HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A nyolcadik napon is túl vagyunk

2008.05.10. 11:40 Ryan O'Brien

Megszenvedtek tegnap a nagyok. Az oroszok csak büntetők árán, a finnek egy nagy nehezen megszerzett góllal nyertek. A kiesés elkerüléséért folytatott harcban a franciák és a szlovákok kerültek előnybe.

Finnország-Lettország 2-1

A 61. finn lövés jelentette a győztes gólt. Egészen elképesztő módon Edgars Masalskis 64 lövésből 62-öt megfogott. Nagyon megizzadtak a sikerért a finnek, a győztes gól Niko Kapanen érdeme. Olli Jokinen egymaga 11 alkalommal próbálkozott gólszerzéssel, Ville Peltonen is kilencszer lőtt kapura, de Masalskis egészen káprázatosan védett. Szinte hihetetlen, hogy az első harmadban 36-5 volt a kapura lövések aránya.

"Most elég fáradtnak érzem magam – mondta a meccs után Masalskis. – Ha jól emlékszem, soha életemben nem volt ennyi kapura lövésem, mint ezen a találkozón."

"Az első harmadban annyit lőttünk kapura, hogy biztosak voltunk benne, hogy előbb-utóbb meglesz az eredménye" – vélekedett Peltonen, majd így folytatta: "Sokféle támadásvariációnk van, de a csapatunk nem egészen úgy játszott, ahogy azt elterveztük. Javulnunk kell, ráadásul nagyon gyorsan."

"Most üresnek érzem magam. Nagyon-nagyon keményen dolgoztunk a sikerért, a védőink rengeteg lövést blokkoltak, túl sok kiállítást kaptunk, ami miatt sokkal jobban elfáradtunk, és nem bírtuk ki a végét" – fejezte be Masalskis.

Oroszország-Fehéroroszország 4-3

Remekül helytállt a belorusz csapat, igaz, győzelmi kényszerben játszottak. Meglepő, de a csapat minden játékosán látszott, hogy elhiszi, ezt az orosz csapatot meg lehet verni, és be lehet jutni a negyeddöntőbe. Az egy pont arra elég, hogy esélyeik megcsappanva ugyan, de megmaradtak. A belorusz gárda minden dicséretet megérdemel. Egészen látványos, nagyszerű meccset vívtak a felek. Ez a találkozó volt a világbajnokság első büntetőkkel véget érő mérkőzése.

Ahogy a finnek ellen Masalskis, az oroszok ellen Vitalij Koval volt az, aki hősiesen igyekezett hárítani az ellenfél minden próbálkozását. „Óriásit játszott, védéseivel rengeteg lehetőséget teremtett a csapatnak, ez az, amit egy kapustól várni lehet” – méltatta csapattársát Ruszlan Szalej. „Lehet, hogy lesznek még olyan meccsek, amikor remekül megy a védés – értékelte saját magát Koval. – De addig is ez volt életem meccse.”

"Egyértelmű, hogy jobban kell majd játszanunk és több gólt kell lőnnünk – mondta Markov, az oroszok védője. – Nem kérdés, Koval ma rendkívül nagyot játszott."

"Ez nem az első alkalom, amikor egy szoros meccset játszunk velük, sajnos ma nem sikerült győzni. Fiatal játékosaink vannak, akiknek hinniük kell magukban, a védelemben még egy kis javulásra van szükség, de összeségében azt gondolom, szép jövő előtt áll csapatunk" – fejezte be Szalej.

Szlovákia-Szlovénia 5-1

Szlovákia alaposan elpáholta a kiesés elkerüléséért folytatott párharc első felvonásában Szlovéniát. Északi szomszédunk bebizonyította, hogy a rengeteg hiányzó ellenére  is helyük van a legjobbak között. 2002 világbajnoka nem eshet ki. 50-11-re nyerték a kapura lövéseket, Kopitáréknak nem sok esélyük volt. Míg testvére a Philadelphiát oktatta, Marcel Hossa egy gólt és két asszisztot jegyzett a szlovénok ellen.

"Nagyon készültünk erre a meccsre – ismerte el az újonnan érkezett Rene Vydareny. – Nem volt kérdés, hogy bármi áron, de ezt a meccset meg kellett nyernünk." A szlovénok a bírót is emlegették, hiszen a szlovákok első gólja kettős emberelőnyből született, rögtön a meccs elején, a harmadik percben. Ezt követően azonban a szlovénoknak esélyük sem volt. Döntőnek a második harmad bizonyult, ekkor négy szlovák gól is született. És ezt már nem lehetett a bíróra fogni, hiszen minden találat 5 az 5 elleni szituációban született. Egy győzelem kell még Szlovákiának az élvonalban maradáshoz, míg Szlovénia egy év után ismét a divízió 1-ben folytathatja. Úgy tűnik, mégsem lesz az EBEL-nemzetek mindegyike A csoportos jövőre. Érdekes, hogy ebben az esetben mindhárom ország csoportot vált. Ugye mi és az osztrákok feljutottunk.

