HTML

Jégkorong

A világ legjobb sportja a határokon innen és túl, és mindenütt, ahol van.

Címkék

ahl (66) alba volán (453) átigazolások (243) ausztria (86) a csoport (408) bajnokok ligája (42) bajnokság (226) bajnokságok (82) bartalis (53) bp. stars (52) brassó (64) briancon (72) cortina (67) csehország (98) dab (43) dab.docler (315) divízió 1 (231) divízió 2 (49) döntő (128) ebel (1139) eht (76) eihc (93) elitserien (49) énekes (363) extraliga (59) fehéroroszország (50) fehérvár (609) felkészülés (183) felkészülési mérkőzések (182) finnország (145) fotók (45) franciaország (73) ftc (213) gömöri (43) hári (76) hc csíkszereda (85) hetényi (70) horvátország (40) hsc csíkszereda (87) ifjúsági (285) iihf (80) inline (109) interliga (44) játékvezetők (64) jégkorongmagazin (51) jesenice (42) junior (90) juniorok (200) kanada (97) khl (663) kóger (82) kölyök (55) kontinentális kupa (104) ladányi (105) légiósok (131) ljubljana (46) magyarország (561) magyar kupa (80) miskolc (187) mjsz (143) mol liga (975) nationalliga (132) németország (46) nhl (1598) női (96) nők (127) norvégia (45) ob 1 (173) ob i. (206) ocskay (107) olaszország (68) olimpia (119) olimpiai selejtezők (85) oroszország (132) pakk (41) playoff (137) primeau (55) rájátszás (360) románia (119) sator (53) sc csíkszereda (107) serdülő (78) sport tv (42) stanley kupa (40) steaua (41) svájc (77) svédország (161) szavazás (57) szavazások (43) szélig (75) szlovákia (193) szlovénia (105) szuper (107) thurston (43) u16 (61) u18 (291) u20 (168) ukrajna (57) utánpótlás (122) ute (185) válogatott (984) vasas (53) vas jános (111) vb (1471) videó (148) videók (494) világbajnokság (107) winter classic (51) Címkefelhő

A konferencia-elődöntők főszereplői

2008.04.24. 17:18 Ryan O'Brien

Ma kezdődnek a főcsoport-elődöntők az NHL-ben. Elemzünk, esélylatolgatunk, érveket és ellenérveket hozunk fel. Aztán a párharcok végül úgyis felülírnak mindent.

Keleti főcsoport

Montreal Canadiens (1.)-Philadelphia Flyers (6.)

Az alapszakaszban a két csapat mind a négy meccsét megnyerte a Montreal, 15-6-os gólkülönbséggel, egy alkalommal nullára nyert a Canadiens. Lesz miért visszavágnia a Philadelphiának, ha bír.

A Montreal nem kis nehézségek árán jutott túl a Boston csapatán, amely 1-3-ról állt fel, de hasonlót élt át a Flyers is. A Washington ellen 1-3 után a hetedik meccsen, idegenben harcolta ki a továbbjutást, a fővárosiak a mai napig is vitatják az egyik gólt megelőző kiállítás jogosságát, sőt a döntő találattal kapcsolatban is merülnek fel kételyek.

A Montreal egyik legerősebb fegyvere az emberelőnyös szituációk kihasználása. Az alapszakaszban a Canadiensé volt a legjobb mutató, a Flyers meg köztudottan sokat szabálytalankodó csapat, bár az első playoffkörben negyedikek voltak ezen a listán.

Kulcsfigurája lehet a párharcnak:
Szergej Kosztyicin. A Canadiens baloldali támadója 3 gólt szerzett, 3 gólpasszt adott a Boston elleni sorozatban, pedig egy meccset leszámítva csak 16 percet töltött átlagban a pályán.
Bryan Smolinski. Az egyetlen olyan játékos a Montrealban, aki több mint 100 playoffcsatával áll.
Daniel Briere (a fotón). Szenzációsan kezdte a playoffot, 7 meccsen 11 pontot gyűjtött, viszont a Montreal ellen az idei szezonban mindössze 2 gólpasszt tud felmutatni.
Joffrey Lupul. 20 gólt lőtt az alapszakaszban, a playoffban viszont csak egyet, de a legfontosabbat, a Caps elleni mindent eldöntőt.
Derian Hatcher. A Flyers védője a negyeddöntő 3. mérkőzésén tért vissza lábsérüléséből, a másik védő, Randy Jones mellett a legjobb a plusz/mínusz mutatója az első kör után.

Pittsburgh Penguins (2.)-New York Rangers (5.)

Az alapszakaszban nyolc meccset vívott a két együttes. Azonosan teljesítettek, 3-3-szor győzött a Penguins és a Rangers, két ízben hosszabbítás után dőlt el a meccs, mindkétszer a Rangers javára.

