HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Finnek jönnek, szlovákok mennek

2008.05.10. 12:53 F. Kapus

Az UTE csapatától távozik a csapat házi gól- és pontkirálya, Anton Lezo. Miskolcon a Jegesmedvék jövőjéről tartottak tájékoztatót. Csordogálnak az átigazolási hírek.

A szlovák Lezo a lengyel bronzérmes Zaglebie Sosnowiec csapatához írt alá. Az UTE honlapjáról ez még nem derül ki, de egy további távozó személye valószínűsíthető. A fiatal cseh védőt, Jiri Moceket hazája legjobb ligájába hívják. Skorvanek eligazolásáról mi is beszámoltunk korábban. Fogy tehát az UTE légióskerete, de szükségszerű, hogy így legyen. Jövőre ugyanis 5+1 légiós léphet pályára csapatonként és meccsenként.

Ezenközben Miskolcon jól alakulnak a dolgok, legalábbis jobban, mint eddig. A pénzügyi helyzeten túl azért is, mert kitaláltak egy frappánsat. Finn fiatalokat csábítanak Borsodba hokizni. Mindezt egyetemi tanulással összekötve ajánlják és hirdetik a finn szövetség újságjában. Az eredmények kézzel foghatóak, itt olvashatnak arról, miképpen áll az északi hadjárat.

17 komment

Címkék: miskolc ute átigazolások skorvanek lezo mocek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te jó ég, Lezoval nagy veszteség érte a csapatot
gratulálok a maciknak a távlatos gondolkodáshoz, és örülök neki, de valahol irigykedem is. mert szeretnék végre egyszer a fradiról is valami hasonló pozitívumot olvasni.
Egészséges, anyagilag és sport szakmailag teljes mértékben elfogadható elképzelés a miskolci finn kapcsolatteremtés. Ha fiatal játékosainknak sikerülne elfogadni a sporttal párhuzamos felsőfokú képzés vállalását, talán a finnek ajánlatához hasonlót is kaphatnának a Miskolci /egyetemi/ hoki vezetőitől...
Ez a miskolci kezdeményezés érdekes, de az az érzésem, hogy nem a szűk keresztmetszetet tágítja.

Miskolcon már van fedett csarnok, egy nagyon komoly szlovák vezetőedző, mégsem látszik igazán a fejlődés. Amíg a hetente háromszor edző egykori szlovák válogatott bekk a legjobb hokis, addig gondok vannak.

Vagy sikerül profivá tenni a csapatot, és akkor minden játékos csak a hokival foglalkozik, vagy olyan finnek fognak jönni, akiknek semmi céljuk nincs a hokival. Aki ugyanis szeretne a hokiból egzisztenciát csinálni és szakmailag is fejlődni Finnországban, az nem fog magyar félamatőr csapathoz eljönni - hiába is áltatjuk magunkat. Ráadásul a finn másodosztály nagyon komoly bajnokság.
Szerintem az itt tanulók /magyarok, vagy finnek/ 4-5 évig gerincei lehetnek a miskolci hokinak, hiszen félamatőrként csak a tanulók képesek évekre hokira koncentrálni, a dolgozók nem. Valószínűleg még mindig a felzárkózás csupán a cél, ami az idei mezőnyben egyébként is nehéz feladat több csapat számára. Az komoly eredmény viszont, ha egy magyar sportklub évekre előre stabilizálni és tervezni tudja jövőjét.
Ez egy remek ötlet Miskolcon. Ha nem lenne ki kéne találni újra :)

Ez talán előremutat egy kicsit, és az egyetemek jégkorongba való aktívabb részvételével kialakulhat egy erősebb egyetemi bajnokság ami talán helyettesítheti a kimaradó junior bajnokságot.