Franciaország-Olaszország 3-2

A franciák kerültek egy lépéssel közelebb Svájchoz, vagyis első osztályúak maradhatnak, ha még egyszer megverik az olaszokat. A találkozó előtt némileg több esélyt adtak az olaszoknak, akik a mérkőzésen is többet próbálkoztak, 42-28-ra nyerték a kapura lövéseket. Cristobal Huet azonban remekelt. Ráadásul a franciák tegnap csapatkapitányukat, Meuniert is elveszítették. Mindazonáltal ez a párharc még nem tűnik lefutottnak.

"Egyetlen dolog számított, a győzelem – mondta a franciák védője, Baptiste Amar. – Nem féltünk és nem gondoltunk arra, hogy mi lesz, ha veszítünk. A pozitív hozzáállás meghozta gyümölcsét."

"Mindkét csapat sokat hibázott, rengeteg volt a kiállítás. A franciák eggyel több emberelőnyt használtak ki, mint mi" – mondta az első olasz gól szerzője, Jonathan Pittis. Majd hozzátette: "Most pihenünk egy kicsit, és holnap visszavágunk."

Ma következik

A mai napon öt mérkőzésre kerül sor. Az E csoportban kettő, míg az F csoportban egy találkozót rendeznek, továbbá a kiesés elleni harc második fordulóját is megrendezik. A fehéroroszoknak az utolsó esélyük a cseh válogatott legyőzése. Nagy kérdés, hogy mennyit vett ki belőlük az oroszok elleni derbi, mennyire tudnak felkészülni erre a meccsre. A csehek egyébként az elmúlt hat évben kétszer meccseltek velük, és két kiütéses cseh győzelem lett a találkozás vége. 2007-ben 8-2, 2005-ben 5-1.

Rangadót rendeznek, ahol az oroszok a pihentebb és legutóbb remeklő svédek ellen játszanak. Orosz siker esetén előfordulhat az is, hogy ez a két csapat vívja majd a negyeddöntőt is egymás ellen. 2002 óta ez lesz a tizedik összecsapás a két válogatott között világversenyen. 2005 óta nem nyertek a svédek, előtte viszont négyszer egymás után.

Németország küldetése nem könnyű, Kanada legyőzése árán közelebb kerülhet a negyeddöntőhöz. A házigazdák viszont minden bizonnyal első helyen szeretnének a negyeddöntőbe jutni, ehhez nyerniük kell.

A kiesés ellen harcolók közül aki szombaton veszít, az elbúcsúzik az élvonaltól. Erre a pénteken tapasztaltak alapján a szlovénoknak van nagyobb esélyük.

8 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Finn-Lettnél negyed van írva az első bekezdés utolsó mondatába. Szándékos? Hosszabbítás volt?
természtesen nem. Elirás, köszönjük.
ez a kommentár a svéd-oroszon valami ultraszánalmas.
Spiller Istvánt kérjük vissza
Szerintem inkább a svéd csapat szánalmas. Ritka gusztustalan társaság. Azt hittem, csak a svájciak ellen voltak taplók. Bagázs!
hehe Tillasz, az megint más téma. ahogy néztem ma 1/2 jégkorong, 1/2 verekedés a meccs, legalábbis eddig. a bíráskodás elég gyengusz, a kommentátor azonban még azt is alulmúlja... a svédek a gusztustalankodásukkal még 2-3 véglegeset is begyűjthetnek az eddigiek mellé, úgyhogy szerintem mindkét öltöző zengeni fog a szünetben...
azt meg látom hogy a németek elfáradtak, azért a 10-0 Kanadának elég gáz...
Szerintem is ritka gusztustalan volt a svéd csapat tegnap, megjegyzem a fehéroroszok ellen is ezt csinálták. Mondjuk én sosem szíveltem őket, de azt kell el kell ismerni, hogy ha a második vonal ilyen teljesítményre képes, azért az nem semmi. A kommentátor meg szerintem rendben volt, engem legalábbis megvett, amikor a második harmad elején valami olyasmit mondott, hogy 'Ha jól számolom, az első harmadban 85 perc büntetést osztottak ki a bírók, bár azt hozzá kell tennem, hogy sem a számoknak, sem a betűknek nem vagyok nagy barátja!' :D
süti beállítások módosítása