HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Elképesztő, hogy mit művel Heatley

2008.05.07. 07:10 D. Gromov

A vb eddigi messze legjobb meccsét játszotta Kanada az Egyesült Államokkal, a fürge amerikai fiatalok simán győzelmet érdemeltek volna. Lettország akkor rázta meg magát, amikor nagyon kellett, a szlovénok mellett az olaszok kerültek vigaszágra.

A ránézésre filigrán amerikaiak úgy cikáztak az erős és megfontolt kanadaiak között a csata elejétől kezdve, hogy szemmel alig lehetett követni őket. Ehhez képest mégis ők kaptak gólt, előbb egyet, aztán még egyet, a második harmad elején a harmadikat is. Egy pillanatra úgy tűnt, nehéz lesz visszajönni, de Parise és O'Sullivan nem egészen két és fél perc alatt vágott kettőt, és máris szoros lett. A harmadik felvonásban a kanadaiak megnyugtatták magukat egy újabb találattal, az amerikaiak ellenben esmét kétszer eredményeskedtek, Brown szépített, Pominville egyenlített. Ki más dönthette volna el az egészet, mint Heatley? A GWG már a második gólja volt a rangadón, három mérkőzésen 6-szor talált, 4-szer asszisztált, nehéz lesz elvenni tőle a gól- és pontkirályságot. Az USA-n ezután a kapus lehozása sem segített már, maradt az 5-4.

Ezt élvezet volt nézni nagyon is, a bírók sem fújták szét, hagyták játszani a csapatokat, az amerikaiak a harmadik harmadban kapták az első kétpercesüket, a kanadaiakat is csak hat percre kisbüntették az utolsó felvonásig. A végén, igaz, sokat romlott a statisztika, végül is érthetően, magasra hágott a feszültség foka.

Összegzésül: a kanadaiak komoly ellenféllel szemben is megvillantották erejüket, de nem is ők tetszettek igazán, hanem az amerikaiak, akiket roppant gyors, tiszta és szellemes játékuk okán a vb talán legrokonszenvesebb alakulatának találunk. Különösen az egyaránt 23 éves Brown (LA Kings) és Parise (NJ Devils) keltett kedvező benyomást.

Ami a további találkozókat illeti, a csehek kitömték az olaszokat. Az első négy és fél percben négy gól esett, 2-1-re még a taljánok vezettek, ez volt az utolsó nagy pillanatuk, 3:06-nál. A második harmadban beindult a cseh henger, négy gól lett ebből, a hetedik a harmadik felvonásra maradt, a 7-2-vel elégedettek lehettek a nagyok. Az olaszok három mérkőzésen kereken 20 gólt szedtek be. Nem lennénk a helyükben. Vagyis lennénk, leszünk is, de ne szaladjunk előre.

Lettország sem sok sanszot hagyott Szlovéniának, bár az első két forduló után nem volt kizárható, hogy Kopitarék megfogják az esélyesebbet. Nem jutottak semmire, gólt sem tudtak ütni az eddig góltalan letteknek. Galvinsék ehhez képest hármat szereztek, kettőt a második harmadban, egyet üres kapuba az utolsó percben, így lett 3-0. Az első felvonásban, 0-0-nál még kihagytak egy büntetőt, nem bosszulta meg magát.

23 komment

Címkék: vb csehország szlovénia kanada olaszország a csoport lettország egyesült államok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem volt egy gyenge derbi, az már egyszer biztos! Csak kapkodtam a fejem... szerintem egy ping-pong meccsen nem kapkodják ennyit e fejüket a B közép nézői :-)

Kíváncsi leszek még a mai francia-belorusz meccsre és meghatározó lesz a német-norvég mérkőzés is.

Ráadásul ma ismét ünnepeljük a magyar válogatottat Fehérváron! Egyszóval: Szép Napot Mindenkinek!
Nagyon szuper meccs volt az USA vs Kanada, még az utolsó másodpercben is lehetett izgulni! Jó lett volna, ha a jenkik ki tudtak volna egyenlíteni a végén.

Jó ünneplést Fehérváron!
ha hiszitek ha nem, elaludtam az utolso percekben :)
itt kelett megnezzem h mi lett a vege.

vetiteni kene ezt a meccset az iskolakban h na gyerekek EZ a jegkorong.

figyeltetek, meg bunyo sem volt!!
"With glowing hearts we see thee rise,
The True North strong and free!"

