HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

Még hat és fél nap a világbajnokságig

2008.04.26. 10:10 Ryan O'Brien

Mához egy hétre a Dánia-Csehország összecsapással veszi kezdetét a 72. jégkorong-világbajnokság. Megkezdjük a visszaszámlálást, minden reggel igyekszünk friss hírekkel, tényekkel és érdekességekkel szolgálni a quebec-halifaxi A csoportos tornáról.

Temészetesen a starttól is folyamatosan követjük az eseményeket, mi több, abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy szerkesztőségünk két tagja a helyszínen nézi majd a csata végkifejletét, a negyeddöntőktől Quebecből jelentkezünk.

Ovecskin kapcsán már ejtettünk szót a oroszok készülődéséről. Van egy keretünk is.

Kapusok: Mihail Birjukov (HK MVD), Szemjon Varlamov (Lokomotiv Jaroszlavl), Alekszandr Jerjomenko (Szalavat Julajev).
Védők: Dmitrij Vorobjov (Lada), Gyenyisz Grebeskov (Edmonton), Dmitrij Kalinyin (Buffalo), Kirill Kornyejev (CSZKA), Vitalij Proskin (Szalavat Julajev), Andrej Kutyejkin (Szalavat Julajev), Danyiil Markov (Dinamo), Jevgenyij Medvegyev (Ak Barsz), Ilja Nyikulin (Ak Barsz).
Csatárok: Alekszandr Ovecskin (Washington), Alekszandr Szjomin (Washington), Szergej Fjodorov (Washington), Alekszander Radulov (Nashville), Jevgenyij Artyuhin (CSZKA), Pjotr Szcsasztlivij (CSZKA), Makszim Afinogenov (Buffalo), Konsztantyin Gorovikov (SZKA Szanktpetyerburg), Makszim Susinszkij (Szanktpetyerburg), Danyisz Zaripov (Ak Barsz), Szergej Zinovjev (Ak Barsz), Alekszej Morozov (Ak Barsz), Ilja Kovalcsuk (Atlanta), Nyikolaj Kuljomin (Metallurg), Szergej Mozjakin (Szalavat Julajev), Alekszej Tyerescsenko (Szalavat Julajev), Fjodor Fjodorov (Dinamo).

Az oroszok a hét végén már elutaznak Quebec Citybe, a három washingtoni ott csatlakozik hozzájuk. Szergej Brilin hiába szeretett volna részt venni a tornán, Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány nem tart igényt a szolgálataira, ahogy Anton Volcsenkovéra sem. Bikov Nabokovot szerette volna nagyon a kapuban látni - tavaly ezen a poszton gonjaik voltak, Kosecskin nem vált be, Jerjomenkón ment el az elődöntő -, de a San Jose Sharks menetelése miatt erről nem lehet szó.

A csehek is közzétették előzetes keretüket. A csapat Marek Zidlickyvel, a Nashville játékosával erősödhet.

Kapusok: Milan Hnilicka (Szalavat Julajev), Marek Pinc (Liberec), Adam Svoboda (Slavia Praha).
Védők: Tomás Kaberle (Toronto), Filip Kuba (Tampa Bay), Jan Hejda (Columbus), Zbynek Michálek (Phoenix), Ladislav Smíd (Edmonton), Karel Rachunek (New Jersey), Petr Cáslava (Cserepovec), Vladimír Sicák (Ceské Budejovice).
Csatárok: Patrik Eliás (New Jersey), Martin Erat (Nashville), David Krejcí (Boston), Tomás Fleischmann (Washington), Radim Vrbata (Phoenix), Martin Hanzal (Phoenix), Ales Kotalík (Buffalo), Jirí Novotny (Columbus), Zbynek Irgl (Jaroszlavl), Leos Cermák (Liberec), Tomás Rolinek (Pardubice), Ladislav Kohn (CSZKA Moszkva), Jakub Klepis (Slavia Praha), Petr Kumstát (Karlovy Vary), Václav Skuhravý (Karlovy Vary).

