HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Könnyű lesz, mondta Cortina, de nevetett

2008.05.19. 06:34 F. Kapus

A Quebecben tartózkodó Pat Cortina szövetségi kapitányt gyorsan megkérdeztük, mi a véleménye az A csoportos magyar válogatott jövő évi beosztásáról. Megtudtuk.

Lehet tudni a végleges csoportbeosztásunkat? – kérdezett vissza az olasz–kanadai mester. Kanada, Szlovákia, Fehéroroszország, Magyarország, mondtuk. "It's easy – nevetett Cortina. – Azt hiszem, fel kell készülnünk a kiesés elleni körre. Persze ez jégkorong, egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Miért ne játszhatnánk szoros csatát Kanadával vagy Szlovákiával?"

Kapitányunk érzékeltette, a realitás a negyedik hely, de ehhez nem is kell szakembernek lenni. Utolsó feljutóként számíthattunk arra, hogy a legnehezebb csoportba kerülünk. Az előzetes számításokhoz képest annyi változás történt, hogy Svájc megelőzte a halvány Szlovákiát, így északi szomszédaink a mi csoportunkba buktak vissza. Senki ne gondolja, hogy az odahaza szereplő Svájc bármennyivel is könnyebben legyőzhető lett volna.

A Cortina és a magyar szövetség között kötött szerződés lejárt. Mindkét fél elkötelezett a folytatás mellett, várhatóan júniusban írják alá az újabb megbízást. Az biztos, hogy továbbra is másodállásban foglalkoztatjuk a mestert. Két évet írt alá ahhoz a klubcsapathoz, ahol a szezont befejezte. Ennyi időt ad az EHC München Cortinának. A csapat egyértelmű célja a feljutás a német első osztályba.

A világbajnoki döntő nagyon tetszett Cortinának, nyilván a végeredményt leszámítva. Bár erről nem beszéltünk vele. De azért az első harmad után megjegyezte: "És mi ezzel a Kanadával játszunk jövőre."

38 komment

Címkék: magyarország vb a csoport cortina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem lesz könnyű, az biztos.
De ott vagyunk, ez is az :)))
Kimondottan orulok, hogy nem kell az odahaza jatszo Svajc ellen jatszanunk.
Szerintem szerencses esetben akar a szlovak akar a f.orosz csapat is elkaphato, ha nem veszik eleg komolyan a meccset.
A realitas a 4. hely, a kieses elkeruleseert pedig velunk azonos kepessegu csapatok ellen jatszhatunk, ott barmi lehet...
a baj az, hogy a szlovákok és a beloruszok is minket akarnak majd megverni nem kanadát, vagy egymást :(
ezért szerintem a reális esélyünk a bennmaradásra a plusz 0, de azért hajrá magyarok!
Az ukránok, meg a japánok is minket akartak megverni... ;)
A Beloruszok iszonyat erősek voltak az idén.
Én nem vennék mérget rá, hogy nem kapunk tőlük egy nagy verést. Talán a szlovákokat...talán. (Nem talán.)
6000 fő kapacitást írnak az iifh honlapon a Zürich-Kloten jégcsarnokhoz, de ebben nincs benne az állóhely, meg ez gondolom egy ilyen hasraütés volt.

a hockeyarenas.net szerint 7561-es a kapacitás (5250 ülőhely, 2311 állóhely és 22 vip box)

Szerintem legjobb esetben is maximum 2000-ren leszünk kint magyarok.

Mondjuk a Szlovákokra, Kanadaiakra, Fehéroroszokra számoljunk max 3000 szurkolót.