Több szempontból is érdekes csata lesz. Több olyan játékosa van a Rangersnek, akik korábban a Pittsburghben játszottak. Közülük is a legnagyobb név Jaromir Jagré, de Martin Straka és Michal Rozsival is több szezont húzott le korábban a Penguisben. A Pittsburgh az első kör egyetlen veretlen csapata, 4 meccsen 16 góllal. A Rangers pedig miután két meccsén csak két gólt kapott, a következő három alkalommal már 10-et szedett be a Devilstől. Nagy párharc várható Crosby és a nála 16 évvel idősebb Jagr között. Testvérháborút is hoz az összecsapás. Jordan Staal a Pittsburghöt erősíti, egy évvel idősebb bátyja, Marc a New York újonc védője. A kapusok küzdelme is érdekes. Fleurynek ez a második playoffja, Henrik Lundqvist harmadszor szerepel rájátszásban. Mindketten csapatuk meghatározó alakjai voltak az alapszakaszban, bár Fleury hosszabb ideig sérüléssel bajlódott. Kérdés: a fiatalosabb Penguins vagy a rutinosabb Rangers éli túl az elődöntőt?

Kulcsfigura lehet:
Sidney Crosby. Tavaly öt pontot szerzett az Ottawa elleni vesztes csatában a playoff első körében. Idén 2 góllal és 6 gólpasszal vette ki részét a Sens elleni söprésből.
Gary Roberts. A Pens csatára egy egységre van karrierje 60. asszisztjától. Pályafutása 121 playoffmeccse során +17 a plusz/mínusz mutatója.
Négy olyan játékosa van a Rangersnek (Jagr, Gomez, Dubinsky és Straka), aki minimum 6 pontot szerzett az első körben. Igaz, ezt öt meccs alatt érték el. A második oldalon Crosby (8) és Malkin (7) volt a legjobb.

Nyugati főcsoport

Detroit Red Wings (1.)-Colorado Avalanche (6.)

Mind a négy alapszakaszmeccset megnyerte a Detroit a Colorado ellen, ráadásul úgy, hogy ebből háromszor gólt sem kapott, a különbség 11-2. 1996 és 2002 között ötször mérkőzött egymással a playoffban a két csapat, háromszor a Colorado jutott tovább.

Hatalmas csatákat vívott egymással a két együttes a korábbi playoffok során, és senkit ne tévesszenek meg az alapszakasz-eredmények. Az Avalanche február végétől kezdett zárkózni, magabiztosan jutott a rájátszásba.

Február 25-én igazolták le Peter Forsberget és megszerezték a védő Adam Foote-ot. Nagyon sokat számít, milyen formában véd Jose Theodore, aki jobb kapus, mint a nashville-i Dan Ellis.

Kulcsfigurája lehet a párharcnak:
Chris Osgood. A Nashville elleni negyedik meccsen váltotta Dominik Haseket. Mutatóival az első kör legjobb kapusa lett.
Pavel Dacjuk. Miután pályafutása első 42 playoffmérkőzésén csak három gólt lőtt, a legutóbbi 24-en 11-et. Az idei sorozatban 3+2-nél tart.
Niklas Lidström. Franchise-rekordot állított fel azzal, hogy sorrendben a 16. szezonban vesz részt a playoffban. Yzerman csúcsát adta át a múltnak.
Andrew Brunette. Playoffkarrierjét mindig mínusszal zárta, idén egyelőre 0-val áll a mutatója. 12 szezont tud maga mögött, de csak 4-szer vett részt a rájátszásban.

San Jose Sharks (2.)-Dallas Stars (5.)

A két együttes nyolcszor meccselt az alapszakaszban. Ebből négyszer a Dallas, kétszer a San Jose nyert, a két döntetlen hosszabbítását a Sharks hozta. A Calgary kétszer is vezetett a San Jose ellen a negyeddöntőben, a döntő győzelmet hazai jégen vívta ki a Sharks. A Dallas nem kis meglepetésre a bajnoki cím védőjét csapta ki, annak ellenére váratlanul, hogy a Ducks idén gyengén muzsikált.

Ha Jonathan Cheechoo és Patrick Marleau továbbra is hatékonyan játszik, nehéz dolga lesz a Dallasnak. Ryan Cloweról már nem is beszélve. Ez a harmadik szezonja, 4+4-es eredménye a legjobb a playoffban, már eredményesebb, mint az alapszakaszban. A Dallas védőiben bízhat, elsősorban abban, hogy Zubov egészséges lesz a folytatásra.

Kulcsfigurája lehet a párharcnak:
Brad Richards. Nagy várakozás előzte meg érkezését. Az alapszakaszban csak 2, a rájátszásban 1 gólt lőtt. Ennél csak jobb jöhet.
Mike Modano. A veterán csatár, aki az alapszakaszban 57 pontot szerzett, 2003 óta nem tudott 10-nél többet összehozni a rájátszásban. Jelenleg 6-nál jár.
Jeremy Roenick. 2 góllal és 2 gólpasszal vette ki részét a Calgary elleni mindent eldöntő mérkőzésen.
Jonathan Cheechoo. Mindössze 23 gólt lőtt az alapszakaszban, ennél kevesebbet csak újonckorában szerzett. 3 gólnál jár a playoffban, ha még kettőt lő, csúcsot javíthat.