A szlovákról már beszéltünk, most a szövetség a már hivatalosnak tűnő kerettel állt elő. Érdekesség, hogy a bajnoki döntőt vívó két csapatból, a Slovan Bratislavából és a HC Kosicéből senki sem lesz ott Kanadában.

Kapusok: Ján Lasák (Pardubice), Rastislav Stana (Linköping), Karol Krizan (Modo).
Védők: Dominik Granák (Färjestad), Branislav Mezei (Florida Panthers), Peter Podhradsky (Metallurg), Andrej Sekera (Buffalo Sabres), Tomás Starosta (Neftehimik), Martin Strbák (Metallurg), René Vydareny (HC Ceské Budejovice), Ivan Majesky (Linköping), Lubomír Visnovsky (Los Angeles Kings).
Csatárok: Peter Fabus (HC Plzen), Marcel Hossa (Phoenix Coyotes), Andrej Kollár (Dukla Trencin), Peter Húzevka (Dukla Trencín), Juraj Kolník (Servette), Miroslav Kovácik (AIK Skelleftea), Ivan Ciernik (Köln), Tibor Melichárek (Sparta Praha), Andrej Podkonicky (HC Liberec), Radovan Somík (HC Moeller Pardubice), Robert Petrovicky (Leksand IF), Frantisek Skladany (Karlove Vary), Juraj Mikús (HK 36 Skalica).

Az amerikai válogatott kerete is bővült a legutóbbiakhoz képest. Három Boston-játékos, a kapus Tim Thomas, a védő Mark Stuart, valamint a csatár Phil Kessel mellett a Chicago támadója, Adam Burish is a válogatottal készül a vb-re. Az amerikaiak két egyetemistát, Nathan Gerbe-t és Matt Gilroyt is meghívtak, a napokban eldől, nevezik-e őket.

21 komment

Címkék: vb a csoport

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiába jó (még?) ez a szlovák jégkorong, de az ottani bajnokságból se nagyon válogattak be, nekünk is ez lesz az út
A cseheknél is ketten képviselik a bajnok csapatot. Jó kis vb lesz ez.
Kiváncsi leszek arra, hogy a szépség a közönséget elkápráztató játék azaz az oroszok a jégkorong zsonglőrjei, vagy a kétségkívül a napjaink minden "pénzes" csapatsportágát jellemző magas foku taktikai fegyelem és szervezettség finn, svéd vonal győzedelmeskedik? (Nálam a kanadaiak és a csehek a metszett halmaz.)
Ilyen gyenge szlovák válogatottat még nem láttam. Egyetlen NHL-ben játszó csatáruk is siralmas idényen van túl. Az oroszok szokás szerint gyenge védelemmel utaznak a vb-re. Kiváncsi vagyok több gólt fognak e ütni, mint amennyit kapnak. Gerbe-t az amcsi válogatottba!!!
Itt Moszkvában beszéltem egy helyi arccal, aki azt mondta, hogy nem vár túl sokat a válogatottól..Minden köztes időben szétvernek mindenkit, de amikor VB van, akkor jön a betli...
de ez csak egy ember véleménye volt mondjuk:-)
Én most a sportág iránt egyre jobban érdeklődő amatőrként kérdezem: a foci vb-hez hasonlóan itt nem megoldás az NHL döntője utáni időpontra rakni a vb-t? vagy ott már mindenki kiégne/kutya se nézné?
jó kérdés. Bennem is sokszor felmerült már.
Flanker
Hát ezaz...
Itt még azt se nagyon lehet mondani, hogy a tetemes biztositási költség hátráltatná őket, mint a kosárlabdában...
Gastro,

egyszer már csak ki kell jönnie a lépésnek, teljes képtelenség, hogy 93 óta nem jött. persze látszik, hogy a kanadaiak is kőkemények lesznek