Egy körmeccs alatt tehát 5000 szurkoló lesz még mindig van 2500 hely érdeklődőknek, helyi vagy más szurkolóknak is. Szóval én nem aggódnék a kapacitás miatt.
Hát ha abból indulunk ki hogy ezt a két csapatot (Szlovákok, f.oroszok) az újkori hoki történelmünkben megvertük már (most a f.oroszokban nem vagyok 100%-ig biztos de a szlovákok voltak eddig a legerősebb csapat akiket tétmeccsen elkaptunk), akkor azt mondanám akármi lehet...
Viszont a realitás tényleg az hogy ezek a csapatok minket akarnak megverni. A f.oroszok baromi erősek, a szlovákoknál pedig azt nem vette senki figyelembe, hogy még ha gyönge csapattal is jönnek, a mostani feszültebb országok közti helyzet miatt biztos felszívják magukat:-S. De biztos az lesz a legjobb hangulatú meccs:-D.
Nem egeszen ide tartozik, de mashol nem tudom felvetni. Vajon a magyar jatokosokat mennyire fogja motivalni az elkovetkezendo egy evben, hogy VB-re mehetnek tavasszal? Vajon maskepp koriznak ki egy edzesre, meccsre, mint eddig, vagy "csak" az megszokott ritmustban teszik? Egyaltalan, fenntarthato-e egy teljes evig ez a felspanolt lelkiallapot? Vagy nincs is erre szukseg, eleg csak a VB elott nehany hettel - hnappal felporogni?
Annyi beszelgetos musorban lattuk mar a jatekosokat az elmult hetekben, de ezeket sehol nem kerdeztek meg toluk. Asszem.
Tegnap a döntő után megkérdezték a stúdióban Széliget és Szupert. Azt mondták ebben az évben biztos nem fogják húzni a szájukat ha edzésre kell menni:)
Szerintem tétmeccsen a szlovákokat (sem) sikerült elkapni.
Igaza volt tegnap Levinek, aki azt mondta, hogy tétmeccsen azért minden csapat máshogy játszik.
Nme gondolom, hogy eleve feltartott kézzel kell kimennünk majd a jégre (hiszen például a fehéroroszok legjobbjai az NHl-ben szerepelnek, és pl. a Montreal könnyen lehet jövőre is playoffos csapat), tehát mindenki ellen lehet esély, csak hajrá.
Vissza kell állni a régi jó, kontrákra építő játékhoz, aztán bármi lehet.
igaz, úgy kell játszani, mint 2001-2002-ben a div. I-ben, ez a nagy igazság.
ComLo, a fehéroroszok ellen tudtommal egy eurotouros 4-4 a legjobb eredményünk, ráadásul Minszkben, 1-4-ről felállva, még a hosszabbítás előtti időkből. más tészta, hogy utána a fehérorszok elkalapálták a letteket és a franciákat is, mi meg kikaptunk azoktól. ellenben a szlovákokon felül Kanadát is vertünk már, ne feledjük :-)
icehockey.hu:
"A kiesés elkerüléséért nagy valószínűséggel a D csoportból Norvégia vagy Dánia ellen kell harcolnunk."
Mi az igazság, segítség?! Postot róla, ha lehet, köszönöm nagyon!

Én a realitások talaján maradok: 4. hely.
Nagyobb sikernek tartanám a bentmaradást, mint most a feljutást.
Ugye lesz új meze a csapatnak a VB-n? Mert ahogy néztem az A csopis mezek igényesebbek, mint ami most volt nekünk.
Szlovéniának is ugyanaz volt a meze, mint divízió 1-ben.

Én szeretem a mostani mezünket, jó lesz ez oda :)
Szerintem a mez a legkevesebb. Mi leszünk ott a legcsóróbbak, a mi budgetünk a legsoványabb a felkészülésre. Azt a pénzt, amit kicsit cicomásabb mezre fordítanak inkább költség arra, hogy egy fokkal jobb minőségű kellékek álljanak a játékosok rendelkezésére.
Ocskay nyilatkozza az nso-n:
"Az kedvező lehet számunkra, hogy a bennmaradás ismét körmérkőzéses formában fog eldőlni, és nem úgy mint Kanadában."
Na most akkor mi van? Előző hozzászólásom segélykérését csak megismételni tudom...
kispufi, tényleg íg van

"and the relegated teams will be determined by a round-robin relegation round, same as before this year’s World Championship." (iihf.com)
A svájci vb kabalája egy tehén, Cooly lett a neve:

www.iihf.com/uploads/pics/Maskottchen_2009_IIHF_WM_04.jpg
www.iihf.com/uploads/pics/vddhockwm_0819.jpg

Ha most Spiller István lennék, akkor elsütnék egy ilyen fa poént, hogy
ez a vb és ez a tehén kabala minden álmunkat felül múúúúúúúlja :)

