazgató az OB 1 újonccsapata nevében készségesen válaszolt kérdésünkre: "Igen, hozzánk jönnek, megállapodtunk velük. Jó hír, hogy Gröschl Tamás is aláírta szerződését, így már négy válogatott játékosa van csapatunknak."

Ahogy az egyesület vezetőinek agilitását ismerjük, a héten további érkezők neveiről tudhatunk beszámolni. Annyi június elején máris megállapítható, rég volt ennyire mozgalmas holtszezon a magyar jégkorongban.

62 komment

Címkék: átigazolások ob 1 nz stars bp. stars

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak remélni tudom, hogy ez mindenkinek hasznos, és felpezsdíti a magyar bajnokságot és jégkorong életet szerte az országban, és BP-en is. Srácok, sok szerencsét az új munkahelyeteken is!
Srácok!

Köszönjük amit értünk és a klubért (Alba Volán)tettetek, sok örömet okoztatok nekünk!

Sok sikert a Starsnál is!
Kivancsi vagyok milyenek lesznek a fiatalok a Stars-ban.
Engem is érdekelne, de a stars honlapja nem kényezteti el a tájékozódni vágyót...
Kangyalt sosem szerettem igazán a pályán, de tisztelem a teljesitményét, és amit eddig elért. Ezen kívül a civil életben egy nagyon szimpatikus ember. Elképzelni se tudok jobbat egy 18év körüli fiatal játékosnak, mint hogy egy ilyen játékost maga mellet tudva csiszolja a tudásását. Én nem örülök a stars hozzáálásának, remélem jó szoros csatákat vívunk majd! Hajrá Újváros!
Lezuzius!
Fiatalok lesznek, vagy szerinted egy fiatal milyen lehet?
Zsilett: sötétben minden tehén fekete. Fiatalnak fiatal, de nem mindegy, mit tud és milyen a hozzáállása.
"így már négy válogatott játékosa van csapatunknak" És még amennyivel több, de azok, vagy magyar, vagy román utánpótlás válogatottak!!!
Lehet tudni, hogy a Maszlov gyerek az őszt a moszkvai csapattal, vagy a Stars felnőttel kívánja tölteni?Nagyon sajnálom, hogy az illetékes apuka eltünt a blogról.Remélem nem sértődött meg, mert úgy emlékszem többen kritizálták, mint cirógatták, pedig sokszor unicum volt a hozzászólása.
Tiszteletem Kangyal Balázsnak, kevesen vannak hozzá hasonló sportolok akik eredményességük mellett értelmesen, szabatosan tudnak nyilatkozni. Remélem hogy meglesz a funkciójához elengedhetetlen döntési jhatásköre és ezáltal a Stars is túllép majd a "saját árnyékán"
Mit gondoltok, lesz szúrkolótábora a Starsnak? Mert én szimpatizálok velük és eddig nemigen volt kedvenc csapatom. Egyáltalán milyen kört céloznak meg? mert jó lenne ha nemcsak 50-100 néző lézengene a lelátókon
Elsősorban én Pestre gondolok. Meg persze legelőször családtagok, barátok.... és tényleg jó lenne, ha nem 50 néző lenne.
Nem is lesz ,olyan nagyon gyenge ez a Stars.
Szerintem én is kimegyek egyszer-kétszer :)
Muki: először induljon be a dolog, aztán mehet a fejlődés!
Gromov: kell a népszerűsítés :D
Végre lesz egy budapesti csapat, akinek lehet szurkolni a helyszinen és nem kell 1,5 2 órát korizni a jeges úton az autóval. Természetesen lesz szurkolótábora, sztem már most szerethető a csapat (az edző pedig szuper - Robert Spisák -). Mi is ki fogunk járni egy baráti társasággal.
Gyökerek nélkül Pesten sose lesz igazi szurkolótábor.
Természetesen a gyökereket a tradíciókra értem, mielőtt valaki félremagyarázná...
Muki76: A bajnoki nevezések körüli vita során néhányan már jelezték, hogy lehetnek még meglepetések, már ami a csapatok erejét illeti. :-)
zuglozolee,
én 5 percre lakom a csarnoktól, szóval én sokszor ott leszek a lelátón. Ráadásul megígértem Mogyinak! :)