mondjuk, éppen ezért is nem véletlen, hogy az orosz szurkolók előre nyafognak

tavaly tényleg jobbak voltak moszkvában mindenkinél, de a finnek megtalálták azt a taktikát, amivel megállíthatták őket

egyébként nekem nem feltétlen hiányoznak a vb-kről a legnagyobb nhl-sztárok, mindig érdekes olyanokat keresgélni a mezőnyben, akik még nem azok, de látod, hogy előbb-utóbb azokká válnak
Szlovákia kerete egy helyen változott: a kapus Rastislav Stana vírusos megbetegedés miatt nem utazik, helyette Július Hudácek (HK Spisská Nová Ves), az U20-as válogatott kapusa lett kerettag:
www.hokej.sk/spravy/index.php?clanok=54578
Szlovakok tenyleg gyengek, vagy csufos helytallas lesz vagy nagy meglepetes hogy csapatta alltak ossze a ,,nem nagy nevek,,.

VB pedig azert nem lehet play-off utan csinalni, mert mig a fel NHL aprilisban vegez(az alapszakasz utan), a donto csak 1-2 honap mulva er veget.
Az NHL döntő valóban június közepéig eltart. Az európai ligák meg áprilisban fejeződnek be. Nem lenne szerencsés a csapatokat hónapokig edzőtáborban? tartani. Másrészről meg mindenképpen ki kell térni a futball támasztotta konkurrenciától is (EB, VB) Így aztán a hoki VB úgy tűnik örökre a Stanley kupa árnyékában marad tartalékos sokszor motiválatlan csapatokkal... Nekünk nagy kár, különösen, hogy jövőre mi is résztveszünk rajta!!!
Nem hiszem, hogy a hoki vb a Stanley-kupa árnyékában lenne, és abban sem, hogy, nem motiváltak a játékosok. Sőt! Azok, akik eljutnak a vb-re talán motiváltabbak, mint a bajnokság során. Szerintem érthető is, hogy miért.
Szerintem mi nagyon is motiváltak leszünk, és elkaphatunk pár tartalékos csapatot. Mert mi a legerősebb csapattal tudunk kiállni, ha csak addig nem játszanak, majd a legjobbjaink az NHL rájátszásában. :)
Én az oroszokat csipázom, de ettől függetlenül: attól hogy nem nhl-es, még lehet jó támadó /védő megütheti egy nhl-es szintjét is, sőt... Belegondolsz Szuper Levi azért ver simán 1-2 nhl-es kapust is.
Én viszont nem értem Bikov miért nem hívta be Yashin-t v. Kasparaitis-t...
Sajnálom, hogy Crosby,Iginla,Pronger,Kariya,Brodeur nem fogja viselni a kanadai mezt, de így is nagy esélyt látok arra, hogy megnyerjék a vb-t,mivel ők rendezik!Izgalmas lesz!!!!:)
Hajrá Kanada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)
Yashinon en is meglepodtem... par eve meg 10eves szerzodest kapott evi 10 mil.USD-re, ha yo emlexem, most meg... Az atsztrajkolt fel eve elott meg a Hart trophyra is neveztek!
Jasin volt ráadásul a szuperliga-playoff legeredményesebb játékosa, 16 meccsen 14 ponttal. Az is lehet persze, hogy nem vállalta, meg az is, hogy volt korábban konfliktus. Utóbbi nem valószínű, hiszen Bikov tavaly elkergette az edzőtáborból Szjomint, aki most megint ott van, nem tűnik haragtartónak.

Kaszparajtisznak és a SZKA-nak viszont pocsék éve volt, ami a végét illeti, csak egy pétervári van a keretben, és könnyen lehet, hogy őt is kiszűkítik belőle a végén.
Kaszparajtisz nagyon durva volt tavaly, én nem bánom őt.
süti beállítások módosítása