hű és még rímelt is
Inferno: Akkor már inkább fordíjják az utánpótlásra. :)
guriga uram: például! :) jó ötlet.
Oke hulyenek lehet nezni, de sztem a szlovakok ellen lehet eselyunk. Ismerjuk a szlovak hokit es tudunk ellene jatszani, ezt tobbszor bizonyitottuk. Olyanok mint nekunk mondjuk a britek, tudjuk h rosszabak nalunk, megis mindig megizzadunk ellenuk. A beloruszokkal anno volt egy csodalatos meccsunk, de sztem egyikei a legtobbet fejlodott valogatottaknak az utobbi idoben (a masik nyilvan mi vagyunk, csak mi alacsonyabbrol indultunk:) Kanada ellen meg imadkozzunk hogy nem veszik komolyan, akkor csak ket dimenzio kulonbseg lesz
és legyen rengeteg jókedvű és mindenki más számára is szimpatikus magyar szurkoló a svájci VB-n, mert a VB utolsó napjaiban lesz az a kongresszus, ahol a 2014-es VB helyszínéről döntenek
realitás a 4. hely.
én csak annyit szeretnék, ha lenne egy szoros meccsünk valakivel!
Reálisan nincs túl sok esélyünk ebben a csoportban, de...
A kanadaiaknak a mecs előtt átadhatnánk egy kimutatást a hazai hoki helyzetéről (pályák, csapatok, igazolt játékosok száma), szerintem ettől vagy röhögésben törnek ki vagy úgy meghatódnak, megszánnak minket hogy lehet némi esélyünk a tisztes eredményre.
Nem vagyok kishitű, tisztelem a fiúkat, de a tegnapi döntő irama, színvonala félelmetes volt.
Amúgy ha jól emlékszem, a szlovákokat egy felkészülési tornán vertük meg, ami nem igazi tétmecs.
vazze, ha a Szlovákokat hossabításban megvernénk, és megint a kiesés ellen kellene játszanak :) na jó, na, azért álmodozni szabad...
1nf3rn0, van egy olyan érzésem, hogy a mez kérdése nem szabadonválasztott, lehet, hogy nem jól tudom, de mintha mindenki NIKE mezben játszana. Ez esetben max a hímzést és a mintát lehet választani. Nekem egy cseh eredeti van, hímzett címerrel, eszméletlen szép. :-) Ha a csapatnak kötelezően kell mezt váltania, akkor lesz olyanom is... :-))
vvj, tényleg szép lehet, én is szívesen vennék hímzett címeres magyar válogatott mezt, ha lesz.
Én is azért tettem fel a mez kérdést, mert mintha azt írta volna valaki itt régebben, hogy az IIHF készítteti őket a vb-re.
legjobb megoldás: cortina jól összebeszél a honfitársakkal és leverjük kanadát, mint paraszt a mezsgyekarót. és nincs para. tádááám.
Én pl ilyet vennék szívesen: img373.imageshack.us/img373/7987/mezub2.jpg :)


noelvagyok: jó ötlet, csak kár, hogy nincs valóságalapja :)
Szlovákia ellen felspanoljuk magunkat, kimegyünk, vért hugyozunk, felszántjuk a jeget, és nyerünk.
F.oroszok szerintem már most verik a nagy hetes leggyengébb tagját, érdekes meccs lenne (lesz). Kanada ellen meg kollektív imádkozzunk, hogy nem akarnak gólarányt javítani...
Na jó, kicsit merész, dehát ha nem hiszünk, ki se menjünk a jégre.
Hát, szerintem a bennt maradásért fogunk küzdeni, de szerintem az viszont sikerülni fog nekünk. Én így érzem.
krumplee:
az már régen jó lenne, ha Kanadának fontos lenne az ellenünk elért gólkülönbség. mert ez azt jelent, hogy...:)
Mezekre visszatérve:

Nem magyarkodni akarok de mégegyszer megismételném amit már többen észrevettek, javasoltak:

Nemzetek saját anyanyelvükön (is) kiírják nevüket mezre: Suomi, Poccija, Norge Stb.

Ha lehet és az illetékesek tehetnek érte a magyar fiúk mellén is legyen ott, hogy Magyarország, meg persze Hungary.

Torkomszakadtából ünnepelnék akkor is, ha a nyócadik kancsi gól után esne a mi első gólunk :D Az első 3 meccs csak jól sülhet el, akármi is lesz! Úgyis a Relegation Roundra kell majd figyelni: hosszú a torna, maradjon erő még akkorra!
Janikakomment: Poccija :D :D
hm.... most olvastam:(

A csoport (Zürich):Kanada, Szlovákia, Fehéroroszország, MAGYARORSZÁG

Mindegy azért azt tudtuk,hogy inkább a bennt maradásért fogunk küzdeni,/ahogy Gazdim is írta:D/

De bármi is lesz büszkék leheteünk rájuk!!!!!Ügyesek bennt fognak maradni!
Hajrá Fiúúúúúúúúk!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
süti beállítások módosítása