Én amatőr nézőként rettenetesen élveztem az első 2 harmadot, még rettenetes netes minőségben is.. sajnálom hogy a szünetben lefeküdtem és kimaradt a 3. harmad, de ettől még nagyon tetszett a meccs
A Kanada v. USA meccs valami eszméletlen király volt, ez igazi jégkorong!!! Az utolsó harmad vége meg egészen drámaira sikeredett, ahhoz képest, hogy ez még csak csoportmeccs - nem is értem, hogy lehetett ezen elaludni.:-)

Kanada védelme mondjuk jócskán hagyott kívánnivalót maga után, de nem értem, miért kell mindenkinek azt mondogatni/írogatni, hogy USA simán győzelmet érdemelt volna - szimpatikusan játszottak ugyan, de nem tudták belőni a helyzeteiket és náluk is néha megingott a védelem, szal ez a játék: Kanada több gólt lőtt, úhogy nyert. Amúgy meg majd mindenki úgyis az "éles" szakaszban teszi magát oda, szal sztem majd akkor lehet mélyebb következtetéseket levonni...
Én azt nem értem hogyan játsza ilyen szépen és eredményesen az emberelőnyöket az az amerikai vélogatott, amelyiket úgy rakták össze a vébé előtt 26 percel.
Fradigy, tényleg elaludtad a végét, mert ott volt egy kis bunyózás és lassúzás. De csak szőrmentén
quitz.
jo ok, elhiszem.
de en abbol indulok ki, h hogy nez ki egy nhl merkozes. felig box, felig hockey :)

szal erted...
ez a meccs állt az NHLhez a legjözelebb, mivel minden játékos NHLes (kivéve Esche-t, aki szezon közben ment a Phillyből a Barszba, de nem ő védett).
youtubeon a gólok? én nem találtam:-(
s egy megjegyzés: mivel hokiban kb.10% a sikeres büntetők aránya, szerintem a "nem bosszulta meg magát" kifejezés kicsit erős:)
Kemeny meccs volt, sajnalom a ket amerikai serulest, remelem semmi komoly bajuk nem tortent a sracoknak. Ilyen tempos, hajtos es szep merkozest nagyon regen lattam, tenyleg NHL szintu volt, csak nagyobb palyan :))

Sajnaltam a vegen a jenkiket, tenyleg latszott rajtuk, hogy nem ijedtek meg a 'neveket' felvonultato kanadai valogatottol, kemenyen odatettek magukat, gyorsak voltak, elszantak es kreativak :)

Ahogy az nhl.com-on is irtak, barmilyen szinu erem nagy dolog lenne a sebteben osszevalogatott csapatnak, de ha ilyen szinvonalon es akarassal tudjak hozni a tobbi meccsuket, meg egy bronz is kijohet belole...

Az orosz valogatott meguti oket, a svedek es a csehek viszont nem biztos, hogy fel tudjak venni ezt a ritmust.
meow?
bronz? az usa nem olyan, hogy bronzra menne:-) győzni tudnak a srácok. Lake Placid, revisited:-)
jó, tegnap kikaptak:-) úgy értettem, hogy a rájátszásban mindig, minden sportágban az USA a legjobb, szvsz. ez neveléssel mutat erős korellációt:-)
Nem bronzra mennek, de a kanadai vagy orosz valogatottat nem hiszem, hogy meg tudnak verni...
meow?
kanada szerintem is favorit, de az oroszok? erre mondjuk fogadnék, hogy nem ők nyernek, valahol csak elbuknak:)a csapatsportokhoz nem árt a megfelelő háttér, s orosz vs. amerikai nevelés, hát...
Szerencsere a Red Wings a playoffban maradt, igy a svedek nelkulozni kenyszerulnek Ericssont, Franzent, Holmstromot, Lidstromot, Kronwallt, Samuelsont es Zetterberget, akik - szerintem - meghatarozo egyenisegei lennenek a sved valogatottnak. De ez mar offtopic ;)

Szoval, nekem most a Team USA lett a kedvenc kis csapatom :)
nyilván nem verekszenek, mert az automatikus eltiltás az iihf-nél. a meccs végi arcpaskolás, meg lassúzás után mindenki vigyorogva ment le a jégről, gondolom jól össze is ültek egy sörözésre. mondjuk a botot-arcba jelenetet nem nézném meg mégegyszer szívesen, nem úgy, mint a két orosz gólt, amit lőttek a jenkik. csak annyi lesz a gond, hogy az oroszok jobban csinálják az orosz hokit. nem is tudom, hogy kinek drukkoljak. asszem csak ülök a tv előtt és élvezkedek.
Remek meccs volt ez tény, de jobb kommentátort érdemelt volna.Máté és Spiller szabadságon vannak?Vagy csak én fogok ki mindig rossz közvetítést?
Szerintem Ocskay nagyon is jó volt, Szélig és Szuper is az, le a kalappal. Képben vannak, követik a nemzetközt, tudnak beszélni. Üdítő.
D.Gromov!

Elsősorban nem is a szakkomentátorokra, hanem Gyulaira gondoltam.Sokszor elképesztően béna tud lenni,frázisokban beszél, unalmas.Na de nem olyan fontos ez,csak nekem.Majd leveszem a hangot és kész.
Biztos bennem van a hiba; azon elcsodálkoztam, nem vették észre, hogy az USA kapujában Anderson helyett Thomas állt. Az első gólnál vették észre. Ennyit a kommentárról...
Zigi: én meg tv-tunerről nézem, megpróbálom szoftveresen lekeverni Gyulait, hátha sikerül :-)
süti beállítások módosítása