HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Az első napon túl vagyunk

2008.05.03. 14:57 Ryan O'Brien

Elkezdődött. A vb első napján négy mérkőzés volt, egyet láttunk a sporttelevízióban, de aki elmélyül a streamtévék adta lehetőségekben, bármelyiket követheti. Nagyszerű vb lesz, ezt máris látjuk és állítjuk. Visszatekintünk és előrenézünk. Nap mint nap.

Egyesült Államok–Lettország 4-0

Az amerikaiak retromezben győzték le Lettországot. Mind a négy gól emberelőnyből született. "Emberelőnyös lehetőségeink kihasználásával nyertünk –, mondta Patrick Kane, az amerikaiak tinédzsere –, sok fiatal kapott lehetőséget, remélem, ez így lesz ezután is. Szeretnénk megnyerni a világbajnokságot."

A kapus Tim Thomas így fogalmazott: "Körülbelül egy évtizede játszottam legutóbb a lettek ellen, emlékszem, sok idősebb játékos volt akkor a csapatban. Arra is emlékszem, hogy az első IHL-es meccsemen Vasiljevs lőtte a győztes gólt." Thomas remekül őrizte a kaput, shutoutra hozta a találkozót, pedig az utolsó percekben a lettek jól megszórták a Boston kapusának ketrecét.

"Nem vettem részt túl sok nemzetközi meccsen, kettőn vagyok túl Lettország ellen. – jelentette ki John Tortorella, az USA szövetségi kapitánya. – Ma este nagyon kemény ellenfeleink voltak."

Oroszország–Olaszország 7-1

MIG–29-es harci géphez hasonlították az iihf.com szakírói az orosz válogatottat az olaszok ellen aratott 7-1-es diadal után. Érdekes volt látni Szergej Fjodorovot, aki 1990 után ismét világbajnokságon erősítette a CCCP feliratos orosz válogatottat. "Kicsit furcsa volt ilyen mezben játszani, de Oroszországért küzdöttünk, és jó érzés volt emlékezni a nagyszerű elődökre" – mondta Fjodorov. Washingtoni társai – Ovecskin és Szjomin – is alaposan kitettek magukért. Jerjomenko shutoutját Cirone rontotta el.

"Sokkal jobban kell játszanunk a csehek ellen – jegyezte meg Fjodorov –, mindenben javulnunk kell, azon a meccsen gyorsabb lesz a tempó, sűrűbb cserékre lesz szükségünk."

Dánia–Csehország 2-5

Csak egy harmadig volt szoros a párharc, a végén kényelmesen nyertek a csehek. "Rosszul kezdtünk, elszúrtuk az első harmadot, de nem estünk pánikba. Nagyon jó csapatunk van, tudtuk, hogy megfordítjuk" – vélekedett Radim Vrbata, aki kétszer is eredményes volt. 47-szer lőttek kapura a csehek, de a kilencedik vb-jén szereplő Peter Hirsch remekül őrizte a dán kaput.

"Jól kezdtünk, hamar gólt lőttünk, talán jobban meg kellett volna lepnünk őket. Ha nem jött volna a két emberhátrányos találat, jobban zárhattuk volna az első harmadot. El akartuk kerülni a kiállításokat, ha egy kicsit agresszívebben játszunk, szorosabb lehetett volna a vége" – búslakodott Jannik Hansen, a dánok csatára.

"A legfontosabb, hogy megnyertük a meccset, készülünk az oroszok ellen, az lesz igazi próbatétel" – fejezte be az értékelést Vrbata. Egy biztos: ha Dánia így folytatja, nem lesznek kiesési gondjai. A csapat remekül helytállt.

Kanada–Szlovénia 5-1

Történelmet írtak a halifaxi Metro Centre-ben pályára lépett kanadaiak, az észak-amerikai válogatott első hazai vb-jén győzelemmel mutatkozott be. A legfőbb dicséret Heatleyt illeti, aki mesterhármast szerzett. Egy pillanatig sem forgott veszélyben a hazaiak diadala, de ez sem csorbítja a szlovének hallatlan odaadását, végig partnerek tudtak lenni, annak ellenére, hogy voltak pillanatok, amikor azt sem tudták, hol a korong.

"Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert a világbajnok ellen játszottunk – mondta a meccs után a teljesen elfáradt Kristan, a szlovének kapusa –, a legnehezebb feladat jutott nekünk, csak arra koncentráltunk, hol tűnik fel a jégen egy piros mez."

Rick Nash meggyógyult, nem okozott csalódást, Ryan Getzlaffal és Dany Heatleyvel egy sorban fantasztikusan erősen játszottak. "Nem néztük le őket, mindenki keményen dolgozott a sikerért, és azért, hogy minél több gólt lőjünk. Nem álltunk le, akkor sem, amikor már nagy volt az előnyünk" – mondta Jason Spezza.

"Jól játszottunk, mindenki tudta, mi a dolga, elsősorban az eredményesség volt a fontos, utána a szórakoztatás" – foglalta össze a lényeget Ken Hitchcock szövetségi kapitány.

Ma következik

Ma a mezőny második fele is bemutatkozik. A fehéroroszok a svédekkel találkoznak. A beloruszok egyszer megverték világversenyen az északiakat, 2002-ben, az olimpián nyertek 4-3-ra, hatalmas potyagóllal. Vb-n még soha nem győztek a svédek ellen.

