HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Ladányiék az NHL-ben

2008.04.30. 17:40 D. Gromov

Terjedelmes cikkben számolnak be a világ legjobb jégkorongbajnokságának igencsak olvasott honlapján a magyar válogatott vb-sikeréről. Nagy dolog ez, nem vitás.

A szövegben sok olyan elem nincsen, amely a magyar publikum számára az újdonság erejével hatna, nem is fordítjuk le ezért az egészet. Ami a lényeg: a szemleíró szépen sorra veszi, hogyan jutott el a csapat Szapporóig, és mit csinált ott, nem hagyja ki a történelmi aspektusok ábrázolását, és nem mulasztja el idézni Pat Cortina szövetségi kapitányt sem, aki szerint "a magyar jégkorong és a magyar nép nagy sikere volt ez".

Ami ennél érdekesebb: a cikk négy játékosunk szerepét emeli ki a történtek után, mégpedig Szuper Leventéét, Ladányi Balázsét, Palkovics Krisztiánét és Sille Tamásét. Az ő pályafutásuknak külön bekezdés szenteltetik. Szuperről nyilván azt is megemlíti a szerző, hogy ő az egyetlen magyar, aki NHL-csapat összeállításában szerepelt hivatalos mérkőzésen, mégpedig kilencszer, igaz, jégre nem léphetett.

Olyan jégkorongozóinkat sajnos nem fényezhették a szövegben, akiknek koruknál fogva esélyük lehetne rá, hogy NHL-csapatok felfigyelhessenek rájuk. Nem baj, ami késik, hátha nem múlik. Az mindenesetre látszik, hogy most már jobban szem előtt leszünk.

27 komment

Címkék: magyarország vb nhl divízió 1

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanítanivalóan manipulatív cím:)
A cél az index nyitóoldala! :)
De a cél szentesíti az eszközt...
Ez olyan, mint az "idő pénz!-de az idő végtelen-!"?
:)
Re: Morgó Muki
És ezzel mi a probléma? Más lapokban az NB II. fradija a címlapos. És az mivel jobb?
Sőt!
Szerintem a hányattatott sorsú hokiról kell, hogy ennyit írjanak.
Hidd el én tudom, hogy mikor van szüksége reklámra a hokinak!

Hajrá Miskolc!
Szegény hányattatott sorsú hoki, de végre özönleni fognak a gyerekek a jégpályákra, ha ekkora kamukat olvasnak.

Kedves kgonzo, volt egy mese a másodikos olvasókönyben, amiben a gyerek az Órások táblát Óriásoknak olvasta, és bement kíváncsiságból. Végül összebarátkozott az órásmesterekkel és megszerette az órákat. Mulattató volt másodikban.
Jaj, Kedves kgonzo! Viccelni azért lehet? Direkt odaraktam a végére a smileyt, ahogy az első kommentező is.
Quitz,

címben nem használunk szmájlit, hülyén nézne ki
ne légy már ilyen szigorú, mert szomorú leszek
de ha megmondod, hogy egy ilyen, khm, tréfás címmel kinek is ártok, akkor ezentúl óvakodni fogok még a hasonlótól is
Amúgy a címet olvasva én is nagyon meglepődtem és másra számítottam :)
Esetleg "Ladányiék az NHL-en". Így más lett volna.
Mekkora kecsegség már a címen pampogni. Inkább örülni kellene annak, amiről szól.
A jövő évi vb-n szeretni fognak minket, minden semleges néző szurkolni fog nekünk. Ez a csapat igazi kuriózum a mezőnyben, a szovjet utódállamokat nem számítva az első olyan "kicsi", akiket mindenki megcsodál.
Szerintem születnek még hasonló cikkek a világ különböző hokis honlapjain. És ez óriási, szinte hihetetlen csoda!
Kedves D. Gromov!
Senkinek nem ártotok, csak olyan olcsó ez a bulvározás. Ennél sokkal jobb a cikkek színvonala. Múltkor valamelyikőtök elmagyarázta, hogy a bombasztikus címekkel a hokinak gyűjtötök híveket.

megmutatom, szerintem mi a vicces:
www.theonion.com/content/video/nhl_star_called_up_to_big_leagues?utm_source=embedded_video
monti, ha már újra látsz az öröm és a meghatottság könnyeidtől, akkor olvass már utána egy kicsit, hogy kik jutottak fel az utóbbi években. Szerintem Szlovénia se nem nagy, se nem szovjet utódállam.
to quitz bdan

mindig lesznek olyanok mint ti akiknek soha semmi nem fog megfelelni. ez a cím jó. és miért? csak, mert én azt mondtam.... nyilván sokkal jobban szertnétek azt látni a fifa címoldalán, hogy az agyonhypeolt magyar válogatott kikapott máltán. vagy, hogy lófejű pétert megint melyik albán harmadosztályú csapat figyeli.

ezt az oldalt olyanok írják akiknek a hoki a hobbijuk (Tisztelet a Szerkesztőknek), az viszont a liga hivatlos oldala. és igen is nagy dolog odakerülni. tudják, hogy létezünk, élünk még ha nehezen is.
to quitz

akkor idéznélek: "olvass már utána egy kicsit, hogy kik jutottak fel az utóbbi években. Szerintem Szlovénia se nem nagy, se nem szovjet utódállam."

tudod, ha lenne egy olyan játékosunk mint kopitar akkor mi is sokkal könnyebben feljuthattunk volna és nem csak most. a "ha hallgattál volna" tpikus esete.
"bekezdés szenteltetik"

Ennyire ciki, ha valaki tud mai magyarul, és azt írja, hogy "bekezdést szenteltek"?