Az elmondásuk alapján az ex-volános srácok nagyon várják a köv. szezont!
Sok sikert nekik!!!
Majoross, Svasznek, Kangyal, Holéczy, Gröschl
Ez nem 5 válogatott játékos? Vagy magát már nem sorolta oda?
Borsy Holéczy még nem fix
KCS . Szerintem lesz szurkolótábor évek alatt, felépül, ha párosul a csapat jó teljesítményével és egy jó marketinggel valamint ha sikerül egy szerethető csapatott összerakni . A tradicionális csapatoknak főleg az úgynevezett kemény mag miatt nincs nagyobb néző száma . Ősszel voltam Újpest - FTC meccsen elég szánalmas volt mind két tábor . Gyenge elméjűek gyülekezete . Ilyen helyre nem viszem ki a gyerekem és családtagjaimat.
Ne haragudjatok , de milyen név egy csapatnak a "STARS" ?? Csak is Pesti lehet.... :-) Nevükben a nagyképüséget látom!! Tény hogy a névadónak nem volt sok fantáziája...
A Stars név gondolom NHL mintára történt.
Ne is mond KP tökéletesen igazad van, néha zavaró a pesti "rangadókon" a "hangulat", viszont a Starsnak biztosan kialakul a maga rajongótábora.
Azt látni kell, és ezt a fehérvári közönség is igazolja, hogy a sok néző nem jelent okvetlenül jó hangulatot. A jó hangulatot igenis a "kemény mag" csinálja, anélkül lehet 3000 ember is, mégis hallod, amit a jégen kiabálnak.

Sajnos, a fehérvári szurkolás sem olyan már, mint volt 10 éve, igaz, mutatkoznak jelei a fejlődésnek e téren is.

A milánói szurkolók pl. felejthetetlen hangulatot csináltak itt a csarnokban a KK-döntőn, a hazai tábor is kitett magáért, és az a légkör nemhogy rossz, de kiváló reklámja volt a hokinak. Akit az távoltart, az vessen magára.
KCs nem hangulat, hanem "hangulat"
Én is nagyon kíváncsi leszek a Stars szurkolók számára, meccshangulatára.
Budapesten az igazi hokiszurkolók már kötődnek egy csapathoz (Újpest/Fradi). Ha nem is járnak ki meccsükre akkor sem fogják az eddigi csapatukat eldobni azért, hogy egy új csapatnak szurkoljanak.
Ezért szerencsésebb lett volna valami tradícionális klubbal egyesülniük.
A Starsnak azokat kell megcéloznia akik nagy ellenfelek esetén megtöltik a BS-t. De őket nagyon nehéz megfogni, mert egy közepes csapatra nem kíváncsiak, csak a neves meccsekre (különben már kijárnának az egyik fővárosi csapat meccseire)
Évekig kiabáltam rekedtre a torkomat a fehérvári B-középpel, szóval sose fogok beállni az igazi hokihangulatot csináló szurkolókat lenéző divatszurkolók sorába.
KCS : Nem a szurkolással van a gond hanem egymás anyázásával és akkor még finom voltam.
A meccs nem volt számukra érdekes inkább egymást szapulták v esetleg a másik csapat játékosait .
Másik : csapatokat hangulatból nem lehet fent tartani igenis szükség van a nézőkre . Ha én klub tulajdonos lennék inkább örülnék 5000 nézőnek mint 200 degenerált trágár ökörnek.
Egyébként az NHL be is nézők vannak, és ők tartják el a csapatott.
Sajnos ,szerintem Budapestről eltűnt a "színvonalas" felnőtt jégkorong.Kiveszett a VIRTUS is!Fradiszurkoló révén volt részem rengeteg szikrázó mérkózést látni a Kisstadionban ill. késóbb a Bs-ben.Azok
a játékosok(Hudák,Hajzerék,Zöllei,Havrán,Szajlai,Dobos a pályán a csapatukért,az Ute játékosai úgyszintén(Búzás,Gogolák,Kovács,Ancsinék)Ma már ez nem így van.Idegenek játszanak,neve nincs szlovákok a klubhoz nem kötódó magyarok.A szurkolók mennyiségére egyik pesti klub sem lehet büszke.Talán egy harmadik egyesület megjelenése vérpezsdítőleg fog hatni.
Én hosszú távon nem tartok kizártnak egy Stars MTK házasságot. Az MTK korábban fontolgatta a jégkorongcsapat indítását, de nem rendelkezik utánpótlással. Belekóstolt a női hokiba, de arra nemigen lehet egy szakosztályt alapítani, főleg ha nincs ahhoz sem utánpótlás.Úgy tudom a Starsban kergeti a korongot néhány kislány.Nem kizárt, hogy találni lehet szinergiát, ha akarnak.
Az MTK nem arról híres, hogy nagy és vandál a szurkolótábora, de van 1-2 ezer ugynevezett keménymag akik talán még viszonylag kultúrált módon képesek a hangulatkeltésre is.
Hokikori:
Minden tiszteletem mellett: egy-két ezer szurkoló? Nem inkább két-háromszáz? (vagy még annyi se) Elnézést, ha a focicsapatból indulok ki, de így hirtelen nem rémlik más csapatsport, ahol számottevő erejű Mtk is van.
MTK... lol futballban is bajnokok lettek oszt ünnepelt összesen vagy 1000 ember...(izraeli zászlókkal :P )
KP-nek igaza van. Sajnos itt, a Fővárosban vannak olyan hokiszurkolók, akik csak a balhét keresik. Az ilyeneket le kell ültetni!
Kedves Raon!Ami igaz az igaz az MTK hazai pályája nem a legfélelmetesebb oroszlánbarlang, de az a szűk és hűséges pár száz ember a maga módján megpróbál hangulatot teremteni.
Itt nem a zászló és a mögé gondolt ideológia a lényeg. Úgy tudom valamikor a jégkorong történelmünk során az MTK elődjének volt jégkorong csapata.Itt többen keresték a fővárosi klub összeolvadás lehetőségét és az UTE és a Fradi kiszűrése után mint patináns és nem irracionális megoldás nekem az MTK maradt.
Nem beszélve arról, hogy egy Volán-MTK meccsen két Blue Brothers nevű szurkolótábor lenne, ergo elég nagy lenne a káosz. :)
"...,így már négy válogatott játékosa van csapatunknak"