A franciák a svájciakkal meccselnek. Utóbbiak dicsekedhetnek jobb mérleggel 2000 óta. Vb-n egy sima 6-0-s siker (2004-ben), a 2002-es olimpián 3-3-s döntetlen.

A C csoport küzdelmei a német–finn csatával kezdődnek. Óriási a várakozás, sokan remélnek sokat a finn csapattól. Ők az elmúlt öt évben kétszer játszottak a németekkel. 2006-ban az olimpián 2-0-ra nyertek, 2003-ban a vb-n döntetlen született. A csoport másik meccsén Szlovákia Norvégiával küzd. A 2007-es vb-n a szlovákok 3-0-ra nyertek.

A legutóbbi vb-n a finnek ezüstérmesek lettek, a svédek a 4. helyen végeztek, Szlovákia és Svájc a negyeddöntőben esett ki. A németek és a fehéroroszok a középdöntőben buktak, a norvégok a rájátszásban maradtak bent. A franciák idén kerültek vissza.

22 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Akit ez a stream tv komolyabban érdekel, látogasson el a www.rojadirecta.org/ oldalra. Ma két meccset is lehet ilyen lehetőséggel figyelemmel követni. Spanyol nyelvű site, de az English help-ben minden meg van, amire csak szükség lehet. Kérdés van, szóljatok.
remélem ma megmutatják a szlovákok a sok kételkedőnek hogy egy európai csapat is van olyan jó mint egy nhl-s
Satan sincs ott a szlovákoknál? Egyáltalán, tud valaki egy normális oldalt, ahol meg lehet nézni a kereteket? A Kosztyicin bratyók vajon csatlakoznak-e a Fehérorosz válogatotthoz? ;-)
A szlovákokról itt tudsz olvasni:

www.ujszo.com/clanok.asp?vyd=20080502&cl=215041

Itt meg vannak a csapatok összeállításai (Kosztyicinék meg simaliba továbbmennek :D )

www.iihf.com/channels/iihf-world-championship/statistics.html
Én ezt tudom ajánlani:
www1.myp2p.eu/ Live Sport fül (mindenki megtalálja a saját ízlését, nem csak hoki, szinte minden sport a románoktól, ukránoktól kezdve más kontinensekig, az a baj, hogy magyar meccsel még nem találkoztam:( )

Az itteni meccsekhez le kell tölteni a megfelelő programot(pl.: sopcast) és indulhat a banzáj!!!
Köszi! Kíváncsi vagyok, jövőre nálunk is adja-e a meccseket a közszolgálati tévé? Mert ahogy elnézem, a szlovákok mindent közvetítenek...
Paganus, én attól félek, hogy most előbújik az RTL Klub vagy a TV2... Ez a szokásuk.
Én nagyon örülnék ha előjönne egy kereskedelmi tv. Elméletileg úgy is fix játéknapok vannak. Én örülnék a vasárnal 11-es meccseknek is (ahol régen a foci volt), mert még az is azt jelentené, hogy rendszeres lenne a hazai hoki a tvben magas nézettséggel (egy kereskedelmi tv-t jóval többen nézik mint a sortadót hiába megy ugyanaz az esemény, már csak az elterjedtsége miatt is).
Borsy, tegnap streamelté a Duna TV online adásáról az UTE-Fehérvár focimeccset.
A 2006-os focivébét én kínai kommentárral követtem a munkahelyemen.
Tegnap még találtam angol közvetítést, de az a csatorna ma már baseballt ad :-(
Angol foci általában van angolul egy csomó csatornán, magyart meg nézzen, akinek két anyja van :)
És örömmel konstatálom, hogy helyrehozták a közvetítés minőségét, már nem mosódik el a kép, így lehet élvezni az eddig 4-4es BLR-SWE meccset.
5-4 a fehéroroszoknak :D Eszem megáll
Kísért a múlt... :)
ki az a játékos, aki kommentálja a svéd fehérorosz meccset?
Kangyal.
Jó szövegei vannak nagyon:)
Bocsánat! ....de már most írom (belorusz-svéd 5:6), hogy szerintem ez a vébé szar!
a kiírástól kezdve minden. Megkövezem magam, ha nem! 18.án!
ez a 30. a csoportos vébém. sajnos!
kovacsistvan! Attól nem félek, hogy a kereskedelmi tv-ék rámozdulnának az OB1-re. Esetleg az MTV vagy Duna. Esetleg még a Sportklub, ha az ország léderer ákosa tényleg szeretne hokit közvetíteni.
A következő VB viszont már érdekes lehet ilyen szempontból, de itt is csak egy esetleges Sport1-Sportklub-MTV(?) versengést látok valószínünek, mert a sikerek ellenére még mindig csak egy "underground" sport a kertv-ék szemében.
Persze hogy szar a vébé, nélkülünk. ;) Majd jövőre jobb lesz.
1116001 és OliBLOOD,
én nem az OB I-re gondoltam, hogy rámozdulnak a kereskedelmiek. Hanem a világbajnokságra.
Defó, nem vagy egyedül. Nekem ez túlzottan NHL-es lett (a többiek remélem örömüket lelik legalább benne).
Kangyal meg... nálam elvetette a sulykot az "orosz feketegazdasággal"...
süti beállítások módosítása