"Szuperről nyilván azt is megemlíti a szerző"
Nyilván? Biztos ez az ide való szó?

stero 2008.05.01. 02:05:02
Te meg talán ha olvastál volna előzményt.
Lápi Lidérc, kérlek, ne idegesíts fel, mert felidegesítelek

Quitz, az olcsó bulvár máshol van, azt, hogy mi olcsó, és mi nem, mindenki másképpen méri

bulvárosodik az indexezni pl. igen olcsó, nem győztél meg, úgyhogy továbbra sem fogok kizárólag unlamas címeket adni, noha gyakran csak olyanokra futja

és megjegyzem, nem az ilyen címek hozzák be és főként tartják itt az olvasót, hanem a magyar válogatott sikerei

meg azt is megjegyzem, hogy be sem küldtem ezt a szöveget az index címlapjára, igaz, blogrollba kirakták, de nem kértem

és ezennel kéretik befejezni a szerző stílusa feletti vitát, tessenek azzal foglalkozni, amiről a poszt szól

ha lehet

különben nem állok jót magamért (az iróniára kevésbé fogékonyak kedvéért: szmájli)

hiszen azért mégiscsak nagy dolog, hogy van ez a cikk az NHL-en
Szerintem "itt" mindenki örül ennek a cikknek. Csak kicsit viccelődött a címen.
"hiszen azért mégiscsak nagy dolog, hogy van ez a cikk az NHL-en" -igen! így már más. :) -
Na, nem offolom szét.

On:

a cím valóbvan megtévesztő, de ez már mindenhol így van...
tényleg remek hír, h végre ott is foglalkoznak a hokiválogatottunkkal, remélem ez sokág így is marad:)
Milyen hányatott sorsú magyar hoki? A csoportosak vagyunk bakker, most nyertünk VB-t. Már nem azok vagyunk mint pár éve. Megindultunk. Aranycsapatunk van hokiban! Jó persze még van hová fejlődni, de sok ország most szívesen cserélne a mi hányatott sorsunkra :D:D:D
Nagy dolog ez valoban ha odakint USAban a magyar hokirol irnak. Grat a csapatnak ezuton is!

De a cimen kicsit modosits. Poszt remek! Tenyleg. Nem hosszu, tomor, ertheto. De a cim felrevezeto. Kicsit blikk-es stilusra hasonlit. Ne legyen mert nem melto a cikk temajahoz.

Amgy hasznos info ez a link, meg a poszt!
Kedves D. Gromov!

Cikked, szokás szerint, remek. A cím meg vicces. Ez így van jól. Majd, ha 10-ből 9 címetek ilyen lesz, háborgok, mert az tényleg bulvár, ám amíg ez az első, addig ez remek tréfa és aki ezt nem érti annak kár magyarázni. Továbbra is a megkezdett uton és ne változtass a stíluson.
Jó hétvégét mindenkinek! Vasárnap Csehország - Oroszország! Ne felejtsétek el megnézni a veszprémi kézilabdásokat se, akik KEK-döntőben játszanak!
Óriási dolog, hogy ilyen részletes cikk jelenik meg rólunk az NHL honlapján, sőt, külön a Volánról és a magyar bajnokságról is írnak. Az viszont furcsa, hogy pont Vas Jánosról mintha nem is tudnának, az ukránok elleni első gólt is Marcinak tulajdonítják.
:) én is azt hittem, hogy valami edzőtábórba hívták őket, de nem érzek csalódást, nagy dolog, hogy a magyar hokiról írtak, és a neveket is tudnak :D
Amúgy az IIHF "Ice Times" c. lapjának
www.iihf.com/home-of-hockey/news/ice-times.html
májusi számában
www.iihf.com/fileadmin/user_upload/PDF/The_IIHF/08-1263_IceTimes_May08_V12_N2.pdf
a 3. oldalon szintén van egy (rövid) írás a magyar válogatottról, beleértve egy előrejelzést is, hogy mi várható a csapattól jövőre.
Gromov, leszálltam a témáról. Még annyit, hogy a bulvárosodik az index témában pólót is készített magának a szerkesztőség égő állatokkal. Ugyanis pár éve a legolvasottabb cikkek között több égő állatról szóló hír is szerepelt. Amúgy riszpekt az egész blogért, Ezt Nem Győzöm Hangsúlyozni.

Stero, téged nem értelek, de azt hiszem ez nem az én hibám.
süti beállítások módosítása