Jelenleg. Jövő ilyenkor már egy sem lesz. Na jó, talán egy, max. kettő.
Életem végéig hálás leszek mind Kangyalnak, mind Svaszneknek, hogy részesei voltak életem eddigi legjobb sportélményének, de azt azért lássuk be, hogy mindkettőjüknek nagy szüksége volt arra, hogy végigtoljanak egy szezont az EBEL-ben ahhoz, hogy ilyen jól helytálljanak a válogatottban a VB-n. Minden bántó szándék nélkül mondom, de erre az új csapatukból jövőre nem sok esélyük lesz.
Hát ha bármelyik csapat egyesülne az MTK-val, az számomra inkább ellenszenves hatást keltene sajnos. Remélem megmaradnak inkább függetlennek és sok sikert!
Az lenne a legjobb, ha az MTK szépen lassan inditana egy saját csapatot :)
Az biztos hogy sokkal nenezebb lessz a stars-ból bekerülni a válogatottba. Ezzel szerintem kicsit maguk alatt vágják a fát.
Nagyon nehéz lessz tartani a szintet. De ne legyen igazam, mert nagyon kevés a válogatott szintü játékos, és ha most ki esnek a formából, nagyon vissza vetheti ez a válogatottat.

Ami pedig az ULTRÁKAT illeti.
Egy ultrának elsö a csapat, és higgyétek el hogy nem az ultrák anyáznak a meccseken, de ezt nem fogod soha megérteni mit jelent az Ultra, ha nincs a csapatod a szívedben.

KP szerintem te soha életedben nem sportoltál semmit, he nem tudod hogy mit jelent a hangulat.
Nézz meg egy Spanyol Foci meccset, meg egy Olasz bajnokit.

No alla violenza!

Minden tiszteletem az Ultráké.
eleve lehetetlen Oké, nem butaság amit írsz, de! Szted kit fog betenni emberelőnyben Pat Cortina a kanadai, vagy a svéd csapat ellen (még véletlen sem sértően, de pl a Jobb Dávidot)? Vagy emberhátrányban? Mert pl a kanadaiak első támadó sora csak kilóban több mint 300! A többi érvről már nem is beszélve.
Én úgy gondolom, hogy Kangyalt nem kell bemutatni Cortinának. Szerintem a neve garancia kell, hogy legyen a Stars-ra nézve. Fél szeme biztosan itt lesz a hazai bajnokságon ahogy korábban is. Ha szépen teljesítenek, nem lehet akadály onnan sem bekerülni a válogatottba.

Egyébként bízom benne, hogy az idei szezonban minden csapat minden játékosa ezerrel teper majd, -ahogy Azari bá is említette- hogy lehetőséget kaphasson a címeres mezre áprilisban. Ez hatalmas motiváció minden magyar játékosnak.