19 komment

Címkék: nhl playoff

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hihetetlen, hogy a Pingvinek hova jöttek fel két év alatt. Ha jól emlékszem, akkor 3 éve még az is kétséges volt, hogy lesz-e csarnokuk, most meg tutira veszem, hogy legyűri a Rangerst. Ennyit számított két kiváló igazolás annó: Malkin és Crosby, aztán jött magától minden.
Nem igazolták, draftolták őket;) De ide sorolnám még Fleury-t és Staal-t is
Na igen, draftolták őket. Kár, hogy a névrokonod mát nem kergeti a pack-ot velük.
Bali Tibor: Csoda a jégen

Az Álmok kapuját sikerült elérni,
és hetven év után rajt végre belépni.
Köszönjük nektek, hogy megéltük ezt az álmot,
így boldoggá téve ezt az országot.
Ez a siker már évek óta érett,
s mától az jÉG is végre tiszta kék lett.
Mi az USA-nak Lake Placid az nekünk Sapporo,
a tenyerünk a tapstól még most is tűz forró.

Az ukrán meccs végén kezeink a magasban,
hogy mi lesz ezután leírom szavakban.
Kanada, svéd, orosz játszanak majd velünk,
s ezek a csapatok már retteghetik nevünk.
Mert az biztos, hogy nekik is megmutatjuk,
hogy a korongot mi magyarok, hogy rakjuk.
Nem adjuk fel soha, s nem ijedünk meg tőlük,
jövő évtől kezdve féljenek ők tőlünk.

2009-ben Svájcban korongozunk,
s ki tudja, tán onnét is nemesfémet hozunk.
De az biztos, hogy az "A"-ban bent maradunk,
és az ellen kapusaiban mély nyomokat hagyunk.
A "B" csoportban minket már többé sose látnak,
vágyaink most már csak felfelé szállnak.
Az igazi sportemberek szerintünk ti vagytok,
kik a pályán a sikerért éltek és haltok.

Köszönjük szépen és további sok sikert!
szép ez a vers de qra nem passzol ide :-PPP
szép ez a vers de qta nrm illik ide :-PP
azért a rangers mellett szól, hogy néhány játékosnak borzasztóan nagy playoff rutinja van. (gomer, shanny, jagr, drury). ez nincs meg a pensnél, ezt semmi nem pótolja.
Stero barátom,

Győzzön a jobb, és ha az a Rangers lesz, hát legyen.
Gary Apó testesíti meg nálunk a rutint.:D
Komolyra fordítva a szót, én is ettől tartok egy kicsit, nagy nevek vannak nálnuk is, csak az igazi PO rutin igencsak hiánycikk:S
Nem igazán értem mi a baj Richards-szal, a 6 meccsen az 1+4 nem nevezhető gyengének. Azért vannak még nálunk kulcsfigurák: Ribeiro 2+6, Robidas 1+5, Morrow 3+3, Lehtinen 2+4 no és persze Turco :) GO STARS GO!!!
Kedves Ryan, hamár gyakorlatilag lefordítottad az nhl.com vonatkozó esélylatolgatásait, legalább a forrást megjelölhetnéd. különben plágium:-)
egyébként én inkább a személyes véleményedre lennék kiváncsi, nhl.com-ot énis naponta olvasok:-))
A magyarok rímeitől ments meg Uram minket! :DDD
Ryan barátom te úgy látom Pens drukker vagy! Győzzön a jobb :)
to Csörszike
és mi van akkor ha lefordította az nhl.com cikkét???? sokan olvassák, én is, meg yahoot, espnt, meg vagy egy féltucatot amiről te nem is hallottál. viszont nem mindenki beszél angolul nekik ez is nagy segítség.
és ha tudnád mi állt a szerzők bemutatkozó cikkében nem írtál volna ilyet.
Ja, nem az a kérdés, hogy honnan van az információ, hanem hogy hogyan tálalják, és ebben senkinek sem lehet kivetni valója. Az index.hu sem rendelkezik saját hírügynökséggel, az esetek többségében a megkapott anyagot dolgozzák fel. Egy ilyen integráció össze sem hasonlítható azzal, amikor az NSO "szakszerűen" leül, megnéz egy magyar meccset, és leírják a cikkben, amit Spiller mester elmondott egy meccs alatt, na azt lehet fikázni.
nem fikáztam, csak felhívtam a figyelmet a forásmeglölés fontosságára. népsport meg valóban és nyilván a lergosszab sport-sajtótermék.
Húúúú, micsoda meccs volt. Egy nagy adag szerencsével, de meglett 0-3ról :D
Legközelebb több kell tőlünk...Gooo Pens!
Lemieux, szinte majdnem ugyanezt írtam én is ide, gondolom, hogy te is erre gondoltál:
jegkorong.blog.hu/2008/04/26/oriasi_meccsen_nyert_a_pittsburgh
süti beállítások módosítása