A nagyobb egyetemek mint például a miskolci is, szerintem potenciális célpontok közönségszezésre, sőt ezektől jobbat nehéz találni. Több tízezer diák adott, egy egyetemen belül megfelelően propagált sportcsapat és már meg is telt egy magyar hokistadion.
Tavaly egy torna volt az egyetemi bajnokság... Nem értem miért nem lehet a dolgot kibővíteni, sztem heti 3 edzés jégideje nem kerül olyan horribilis összegbe amit esetleg tagdíjból vagy vmiből ne lehetne összedobni
Az egyetemi csapatok játékosai szerintem főként OB1 vagy 2 csapatokban játszanak. Netán "amatőrök". Értem ezalatt, hogy felnőtt korosztály előtt abbahagyták a hokit. Még ha nem is kell mindenkinek külön edzés a klubcsapatos edzések miatt, azt mindenképp meg lehetne oldani szerintem, hogy ha más nem, akkor az egyetemi bajnokság felvegye a mini-korosztály torna rendszerét.
Minden nevező csapat egyeteme állhatna egy tornát. Ott lejátszanák a 2x15 perces meccseket. Minden tornának lennének helyezettjei, díjai stb. A helyezésekből számítanának pontokat.
Az idény végén meg kiderülne ki nyerte a bajnokságot, kinek volt a legtöbb pontja. A bajnokság eredményhírdetésére sor kerülhetne az utolsó megrendezett tornán például.
Elnézést, hogy ide írotam ezeket, de nem nagyon tudom, hová lehetne.
Az UTE-nál anélkül is lesz baj idegenlégiósok nélkül, ha nem a legjobb megy el. Lusta vagyok megnézni, de a kanadai táblázaton, a legjobb öt között az UTE-ban, legalább négy szlovák lehet.
KCS!Persze, hogy gondok vannak Miskolcon. Az elmúlt 2 szezon a fedettben nem pótolhatja azt a 10-20 évet, amennyivel pl: Ti, régebben lélegzitek a konzerv levegőt:)Ráadásul a nyitott évek viszontagságai miatt sok korosztályunk lyukas, vagy egyszerűen nincs! Először talán a '92-es gyerekek érhetnek fel nagyobb számban a felnőttbe. De addig is élni kell. És az elmúlt évek idegenlégiós virtcsaftja sem tett jót egy ilyen kis egyesületnek. Hiába fejlődtünk önmagunkhoz képest óriásit mindenben, ez szinte nem is látszott ebben a mi kis "szlovák II-s" bajnokságunkban, mert a magyar mezőnyt már próbáljuk utolérni, de a szlovák még messze van. Mág annyit, hogy jók a finn kapcsolataink, és a hokisokat ismerve, egy kis kalandvágy nem áll tőlük messze!!
Kedves vállfa!Szerintem pedig a Macikon igenis látszik a fejlődés és a dinamikával sincs gond.Az előző szezon felkészülésekor a nyár végén a kassaiak utánpótlás csapatával ha jól emlékszem 2-2-t játszottak.Talán ugyanazzal a kassai csapattal (bár mérget nem vennék rá, mert az egyiknél HC állt a nevük előtt a másiknál nem) pár nappal korábban a magyar U-20 válogatott 13-0-ra kapott ki.A bajnokságban nem volt jellemző, hogy alázták volna a csapatot, míg 3-4 éve ez megszokott volt.A bajnokság vége felé a mezőny első felében végzett csapatok ellen is szoros mérkőzéseket tudott játszani a miskolci csapat.
Gyönyörű a létesítmény, remek az szakmai vezető, sportrajongó település és mint a post is mutatja ragyogó csapatfejlesztési gondolatok jellemzik a csapatot.Csak így tovább és 2-3 év mulva "final four"
Hokikori!Lehet, félreérthető voltam. Bár előző hozzászólásomban azt írtam, hogy"hiába fejlődtünk önmagunkhoz képest óriásit". Szóval azt mi is tudjuk, látjuk, hogy "minden idők legjobb" miskolci csapata volt a jégen, csak ez kevés a szurkolók egy részének. Ez kevés azoknak a szponzoroknak, akik csak azt látják, hogy még rosszabb a helyezésünk, mint tavaly. Mert nem látják csak a felszint. Nekik mindegy, hogy 8-al, vagy csak 2-vel kapunk ki valakitől. Vereség, az vereség. És nem értik, hogy mire fel az a sok nemzetközi mérkőzés, mert szerintük ez csak pénzkidobás.Az, hogy közben a gyerekeink egy komolyabb hoki közegben nőnek már fel, ugyan... És vannak jópáran, akik nem értik, hogy 2 év jég után, miért kapunk ki a fiatalokkal teletűzdelt DAB-tól, mikor "ott is fedett, itt is fedett". Vagy miért jobb az UTE, mikor "itt is, ott is szlovák". Mi, akik a felszin alatt a mélyebb rétegeket is látjuk, tudjuk, hogy óriásit fejlődtünk. Már nem lehet minket egy kézlegyintéssel elintézni, mint régen. Három éve még a Győrrel küszködtünk, most a nagyok bajszát is megrángatjuk.Az elmúlt két évben megduplázódott az utánpótlás korú gyerekeink száma. Lassan rákerültünk a hoki térképére. Most jönne a kevésbé látványos szakasza a fejlődésnek, de ez a pénzügyi lehetőségeink által csak félprofi/amatőr státuszú játékosokkal már nehéz. A szlovákok meg lassan megfizethetetlenek, főleg ilyen ijesztően nagy számban, mint az elmúlt évben. /bár a vb-t nézve, lehet,hogy szerényebbek lesznek"/ Ezért lenne nagy szó, a finn kapcsolat.
Üdvözlettel!
kácsé szerint fehérvár egy külön inercijarendszer központja. De kár, hogy nem ő találta ki ezt az egészet, sőt de kár hogy nem ő találta ki a jégkorongot sem. Mennyi elpocsékolt idő.

ja és hajrá Miskolc !
egy kicsit mazsoláztam kácsé kommentjei között és meg kell hogy állapítsam, valamiért a gyengéje a Miskolc.

igazad van kácsé !

az otthoni gombfociban is a volán első sorát játszasd a második sora ellen. ne is legyenek olyan zavaró tényezők, mint a nem fehérvári csapatok.

MISKOLC MISKOLC MISKOLC
Sőt !

SZEGED SZEGED SZEGED
PÉCS PÉCS PÉCS
IKLÓDBÖRDÖCE IKLÓDBÖRDÖCE IKLÓDBÖRDÖCE
Maci fanoknak fontos lehet ez az info:

Posted 17/5/2008: sk Slavomir Vorobel (D)
From hu Miskolci JJSE to fr HC Caen
Added By: Davide Tuniz, Status: Confirmed
süti beállítások módosítása