Az meg, hogy az OB1-ben újonc lesz a Stars, azért az nem jelenti azt, hogy olyan fiúkból állítanak ki csapatot, akik most látnak elöszőr jeget és korit életükben. Én bizakodva várom debütálásukat és kívánom nekik, hogy váljanak a magyar hoki húzó csapatává. Mindenki elismerően beszél a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzottakról, hogy milyen jó a gondolkodás Fehérváron. Én úgy vélem, hogy Kangyalra az elmúlt 10 évben ebből ragadt bőven és lehetősége van ezt egy újabb csapatnál érvényre juttatni!

guriga Uram> elmosolyodtam kommenteden, jár a pont érte :-)
Banyszi! nagyon rátapintottál a legkényesebb pontra és sajnos nem is tudok rá válaszolni. Biztos, hogy a rutin sokkal többet jelent ezen a poszton, mint elől, ahol mindig elkél egy pimasz fiatal, aki ha hibázik is még esetleg a rutintalansága miatt, nem okoz akkora galibát, mintha mindezt utolsó emberként tenné. Jobban belegondolva pont emiatt lehet, hogy jövőre is válogatottak lesznek, de sajnos a hátvédjeink teljesítménye átlagban messze elmarad a csatárokéhoz képest. És ez nem sok bizakodással tölt el. Tényleg! Meg tudja valaki mondani, hogy mitől lehet ez a teljesítménybeli különbség hátvéd és csatárteljesítmény között?(természetesen szigorúan átlagban értve, mert azért nekünk is vannak kimagaslóan jó hátvédjeink) Mert addig értem, hogy minden kisgyerek inkább csatár szeretne lenni, amikor elkezd hokizni, de utána mi történik???

M.Lac! azért kicsit más "szépen teljesíteni egy magyar bajnokságban", mind mondjuk végigszenvedni egy EBEL idényt. Még. Sajnos. Amúgy én is nagyon drukkolok a Stars-nak, hogy legyen egy jó csapatuk és emeljék a bajnokság szintjét, hogy ez is egy újabb lépés legyen afelé, hogy kialakuljon egy komoly magyar bajnokság. Bár hosszú még az út, de sok ilyen kezdeményezésre van szükség!
Ha ilyen szemszögből nézzük, akkor akár még egy erőssebb Magyar bajnokságot láthatunk az idén. Ha a játékosok kicsit jobban odateszik magukat, és hajtanak a címeres mezért, akkor akár tényleg még a bajnokság szinvonala is megnőhet.
Igy legyen.
Skoda: Legyen így!!!!!!!

Ha az első meccsektől ezt lehet majd látni a magyar bajnokságban: hajtás, gürizés, ütközések, keményen küzdeni, akkor lehet, hogy a régi hokiszurkolók (mert sok ilyen van) talán elkezdenek visszaszivárogni a csarnokokba. Ez egy nagyon nehéz folyamat, és milyen hosszú! A fizető néző nem a gyenge produkcióért megy ki. Azért nem fog. Ellenben ha lát valamit, fejlődést, jó játékot, és emellé párosul egy kis hangulat is a nézőtéren (ez csakis a szurkolókon múlik), akkor lehet újra kedve lesz kijönni. Kuka meccsekre kuka hangulattal? Felejtős. Az húzza le a rólót, aki így akar csapatot.
Lehet, hogy igazatok van és sokkal gyengébb a hátvédek teljesítménye, mint a csatároké, de azért abba is érdemes belegondolni, hogy pl Bill 37-38 évesen találkozott először NHL-szintű csatárokkal éles meccsen. A másik probléma az, hogy nagyon kevés hátvéd van és sztem az sem elfelejtendő, hogy ők szolgálják ki a csatárokat. Kérdezd csak meg nyugodtan a Palkót pl, hogy neki mindegy ki áll mögötte? Tuti, hogy nem!
Ugy tünik nem lesz gondja a Starsnak szurkolótábor ügyileg, hiszen valószinüleg több UTE játékos is hozzájuk igazol. Ha igazak a hirek több olyan is átigazol, akiknek most járt le a szerződésük. Nincs könnyű helyzetben az UTE ha ez igaz.
De azért mert átigazol pár srác innen oda még nem feltétlenül szeretem meg a másik csapatot. Amúgy viszont, ki a fene fog játszani az Újpestben? Lassan már senki sem marad és kiürül a magyar piac, külföldi meg csak 5 plusz 1 lehet.
A Starsról szólva meg sztem sok szimpatizánsuk de kevés drukerük lesz. Én mindenesetre megnézem őket, az tuti.
Dima eltünt a honlapról,Szergej Maszlovról meg senki sem tudja, hogy az OB I-es nagycsapat aktív tagja, vagy a moszkvai ifjúsági csapat gólgyárosa lesz-e :(
Szerintem ez a srác is van olyan kaliber, mint a Salsburgból Székesfehérvárra hazatérő fiatal tehetségek.
Kedves Hokikori!

Nem sértődtem meg, hiszen a nézetkülönbség az nem sértő.
Egyszerűen, csak be voltam (vagyok) havazva.
Szergej, van és lesz, a többi tehetséges fiatallal együtt. Spisak edző számít rájuk, és a STARS miattuk és az utánuk jövő tehetségek miatt hozta létre ezt a csapatot.
A válogatottak legfőbb célja, hogy bekerüljenek a válogatott csapatba. Ezért ők, mindent megfognak tenni és a STARS, mindent ennek rendel alá.
Edző szempontjából,jó kezekbe vannak. Ha Hossanak, Gaboriknak, Demitrának, Mészarosnak, stb. megfelelt az a szakmai munka amit vele végeztek, azt jelenti, hogy csak a fiúkon múlik minden.
A magyar bajnokikon túl, sok mérkőzést játszhatnak a Szlovák első ligában, és szerencsés esetben az extrában is.
A csapat célja ebben az évben, a négy közé kerülni.
Szimpatikus fiatal csapatot szeretnénk, példaképekkel, akik megmutatják a fiataloknak a jövőt!
Remek hírek Hokisap(u)ka!!! Jó kis bajnokságunk lenne, ha a két egykori legendás budapesti együtesünkbe is életet lehetne lehelni.
Voltak jó ötletek az Magyar Kupával kapcsolatban is, melyszerint az amatör és OBII-es csapatoknak is el kellene indulniuk.Erről van valakinek információja.
Ezzel Szombathelytől Debrecenig tovább lehetne növelni a sportág népszerüségét.Egy augusztusi DAB-Jászberény mérkőzés nem csak unicum lenne, de hiánypótló is és meggyőződésem szerint kisvárosban sokan mennének ki a mérkőzésre.Csak nekem tűnik hosszúnak a szeptemberig történő várakozás???
Dehogy vagy vele egyedül. Én is mennék már egy jó kis meccsre!
Kedves hokikori!
Te ezt komolyan gondoltad, hogy Szergely előtt 2 lehetőséget látsz, úgymint stabil felnőtt nb1-es csapattag, vagy moszkvai ifi gólgyáros?
Úgy kérdezem, hogy nagyon tehetséges, technikás, gólérzékeny fiatal fiúról van szó.
Innen csak egy lépés és esetleg egy tehetséges minist is betennél a serdülőválogatottba?
Hidd el, sok hasonló korú játékos lesz a felnőtt bajnokságban.
Ha megnézed az MJSZ nyilvántartását, könnyen kiderül, hogy ennyi csapathoz, az 5+1 szabállyal
szükség is lesz rájuk.
Ez egyrészt szomorú, másrészt jó lehetőség a fiatalításra.
Kedves zsilett!
A hírek szerint az ALBA VOLÁN 17-21 éves fiatalokat kíván csatasorba állítani(EBEL, vagy OB I???)
Tekintettel arra, hogy a már mögöttunk lévő szezon egyik legeredményesebb U-18-as válogatottjáról beszélünk én nem félek, hogy Szergej csalódást fog okozni.Javaslom, hogy látogass el egy mérkőzésére és nézd meg hogy mozog a srác.
Egy kicsit féltem a fiatalokat.A "kis"Dimát is sokszor láttam már játszani.Mindent tud a koronggal,élvezet nézni a játékát!Az ütközésektől viszont retteg,elkerüli.Az ob1-ben pedig erre szükség volna.Lehet ezt még ilyenkor tanulni?!Mert a félelem szerintem ösztönös.
csudto Valóban, ha egy játékos egyik csapatból elmegy a másikba, akkor még nem szeretjük a sajátunk helyett azt! De jó meccseket nézni lehet és sztem az egészet kell látni. Legyünk már különbek egy kicsit! Ha összetartunk sokkal többre megyünk sztem. Lassan elszigetelődni látszik a fradi és az ute, ami nem véletlen. hokis(a)puka nagyon bölcsen leírta, hogy a nézetkülönbség nem sértő!
Mondom én alapvetően ute szurkoló vagyok, de stars szimpatizáns, szóval mindenképp megnézem őket (pláne hogy megfeszülök annyira várom a rettenetes messzinek tűnő idéynkezdeteet) de valszeg nem fogok ordítva csápolni, mert ahhoz, nem is tudom, mélyebb emóció kell vagy hagyomány vagy fene tudja. de hát sok kíváncsiskodó ténfereg majd az első meccsen abban tuti vagyok.
süti beállítások módosítása